İlahi...:)
Printable View
Merkez bankası başkanını kanun değiştirip getirdiler .Merkez bankası başkanı da Saray ne dediyse yaptı.Sarayın M.B.başkanını görevden alması her zamanki gibi hatayı başkasına yükleme hareketi.Yurdum insanıda inanıyor..F16 ların ömrü yakın da bitiyor.F35 alamayıcağız inşallah başka alacak savaş uçağı buluruz.Türkiyenin s400 alması İsrailin bir kurgusuydu bizimkiler de yedi.Bütün saldırı ve savunma sistemimiz Nato ya entegre ve bunu değiştirmek için muazzam paraya ihityaç var ve bizde de bu yok.Akdeniz de sular ısınmışken Suriye sınırında yeni bir devlet kurulurken bu hamle manidar.Gerçi orduyuda küçültüyorlar..Ayrıca S400 ün etkili olabilmesi için 600 km çapında etkili radarla beraber her an devrede olması lazım devre de beklemezse çöp.Bu arada Savaş uçağını kendimiz yapacağız diyenler Altay tankı sürecine baksın.Bu işin kaz***** Putin oldu.Zamanla nasıl bir hata yaptığımızı göreceğiz.İnşallah yanılıyorumdur ve bazı arkadaşların dediği gibi güçlü ülke yolunda atılan bir adımdır.Bana göre güçlü ülke olma yolunda olan ülke ekonomisini(teknoloji,üretim tarım),eğitimini,hukuğunu geliştirir.Dediğim gibi yanılmam temennim.Dolar borsa iner çıkar fakat tam bir iflasın sonuçları birlikteliği bozar.
SODA topiğinde oralet osman paylaşmış.hoşuma gitti.
"Rusya ve S400 demişken...
29 Ekim 1933'de Cumhuriyetin 10.yıl kutlamaları için bir çok ülkeden davetli çağrılır. Sovyetler Birliği iki bakan gönderir. bu arada sergey yutkeviç de törene davet edilmiştir. yutkeviç, tıpkı diğer ülkelerden gelen meslektaşları gibi etkinlikleri ve konuşmaları filme alacaktır.
yutkeviç hazırlık yapmak için sabah erkenden törenin yapılacağı hipodroma gider. diğer meslektaşları gibi kamerasını hazırlayıp konuşmaların yapılacağı kürsüye kablo çekerken utanır. rus kameramanın utancının sebebi kablosudur. diğer kameramanların kabloları serçe parmağı kalınlığındayken yutkeviç'in kablosu neredeyse insan bileği kadardır.
binlerce kişi hipodromdaki yerini aldığında Atatürk ve davetlilerin gelmesini beklemektedir. Atatürk, hipodroma bir otomobille girer. topluluğu, herkesi selamlar, kürsüye çıkar ve konuşmaya başlar. bu sırada yutkeviç kamerasını çalıştırıp kayda başladığında o esnada çevresindeki meslektaşları feryat figan koparır. Atatürk'ü hipodroma getiren otomobil kamera kablolarının üstünden geçmiş, hepsini kopartmıştır. ortada bilek kalıblığında bir tane sağlam kablo vardır. o da yutkeviç'in kablosudur.
işte biz o tek sağlam kablo sayesinde günümüze kadar ulaşan tek kayıtla cumhuriyetin 10.yıl töreni ve atatürk'ün 10.yıl konuşmasını hala izleriz.
İşte o video : https://youtu.be/g0lMDKAWaQg
kaynak: nebil özgentürk - türkiye'nin hatıra defteri belgeseli
Alıntıdır."
Takiyyeyi insanlar yapar...
Partiler değil.
Yöneticiler.
Kılıçdaroğlu hakkında dediğim ortada...
İmamoğlu için de...:)
Moskova merkezli Strateji ve Teknoloji Analizleri Merkezi Başkanı Ruslan Pukhov, satışı Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kişisel zaferi olarak niteleyerek, S-400 anlaşmasıyla Rusya'nın uluslararası arenada büyük başarı elde ettiğini söyledi.
