503.xxx olmuş, az kalmış sanki...
Printable View
503.xxx olmuş, az kalmış sanki...
GÜNCELLENDİ
https://i.resimyukle.xyz/738aHG.png
Meğerse pala dediğimiz ky mi acaba. Son günde en çok long açan iş yat. Genelde ky kurumu derler. Bundan önce ki 10 gün iş yat short yapmış ise kesin stoplayan shortculardir. Biz makası pala kapattı sanıyoruz ama özellikle 2 günde 2500 sadece makasla gitmesi kapanan shortlar olatakta dusunulebilir.
1 mayıstan atarsaniz daha faydali olur
dow 26.660 ta stop olurum deme nedenlerimden...
https://i.hizliresim.com/Ssf2Wt.jpg
Bu arada 15 liralık dezenfektani 73, en fazla 1 lira olan maskeyi 2.89 dan ibb ye alan imamoglundan hiç bahseden yok :) ilk isi israfı durdurmak olacaktı. Geçende fetih günü fatih bizim için çok önemli ve bu sebeble hemen bir heykelini yapıcaz demişti. 100 yıllık cumhuriyet tarihinde istanbula fatihin heykelini dikmek kimsenin aklına gelmemiş gerçekten heykelden sonra herşey çok güzel olacak :)
Beyler kızmayın lütfen birazcık trolluk yapalım.
Yarın endeks hareketinde BİM belirleyici olacak gibi görünüyor. Yönü kestirmek çok zor BİM'de.
Spx tarihi ay kapanış rakamını görmesine %3.5 civarı birşey kalmış birde bu açıdan bakalım nereye kadar alıcaklar...
https://www.tradingview.com/x/t8DCpmFJ/
bu hafta dow düşmeliydi.
bu geceden düşüş başlamazsa
ben yarın sabah açılışta kaparım pay shortlarımı.
bunların nereye gideceği belli değil zira
Amerika vadeliler düşüşle açıldı...
Şu an tam 18.15 seviyesinde abd vadeliler.
Daha ne kadar bahsedelim. Ne hareketler ne ky algısı nede sonuç değişiyor. Büük ihtimalle yükseliş trendinin sonu burası 129-130 arası. Olaya sadece viop olarakta bakmiyorum. Bim mgros asels müthiş primli, kardemir zaten önceden ekti hareketi yatayda, ereğli son gün iyi koştu, tüpraş çok iyi ve hızlı tepti, tekfen son 1 hafta %10 dan fazla gitti. Thy pegasus uçmadan uçtu:) sasa ve kozalar virüs öncesi fiyatında. Ekgyo evlere şenlik uçtu. Geriye bankalar kaldı onlar bile son 3-5 gün az biraz primli. Ve bu hisseleri yabancı ve teb çok daha aşağılardan verdi günlerce. Cep to cep yapmadilarsa gelsinler en tepeden alsınlar bizde batalim.
Şu açığa satış yasağı bizi bu hale getirdi. Açığa satış olsaydı bu kadar korkusuzca alamazlardı. Endex 82 den biraz daha düşseydi bürüt bile getirirlerdi o zamanda şuan vadeli 150 Bin üstünde olurdu.
Benim için değişen bir şey yok. İster +40 ister -40. XU030 da öyle değişmez durum.
Ama pek çok arkadaşımız çıplak short taşıyor anladığım kadarıyla... Düşük açarsa onlar için iyi olur... Hisse longlar ise, hissesine güveniyordur diye tahmin ediyorum.
Sabaha +40 mı yoksa -40 mı olur, senede 3-4 defa mı olur bilemem ama hepimiz için güzel bir gün olur yarın inşallah.
125 üstü şahsen bir ayı olarak ümidim kırıldı. Sağlam da zarar yazdım. 200 bin zarara ramak kaldı. Bir önceki düşüşte, sağlam para almıştım. Ayılara 2 haftadır düzenli dayak var. Salalım gitsin bakalım zincirini. Mantığımıza ters gelse de, bu kadarı da olmaz be desek te adam alıyor. Akşam seansı alıyor adam, sabah + gaplı açıyor, saatlerce açtığı yer ile 300-500 puan aşağı veya yukarı bir bantta gidip geliyor. Geçen sefer olan düşüşün intikamı bu. Kenardan izlemekte fayda var. 1'e 5 aldığım zaman oldu bu masadan ama şu anda korku moduna geçtim. Dakikalık sistemde sat verdirmedi 3-4 işlem günüdür. Pardon bugün 13 dk süren sat vardı bende. Lakin tekrar al verdikten sonra 2400 puan aldı adam. Hiç aklımda olmayacak bir zarara sahip oldum. Geçmiş kârdan düşersem 20-25 zarar oldu benim adıma. Herkese bol şans. Lakin burası sapıttı aman dikkat edin, inatlaşmadan poz alın.
