Düşürmek için fırsat kolluyor süzme ....
Printable View
Düşürmek için fırsat kolluyor süzme ....
Borsa 105 bine giderken çıkmadiki aşağıya basıyor yine , bu kadarda olmazki Banvit yakışmıyor , spek yakışmıyor sana , yap bi klasik %6 sonra veş aşşağı.
Bu banvt tekilere Allah sabır versin spek tam bir kerhane çocuğu.... Anasına sövdürmekten zevk aldığı belli... Burayı mutlaka okuyordur o ****tor...
Spek kağıdı Bist in 90 bin olduğu zamana çektin çok iğrençsin
Bist100'de ciddi geri çekilme olmazsa kısa sürede 15 üzerini görür zannımca. Ytd.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
12 aylik bilanco gecen seneye göre bayagi kötü gelecek. Bunu fiyatliyor. Ama 3 aylik için bence kagıt yukarı trende baslayacaktir. 12 aylik aciklandiktan sonra tabiu.
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2019 Ocak yabancı işlemleri :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ef06be4981.jpg
Son bir yılda açılan herhangi bir soruşturma yok deyip, hemen karalamaya geçmeyin.
2017 de açılan soruşturma halen devam ediyor. 27 Şubatta da beyaz etçilerin sözlü savunma toplantısı var. Sonrasında da karar çıkacak.
Ya diyecekler ceza yok, ya da cironun şu kadarı kadar ceza...
2008 den sonra bu ikinci büyük soruşturma.
Ya biraz birikiminizi verip, ortağı olduğunuz hisseyi takip edin.
Asıl sizin neye göre yazdığınız belli değil.
Google a yazın çıkıyor zaten, çok zor değil.
Benim neye göre söylediğimin linkleri aşağıda.
Buyrun:
https://www.rekabet.gov.tr/tr/Guncel...ookieSupport=1
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/b...rmasi-40547530
https://www.rekabet.gov.tr/tr/Sayfa/...isi-duyurulari
Ne yani birde ceza çıkasa hissenin hali ne olur..
Bilanço riski soruşturma riskinden daha büyük. Sıkıntı yok.
Arkadaşlar bilanço için son gün ne zamandır ?
Sadece tahmin ediyorum, temelsiz değil ama. Şöyle ki; böyle bir ekonomik ortamda rekabet kurulunun 1,5 yıl önce başlayan bir soruşturmayı ceza ile sonuçlandırması düşük ihtimal. Hele ki şirket ortaklarından birisi Katarlı ise daha düşük bir ihtimal.
Ayrıca, neden ısrarla olumsuz düşündüğünüze anlam veremedim. Borsada yatırım yapmak, hele ki bu devirde, çok riskli. Sürekli kötü ihtimalin gerçekleşeceğini düşünüyorsanız beden borsaya girdiniz ve banvit hakkında bu kadar kötü düşünüyorsanız satın kurtulun.
Bir de şöyle düşünün. Ekonominin durumu ortada. Rekabet cezaları nereye yatıyor? Hazineye...
Sürekli olumsuz düşünmüyorum. Şartları mantık süzgecinden geçiriyorum. Şartlar ne ise onu okuyorum. Emin olun bana olumlu düşürtecek bir durum olsa onu da söylerdim. Ama görünen tablo bu.
Elimde bir veri, dayanağım yoksa susmayı yeğlerim.
Bana olumlu düşünmeme neden olacak bir sebep yok. Öyle bir senaryoda yok.
Haaa brf işlerini toparlayamaz ve banviti satmaya karar verirse, o zaman işler değişir. O da çok uzak ihtimal.
Yoksa bence her çıkış saman alevi gibi sönmeye mahkum.
Kısacası maalesef 1,5 sene önce kaymağı yenmiş bir hisse bu.
Banbanlıyız. Gönül bağı işte, illa portföyümde var.
Kimseyi karalamak gibi bir amacım yok sayın Red kid.
Siz soruşturma var deyince bende geriye dönük 1 yıllık kap haberlerine baktım. Öyle bir haber bulamayınca o şekilde yazdım. 2017 yılında açılan bir soruşturmanın halen devam edebileceği aklıma gelmedi.
Sektör zaten zorda birde üstüne ceza yerlerse durum daha kötüye gidebilir. Bu konuda en sağlam şirket banvit diyebiliriz olasi bir cezayı hafif bir sarsintiyla atlatabilir ama sektorde ki diğer şirketler banvit kadar kolay atlatamayabilir. Bu sebeple Rekabet Kurumu bu durumuda göz önünde bulunduracaktir.
