% 5?
Bundan kar etseniz ne olur zarar etseniz ne olur diye düşünüyorum...
Benim gibi 12 gün önce portföyün % 33 'ünü satmış olsaydınız anlardım...:)
Printable View
Canınız sıkılıyor olabilir...
Kurda yükseliş beklerken, din alimlerimizin "güneş uzayı neden aydınlatmaz" sorusuna verdiği yanıtı dinleyelim...
Bakın keyfiniz hemen yerine gelecek.
https://www.facebook.com/karikateist...0745279689282/
Bora abim
burayı yan gözle takiple
sürekli takipte
hem fikir olmasan dahi
etkilenir elin gider tuşa
bi dünya topik var yahu
bi ona bak bi buna
bunu da akıl verme olarak algılama ltf.
biz kim oyle şeyler kim yani
mühim olan kazanç ise
arada kafayı dağıtma da lazım
full konsantrasyon
olmaycak işi olcak hale getiriyo
sizin bu paylaşımdan anladığım üzre
tavsiye niteliğinde değil fikir bab'ından
yoksa ziyan filan ettiysende takma gitsin
herkese iyi kazançlar ya da iyi kayıplar
Sn moruk;
Beni tanımıyorsunuz..
Burası belki ana başlık ama ben 20-30 başlıkla ilgisi olan biriyim.
Açtığım başlık sayısı daha da fazladır.
Blog var, Facebook var. Twitter var...
Borsa-piayasa online takip var.
Gelen raporları sabah okumak var...
Sabah trader'la günü değerlendirmek var.
Neyse...
Burada yazılanlar dışında etkileneceğim epey kaynak var.
Kar etmek için değil de macera olsun diye sattım, uzun süre yatay-düşey gidince bunalmıştım biraz hareket olsun dedim (ben borsada kısa vadeye alışkınım da uzun süre bir pozisyonda rahat durmakta zorlanıyorum). Orta uzun vadede kuvvetle yön yukarı diye düşünüyorum, yoksa zaten daha çoğunu satardım. Zaafımı bildiğimden sırf ellemeyeyim diye dolarlarımın üçte ikisini altı aylık vadeliye bağladım zaten, nisana kadar dokunamıyorum.
Sizin satış kötü olmuş, foruma yazdığınız zamanı hatırlıyorum ama o zaman hem bu forumda hem haberlerde ve diğer yorumlarda çok kötü hava estirdiler daha düşecek diye, benim de bin kere aklımdan geçti ama riske girmektense beklemeyi tercih ettim. Belli olmaz belki düşer geri yerine koyarsınız.
Varantlar var,hiperaktifliğe birebir çare.Sonrasında bunun iyi birşey olmadığını anlayıp hiperaktifliğin baskılanması gerektiğini öğreniyor insan.Aynı şeyi ben de yapıp kendimi deniyorum 1 haftada %100 yaptıktan sonra kendimi kontrol edip edemeyeceğimi test ediyorum.Küçük meblağlarla tabi.
Bu gece esinti gelebilir. Pencerenizi açık tutun.
Malum Yellen'me durumları var.
Nasıl olur derseniz?
Valla dediğine değil, yediğine bağlı...
Phoenix in pipisine adım adım.
Kağıt paraların hiçbiri kalmayacak önümüzdeki dönemde! Hepsi gidecek. Yeni CURRENCY ler gelecek. Hem de devlet destekli. BitCoin gibi çakma değil.
ALTIN dışındaki her yatırırım SIFIR lanabilir bu süreçte. DOLAR ve EURO bir bakmışsın puf...
Bir bakmışsın DİJİTAL PARA lar devlet destekli olarak çıkmış ve alışverişlerde geçmeye başlamış.
Mevcut CURRENCY ler sıfırlanabilir ve convert edilmeye zorlanabilirler, yoksa HİPER ENFLASYON veya STAGFLASYON kaçınılmaz!
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...vLO-UAApmsrYLw
Japonlardan Bitcoin'e karşı yepyeni bir sanal para geliyor!
http://www.hurriyet.com.tr/japonlard...liyor-40590594
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) yaptığı referanduma ilişkin, "Kürdistan Demokrat Partisinin (KDP) temsilcisi burada olsaydı 'Ülkeyi terk et' diyecektik. Şu anda zaten Erbil'de olduğu için 'Gelme kardeşim' denildi." ifadesini kullandı.
Büyük devlet diplomasisi bu mudur?
Budur...
Kararlılığa bak.
Şu üsluba, ferasete bak.
Almanya boşuna kıskanmıyor.
Dolar Euro bir bakmışsın puf...:)
Bu kadar.
Yahu Erdoğan emrediyor.
Futbolda böyle yabancı hegemonyası olmaz, doğru bulmuyorum diyor.
