Tavan serilerinin başlamasını ve en az aksi seviyesine kadar devam etmesini dilerim.
İkisininde sermayesi aynı ve aynı yerden döndüler aşağıya.
Printable View
Valla siyasi görüşüme tamamen zıt sahipleri olan bir kağıttayım.Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.Ama şirket çok ucuzdu,kim gelirse gelsin bu fiyatlar bedava.
Fazlasıyla zararda olduğum halde benim düşüncem piyasa her zaman haklıdır, ucuzdur pahalıdır bilmem,200 Luk araba milyon olmuş pahalı mı pahalı hatta mantık dışı ama piyasa haklı ki alanda var satanda, yatırım tavsiyesi değildir
E borsa böyle bir yer,1 liralık kağıdı almazsın 10 lira olur,10 liralık kağıdı alırsın 1 lira olur.Ucuz pahalı diye öngörüde bulunup alacağız veya satacağız bize düşen bu.Borsada bence piyasa falan da yok her kağıdın bir sahibi var o ne derse o.Ucuz pahalı diye düşünme nedenimiz spek kağıda hareket çektireceği zaman elinde done var mı diye bakmamızdan.Gerçi çoğu zaman ona da gerek kalmaz ya neyse.
Deve bir para alan yok deve bin para alan çok.Bu dedemden kalma bir laf.1800 ler😂
Herkes alırken sat herkes satarken al.
Bir yerde kuyruk varsa ordan uzaklaş.
Herşey günün birinde değerini bulur eğer gerçekten değerli ise😂
Piyasada her zaman haklıdır
Dün simit aldım 10 TL olmuş
Değerli forumdaşlarım,sn tahminci, sn şekerli,sn gp ,sn hissedar ve diğerleri nerelerdesiniz.Kağıt bir ivme yakaladı,sanırım kağıtda değilsiniz.Genel olarak borsa hakkında fikirleriniz ne yönde,döviz nereye kadar gider,borsa ne olur,bizim kağıt ne olur,hepsini geçtim nasılsınız umarım sıkıntısız ve mutlu bir dönem yaşıyorsunuzdur.sAYGILAR VE SEVGİLER.
Beni sorarsanız malum,kağıtda demirbaş olduk,hastasıyız dede modunda aynen devam.
260/275 sonra 260/282 sonra 276/283 sonra 277/286 tahtacı büyük adamsın
Sn. Hkm selamlar, seçim sonucu KLGYO’ ya pozitif yansıdı 3 TL görülebilir ancak sonrası gri bölge, şahsen hissede değilim sadece takip için cüzi oranda hisse var. Seçim sonrası borsadan 5200 civarı çıkış yaptım gram altın ve petrol fonu ağırlıklı bir sepet yaptım, borsada 5600 üstünde kalınamayacağını, uzun dönem yatay seyir olmasını bekliyorum. YTD
Dolayısıyla dövizde yüzde 15 civarı artış bekliyorum. YTD
Valla benim de kafam karışık.Aslında bu kadar ekonomik buhranda piyasa nasıl olur borsa nasıl olur insan bilemiyor.Bir yandan da bakıyorum kağıt ucuz.Ben de düşen bıçak tutulmaz kuralının tersini uygularım şimdilik ,yani uçan roket tutulmaz gibi bir şekilde şimdilik satmam ,ama bir seviyede borsadan çıkmak lazım onu görebiliyorum.Gene 4 olacak gibime geliyor.Bakacağım artık gidişe.
Halka arzı 2011 de deniz yapmıştı.
Bu hafta denizin epey alumı var.
Kanal istanbul gündeme gelebilir.
Birşeyler döncek sanki
10 lotun bir lahmacun etmiyor, şaka bir yana 3.11 ignesinden sonra dünkü düşüşle bugün çıkmasını beklemezdim, yatırım tavsiyesi falan değildir rehabilite olmak için yazıyorum,bilgim becerim olsa bedavadan kimseyle niye paylaşayım tek ortak nokta aynı hissede olmak,
Bi ufak su ederine geldin sevinsem mi, 2 milyon sat sonra 4 milyon al falan fisman ben taksatan grafikren anlamam reis, yatırım tavsiyesi falan değildir
Arkadaşlar bayramınız kutlu olsun. Bayramda aklında hala borsa olanlar okur belki diye bir paylaşım yapmak istedim. KLGYO için 3.00 ın görülebileceğini ancak üstünün gri bölge olacağı paylaşımını yapmıştım aynı görüşüm devam ediyor, yeni bir hikaye lazım. Eğer Kanal İstanbul ile ilgili pozitif haber akışları gelmeye başlarsa o hikaye oluşmuş olur. Sektörde çok ucuz şirketler var mesela SNGYO 2.50 lerde dolaşıyor. 2021 fiyatlarına geri döndü. Şu şekilde bir savım var, seçimden önce AKP ye yakın şirketlerin ortakları seçimi ortada gördüklerinden risk almamak için hisse oranlarını azalttılar, seçim sonrası geri yerine koyuyorlar, küçük hisselerde bu süreç kısa sürdü büyük şirketlerde ise zaman alıyor. Fırsatlar hep vardı ve var olmaya devam edecek. YTD
Bence zamanlama açısından tam isabet...
https://i.hizliresim.com/cr8plnv.jpg
Bu 60 dk'lık puanlama tablosu. Senedin boğa piyasasında olduğunu doğruluyor. Puan olarak yetersiz görünse de 2,75 civarına doğru oluşacak gerilemelerde puanını artırmasını beklerim.
