brent kırmızı....
Printable View
brent kırmızı....
kulubu adına konuşmuş....kendi adına değil....
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
·
3s
Rusya devletine bağlı medya
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Karamsar tablo çizenler var. Onlara diyorum ki 'Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim'
https://tr.sputniknews.com/20211213/1051709132.html
Tam komedi yazının içine baktığınızda
maaş alan da butun varlığını kaybetmez mi....
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati yeni model tutmazsa 'Çok üzülürüm' dedi.
Yazının içindeki şu cümle ne kadar boş ve hesapsız yönetildiğimizi gösteriyor, neden modelin işlemezse B planı yok yazık.
dolar bunun altında kalmaz... hesabını sorar akşama sabaha; kapar arayı yine...
Borç paradan 1 milyar dolar gömmüş piyasaya bugün... bu MB'ye kim swapla mwapla para verecek o da mantıklı değil şu saatten sonra... kesin bunlar gizli sözleşmelerle satıyorlar bir şeyleri; gittiklerinde anca görücez hasarı...
bi tcell kaldı oda gitmiyor arkadaş...
şimdie tcell 24-25 olmalıydı...
TCMB'nin piyasaya bugünkü müdahalesinin büyüklüğü şu ana kadar yaklaşık 1 milyar dolar seviyesinde -Kaynaklar/Bloomberg HT
Adamın birikimi yoksa, neyi gidecek ki? Alım gücü düşer sadece...
Ama TL de birikimi olanları bitirdiler. İçlerinden geçtiler. Bunu yapan devlet olmasa ponzi deriz, dolandırıcılık deriz, hırsızlık deriz... Öle bir yok ettiler birikimleri çünkü... Devlet olmasa böle deriz yani. Devlet (!) olduğu için demiyoruz, diyemiyoruz...
cuma günü dedimki bu kağıt ürünleri uctu benim eski göz agrım alka var...
ondan alayım cıkmadıysa sonra unuttum gitti...
bugun tavan görünce farkettim... :)
30 eylül dolar kuru kapanış fiyatı 8,89 tl.
Güncel kur 14,25 (şimdilik)
Batı çim gibi döviz borçlu şirketlerin sonu ne olacak.?
YTD
geride kalmış ihracatçı arayıp duruyorum...aselsan alasım vardı; sonra dedim ulan bunların da parasını veremezler filan.. belli mi olur... o da gitmiş bugun...
geçen haftadan beri çok çıktı diye sattığım hiçbir şeyin yerine bir şey koyamaz oldum :)
ihracatçı bulamayıp dönüp dolaşıp dohol turkcell mi alsam yine naapsam... yoksa akçayın kozaldan mı alsam...
boşta duran TL teminat da büyük sıkıntı...
yeni model ekonomi nedir
benim anladığım faize bas. dolara bastır
TL bas kredi hacmi artır. krediyle yatırımları girişimleri finanse et gibi bir şey olmalı.
tamam da sen doları dengeli bir yerde tutamadıkça bu yapı işlemez. çünkü kredisini alan dolara geçer. doları dengelemen daha da zorlaşır.
böyle model olmaz.
modelin en temeli eğitime, insan kalitesine yatırım yaparak oluşturulur.
saygılar. daha da ağzımı açmam.
233.725 ..cüzi short.. bakalım zarar mı kar mı?
bu seviyelerden gevşemeden kapatırsa bugün, yarın enteresan olacak..
Vob 230 bin altı üzeri artık. 230 üzeri kaldıkça 300 e yakın bir değere gider gibi duruyor. Ama 230 bin altına inerse pozda, malda durmak tehlikeli bence.
piston düştü arabanın sanayiye gitmesi lazım :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
pgsus çok büyük kur açığı oldugu konuşuluyor...
bu dogru mu?
anlayanlar bakabilir mi?
https://i.hizliresim.com/k5auk23.PNG
Yaklaşık 10 milyar dolar.(eylül bilanço)
YTD
bunlar bu açıkları nasıl kapayacaklar...
döviz cinsi bilanço tutuyorlar pegasus euro tutuyor thyao dolar bazlı.
O nedenle kur farkını gider olarak yansıtmıyorlar diye biliyorum.
Bilançoları yabancı para biriminde tutup sunumlarda tl ye çeviriyorlar.
Ayrıca havayolu şirketlerinin filoları ve döviz cinsi bilet satışları da doğal bir hedge oluyor.
Yoksa her ikisi de teknik iflas durumuna gelirlerdi.
VİOP'da BIST 30 Endeks vadelerarası strateji emirlerinin üst fiyat limitinin hesaplamasında kullanılan k değeri ve DolarTL vadelerarası strateji emirlerinin üst fiyat limitinin hesaplamasında kullanılan k değeri bugün için artırıldı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan Borsa İstanbul açıklaması aşağıda bulunuyor:
Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), BIST 30 Endeks vadelerarası strateji emirlerinin üst fiyat limitinin hesaplamasında kullanılan k değeri bugün için 6,5'dan 13'e ve DolarTL vadelerarası strateji emirlerinin üst fiyat limitinin hesaplamasında kullanılan k değeri bugün için 0,05'ten 0,1'e çıkarılmıştır.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/982916
ihracatçı gibi düşün.. thy gelirlerinin çoğu yurt dışından euro bazlı... bilançoyu da döviz bazında tutuyor; döviz artışından kar yazar sene sonu...
Taşınan Açıklar
https://i.hizliresim.com/hcba7re.PNG
Biletlere zam yaparak
Kontrat fiyatları Çarşamba günü değişiyor.