Bir hafta dolmadan sınav sistemini değiştirenler, "böyle bir anda olmaz. Bizim yabancı futbolcularla 3-4 yıllık sözleşmemiz var. Nasıl olacak bu iş? " diye koskoca padişah gibi adama hayır diyorlar.
Lambaya püf de gibi, dolara Euroya püf demek...
Nasıl olacak biri anlatsa?
Kısa vadeli konuşmuyorum.
Uzun vadede bütün mevcut CURRENCY leri resetlemek zorundalar.
Çünkü daha fazla QE yapmaktan başka çareleri yok. İnanılmaz borç yükü var. Gelişmiş ekonomiler çıkmazda. Daha fazla QE yaparlarsa hiper enflasyon veya stagflasyon olur.
Trade etmek dışında uzun vadeli CURRENCY yatırımını yanlış buluyorum.
Mutlaka ALTIN GÜMÜŞ sigortanız olmalı!
Yeni gelecek DIGITAL CURRENCY her ne ise onu yavaş yavaş iteleyecekler piyasaya. Ne olduğunu henüz bilmiyorum ama 2018 de adı konmuş olacak!
1 doalr = 1 euro veya altı beklentim süre 6-9 ay
maalesef bulaştım ben de onlara.. Büyük kazanç potansiyeli var ama spot piyasa stratejileri uymuyor, en önemli dezavantajı zamanla değerinin erimesi, alıp yatamıyorsunuz üzerine, hele dolarda varantlar hisselere göre daha hızlı eriyor ve dolar kazancında vergi de ödeniyor.
O iş sandığınız gibi olmaz, sadece şuna bakın:
Euro ya geçişte mark puf oldu mu? Hayır tabiki karşılığında euro aldılar ve çapraz kuru sanırım hala açık olması lazım elinizde mark varsa bunu bankaya verip euro alıyorsunuz.
Blockchain tekonolojine geçiştede aynen böyle oalcak, elinizdeki eur, usd vs. karşılığında dijital para alırsınız.
Japonya kendi resmi dijital parasını çıkarıyor.
Aslına bakarsanız şu anki tüm dijital paralar devletler tarafından test amaçlı izleniyor. Sonuçta zamanı geldiğinde değerleri sıfırlanacak.
Askeri durumları bilemeyeceğim ama siyasi ve ekonomik durumların sıcak para girişi için epeydir bir etkisi yok..öyle olsaydı, bırakalım bizi, Brezilya, Güney Afrika bir sürü siyasi ve ekonomik çalkantı içindeler ama içeride ne olursa olsun onlar içinde bir şey farketmiyor..yeterki ülke/ülkeler yıkılmasın..
BOJ'un zaten niyeti yokta..ECB vanayı kapatırsa o zaman durumlar değişir..selamlar..
Günlük trade yaptığımdan günde 7 saat aralıksız işlemdeyim, borsada yabancılar yangından kaçarcasına mal satıyorlar.
Bistin tamamını kapsayan verileri ise: bu perşembe geçen haftaki satışlarını-alışlarını, önümüzdeki perşembe ise bu haftakileri ancak TCMb verileri ile net bileceğiz.
Dibs satışları da geliyorsa dolar/TL de ciddi çıkışlar olabilir. Zira 3-3,94 hareketinde benzer durumlar sözkonusuydu. Dibs lerde yoğun satış yoksa biraz kar realizasyonuna gittikleri sonucuna varılabilir.
Bekleyin kıvılcımlar geliyor..:kahkah:
Halka anlatalım..öğrenilmiş çaresizlikten kurtulalım..:cool:
Alıntı:
Dolar cinsinden borçlanma durdurulamıyor
ABD dışı ülkelerin dolar cinsinden borçlanması, 2017'nin ilk çeyreğinde 10,7 trilyon dolara ulaştı. Türkiye üçüncü sırada
http://www.businessht.com.tr/yorum/h...i-durduramiyor
Altın sikkeden gümüş akçeye, oradan bakır mangıra ve nikel TL ye geçmiş milletin torunlarıyız.Kendisi 250 senelik devletin 100 yıl önce kurduğu bankanın parası mı da değişebilir neden olmasın.Doların arkasında FED var,FED batarsa dolar da batar.Bizde 2001 krizinde bankaların bir kısmının batmasıyla merkez bankamız bir anda cascavlak kalıvermişti veya 94 krizi,ödenmesi gereken %2000 lik gecelik faizler,herkesin TL yi terkedip başka para birimine dolara kaçmaya başlaması vs vs.Bu krizler Türkiye'yi komple yıkacak güçte olmamıştı.Ölümcül olmayan bu krizlerde başka bir para birimine kaçış olduğu biliniyor.Bugün FED in beslediği finans kuruluşlarına,tahvil borç rezervlerine,üstüne bunların karesini küpünü almamıza neden olabilecek türev piyasalarını koyunca FED'e bağlı çok sayıda organ görürüz.Ölümcül bir krizin tetiklenmesi,zincirleme reaksiyon şeklinde bu organlar ölmeye başlarsa kolları felç,böbrekleri karaciğeri çalışmayan bir vücudun kalbinin durması en son da beyin ölümü gerçekleşmesi mümkün değil midir?50 yıl önce ekonomi bir elma,20 yıl önce futbol topu kadarken bugün sınırlarını hesaplamakta zorlanıyoruz.Ölümcül bir krizle kol bacak kesilerek veya ilaçlarla atlatılan krizler arasında elbette fark vardır.Daha bu yazıyı yazarken bir arkadaş altına dayalı yuan haberini iliştirivermiş bile
Günlük grafikte USDTRY de 3,5550 ara dinlenme yeri gibi. Alsat çılar için. Düzeltme gelebilir bu noktadan. Aşamazsa yatayda süzülür. Orayı aşarsa 3.65 kısa sürede görülür.