Ayrıca bu sorusturmalar ortalama ne kadar sürüyor bilmiyorum ama çok ciddi deliller olsa şimdiye kadar cezayı keserdi diye düşünüyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2008 yılındaki soruşturma 2 yıl sürmüş, sonunda bütün şirketlere ceza çıkmış.
Dileyelim şimdi çıkmasın ama ibre bizden yana değil görünüyor. Kurum takip ederseniz çok ciddi cezalar verebiliyor.
Ben hissenin bu seviyelerinin dip olduğunu düşünüyorum. Ceza çıkarsa bir miktar daha gerileyebiliriz belki.
Çıkmazsa bilanço beklentili hareket edebilir ama 15-20li ve üzeri seviyeleri çok uzak ve nedensiz görüyorum.
İnşallah şartların değişip güzel şeyleri de söyleyeceğimiz günler gelir.
peki arkadaşlar firmanın ederi ortalama bu yılki karlılığına göre ucuzmu pahalımı nedir ? bu konudabilgisi olan varmı
arkadaşlar kimse yokmu :)
İyi kapatmadı bugün. Umarım bayrak formasyonudur son 4 günlükte görünen.
Tavuk eti üretimi Aralık ayında geçen yıla göre %7,6 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Aralık 2018 donemi Kümes Hayvancılığı
Üretimi istatistikleri yayımlandı.
TÜİK'in konuya ilişkin haber bulteni aşağıda bulunuyor:
"Tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti
Tavuk yumurtası üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre %3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 azaldı. 2018 yıl sonu itibariyle yumurtlayan tavuk (damızlıklar hariç) sayısı 76 milyon 932 bin 853 adet olarak gerçekleşti.
Kesilen tavuk sayısı 99 milyon, kesilen hindi sayısı ise 773 bin adet oldu
Kesilen tavuk sayısı Aralık ayında bir önceki aya göre %1,6, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,4 azaldı. Aralık ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre %48,3, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,3 arttı.
Tavuk eti üretimi 171 625 ton, hindi eti üretimi ise 5 956 ton olarak gerçekleşti
Tavuk eti üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre %1,6, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 azaldı. Aralık ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre %20,2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %2 azaldı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre %2,2 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %7,4 azaldı.
"
KAP: BANVT [ ] BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİİ A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/739473
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2019-02-13
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi --
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama
Şirketimiz'in
Bandırma, İzmir ve Elazığ'da yer alan Piliç Kesimhanelerinde yapılacak modernizasyon ve tevsi ile ilgili
yatırımlarına ilişkin T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yaptığımız
müracaatlar onaylanmış olup, bu teşvikler kapsamında yararlanılacak yatırım tutarları aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.
Yatırım teşvik belgeleri Bandırma ve İzmir'de Kesimhaneleri için
25.01.2022 tarihine kadar, Elazığ Kesimhanesi için 31.01.2022 tarihine kadar
geçerli olup, yatırım süreçlerine göre sürelerinde değişiklik olabilecektir. Destek unsurları; vergi indirimi, KDV istisnası ve
gümrük vergisi muafiyetini içermektedir. Ayrıca Bandırma Kesimhane için,
bu destek unsurlarına ilaveten Sigorta Primi İşveren Hissesi desteğinden de
yararlanılacaktır.
Toplam Sabit
Yatırım Tutarı
Bandırma
Kesimhane
19.671.089.-TL
İzmir
Kesimhane
6.788.285.-TL
Elazığ
Kesimhane
2.274.916.-TL
Kamuoyuna
saygı ile duyurulur.
30 milyon tl teşvik alan banvit hala tavan olmadı mı yaw?
Malı 20 lerden 30 lira olacak diye buradaki bazı kişilerin yardımıyla pazarladık, artık benden bir cacık olmaz diyor...
Endekse rağmen eksi olmadı, bu şimdilik iyi. Ama daha ne kadar dayanır bilinmez.
bugün bu haber olmasaydı.
10.50 ydi.
Yarın-öbür gün düşen trendi kırarsa 20 liralara yelken açabilir.11,40 civarı kısada DÜK , 12,60 üzeri orta vade DÜK.
Sabır isteyen bir hisse ,mal toplu , kademeler sığ , toplaması uzun sürer , kalktı mı da durmaz tavan tavan gider...
Satış kademeleri o kadar boş ki biri 20bin lot alış girse muhtemelen devre kesecek,merrill ve yapı kredi açıkçı robotları baskıya programlamışlar ama alıcı gelince kuyruk sıkışıyor tabii 11.40 üstüne kadar alıcı çizerse güzellleşir tahta,iş yatırım 10.80-10.90 arasını sildi süpürdü...
Yatırım tavsiyesi değildir...