10 tl ne
Printable View
Konu ne..
Zeytinyağı mı.. ?
2018-2019 rekoltesi iyi değilmiş.. Zeytinlerin aşırı kurtlu olması sebebiyle yüksek asitli yağ çıkmış..
Ama sezon sonuna doğru, havalar serinleyince ve zeytinler bir kaç kez yağmur yiyince asit oranı düşmüş..
2019-2020 sezonundan çok umutlular..
Bir kaç gün önce o taraflardaydım..
Bana göre Türkiye'nin en kaliteli zeytinyağı Edremit'ten Küçükkuyuya kadar olan bölgede "bayır zeytini" diye bilinen, Kazdağlarının güney eteklerinden elde edilen yağdır..
En Kalitelileri ise, Güre, Avcılar, Altınoluk, Doyran, Narlı aralığında çıkanlarıdır..
5 diziem (%0,5 asit) olanını bile bulabilirsiniz.. Ama ideal olanı 8 diziemdir..
Bir kaç gün önce Doyran köyünden 10 lt aldım..
2017-2018 rekoltesinden..
7 diziem..
Satış fiyatı 23 TL idi..
Ağa'ya beleş tabii.. :he:
Laleli markayı biliyorum burhaniye de satis yerleri var ancak fiyatlari sacma sekilde yksek
Konu deşen olarak... ALDIM ürünler mükenmel di. Kominist baskan nasıl bir idol olmuşsa,bu tip tip butik ürünler,reklam kapsamına alınmayıp dessteklenmelidir, diye düşünüyorum.
Ankara da olup da zeytinyagi isteyen varsa yardimci olabilirim. Hatay altinozu yaği tamamen katkisiz olduguma garanti veririm. Her sene getiririm. Bu sene az urun... 2019 da bol gelecek.
hala ak partinin oyunu nasıl oynadığıyla ilgili şüpesi olan varsa ahada kanıt.saat 17.50 civarı.goygoycu kanal yanlışlıkla sonuçları(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) duyuruyor...
https://i.hizliresim.com/DY0ZVm.jpg
Ben deniz borulcelerimi sıyırmaya kacarım.
Reuters: ABD, Türkiye'ye F-35 savaş uçağı için ekipman sevkıyatını durdurdu. Bu, Türkiye'ye F-35 teslimatının engellenmesine yönelik ilk somut adım.
Zeytinyağı muhabbeti bayağı yayılmış,iyi olmasından ziyade saklama koşullarıda çok önemlidir,cam şişe,yada teneke kutularında saklanmalıdır,ışık görmemesi ve ağzı sıkı kapatılmalıdır,ped şişe tadı bozabilir zamanlan,tarihi yeni olan petlerden alındığı zaman bu yazdığım ürünlere aktarılmalıdır,kesinlikle açıldıktan sonra ağzı kapatılmalıdır,çok soğuk yerlerde saklanmasıda iyi değildir,çünkü donar...sızma zeytinyağlar tercih edilmelidir,soğuk sıkım olmalıdır,kesinlikle ısıl işlem görmemelidir,riviera gibi,50-60 seneden fazla kullandığımız için lezzetini hemen anlarım,zaten 70 yılları öncesinde Ayçiçek yağı yoktu,tenekelerde zeytinyağı satılırdı,şişe götürülür alınırdı,geliri iyi olan tenekelerlen alırdı.
Benim anlamadığım, kimse birbirini okumuyor , anlamıyor, haberi yok:wu:
Beyler, hanıfendiler yorum yapmadan önce biraz okuyunuz. Çok mu zordur?
okuyun birbirinizi.
ATV, HDP'nin tehdit siyaseti çöktü diyor,yahu adamların başlarını içeri atmışsınız,son günlere kadar kim tehdit etti,gerçi bunları buraya yazmakta anlamsız,çünkü beşpara etmez adamlar,reisleri tökezlediği anda hak etti bile diyecekler korkudan kesin ani taraf deiştirirler,zaten devamlı ayni şeyleri pişirip,pişirip ortaya koyuyorlar,atv iyi kötü izleniyor,ama haber kanalını bilmeyen çok.