İnternet sanal dünya-yalan dünya..
Bende bazen ruh halime göre ve kişiye göre gıcıklık yapıyorum...bam teline hafifçe tıklıyorum...gerçek hayatta asla yapamam/yapmam...neyse, ego oluyor bazen..
Printable View
ABD'de üretici enflasyonu ekimde yıllık bazda beklentileri aştı
ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ekimde aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilere paralel, yıllık bazda yüzde 2,4 ile tahminlerin üzerinde arttı.
ABD Çalışma Bakanlığı, ekim ayına ilişkin ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre, ÜFE, ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 yükseldi.
Piyasa beklentilerine paralel artış kaydeden ÜFE, eylülde yüzde 0,1 artış göstermişti.
Üretici fiyatlarında yıllık bazdaki artış ise ekimde yüzde 2,4 oldu. Üretici enflasyonunun geçen ay yıllık bazda yüzde 2,3 olacağı öngörülüyordu. ÜFE, eylülde yüzde 1,9 yükseliş kaydetmişti.
Değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE de ekimde aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 3,1 arttı.
Aylık bazda piyasa beklentisine paralel gerçekleşen çekirdek üretici enflasyonunun yıllık bazda yüzde 3 olacağı tahmin ediliyordu.
Çekirdek üretici fiyatları, eylülde aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 2,9 artış kaydetmişti.
ÜFE, üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve manşet enflasyona ilişkin ipuçları veriyor. ABD Merkez Bankası, ÜFE de dahil tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
kapanış 9426 üzeri yaparsa 240 dk yukarı kamayı kıracak beni graflarda ama hacim zayıf .
Halkbank'ın 2024 yılı 9 aylık konsolide net karı 15.056.329.000 TL (2023/9 aylık: 10.432.370.000 TL)
Bireysel Kredi veya Kredi Kartı Borcundan Dolayı Yasal Takibe İntikal Etmiş Kişi Sayısı 2024 Yılı Eylül Ayında Bir Önceki Yılın Aynı Ayına Göre Yükseldİ-TBB
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartıi Eylül 2024 verilerini açıkladı.
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan açıklama aşağıda bulunuyor:
Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı
2024 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yükseldi.
Ocak- Eylül Dönemi Gelişmeleri:
Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2024 yılı Ocak-Eylül
döneminde 1.035 bin kişi iken; aynı dönem için bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe
intikal etmiş kişi sayısı ise 856 bin kişi oldu.
2024 yılı Ocak-Eylül döneminde, bir önceki yılın aynı ayına göre bireysel kredi veya bireysel
kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 43 artarak 1.396 bin
kişi oldu.
Eylül 2024 İtibariyle Negatif Nitelikli Bireysel Kredi Bakiyesi:
Risk Merkezi verilerine göre, Eylül 2024 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel
kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 139 artış ile 102
milyar TL oldu.
YTD
Her 100 puanda bu kadar debelenecekse işimiz iş.
Long pozisyon cari fiyattan flat sayalım.
10761.00
9400 den FULL kısa. Hodti meydan laaaa :ok:
bankalar %4- yaparsa çorba parasını çıkarırız :ok:
Algoların içinden geçmiştir.
17.10-17.20 barlarında shorta atlayan algoların selasını okutmalı son 10 dakika.
Hepsi aynı kafa...
Bana karışma ben de sana karışmamayım....Vuralım geçelim vatandaşa...