Tahmin ediyirumki bu yükselişte en çok zarar yazanlar düşüşte en çok kazananlar oluyor. Düşüşte kaybedenler zaten masadan kayboldu. Geriye bizim gibi duserkende cikarkende yoğurdu üfleyerek yiyenler kalıyor. Bu gurupta genelde 125 sonrası shortlarini yukseltti. 129-130 arasında bir çok pozisyon patlayacak ve pala kartları yeniden dağıtacak. Tweeter ustad lari bile 3-5 bin puan yemiş. 3-5 bin puan yenir normal ama portfoyun ne kadarıyla yediğin önemli. Fulleyenler için bundan sonrası to be or not to be. 3 seçenek
1-butun pozları var olan zarari kabul edip kapamak ve eldeki sermaye ile masada kalmaya devam etmek.
2-marginden çıkmak için pozisyon azaltip dönüş umutlarını canlı tutmaya çalışmak
3- reverse olup bu kaç bin puan longtan alıp tekrar shorta dönüp ana maliyeti iyice yakına çekmek.
9 yıllık viop hayatımda her 3 secenedige uyguladim. 2. Şıkta battım. 3. Yolda hiç başarısız olmadim ne zaman denesem başarılı olup kendimi resmen ipten aldığımı hatırlıyorum fakat şuan %30 pozda olup maliyetim 1250 puan aşağıda olmasına rağmen son bir haftada 10 bin puanın üstünde gitmiş ve nerdeyse duzeltmesiz dipten 30 bin puan çıkmış piyasada reverse yapmam. 1. Yol en çok denedigim yol. Tabi aylardır hiç bu yollari seçecek duruma düşmedim. Eğer cogaltmazsam 131-132 ye kadar stress yapmam.
Ayular yönünü şaşurdu boğalarla birlikte aynı yönde koşuyorlar ...... Küresel ralli sendromu bu olsa gerek corana başladığında hep birlikte düştük şimdi hep birlikte bayram yapıyoruz.Trump memnun .... dünya mutlu ....... krediler uygun tıngır mıngır ama cortcular çok kızgın .........:wave:
Nankör LONGcular bide PALA bizi sevmiyi dersiniz; alın size +makas; 1550 :kahkah:
Bist Spot30:127.100
VIOP 30 :128.650
Makas : + 1550
Hikaye önceden yazılmış gibi , katılıyorum üstat.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aracı kurumlarını gözden geçir tuprs 76 dan dönüşü ile primlenmemiş endeks ağırlığı olan ve bankalarda alıma geçildi burada ben yazdım taktiksel geçiş yapılıyor diye, siz sanıyorsunuz aracı kurumlar sizinle her şeyi paylaşıyor.
Future artı oldu. Boğa piyasası az sal yola devam.
CDS 451 düzeyinde. % 11 gerileme var.
Dünya borsalarının hepsi yeşil, vadeliler yeşil.
BİST’te şova devam anlamına gelir.
120.000 civarına geldikten sonra iki sıfır atılabilir kıvama gelir bence.
Bence az sabredip 1.000.000 bekleyelim sonra 6 sıfır atariz:oleyo:
Zaten bu hızla en fazla bir iki ay sürer...olayın sırrı Rhtab da ...eğer 100.000 olursa hele Arog ve kafein de eşlik ederse kesin olur:kahkah:
Bu arada tek risk garantinin 8.00 kırması...yoksa kesin 1 milyon...
Amerikan comari yine twiter dan dow u nasil sisirdim ama gorun ekonomimiz cok iyi demeye basladi :)
Fed 10 yildir bu kadar para basip faizleri surekli dusurmese akp nin oy orani %10 altina duserdi coktan her seferinde akp batiriyor fed toparliyor inanilmaz balli bir hukumet
Borsa neden yükseliyor diye tek yöne saplanan şort sevenler için
Bu arada borsa uçacak kaçacak demiyor.
Yabancı takasları ile ilgili bir hipotezi var
https://youtu.be/68MWcwbCtOI
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bill Bonner, (daily reckoning.com)
Yatırım piyasalarında, bir adam hak ettiği şeyi alır.
Ama siyasette, aptal komşusunun hak ettiği şeyi alır.
Komşudaki adamın en azından şu,bu şekilde görünen bir adama oy vermesidir.
Kendi gibi donuk ve aptal, bunun sebebi çok basit.
Vasat, lumpenvari düşüncelerinin herkesten daha iyi olduğuna inanıyor,
siyasi liderlerinin görüşlerine yansıyan kendi aptal yüzünü arıyor.
Konular hakkında derin düşünmek ona göre değil...!!
+7000 gap açalım da neşemiz yerine gelsin. Kaç gündür azcık azcık bu nedir. :28:
günün ilk mesajına törenle başladı..aynı nakarat.. gün içinde flood şeklinde 50+ mesaj daha olacak geçmiş günler bir göstergeyse.. komedi..
Günaydın, maalesef biri intihar etmiş sanırım..diğer bölümde konuşuluyor.. Allah rahmet eylesin..
Rtalb topicinden bu sabah