https://klasresim.com/i/h7CYq
alt band son şans tuttu tuttu tumadı yan geliriz inatlaşmak bana yaramadı tepeden 12 lira kardan zarar
Printable View
https://klasresim.com/i/h7CYq
alt band son şans tuttu tuttu tumadı yan geliriz inatlaşmak bana yaramadı tepeden 12 lira kardan zarar
........................................
Ayıp kaç senastir tepemizdeler
https://twitter.com/fekonomig/status...390688263?s=20
Şu twitte güzel sorular sorulmuş. Yanıtlar da güzel gelmiş.
Burada en çok beğendiğim madde, 3. madde oldu. Adetsel bazda artış çok mühim. Bu, doğrudan şirketin büyüdüğü anlamına gelebilir.
Peki ikinci düşünmemiz gereken şey ne olmalı? Bu büyüme sürdürülebilir mi? Bunun yanıtını şirketin bildirimlerinde, planladığı yatırımlarda görebiliyoruz. Ayrıca satış yaptığı pazarlardaki beyaz eşya satış potansiyelini düşürecek herhangi görünen bir risk olmadığı belirtiliyor sektör tarafından. Sizler de okumuşsunuzdur sağdan soldan.
Son ve en önemlisi de şirket mevcut durumuyla ucuz mu? Benim kanaatimce bu fiyatlar uygun fiyatlardır. Elbette herkesin kendince bir değer biçme yöntemi vardır. Detayları vermeye gerek yok. Ucuz olduğunu düşündüğümüz için buradayız. İlave olarak 55 TL fiyattan 4 milyon lot adet satılması, bu tür toplu satışlarda alıcının bir miktar iskonto talep ettiği gerçeği de düşünülürse, ucuzluk anlamındaki tespitlerimizi destekleyici bir unsur olarak düşünülebilir. Bu noktada karşı argüman olarak "o halde vestel bu şirketin değerini bilmiyor muydu da satıyordu" denilebilir. Açıkçası bu da çok doğru bir soru değildir. Vestel için doğan bir para ihtiyacı varsa hızlı şekilde satabileceği ve nakite dönüştürebileceği menkul, elbette ki vesbe hissesi olabilir şeklinde tatmin edici bir yanıt verilebilir.
Özetle klişeden uzaklaşmak istesek de bazen tekrar hatırlatmakta fayda olabiliyor. Günlük fiyat hareketleri fazlaca rahatsız etmemeli, eğer trader değilseniz. Vesbe'yi bir tablo gibi düşünürsek, bu tabloya birkaç adım geri atarak uzaktan bakmak daha doğru bir bakış açısı olacaktır. Düşünün ki, bir tabloya 10 cm yakından bakarsanız elbette tüm ayrıntıları tek tek görürsünüz fakat bu ayrıntılar tabloda çizilen resimle ilgili size anlamlı bir ipucu vermeyecektir bilakis size resmin kötü bir resim olduğunu bile düşündürtebilecektir. Tıpkı her kademedeki lotları takip etmenin şirket ile alakalı size bir şey ifade etmemesi gibi. Yapmamız gereken yeterince uzaklaşmak ve tablonun geneline hakim olacak bir noktadan vesbe'ye bakmaktır.
Hepimize bol kazançlar dilerim.
yukarıdaki tweet de benim ilk çeyrek bilanço beklentimi aşşa yukarı doğruluyor..Burda 600 bekleyen arkadaşlara duyrulur :kahkah:
Yatırımcı ilişkilerinden bana gelen cevabı aynen kopyalıyorum..
1- Global olarak hammadde tedarikinde sıkıntılar başladığını haberlerde görüyoruz. Sizde böyle bir tedarik sıkıntısı var mı?
Evet bazı malzemelerde global bazda tedarik konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor ancak geniş tedarikçi ağımız, tedarikçilerimizle olan uzun vadeli ilişkilerimiz ve çevik ve esnek yapımız sayesinde çok fazla etkilenmeden üretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Üretimin etkilenmemesi için gerekirse bir miktar maliyet artışına katlanılarak spottan da alım yapılıyor.
2- Artan maliyetler konusunda şirket ne gibi tedbirler almayı düşünüyor? Maliyetler tüketiciye ne oranda yansıtılacak?