Di mi Özgür bey ?...
https://x.com/SiyasetCafe_com/status...RBIUVV_Zw&s=19
BİST 100 endeksi bugün % 1,29 yükseldi (9420), toplam günlük işlem hacmi 119 milyar 964 milyon tl oldu
iyi akşamlar millet,
11.000 yolunda ilerliyoruz. gece sakat bir haber çıkmazsa, şimdilik güzel gidiyor.
https://i.hizliresim.com/hif1s68.JPG
Tokatlının tabiri ile bugünde spekten tırtıkladım...(2 tl.den kısmi satış yaptım):kahkah:
Bozkurt'un tabiri ile her gün para dağıtıyorlar borsa da...:kahkah:
14.11.24 Perşembe
XU030YVADE , 10668.00-10848.75 gördü 10836.00(uzlaşma 10830.00) kapattı. +% 1.27
Alemin longerlerine bir tebrik daha :)
Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi Bestepe'de başlamış.
Bozkurt yeni sayfa açmış.
Şayet VİOP ta hedge dışında AL-SAT yapsaydım,paramı Bozkur'ta verir arkama yaslanırdım.
En iyi VİOP oyuncuları Mert45 ve Bozkurt.(bence)
Yine de borsaya yeni katılanlara VİOP yapmayın ''asla başaramazsınız'' batarsın diyorum.:ok:
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=59747
YTD
vıop pastasında iş yatırım şort kapatmış olabilir.
spotta karşı ayağı yoksa 10.000 üstü.
çıksın fırından bakalım.
spot taraf hisse portfoyü rahatladı taşıdığım hisseler uzun vade kalıcı.. ytd
kapanışa yakın vadeli taraftaki long yönlü pozların tamamını kapattım..
vadeli için yarını görmek istiyorum hatta belki yarını pas geçebilirim.. ytd. iyi akşamlar..
Durum tesbiti::)..ne de olsa aradan bir ay geçti...
14 ve 17 ekimde ifade ettiğim üzere 8700-8400 orta vadeli alım yeriydi.ve en alttaki grafikte bana göre en dip olan 14 teydik...
https://i.hizliresim.com/jt0r57m.PNG
https://i.hizliresim.com/ghvcwzd.PNG
https://i.hizliresim.com/77sqqmg.PNG
ALINTILANAN TÜM MESAJLAR FORUM MEVCUTTUR...
Bana göre oraları dip yapan pek çok sebebim vardı...
Rekor APS sayısı-Göstergelerde max. satış(kendi özel göstergem),metastosk sistemin uyarısı-2Lİ TEPENİN HEDEFİ OLAN 8600,MEVSİMSELLİK ,viob sistemin al vermesi vs...saatlerce anlatılabilir.
neyse şimdi durum nasıl...Açıkcası beni kısa vade hiç ilgilendirmiyor.zaten 5-6 aylık orta vadeli poz. aldım.
Ama aşağıdaki grafiğe bakınca:
Kırmızı sat(12 temmuz) orta vadeli short açtığımız yerdi..
yeşil ok(14 ekim) ve pembe elips maliyet bölgesiydi(bana göre)..
2 li tepe hedefinde taban oluştu.2 gündür düşen trentin üzerindeyiz.ve 200 gün ortalamanın üstüne çıktık...Bunlar teknik olarak olumlu...Beni pek ilgilendirmiyor(isterse altına gelsin veya düşsün:) ) ama durum bu..
SP500-Global sert düşüş olmadıkça(bunu önceden ifade etmiştim...global düşüşe kimse dayanamaz) ...Global kriz olsa bile ben yine satmam,o ayrı(zaten kriz olduğunu diplerde fark ediyoruz)..Ama en kötü olasılığı düşünüp ona göre hesap yapmak lazım..bu koşul değildir...OYUN PLANINDAKİ RİSKİ HESAPLAMAKTIR.
Global krizde(2008) de garanti aldım...2.80 den...3.50 oldu..sonra krizle 1.70 oldu...
ama sonra 9.50 oldu..Yani endeks belli diplere yakınsa ve hissemizde iyiyse, en kötü olasılığı bile düşünerek ORTA VADELİ poz. alırım(bence)
https://i.hizliresim.com/6fuk9i8.PNG
Global sert düşüş(sp500) elbette olabilir..Beni en çok rahatsız eden konu bu.SP500 de sert düşüş bekliyorum ama umarım bu 2025 Ocaktan sonrasına kalır.
