Diğer sata sata mal kalmayacak.
Printable View
sadece atıyorum ; dolar bazlı mı su bazlı mı ucuz herkes bisey diyor şu an için..endeks duzeltmesi yasanirken ayı tuzağina ininceye kadar eğer usd endeksin zirve hareketinin benzerini yaparsa ki secime yakin yabancinin yuksek kur bozup piyayasaya yeniden geri dönüşü için gerçek anlamda hem usd hem su bazlı ucuzluk herkesin işine gelecektir diye attım..yersen kirşen..
İçişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildiğini duyurdu.
Hisselerle vedalaşma vakti geldi gibi hissediyor ama herkes satmış ben aşık olmuşum hisselerine veremiyo elim.
Doları düşürücü bir ürün açıklarlarsa süper bono, enflasyon endeksli mevduat vs. borsa güzel bir düzeltmeye girer. Çünkü bu dolar düşmeden hayat pahalılığını ve enflasyonu düşürmek mümkün değil.Alıntı:
Originally Posted by gmt[emoji768
Bu yükseliş enflasyon yükselişi değil. Dolar bazında da ciddi değer kazancı var.
https://www.tradingview.com/x/f0d26Lg9/
Bu yükseliş eksi reel faiz ortamında parayı nereye koyacağını bulamayan yerli yatırımcının emlak piyasasını patlattıktan sonra hisseleri de patlatması sonucu oluşmuş durumda. Her balon gibi şuraya gider buraya gider demek anlamsız. Bir tüp düşünün eksi reel faiz ile bu tüpe sürekli hava basıyoruz. Tüpün bir de vanası var. Eskiden vanayı Merkez Bankası tutuyordu. Geçen yıllar rezervleri sıfırladı gücü tükendi. Hazine'ye verdik vanayı KKM ile. KKM bu vanayı ne kadar tutarsa hem emlak fiyatları hem de hisse fiyatları gidebildiği yere kadar gider. KKM ile bu düzen 2-3 ay sürerse 170 cent'e, yaz sonunu geçerse belki 200 cente gider. Ne kadar vakit geçerse içeride o kadar gaz birikeceği ve zaman geçmiş olacağı için sonuçları da o kadar ağır olur. Benim de burada hissem var, short hiç olmadım ama gerçeği görmek gerekirse tablo budur. Müzik duracak ve endeks 130 centin bile altına gidecek. Seçimler de ekonomi için müspet bir sonuç ortaya çıkmadan veya çıkacağı anlaşılmadan da eski seviyelerine gelmeyecek.
KKM ile yüksek enflasyon ortamında dövizi baskılıyoruz. Böylece kas zoru ile dövizi mevcut seviyesinde tutuyoruz. 6 ay böyle devam etsek birikmiş ve dövize yansımamış enflasyon %40 seviyelerine gelse. Vana patlasa ve bir anda birikmiş enflasyon kura panik ortamında üstelik bir de abartılı yansısa ve %60'lık bir zıplama olsa hazine ne yapacak. Şu an dahi içeride 700 Milyar TL KKM var. Bankalara KKM hedefi koymuşlar. 6 ay sonra KKM 1.5 Trilyon olsa, hazine bir anda 700-800 Milyar TL'lik yük ile karşılaşacak. Bunun altından para basmadan kalkması mümkün değil zira bütçenin kendisi 1.5 Trilyon. Böyle bir durumda yıllık enflasyon %100-200 gibi seviyelere çıkabilir. Bu seviyede bir bütçe açığı durumunda kimse Hazineye borç vermez, şu an yaşadıklarımızın üzerine bir de borç krizi yaşarız. Sonuçları çok ağır olur. Umarım bu senaryoyu yaşamayız ve benim korkularım yersiz kalır. Ama kanaatimce bu iş nerede biter sorusunun cevabı budur.
yine palavradan doyduk dusuyoruz ayaklari..bankalara bi saldirirlar aksam hoppp +2.5..yalandan kim ölmüş..
kira fiyatları uçmuş ya...evin yanında inşaat yapıldı 1 sene önce bitti...daireler ufak ama 105 m2...arazi de ufaktı hatta bina 3 katlı sadece...1 tane daire boştu epey boş bekletti mal sahibi sıfır olarak...en sonunda vermiş dün kiraya...105 m2 daire 7.000 TL...manyaklık bu ya...
Ev kirası 3 kat artan yerler var..Şey 8 ken 2.500 TL lik ev 312 idi şimdi ev 7500 512 şey ödeyecek..bizimkiler yine tokatladı..:oleyo: affetmez anatolian children..:kmk:
ERrayn bir şeyler deniyor..
Taşınan Açıklar da artış var, GARAN EREGL KRDMD YKBNK VAKBN taşınmış, herkesi yükselişe inandıramamışlar gibi, bu da yükselişin devamını getirecektir!
https://i.hizliresim.com/20xmplj.PNG
Kısa için erken davranıyorsunuz arkadaşlar.... daha günlük macd eski zirvesine gelmemiş.... 3-4 gün buralarda gıdım gıdım yükseltseler macd tekrar soğumaya başlar ve tekrar çıkışa geçerse 2 hafta içinde 4000 leri görmek zor olmaz...
Bu enflasyon ve belirsizlik ortamında nerelere gideceğimiz belli olmaz.... Bu nedenle kısa değil uzunda takılmak en mantıklısı
Ek 28486
Bugün için 277 milyon teminat tamamlama çağrısı vardı.