Şu anki görüşüm günlükte aşağı döneceği gibi. Aşağı dönerse 3,51 gündeme gelir. 3.5550 ye göre karar verin.
Aşağıdan aldığım için yarın momentuma bakıp az bir miktar realizasyon yapacağım. Daha sonra alttan yerine koyarım umarım. Koyamazsam da sağlık olsun.
Yatayda yavaş TRADE iyidir. Kısmet.
Dostum çok haklısında, hikaye bir süre daha devam edeceğe benziyor:
ECB'nin vanayı kapatmaya hiç niyeti yok gibi..Avrupalı yatırımcılar dış dünyaya akmaca, aldırış etmiyorlar bile..:)
Anlaşmalı bu iğğneler, sentral bankerler..Zaten epeydir deyeceğidimde, bu iğğnelerin birisi sıkılaşırken diğeri de sıkalaşamaz..fazla iddialı olmasın diye söylemediydim..:cool:
Draghi görüyor..her taşın altında İtalya var..gardaş diyor ABD'ye, sen yola devam et, sistemi askıda tutsak yeter..
Bakalım Euro bavul gibi düşecek mi?..:)
YTD..Alıntı:
European investors are buying more foreign bonds than ever before, another sign that many fund managers aren't expecting tapering from the European Central Bank to boost local yields anytime soon.
The trend has global implications. Heavy demand from the eurozone puts pressure on yields elsewhere in the world, including the U.S., and lowers borrowing costs there.
görüş açınız buna vizyon tabir ediyorlar galiba yeni kelimelendirmelerle, çok geniş sayın cumartesi bey kardeşim
şimdi aslında buyuk meblağı dondertmek essahta çoh dağa zordur
pek çok dev de tarih sahifelerinde yer almışlardır
mesela
titanic
enron
lehman
aeg
gibi
şimcik şöyle çok ısınık ehonomi şoklama soğutulursa noolur
en küççük besin bireyi yani plankton yani hane halkı
yer amerika
morkıç vade çok uzun
bireyler ödüyemez hale gelir evler ordan muhabir (kredi kullandıran bankaya) o da dayanamaz , hazine ve fed e derken
fed bi matbaayken emlakçı oluvermiş
onları da artık bizden alacağı suriyelilere mi satar
avrupalı turislere pansiyon niyetine mi verir belli olmaz
yani olmaz olmaz dememeli
2 söz var paran kadan konuş (bu bana uymuyo paramdan buyuk konuşuyom)
iki , Allah kimseye yiyemiyceği para bakamayacağı hatun vermesin derler
şimdi ağzı olan konuşuyo ona bişey deyen yok da
ikinci atasözünü bence dunya karşılayamıycak
çünki motor buyudu volan da buyudu volan ın boyu buhar makineleri son dönemi gibi motorun boyutunu çok aştı
bu volan önce motoru sonra kendi maffeder
hangisi EM hangisi gelişmiş ehonomiler
onu da az gafa yorup siz bulun yav
hep fileto bilgi olmaz ki yeaaauuuwww....
volan tüketici yani krediyi alan
motor üretici devlet fon kredi veren vs tanımında
kullanılmıştır
şoyle bi dunya olabilir mi ya
oyuncak monopoly oynar gibi
paraları bas bas dağıt dünyaya
sonra geri toplamayı da düşünüyomun düşünmüyomun o da belli değil
ipin ne gerideki ucu belli ne ilerdeki
ohh çocuk oyunu gibi al arsa tarla kağıt endeks filan nası sa değerleniyo yeni gelene verirsin :-)
oohh çalışmaya da gerek yok
üretim what?
fikir düşünce analiz ooo nooo sorryy baby !....