Bence orta vadeli oyun planında ,ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan ama en büyük risk bu...
Onun için bunu ifade etme gereği duydum.
Ama 5-6 yılda bir sert SP500 sert düşüşü olacak diye hisse almamakta olmuyor...İsterlerse 4-5 ay daha rahatlıkla yatay-yükselişte olabiliyor...sp500 ü çözeni görmedim..:)
BIST100 de kısa vadeyi kimse tahmin edemez..Onun için tek çare ORTA VADELİ YATIRIMDIR..
Herif ,yarın isterse 9700 e kadar ralli yaptırır(flama hedefi)..
İsterse trent direnci-200 gün ortalama üstünde kapanış yaptı diye ALANLARA GÜZELCE verir..sonra .sert düşüş...
Hangisinin olacağını asla bilemeyiz.Bilen de bildiğinden değil %50 olasılıktan dolayı bilmiş olur..
kısacası ,HERİFİN KEYFİ BİLİR...:)
Malum,ORTA VADELİ yatırımcı olduğumdan ve artık takip etmeyeceğimden az ekran -az forum..:)
ADİOSSSSSSSS
Şimşek dışarda kaynak ararken yabancı gelecek izlenimi tazeleniyor vf alımlarıyla ile ön çalışma yapılıp zemin hazırlanıyor ,, bu meyanda sürekli yukarı yönlü revize edilen mevcut enflasyon verilerine rağmen + yılbaşı maaş zamlarının enflasyona etkisi daha hesaplanmamışken 3-3.5 ay sonra olası faiz indirimine Tayyip çıkıp sanki yarın olacakmış gibi atıf yapıyor
Derken Yapı kredi satışı temcit pilavı ısıtılıp tekrar sofraya konuluyor
Trump’un S&P nin pozitif dokunuşlarını da gözardı etmeden
Bu kronolojiyle buraya kadar paşa paşa geldik ,,plan tıkır tıkır işledi
Üstelik kötü blançoların zirve yaptığı dönemde blançosu bozukların önderliğinde
Millette mal bulmuş Mağribi gibi Ralli nidaları atmağa başladı
Ralli için yollar bozuk beyler maalesef ,kabul etmek lazım iyi kurgulanıp iyi ilizyon yaratıldı
Neyse.. sebeplerden ziyade sonuçları beni ilgilendiriyor buraya kadar gelmişken 9700 denemesi yapsa da önümüzdeki hafta kalanları elden çıkarsak ..duruma göre belki daha erken
ya milette BİTCOİN de ralli oluyor vs modu var ya kardesim 2021 kasım ayında 69 k olan bu yatırım aracı simdi 87 k bu mu ralli ! ayrıca alt coinler 30-40 kat dustu ve hala o yerlerdeler ... bir oyun var ama bakalım n olcak .. ama su var bizim borsaya cok benziyor bu olay endeks 9000 ama bankalar 9000 digerleri 6000
XUTUM haftalık log kanalizasyon son durum..son yukseliş grafikte belli bile olmuyor.. :). ytd.
https://i.hizliresim.com/qzczsat.jpg
"Boğa piyasaları en karanlık anda doğar, kuşku ile büyür, iyimserlikte olgunlaşır ve coşku ile ölür."
Bunu anlamak ve uygulamak yıllarıma mal oldu...
Kötü bilanço(güçlü gurup şirketi için),en kötü olasılığı hesaplanmış savaş vs...
KY,çok rasyonel düşünür bunun için borsada kazanamaz.KY,mantıklıdır,bunun için bilanço olumluyken-en tepede not artarken alır...
BORSADA MANTIKLI DÜŞÜNEN KAYBEDER(BABO)
MGROS(berbat bilanço) fiyat 36
MGROS(bilanço çok güzel) fiyat 520