Aktif bank mkk ücreti alıyormu, ücret , kesinti yok diye birşeyler hatırlıyorum.
Hesap bakım, al sat komisyonu, saklama ücreti gibi kesintileri kendi üstleniyorsa iyi bir seçenek olur.
Yoksa her yatırım hesabı için ayrı ayrı ücret ödemek gerekecek.
Printable View
İçinde tahvil olan ppf ler altına(donuna) kaçırmış. Saygılar
01.02.2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 01.02.2025 tarihinden itibaren alınan yatırım fonları için stopaj oranı %15 oranında uygulanacaktır.
Gerçekleşme tarihi 01.11.2024 - 31.01.2025 arasında olan fon alımlarının (01.11.2024 ve 31.01.2025 dahil) bozum işlemlerinde ise %10 oranında stopaj uygulanmaya devam edecektir.
Değişken, karma, eurobond, dış borçlanma, yabancı, serbest fonlar ile unvanında "döviz" ifadesi geçen yatırım fonları hariç olmak üzere;
Diğer yatırım fonları için 01.11.2024'den önce alınmış paylarda aşağıdaki stopaj oranları uygulanmaktadır.
- Gerçekleşme tarihi 23.12.2020 - 30.04.2024 arasında olan alımların (23.12.2020 ve 30.04.2024 dahil), bozum işlemlerinde %0 oranında stopaj uygulanır.
- Gerçekleşme tarihi 01.05.2024 - 31.10.2024 arasında olan alımların (01.05.2024 - 31.10.2024 dahil), bozum işlemlerinde %7,5 oranında stopaj uygulanır.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67'nci maddesinde SGMK ürünleri için uygulanan stopaj oranları değiştirilmiştir.
01.02.2025 tarihinden itibaren iktisap edilen banka tahvil ve bonolarından elde edilen gelir ve kazançlardan, Banka bonoları için %15 oranında, Banka tahvilleri için %10 oranında stopaj oranları uygulanacaktır.
o zaman eski tarihli PPF almış olanlara ne mutlu... sıfır stopaj kesilecek yani...
IPB de %3-4 düştü ay başından beri. Devlet tahvili de görünmüyor, gerçi geçen ayın dağılımında öyle görünüyor ama sonradan mı aldılar acaba? Borsadan da fazla düştü, IAE agresif değişken bile bu kadar düşmedi, anlamlandıramadım bir türlü.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPB
Son zamanlarda sosyal medya yoluyla IPB ve AN1 fonları pompalandı küçük yatırımcıya.
Youtube fon programlarında çok sık görünmeye başladı bu fon yöneticileri.
X te fon hesapları da pompalıyor bir yandan.
Fonların içeriğine baktığınızda IPB'de en yüksek hisse pozisyonu Alarko
AN1'de en yüksek 2.hisse pozisyonu Hektaş
Bu hisselerin son 1 yıllık getirilerine baktığınızda Alarko -%24 / Hektaş -%46
Yani küçük yatırımcının sırtına bu 2 çöp şirketi yüklemiş taşıtıyorlar.
Çöp diyorum çünkü Alarko ortakları her fırsatta hissesini satıyor, Hektaş için söylenecek birşey yok zaten.
Ara ara yazıyorum uyarıyorum, çoluğunuzun çocuğunuzun geleceğini, zor kazandığınız paraları bu 1 masa 2 sandalye şirketlere kaptırmayın diye.
Uyanık olun.