Maliyet artışlarının bir kısmını müşterilerimize yansıtıyoruz. Ayrıca her yıl birim maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak için düzenli olarak yaptığımız çalışma/yatırımlar var. Bunlara devam ediyoruz.
diğer ortağı olduğum şirketlerin temettülerini aldım bir tek burada daha tarihleri belli değil bizleri ortak değil sırtlarındaki kene olarak görüyorlar heralde
Kene değil sırtlan olarak görüyorlar ortak. Daha 2019 karını bile dağıtmadı, bırak 2020 yi. Ereğlisi Egeen i ve diğerleri hepsi aylar önce dağıttı burda tarih bile belirsiz. O kdr parayı değerlendirmişlerdir bari en azından öyle umuyorum. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Madem kene olarak görüyor beyefendi volatilite arttıracam diye halka açıklığı arttırmasin milyon milyon satarak,zoren de ne halt yiyeceğine karar veremedi onu neylestirince temettuyu de netlestirir sanıyorum
Herkese merhabalar başlığı uzaktan takip ediyordum. Olaya biraz daha yakından dahil olmak istedim.
Umarım , Güzel günler göreceğiz :)
Hoş geldiniz...😊
Vesbede hem yurt içi hem yurt dışı satışlar gayet iyi gidiyor. Şirket haberleri , türkbesd ve Tim den gelen bilgiler de bunu zaten doğruluyor.
İhracat tarafına baktığımızda biliyoruz ki genelde ilk çeyrek işler diğer çeyreklere göre bazı sebeplerden ( bakım vb.) ötürü daha sakin geçer.
Bu yıl ihracat tarafında ekstra konteyner sıkıntısı da mevcuttu. Çevremde ilk çeyrek ile son çeyrekteki rakamları kıyaslayanlar görüyorum bence bu hatalı bir yaklaşım olur. Geçen yılın ilk çeyreğine bakarak kıyaslama yapmak daha doğru. Tabi gönül isterki ilerleyen zamanlarda son çeyrekteki rakamları yakalasın ve aşsın. Ancak gerçekçi ilerlemekte fayda var.
Biliyoruz ki Emtia fiyatları bizi bu yıl epey yoracak. Bu etkiyi ikinci ve üçüncü çeyrekte daha net görebileceğiz. (İlk çeyreğin yarısında şirket kontratları öne çekerek daha avantajlı fiyatlardan yararlanabildi ) Marj hesaplamaları yaparken mutlaka buna dikkat etmemiz gerekiyor. Hayal kırıklığı yaşamamak adına.
İlk üç ay manisa ilinin ihracat rakamlarını vermek istiyorum:
2020/1.Ç = $390.981,94
2021/1.Ç = $546.015.600
Dolar bazlı ciddi artış söz konusu.
TL bazlı artışın boyutu daha büyük. Vesbenin burdaki payını hemen hemen herkes hesaplayabilir zaten.
Yurt içi satışlarda ise ilk çeyrekte şirket yüksek çift haneli büyüme bekliyor geçen yılın aynı dönemine göre. Baktığımızda emtia fiyatları bizi yoracak olsa da geçen yıla göre ilk iki çeyrek ciddi baz etkisi mevcut. Umarım şirket nihai ürün fiyatlarına gecikmelide olsa maliyetleri yansıtabilir.
Not: Kıyaslama açısından BGC nin Arçelik beklentisine bakabilirsiniz.
Geçen yılın 1.Ç e göre bu çeyrek %174 artış bekliyorlar net karda.
Son çeyreğe göre ise %40 düşüş.
Herkese bol kazançlar.
bu da vestelle aynı grafik orada yorum yaptım.
9 a değdik yazmıştım MACD öpüşüp geri dönebilir 9 kırılırsa iyi olmaz.
grafikte mor olan 9 günlük ortalama
Daha önce belirttiğim beklentimi revize ediyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sadece tahmin.
2021 1 Çeyrek Beklentim:
Hasılat :3,200,000,000
ESAS FAALİYET KARI/ZARARI : 480,000,000
Net Dönem Karı/Zararı : 448,000,000
Piyasa en ufak haberi öyle bir kullanıyor ki gören de vesbe zarar edecek sanır,
50-51ler görülmeden rahatlamıyacak gibi ....
https://i.hizliresim.com/kudskX.jpg
*Yukarıdaki tabloda Manisa ili elektrik/elektronik ürünleri ihracat rakamlarını, İhracat satırında çeyrek bazında yazdım.