Rusya Savunma Bakanlığı Halk Konseyi üyesi de olan Pukhov, anlaşmanın silah ticaretinin ötesinde olduğunu ve önümüzdeki dönemde Rusya'nın Türkiye üzerinde nüfuzunun da artacağını kaydetti.
Son gelişmelerle ilgili euronews'ün sorularını cevaplayan Pukhov, "Bu, silah ticaretinin çok daha ötesinde. Bu, Rusya'nın uluslararası arenada büyük bir askeri başarısı. Bu, kesinlikle Putin'in kişisel zaferi. Çünkü eğer onun kişisel müdahalesi olmasaydı, eğer bir şekilde satışın bir parçası olmasaydı bu işlem de gerçekleşmeyecekti." dedi.
Anlaşmanın Rusya için büyük faydaları olduğunun altını çizen Pukhov, "Rusya için avantajları açık: Türkiye'de nüfuzu artacak, para kazanacak, Türkiye'ye daha farklı ürünler satmak için fırsat doğacak, Amerikalıları 'trolleme' fırsatı gibi çok sayıda fırsat doğacak. Bizim için sadece artıları var." diye konuştu.
Türkiye ile ilişkilerin farklı bir boyuta taşınacağına dikkat çeken Pukhov, Rusların verdiği güvenlik garantisinin Avrupalılardan ve Amerkalılardan daha fazla olduğunu kaydetti: "Biz Türklerle daha bağımlı hale geliyoruz. Her iki tarafın da uzlaşma sağlaması daha kolay olacak. Silahlar alındığında, güvenlik ve güvenlik garantisi de satın alınıyor demektir." ifadelerini kullandı.
https://i.postimg.cc/4dpS5Bz3/R-1998.gif
2020 de 8,40-8,60 arası olası..
Hoca...
2020'de ya ben ölürüm, ya dolar, ya da Erdoğan...
Yarın ne olacağını bilmediğimiz bir ortam ve dünya için çok uzun vade.
Kimin ilgisini çeker allasen...:)
Derde deva kabilinden Pazartesi günü için bir tahminin var mı?
Var , al.
ama hiç beyenmeyeceksin..
DANTEL OYASI..
https://i.postimg.cc/yxdb09yQ/R-2000.gif
Maalesef, $ , senin, benim veya onun ölümü ile mecrasını değiştirmeyecek..
O kalın kırmızının altının MEZAR olduğunu bilenlerin can çekişmesi ile o dantel oyası
ortaya çıkıyor. Ve "o" 1. toplama ayağı ondan dolayı 5- 7 ay sürecek..
ve yaşayan görecek..
Okuduğum bir kitaptan hatırladığım kadarıyla bu törende davetlilerden biri olan İtalyan büyükelçisi Türk ordusunu küşümsemek için yanındaki bu Rus bakanlardan birine herkesin duyacağı şekilde"Türk ordusunun hepsi bu kadar mıymış, gerisi nerede" demiş, Rus bakan da "Gerisi Moskovada" diye cevap vermiş.
(O dönem İtalyan faşist lider Mussolini Antalya'da hak iddia edip sürekli Türkiye'ye sözle sataşıyormuş)
Hiçbirşey bilmeyen sözünü doğru bulmuyorum.Bazı şeyleri gayet iyi biliyorlar.Mesela bir ofis çalışanını piknikte kene ısırsa,mikrop taşıan kene midir,zararsız kene midir bilmez ama köylünün biri bilir.Köydekini ofise koysan,öylece bakakalır.
Kara cahil sürüsü yarattı sözü de bana göre tam doğru değil.Neticede eğitimli insanın beynine format atıp bilgileri silecek halleri yok,yaptıkları iş,daha fazla eğitimli insan üretmesini engellemek veya olanları kaçırmak,cahil tabir ettiklerinizi de kendi etraflarına toplamak oldu.
Öyle trol,cahil dedikleriniz aslında ekmeğinin peşinde.Ekmeğinin peşinde demek,onları övmek anlamına gelmez,çünkü bir hırsız da ekmeğinin peşindedir.Aslında legal olarak ekmeğinin peşinde olmak da yetmez,legal olduğu halde hakkaniyet kavramı korunmamış olabilir.Köylü-ofis çalışanı örneğinde olduğu gibi,kişinin hangi konuda uzmanlaştığı önemli.Adamın IQ'su 60-80 olabilir ama dolandırıcılıkta uzmanlaşmış olabilir.Bu durumda gidip IQ'su 140-160 olan profesörü bile dolandırabilir.