dunyanın en baba devleti kim ne derse demesin halen amerika
onu kontrollu bi kriz yapmaya davet ediyorum
ufalma zaten olmuyo
çıkcan delikanlı gibi deyecen ki
abi'ler biz bu işi kotaramadık
en ufaktan alacağımı toplucam daha da para basmıycam
o döpiyesinin eteği angara ovası gibi ardını ardına sığdıramayan fed çi bacımı da alacan buyur bacım diycen bulaşıkhane ye
dragi yi berber de çırak yapacan yerdeki saçları süpür lem müşterinin kulak kılını temizle ispirto ocağı getir felan
lagard a da bişey düşündüm de yazsam ayıb olur yazmasan klavyeye yazık bırak yazık kalsın
kontrolsuz kriz
en fenasıdır
bunlar hala ayıkamıyolar
ne digi-para ne altın ne bilmemne kurtarmaz adamı total grand chao teorisinde herkes teksaz vari sazını beline takar ilerler
diyelim huzurla umutla ama boyle saçma penbe hayallerle örtülü olmayan bi geleceğimiz olur
bunlar bu ka yapabildi
ben valla elden geleni yaptım çözüm önerisiylen bir durum tespiti hadin eyi geceler
not: eğer çıkıp delikanlı gibi demezse iki uçlu değnek kıvrılıp ikisi de ona montelencek
Valla artık bende kafa yormuycam
hoş yormaya ne hacet görünen köy kılavuz istemez
daha ne yapalım yafu
teşhis ilaç tedavi her şeyi yazdık
bundan sonra istiyen uygular istemiyen neticeyi kucağında bulur 9 ay 10 gün e (yani farazi , çünki geleceği kimse bilemez) ama koşar adım o uçurum senin bu benim daha atlayıp durursan yar'dan yar'a bir yar'da düşüceğin düşçeğin yerden çıkamıyacağın düşçeğin yerde yardım almak nam'ına koordinatlarını dahi iletemeyeceğin kesin
forumdaşlar birkaç ay bana müsade yav . sizlerle olmak güzelde. yaz yaz nire kadan , yazarık arada gene, selamlar hörmetler...
kırdıklarımız varsa tecrübe saysınlar
kırıldıklarıma da benden yana haklar helal
Irak merkezi hükümet , Barzani'ye 3 gün süre verdi. Cuma doluyor. Asrın lideri , Putin ile perşembe galiba saray da görüşecek. Askeri tatbikatlar son sürat devam ediyor. Asrın lideri 4 ekim'de de İran'a gidiyor. Ekim ayında; bizimkiler yukarıdan , Irak merkezi aşağıdan , İran sağdan Barzani'ye dalabilir. Sonrası tam bir muamma.
Sistem dışına çıkmayı ciddi ciddi düşünüyorum.
Turkiye nin gucunu kucumsemeyin.
Diyanet Isleri Baskanligi isini tam yapsa mezhebcilik ve irkcilik sorununu cozse Turkiye dunyayi titretir.
Diyanet Isleri Baskanligi yan gelip yatma yeri degildir!
Tum kutsal emanetler Topkapi sarayinda. Ataturk bunlari ne yapip edip Savas zamaninda korudu, ulke disina cikattirmadi. 100 sene oncesinden ileriyi gordu. Zamani gelince 2 milyar musluman senin elemanin olacak. bir emrin ile oturacak bir emrin ile kalkacak.
Diyanet Isleri Baskanligi stratejik acidan en onemli kurumdur. Yan gelip yatma yeri degildir!
Diyanet isini tam eksiksiz yapsaydi bugun FETO, ISIS, DAES, PKK vb sorunlarla ugrasmiyor olurduk. Dandik cemaatler halka kandiramazdi suistimal edemezdi. Alevi Sunni catismasi olmazdi.
Diyanet isini eksik yaparsa Imam hatiplerin sayisini artttirmak sorunu cozmez. Bilakis sorunu buyutur.
Diyanete sormak lazim Stratejin nedir, Planin nedir? Milyar dolar$ butcen var.
Oil prices hit 2-year high as Turkey threatens to cut off Iraq's exports
http://www.businessinsider.com/oil-p...o-years-2017-9
Bu satilmis iyi aile evladi "Ertugrul Ozkok" gelen degisikligi ve transformasyon baslangicini gordu. hemen mudahele etti yaziyla. Kimden emir aldiysa!
Başkan galiba kendini şeyhülislam zannettin
http://mobil.hurriyet.com.tr/yazarla...ettin-40584354
3.38 den aldıklarımı 3.55 ten biraz sattım karı azıcık realize ettim. sattığımı 3.51 den geriye koymayı umuyorum. Kısmet artık. Tutmazsa canımız sağolsun.
tutmaz ..........