Kapanan shortçu yanında, yeni açılan pozlar da var. Nette aps artı, endeks artı olursa bunu short squize başladı diye yorumlarım. Yükseliş için en olumlu senaryo bu olur.
Printable View
çocuk aslında yukarı gitmek istiyor, amma velakin yurtdışı müsade etmiyor, nazdağ yine -2 oldu, halbuyken bizimki de bekletiyor, böyle havada yukarı gitmek ayıp kaçar diye düşünüyor.. nazdağ satış durulursa, ustalar saatinde kaldırabilir piyasayı
Bütün fakültelerdeki yatay geçişler incelenecekmiş….
imamoğlu bizim mahallede oturuyor, şimdi gördüm tv gözaltı görüntülerini, emniyet sessizce halletmiş işi, ben bi şey duymadım.. görüntüler hisarüstü tarafından çekilmiş, başkanın malikanesi görüntüye girmiyor, solda görünen sarı ev ise mehmet temel'e ait.. mehmet temel 90'ların en büyük 3 borsacısından biriydi- nasrullah ayan, dündar altay ve mehmet temel.. sonradan battı tabii
dolar 41 görmüş, şimdilerde 38-39 aralığı.. yabancının 40-50 milyar gibi bi pozisyonu olmalı, hepsini bugün mü kapatacak ?? carry trade poz olanların son 2 aylık faiz karı silindi, çıkmak isteyene ucuz dolar yok
borsa akd, bofa ilk anda alıcıydı, 1 milyar aldı, sonra pek değişmedi rakamı.. diğer alıcılar iş-ziraat-vakıf-halk, varlık fonu müdahale ediyor olabilir.. satıcı ise ykb ve hsbc- ali koç hem kendi bankasından satıyor, hem yabancı kisvesi altından satıyor.. yatacak yerin yok ali koç
Abd'nin kamu borcu 36,215 trilyon dolar. Borç tavanı nedeniyle iki aydan bu yana borçlanamıyor. Olağanüstü tedbirleri uygulamaya koyarak top çeviriyorlar. Birkaç ay daha böyle idare edebilirler. Sonra borç tavanını yükseltmek zorundalar....
Elon Musk da harıl harıl kesinti yapabileceği gider kalemlerini tarıyor. Son çıkan haberlere göre Pentagon'dan 60 bin kadro azaltacaklarmış. Nato'dan çıkmayı değerlendiriyorlar.....
Oradan kıs, buradan kesle devasa çarkı döndürmeleri çok zor....
Bakalım vergi artışlarına da başlayacaklar mı?
Yada fed'e çöküp sıfır faizle hazine kağıdı satacaklar mı?
ABD, Ukrayna'da kaybolan çocukların takibini sağlayan programa fonu kesmiş...
....
Oradan kes, buradan kes. Kazana damla damla su koy...
Tasarruf iyi birşeydir ama, bu gidişle kazan dibine saracak...