Neticede her devirde başkalarının hakkını yiyebilmek,kendi çıkar gruplarını güçlendirmek için böyle oluşumlar varolmuştur, aynı sistemde varolmaya devam edecektir. Tarihte başkalarının elindekilerini ele geçirmek için silah kullanılıyordu,bu çağda enstrümanlar çeşitlendi. Üretmek çalışmayı gerektirdiği için, çaba gerektirmeyen bu yöntemler revaçta,az çalışıp çok kazanma mottosu malumunuz.Ülkemiz özelinde de üretim bir çaba,fedakarlık gerektirdiği için tüketim toplumu olmamamızı tercih edenlerle bu kolaycıların yolları kesişti.Bu nedenle daha güçlü çıkar grupları oluştu.
Üretim güçlü para ile artar.
Millet iş beğenmiyor diyen bir bakış açısı var.
Bu para değer olarak, bu emeğe değmiyor anlayışı hakim.
Meydana çıkar 17 yıllık başarımız der, TUİK'in rakamları ile oynarsan bu para birimine inanç sağlayamazsın.
Adam köprü otoyol geçişinden, konut fiyatlarına kadar dolarla ölçüyor.
Bu para, ölçüm aracı olarak dahi kullanılmıyor.
Şirketler de benzer hazırlıklar içerisinde.
ÇİMSA gitti Avrupanın en büyük beyaz çimento fabrikasını satın aldı, ABD'de fabrika kurdu. AYGAZ Bengaldeş'te Turkiye'deki sistemini kurmak üzere oranın KOÇ grubuyla anlaşma yaptı,daha bilmediğimiz kimbilir hangi şirketler var.
Hani kabotaj bayramlarında görülen bir yağlı kazık vardır, tırmanır tırmanır kayarsın.Bizdeki kazançlar da böyle, bir yıl çalış çabala, dolar 7.20 'ye çıksın,tüm kar'ı götürsün.
Ben vatandaşın binbir zorlukla elde ettiği tasarrufunu korumak için dolar euro almasına karşı değilim.Her kim sistemden çıkar döviz alırsa da anlarım.
https://tr.sputniknews.com/rusya/201...kle-barismali/
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyinin Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, S-400 sevkiyatı ile ilgili gelen tepkiler hakkında Rusya ile Türkiye arasında askeri alandaki işbirliğinin kendi kendine yeter durumda olduğunu, ABDnin de bu gerçekle barışması gerektiğini ifade etti.
(6.24) zirvesinde başlayan düzeltme hareketinin şimdilik dibi görünen (5.58) den başlattığı yukarı hareketini,
pazar gecesi "gap" li bir açılışla [ (23)mayıs - (14) haziran zirvelerinde çekilen ]düşen çizgisini aşıp,
hafta boyunca sergilediği kararsız tutumundan sonra,
haftayı cuma gecesi (5.72) seviyesinde kapattı.
(4) temmuz dibinden başlattığı yukarı yönlü mini trend desteğini kırmadığı müddetçe;
(9) - (23) mayıs zirvelerinden çekilen düşen çizgisini aşması beklenir.
desteğin kırılması halinde, (5.66) üstünde kalınması hali önemli.
https://twitter.com/…bel/status/1150006469850517504
https://twitter.com/qunb/status/1149993434217897985
400milyar TL den boşalacak alan yeni kredi genişlemesi için kullanılırsa parasal genişlemedir diyor ekonomistler.
takip edilmesi gereken en önemli konu..
"Büyük devletlerle ilişkiler, ayıyla yatağa girmeye benzer."
(İsmet İnonü)
Bu kadar haber akışında yukarı gitmeyen dolar daha da gitmez diye düşünüyorum.
bahsettiğimiz borç silme miktarı kadar yeni parasal genişlemesi gelirse kredi ile en ufak krizde çift hane görürüz diye düşünüyorum.
250milyar tl KGF kredisi bize 7.20 gösterdi.