pay alımı yapabilmesi için yani satma hakkı için çıkarma hakkı tanıması lazımdı..
burda 2 farklı usulsüzlük var..
Printable View
Pay alımı fiyatında teb borsaya hep 20.12 yazıyor
Eğer yukarı çıkma hakkı varsa yukarı cikbilir
O zaman rüzgar terse döner
Çünkü gönüllü pay alimi sırasında daha yüksek fiyatla hisse alımı hatta 1 yıl sonra bile diyordu bazı kisiiler ,şirket yada patron fiyatı arttirirsa geçmişte hissesini ilk fiyattan verenlere aradaki fark verilir diyordu
Ama bu zorunlu pay alımı ,, insAllah fiyat arttırma hakkı vardır
Varsa belki bistten aldığı hisse fiyatını arttırır mı kararaduman siz bu islleri bilirsiniz
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin ben kottan çıkıyorum ortaklıktan çıkarmıyorum demesi suçtur bu tabloya göre..
eee sana göre ortaklıktan çıkarmıyorsun ama azınlığa satma hakkı tanıyorsun..
satma hakkı mevzuatta ortaklıktan çıkarmanın ön koşuludur..
lafı dolandırıp usulsüzlük yapılıyor..
dünyanın en büyük havaalanı işini yaptıktan sonra oldu bunlar..birileri bu usulsüzlüğe göz yumuyor..
bir de utanmadan 2 çeyrektir zarar yazıyor..
tam bir rezillik, tam bir göz boyamaca, tam bir usulsüzlük..
anlayın işte birilerinin işini yaptı himayesine girdi..
garip borsacı, İZOCAM ile SPK ve BORSA İSTANBUL arasında nasıl bir teminat ya da bilgi paylaşımı var bize bildirmiyorlar..
o yüzden ne desek boş..ben mevzuatı göz önüne serdim..olması gerekenleri yazdık..olacakları değil..
şu durumda usulsüz ve kanunsuz aşama devam ediyor..çünkü çıkarma hakkı tanımadan pay alımı oluyor..
mevzuata tebliğe aykırıdır bu..
yıllar önce yine borsanın dip yaptığı zamanlardı..
borsa işlem görmesine rağmen varant piyasasını kapattılardı..
ertesi gün varant piyasası açıldı ama yatırımcı mağdur oldu çünkü varantın kapandığı gün %2-3 lük eksi vardı ve millet pozisyon almıştı.. ertesi gün borsa kayıpları aldı ve artıya geçti..
sonra dedilerki mağdur olanlar dilekçe yazsın mağduriyeti giderilecek diye..
ama kimsenin mağduriyeti giderilmedi..
bizde mantık böyle çalışıyor ne adaleti..
avrupa şartlarında gelişmiş bir borsamız yok..
o yüzden herkesin ahını alıyorlar..
kuruma yazıyoruz ya cevap gelmiyor ya da İzoacamın Kap a gönderdiği bilgiyi bana gösteriyor..
yani diyorki boşuna dilekçe milekçe yazma beni alakadar etmiyor, diyor..