https://resmim.net/f/0wVfK9.png
Printable View
Almanya kendi ödeme sistemini kurmak için çalışmalara daha önceden baslamisti,ne aşamada belli değil.
SM-C7108 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn rosense iki, üç hatta 5 grafik üst üste bile gönderinizi anlayabilirim ama 25 grafiği ardı ardına atmanız biraz tuhaf değil mi?
Yani burada paylaşım yapanların yazıları arada kayboluyor.
Twitterda kim hangi grafik attıysa hepsini buraya tek tek yapıştırmaktan ziyade farklı bir topic açsanız ve onları orada toplasanız daha iyi olur. Hem konu bütünlüğü bozulmaz hem de burada yazılanlar ve sizin alıntıladığınız grafikler kaybolmamış olur.
capon hatunlar mı kayıyor dolara:)
Endeks artmışken doların bukadar süzülmesi manidar değilmi.
Birde çok bilmiş twitter yorumcuları derki; MB fiyat istikrarını sağlamaya çalışıyor.
Önce MB, RTE himayesinden kurtulsun :D
Şubat ortası yada sonuna kadar indirebildiği kadar indirecekler :)
Benjoyu fena sıkıştırdılar ..5.50 uzerı kıtlenenler mi acaba veriyorlar...nedersiniz..
Teknik bilgisini esirgemeyen kişilere gerçekten teşekkür ederim kendi adıma.
Ülkedeki döviz meselesi bana göre teknikle takip edilip yatırım yapılacak noktada değil uzun zamandır.
Bu ülkede TL de kalındığı sürece cebimizdeki para eriyip gidecek.
MB faizi sabit tuttu, döviz tepkisini verdi, adım gibi eminim bir kaç güne kalmaz yine eski seviyelerine yani 5.45 - 5.50 lere gelecek.
Uzun zamandır her düşüşü alım fırsatı olarak sunuyor karşımıza dolar. Değişen bir şey yok, yine aynı şey olacak!
Bir de abidik gubidik zihni sinir tipler var arada sesini duyurmaya çalışan:wave:
Ne oldu bu benjoya 5.361
1100 dolar 5.44 verdiydim. Şimdi 5.30 dan destek atarız nasılsa batış garantili bir tl var. Ayrıca mayıştan kalanlarla destek atacaz başkanım. Ben akpye inanıyor ve güveniyorum. Sıvamadan bu işi bitirmezler
1100 doların 10 lira olsa neki yağ:)
Benjo 5.356
birisi benim sanırım. ama dediğim gibi yatırım tavsiyesi değil :)
şaka bir yana, mb yine mış gibi yapmaya devam ediyor.. nerdeyse son yıllarda mb nin bu tavrı alışkanlık haline geldi.
glp fonlaması, alt band üst band, viop vs..örnekleri ilk aklıma gelenler..
sonuçta bunlar yatırımcılar nezdinde mb nin imajını olumsuz etkiliyor. para piyasalarında normalleşme bir türlü gerçekleşmiyor. normal olmayan piyasaların doğru fiyatlama kabiliyeti iyice azalıyor.
Burada çok büyük bir mantık hatası var. Vatandaş diyor ki ben sana yetki verdim ve 16 yıl boyunca yaptıklarını onayladım.
Bu durumda bu kadar uzun bir süre göz önüne alınırsa politikacı sadece halkın bir yansıması oluyor. Yani yapacaklarını söylüyor ve halk onu oy ile tasdik ediyor ve yönlendiriyor.
O nedenle oluşan tablonun ilk sorumlusu aldığı kararlar ile süreci şekillendiren ve 16 yıl boyunca onaylayan halktır. Politikacı sadece halktan aldığı yetkiyi ve gücü kullanmıştır. Halk 16 senelik uzunca bir süre boyunca politikacıya yanlış yaptığına dair hiç bir uyarı yapmamıştır. Politikacı da halktan aldığı teyit ve öz güven ile yaptıklarının doğru olduğunu düşünmüştür.
Halk her seferinde politikacının eylemlerini onu iktidar yapacak şekilde oy çokluğu ile onaylamıştır.
İşte bu nedenle şu anki durumun sorumlusu ilk aşamada halktır. O nedenle halk kendi yaptığı hatanın ve yanlışın sonuçlarından bu kadar kolay sıyrılamaz. Tüm sorumluluğu bu kadar basit bir şekilde politikacının üzerine atamaz.
Ona benden neler giriyo her yazdığında ama kapasitesi o kadar geniş ki bana mısın demiyor
Bu gün Cerablus Halk Eğitim Merkezi gibi bir haber vardı Ahaber de orada Suriyelilere meslek edindirme kursları veriliyormuş. İstermisiniz bizdeki gibi ordan mezun olanlara işyeri açmaları için Hibe desteği versinler. Bence verirler. Yani kendi ülkesindeki insanlar işsiz güçsüz gezerken bu insanladan topladıkları para ile Suriyeli insanlara meslek edindirme kursları sonrası işyeri açmaları için hibe verirlerse hiç şaşırmam. Bunlar ülkemin paralarını önceden yandaşa peşkeş çekiyorlardı. Şimdi Suriyelilere peşkeş çekiyorlar. Ve bu gidişata bir Allah ın kulu dur diyemiyor. İşte tek adam rejimi buydu. Hadi seçimlere kadar yalan yanlış rakamlarla idare ettiler diyelim. Kazığın aslını seçimden sonra göreceğiz. Üstelik 2023 e kadar seçim olmayacak.