Viop yükselmesine rağmen teminat tamamlama çağrısı tutarı da artıyor günden güne.
pastada ilk 5 kurum +370 milyon alışta.Üstelik alış tarafında yabancı kurumlar var.
Bir bebek hisse bulmak lazım.Hani 12 ayda 10 kat gidenlerden.:)
Ne global ne bıst ne analiz bilen arkadaşım almış bir bebek hisse, 6 kat karda.
Sonra sen de uğraş dur.
Bugün izlediğim bir Atilla Yeşilada videosunda bir laf geçti, o inanmıyormuş.
Şu şekilde geçen gün haber çıkmış.
>>>>>>>>
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/g...or-530029h.htm
ParaMedya'da yer alan bilgilere göre, Gazeteci Erdal Sağlam kendi kişisel YouTube kanalından Türkiye BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi) ve TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) ödemeleri için Londra’da tefecilerden 30-35 milyar dolar borç para aradığını iddia etti.
İddia sosyal medyada çığ gibi büyüdü. Ekonomi çevresi ise bu iddiayı inanılır bulmadı. Çünkü 30-35 milyar dolarlık bir borcun, bir yıl ödemesiz olarak kredi bulunması imkansız olarak yorumlandı.
Gazeteci Erdal Sağlam sosyal medya üzerinden gelen tepki ve eleştirilere henüz yanıt vermedi
Konut dışarıdan ithal edilemeyen bir şey, tam tersine yabancı müşteri ithal ediliyor. Gerçek dolar kurunu bence konut fiyatları belirliyor. Zamanında atıyorum 200 bin dolara ev alan, satacağı zaman dolar kuru düştü çıktı diye fiyatını dolar bazında çok değiştirmiyor bence.
Yeni ev maliyetleri, yapı standartlarının, bürokrasinin, işçilik ve malzeme fiyatlarının artması ile çok yükseldi.
İktidar kamu arsası satmak, geçici iş alanı yaratmak ve ekonomiyi canlı tutmak için konut işini körüklüyor. Şimdi noterden de konut alınıp satılabilecekmiş.
Evlerde beyaz eşya demirbaşa sayılması iyi olur. Böylece taşınmak kolaylaşır, evler kira rekabetine girer.
Genelde termosifon veya kombi sökülmüyor evin demirbaşı oluyor. Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, ocak, fırın ile tavan lambaları, vestiyer ve banyo dolapları evin demirbaşıdır denilebilir.
Ates olmayan yerden duman çıkmaz derler ,deniz bitti sanırım..
gül gibi amirale bi şey mi çarptı
Ben şunu anlamıyorum bizim ev satarak gelecek yeni vatandaşa ihtiyacımız var mı? ülkedeki gençler zaten şu fiyatlarla hiçbir zaman ev ve araba alamayacak duruma geldiler. Yani bu ev satışlarını yabancıya yapmak ve yeni vatandaş getirmek ne kadar anlamlı.
İş hayatına başlamış her gencin hayali bir ev ve araba alabilmekti. Artık o hayali de bitirdiler.
Resmen yabancıların evleri aldığı, ucuza tatil yaptığı, restoranda orda burda para harcadığı bir sömürge ülkesine dönüşüyoruz. Bizim gençlerimizde de ancak onlara hizmet ederler :( ne kadar üzücü
Bir bakan röportajda ekonomik program ile ilgili olarak gazeteciye sen en kötü ihtimal ile maaşını kaybedersin, ben tüm varlığımı kaybederim demiş.
Bence kur ara ara ataklar ile yatay götürülmeye çalışıyor.
Ama program bence iflas etti, ithalat pahalılaşınca tüccar eski zararını kapatmak için yüksek zamlar yaptı. Kıtlık tehlikesi, pandemi, lojistik sorunları, düşük merkez bankaları faizleri vs ile dünyada gıda ve hammadde fiatları arttı, iklim konuları son dönemde yoğunlaşınca dünyada enerji alanında veya karbon üreten alanlarda yatırımlar azaldı. Yani bu sefer konjoktör yardım etmedi.
bende düşünüyorum acaba bendemi sorun var diye , ülkede herkes nasıl bu kadar rahat ve huzurlu , maddi gücümüz ,sağlık , ailemizin güvenliği , eğitim gibi hir bir şeyimiz kalmadı.
burada büyük yanlışlık var , yanlışa yanlış demediğimiz sürecede daha kötüye gidiyoruz.
herkes diyor çok karamsarsın, yaw arkadaş benmi farklı bir ülkede yaşıyorum.
bu ülkede herkesin akıl sağlığı ölçülmesi gerekiyor bu kadar akılsız olamaz yaa.
kanada 2 yıllığına engelledi bu olayı.
fiyatları kaldırdığı için.
https://www.bbc.com/news/business-61027374
Değerli Ev Vergisi çıkmıştı geçen yıl, bu yıl ikinci dönem oldu, muhtemelen büyük evi olanlar aile fertlerini ortak etmişlerdir. Bu yıl ne kadar vergi toplandığını internette göremedim. Seneye evlerin çoğu bu sınıra girebilir.
bu ulkede bazilari devleti dudukler,devlette herkesi dudukler mecburen..
1 dfeada geri dönme be pala..
bırak gitsin..
Yakında oturduğun evi şirkete satıp geri kiralama olayı başlar bizde de.
GM İşletim şirketleri yaygınlaşır.