PPF fon bendeki rezalet getirmiş :he:
0.1039
bundan %10 stopaj düşersek bürüt ve NET mevduat karşığı kaç olur ?
benim anlamadığım pike düşüş olmuş 0.14 0.15 nere 0.10 nere günlük getiri de sanki %40 ve %50 gibi düşüş var :)
biri hesap ederse sevinirim parayı geceliğe çevireceğim :)
13:30 son
Go6 0.1599 getirmiş nasil yaptiysa
bugün en iyi getiren ilk 5 i göreceğimiz bir link varmı ? (sadece PPF)
Ppı ,0.125
Ppf günlük ilk 5
GO6=%0.1599
PPZ=%0.1285
PPI=%0.1254
HVT=%0.1253
GPZ=%0.1202
Diğerleri mıçmış. Bundan sonrada öyle olacağa benziyor. Saygılar
Artık garanti para yok gibi. Biraz risk alma zamanı geldi. Risk puanı 1 lerden 3 ve 4 lere geçme zamanı sanki. Son karar sizin. Ben bilmiş olsam çok zengin olurdum zaten. Saygılar
Ppf lerin getirileri 2/3 lere geri geldi varmı alternatif yatırım tavsiyesi olan.. Altın döviz gayrimenkul vb. balon geriye borsa ve hisse fonları kaldı
Zbj 0.101 getirmiş ilginç bugün DT ler düştü zbj de % 10 DT var nasıl oluyor
altın içeren fonlar bu ay iyi getirebilir :)
tahminlm %7+ ( şubat toplamda)
düşünen araştırabilir :)
düşük makas gram en doğrusu olur :)
fonda yön ücreti ve stopaj okkalı :)
xauusd 3.000 e gidiyor gibl :)
son karar sizin tabi ki :)
HEH - Algo Everest İstatistiksel Arbitraj Hisse Senedi Serbest Fon (Hisse Senedi Yoğun Fon)
Bu fonun stopajı nedir değerli forumdaşlarım?
Hisse senedi yoğun ve serbest olması sebebiyle aklım karıştı.
1 yıl elde tutulursa, stopaj oranında değişiklik olur mu?
Idl 0.09
Ppn 0.1011
Neo portföy e yatırımcıya 1 gun geçiklmeli fiyat veriyor
yarınki oranlar ise tam cacık :he:
0.13 altına %15 stopjla kimse para sokmaz to PPF
yeni bir oyuncak bulmak lazım
3-5 altın fonu öneren olur mu .piyasaya paralel getirse kafii :)
birde yönetim ücreti düşük olsa kafii :)
https://www.haremaltin.com/
yarın günlük 1.74+ getiren gerçek değeri yansıtmış olabilir
Borçlanma araçları fonları yine hüsran.
Arkadaşlar geçmiş olsun. Ekmek yine aslanın ağzından midesine indi. Bugünkü getirilerde nanay. Saygılar
PPF lerin içindeki devlet tahvilleri fonların istikrarını bozdu, faizler düşüyor diye borçlanma fonlarına geçtik orası da hisse fonlardan beter çıktı verdiğini geri alıyor, bir yandan da stopaj artışı, hisse fonlar desen bir ileri bir geri aylardır yerlerinde sayıyorlar, yine en iyisini altıncılar yaptı.
PPF ler cacık oldu :he:
ben %70 ini satacağım %30 unu tutarım artık :(
ne yapacağım az karasızım :)
TL ref 3 gündür yükseliyor faizde hafiffe olsa yükselme eğilimi var bu pff lerden bize hayır olmayacak saat 13 gibi basicam satış dugmesine
Arkadaşlar değerli görüşleriniz benim için çok önemli. Kısa vademi düşünsek yoksa uzun vademi. Su git gide bulanıyor. Tavsiyelerinize önerilerinize açığım. Saygılar
Ben de onu düşünüyorum, bu ortamda en iyisi mevduat mı acaba diye, hisse fonlarda 6-7 aydır boşa bekliyorum hepsi yerinde sayıyor para eridi gitti, borçlanmalardan aldım onlar da zarara girdi ama bir yandan da bu günler geçici diye düşünüyorum.
Ocak ayı enflasyonu yüksek gelebilir diyorlardı zaten öyle olunca tahvil faizleri yükseldi tabi borçlanma ve ppf ler patladı, yine de biraz ppf biraz da orta vadede faizler düşer diyerek borçlanmalarda kalmaya devam edelim artık, tabi bir yandan faizler düştükçe ppf lerin getirisi de düşmeye başlayacak :) yani nereden baksan bak enflasyona ezilmeye devam edeceğiz.