*Hemen altındaki satıra, Vesbe'nin çeyrek bazındaki dolar cirosunu yazdım. (Aslında ihracat cirosu da yazılabilir fakat %70 oranında ihracat yapan bir şirket olduğu için kestirmeden böyle bir yola gittim.)
*En alt satıra da bu iki rakam arasında korelasyonu göstermesi açısından İhracat/vesbe yaparak bir katsayı oluşturdum.
Görüldüğü üzere ilk üç çeyrek 1,5 katı gibi bir kat sayı oluştuğu dikkat çekiyor. Son çeyrekte bir uyumsuzluk olduğu da ortada. Bu nedenle ihracat rakamı ile vesbe cirosu arasında 1,5 rakamını kullanacağım. Çok anlamlı olduğu düşünülmeyebilir. Ciro tahmin etmenin, hele ki faaliyet karı tahmin etmenin, hele hele net kar tahmin etmenin oldukça zor olduğunu düşünüyorum.
Uzatmadan, ciro beklentim yukarıdaki tablodan yola çıkarak 360 milyon dolardır. ilk çeyrek ortalama dolar kurunun 7,41 olduğunu biliyoruz. Bu durumda TL karşılığı ise yaklaşık 2,7 milyar TL'dir.
İlk çeyrek geleneksel olarak şirketin faaliyet ve net kar marjlarında bir düşüklük gözleniyor buna ilave olarak bu yıla özel hammadde fiyatları ve parite kaynaklı olumsuz etkilenme olacağı malumunuz. Bu etkinin ne kadar olacağını kestirmek zor olsa da kontratların ilk 2 ayı kapsadığı göz önüne alınırsa ve paritedeki olumsuzluğun küçük olduğu düşünülürse çok fazla üzmeyeceği varsayılabilir. En büyük etki geleneksel olarak ilk çeyrek marjlarındaki beklenilen düşüşten gelecektir zannımca.
faaliyet kar marjını ve net kar marjını tahmin etmek bu şartlarda oldukça zor. Ancak buraya kadar gelmişken tahmin etmemek olmaz. :oleyo:
Ciro: 2.7 milyar
Faaliyet karı: 320 milyon
Kar: 300 milyon
diyorum ve sıramı savıyorum.
Zor günler...
Aşağıya son 8 çeyreğin net kar marjını da bırakayım.
Marj
201903..... 6,02
201906..... 12,86
201909..... 7,15
201912.... 6,23
202003.... 8,49
202006.... 11,24
202009... 14,18
202012... 18,46
Bu hafta bilanço gelmesi bekleniyor. Hissenin karın ağrısı bu yüzden galiba.....
2020-3 kar 135. 443.000 bıl 300 milyon gelse iki katından fazla eder... böyle kaç tane şirket var..
2020-3 kar 135.443.000 milyon, 2021-3 300 milyon net dönem karı gelse iki katını geçer. böyle kaç şirket var..
ya arkadaş hiç bir kurum da ilk çeyrek kar tahmini beklentisi yayınlamaz mı.. Bunda da var bi gariplik
Ek 27224
Teknik olarak saatlikteki düşeni yukarı kıramadığımız sürece sıkıntılı gibi malesef
Temettü tarihleri açıklandı mı arkadaşlar
https://twitter.com/NesliKoroglu/sta...78436358598656
Bu tweet'te yazdığına göre vesbe 2 gün sonra (Perşembe) bilançoyu açıklıyor. Hadi bakalım.
Yatırımcı ilişkileri de teyit etti. 22'sinde açıklamayı planlıyoruz dendi.
Arçelik yüzde 174 fazla kar bekleniyorsa önceden dediğim gibi min. 400 mn kar gelmesi sürpriz olmaz.vesbe yi karlılık acısından daha önde gördüğüm için buradayım.
Evet çalışan olsa idim arçelik te çalışmayı tercih ederdim ama yatırımcı olunca vesbe de olmak daha mantıklı görünüyor. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu endekste dipten döndüğüne göre artık bilançoyu fiyatlarız birazda temettüyü hayırlısı