Valla ben çıktım artık,başka kağıda geçtim.Bu bir buçuk yıllık maceram da burada bitti.Doların artışı, evlerde kredi çekmenin zorlaşması falan emlak işlerini sıkıntıya sokar diye düşündüm.Maliyet de malum çok aşağılarda olduğundan konuyu kendi adıma kapattım.Kalan arkadaşlara bol kazançlar dilerim arkadaşlar.
Bu arada topikte tanıdığım çok değerli dostları ve buranın muhabbetini özleyeceğim.Tüm arkadaşların bayramını kutlarım.
Son bilanço ile iskonto oranı %70’i geçti. Sene sonu değerlemeleri geldiğinde mevcut fiyatla bu iskonto oranı daha da artar.
Sayın meteor asıl ev satışları sanırım ertelenmiş gelirlerde.Yanılıyormuyum.Hasılat çok düşük o açıdan sordum.
Aslında baktım da safir de eklenince baya baya kira geliri elde den bir gyo olacak.Bence bu çok iyi.
Vay vay vay,bilanço gelmiş ve topikte iki kişiyiz,demek herkes satmış,aslında bu iyi bir şey.
Safir galiba avm’den ofis formatına geçecek. (İkinci ağızdan duyum.) İskonto oranı muhtemelen en yüksek Gyo’lardan, alım nedenim de bu. Gayrimenkul projeleri tamamlandıkça görüntü daha da güzel olacak. Üç aylık takasta Deniz’in 57 milyon lot alım tarafında olması ve %69.5’luk paya sahip olması da güzel.
Safirde sıkıntı olmaz orası asıl parayı seyir terasından kazanıyor.Orada şirket eski kiracıları tasfiye edip yeni sözleşmeler yapmak istiyor.Total kira gelir gyo da 150 ila 200 milyon arasında olacak bu da çok iyi.Şirket şu anda 4.5 milyar ediyor,4.5 milyarlık evin var 200 bin yıllık kira alıyorsun ,aslında sırf kira geliri açısından bile baksak şirket bedava
Ben twıtter a giremiyorum,üye değilim,kesin orada birileri yeni oranları hesaplamıştır,bu 6 aylık bilançoyla f/k pd/dd ne oldu bilen var mı arkadaşlar.
https://twitter.com/fintables/status...vGF-FkHx0BkirA
F/K 1.16, PD/DD 0.64 ama stok etkisini dikkate alınca net aktif değer iskontosu %70’den fazla. Yani düzeltilmiş PD/DD 0.3’ten düşük gibi düşünülebilirsiniz.
https://twitter.com/kadirturokozdmr/...vGF-FkHx0BkirA
Sağolun sn meteor tahmin ettiğim gibi bedava olmuşuz.Satışlardaki düşüklükte ertelenmiş gelirlere hasılatın kaydırılmış olması nedeni ile sanırım.Bu işlerde sn hissedar bize lazımdı ,epeydir topikte yok.Aslında sn tahminci veya sn GP de yorum yapacak kadar şirketi bilirler de onlar da yok.Şahonun pungarı ve hayek de yok,bana kağıdı aldıran ekip komple arazi:))))))Bu arkadaşların yazılarını okuyarak kağıdı aldım da ondan şeettim.
Aslında bir ay önce çıkmıştım,dayanamayıp gene aldım,sanırım doğru karar vermişim
Klgyo 6 ayda yaklaşık 0.7 milyar TL işletme faaliyetlerinden nakit üretmiş. Yılı 1.25 milyar TL işletme faaliyetlerinden net nakit akışı ile kapatsa ve net nakit 0.75 milyar TL olsa şirketin kendini amorti etme süresi mevcut fiyatla (4.5-0.75)/1.25=3 yıl.
Allah allah eskiden sayfalarca bilanço tartışılırdı,kavgalar olurdu.Kimse yok,demek ki herkes satmış.Aslında iyiye işaret ya neyse.
Bakıyorum bakıyorum bundan ucuz kağıt göremiyorum,gsdho vardı o da uçtu,sn tahmincinin dediği lidfa bile ikiye katlamış
Gyo lar arasında da son bilanço ile en ucuz bu oldu diye düşünüyorum.Gerçi sanırım hepsi açıklanmadı diğerleri de açıklansın anlarız rekortmen kim.
Merhabalar dostlar;
Sabah bilançoyu inceledim. 3.000 lot ile tekrar aranızdayım, azda olsa sabah aldığım için yine zarardayım ama bunu sn hkm gibi uzun süre bekleyeceğim. Sadece iz olsun diye aldım. Başka hisselerdeyim ve buraya zaten uğramıyordum pek. Bol kazançlarınız olsun:ok:
Sn şekerli sizi burada görmek ne güzel,sn tahminci ve GP ye de az bişi aldırabilirsem burada gene baya muhabbet döner.Aslında bir ay önce kağıtdan çıkarken üzülmüştüm,gene alınca sadece buranın muhabbeti bile almama sevinmem için yeterli oldu.3.15 civarı aldığım için şu anda pata sayılırım.Hedef büyük olunca yüzde üçü beşi ne zarar sayarım ne kar.