Aynen Utpya bence guzel.
Efsane zarar yazdiginda ben bunu 4 lirada demistim.
Kimse orali olmadi.
Simdi hergun gidiyor.
Ama spekulatif kagit sonucta cok lot alinmaz. Ama bence iyi istese 6 liraya kadar gotururler borsa duserken.
Printable View
sacro hocam, macd ile tanıştırdığın icin çok tesekkurler ve nugyo için de.
şaka maka trader olduk...
Birde bu borsanin guzel yanlarindan biri.
Gunlerdir diyoruz ya 115.500 de hazir ol. 115 net stop diye.
Simdi bunun esliginde.
Onceden stop olupta 1.90 eksi endeksi nakitte avcunu ovustura ovustura acaba ne alsam diye izlemek cok zevkli ;)
Ve borsanin dahada dusecegini bilerek bunu istemek cok degisik bir duydu :)
Sakin yanlis anlasilmasin.
Ben kazandigimi piyasaya vermeyi sevmiyorum. Kimse sevmez. Onun icin stop hayat kurtarir. Yeniden oyuna dahil olmanizi saglar. Motivenizi arttirir. Daha rahat hissedersiniz.
Vaybe gerçekten mi
ustatlar daha iyi bilir piyasayi okumayi ama bizim borsa yoneticileri son bir bucuk yildir yaniltmayi seviyor,duser bekler cikiyor cikar beklerken dusuruyor.son aylarda dis piyasaya sardi ona gore hareket eder oldu! ins herkez kazanir saygilar.
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://resmim.net/f/Nu2D4d.png
Mavi çizgi altı çoklu kapanışlar salınımı hızlandırır.
Hocam, stop yaptığımda hep düşüş dalgası geçirdiğinde kağıtlar stop yaptığım yerin üzerindeydi.
2. Defa stop zararıma çalıştı. Bunun yerine kademe yapıp alttan parça parça alıp, giderse parça parça satmaya çalışıyorum. Örn. Karel.
Stop'ta nerde hata yapıyorum bilemedim; ama ben beceremedim orası kesin.
Dediğiniz gibi de oldu. Yüzde 20 civarı kardayken şimdi maliyete geldi çattı.
Bundan sonrası aşağı giderse cepten gidecek.
Başta sacro hocam olmak üzere tüm arkadaşlara bir sorum olacak. Elinizdeki hisseleri endeks düşmeye başlayınca sattınız. Endeksle beraber sizin sattığınız hisselerde düştü. Endeksin yeniden toparlayacağına inandığınız anda yukarıdan sattığınız eski hisseleri aşağıdan almak ile endeks düşerken düşmeyip dik duran diğer hisselerimi almak lazım. Ben zararına kareli 8.08 den, yünsayı 7.95 den, gereli 6.36 dan ve vakkoyu 4.76 dan sattım. Bu hisseleri kısmet olursa eğer aşağıdan yerine koymak ile endeksin düşüşünde dik duran soda, petkim, ecilac, vestel, sasa, dohol almak. Hangi yolu izlemek daha mantıklı olur acaba?
Ben zararına mal satmam...ha bu doğru mu yanlış...stop hayat kurtarır aslında...
Mesela Ekgyo kol gibi zarar var hiç satmadım...Temel stratejim temeli sağlam hisse al mutlaka ederine ulaşır yükselirse sat...düşerse satma...
Klgyo aldım %10 zarar yazdı...satmadım...%15 kara geçti satmadım neden mi...çünkü ederini kendim hesaplıyom...ederini verdiklerinde yeni sahiplerine iade ediyom...
Kısaca durum bende bu...ama stop olmak en güzeli...
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya da 7-10 yıl çıkmamış olan ittfh,aslan,cmbtn,konya,İzocam gibi hisseler mi alsak
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
demekki stopunuz yanlış.
yani her kağıt endeksle çalışmıyor.
mesela karelde stop 8,30 ve 25 di zaten iki gün önce kırılmıştı.
Bugün sabah 7,93 den 8,21 yapması yine satış fırsatıydu çünkü neden stopu 8,30 olan kağı bir daha stop seviyesi üzerine çıkmamalı yani 8,21 yandığında yine satış fırsatıydı elinde kalanlar için. yada daha aşağıdan almak için. her kağıt endeksle bir çalışmıyor mesela yunsa sabah sabah endeks daha kırmadan 7,60 taktı ama tekrar 89 yandı. sonra endeks gerçek stop olurken hemen 61 e deydi ve yine çıktı 84 e.
yunsanın asıl stopu sabah 8 civarıydı çünkü. yada 7,90 civarıydı oda kırdığı stopu test etti yine aşağı düştü zaten. bunlarda kademeler küççük olduğu için stop problem. grafiklerine sürekli bakıp hakim olmayı gerektiriyor.
Piyasa yukarı bir tepki daha verdiğinde yine satış fırsatı olduğunda satmak daha mantıklı bugün stop olamayanlar için.
mesela karelden örnek vereyim 8,21 kafa attı ya 8,21 e bir daha gelmemesi lazım normal şartlar. yani mesela atıyorum yarın 7,80 yaktı oradan alındı tepkisi bu sefer 8,10 olur sonra tekrar aşağıya döner. yani kısaca düşen tepeler yapıyor. endekste aynı şekilde bugün 115 stop oldu. dipten tepkiden sonra 115 i geçememesi lazım. 115 e yakın yerler stop olamayanlar için yine satış fırsatı olur.
bu hep böyledir.
Bu sorunun cevabını kimse veremez bence.
veren olursada siz yinede kendi bildiğinizi yapın.
benim görüşüm şu.
Şu anki konjüktürde para kazanmayı geçtim kaybetmeyim yeter dediğim için düşmeyen sağlam hisselere girerim. yada karel yunsadan stop olduysam uygun yerden alırım tepkiye oynarım onlarda.
Sn.metamorfoz100
Yorumunuz gayet mantiklida.
Şu kısıma katılamayacağım.
Düşmeye başlayan hisseyi ısrarla bekleyip zararı derinlestirmek hiç mantıklı değil.
Zaten stop hayat kurtarır demisinizde,
Stop yapmadan derin dususlerde zararinada satsaniz daha aşağıdan alim yapılıp lot arttırmak mümkün.
Ayrıca maliyette düşüyor.
Ama genede sizin düşünsenize göre zararda bekleyip eninde sonunda karlı çıkmak fevkalade mümkün.
Ama hem lotunuz artmaz, Hemde maliyetiniz düşmez.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sacro kardes. 3 yada 5 adet saf bulmussun. anlat gitsin..o kadar basite indirmissinki borsayi ne kadar kolay.. gecende endeksi anlatmistin canli tutnadi...simdi yine gorunen ve garanti stop stop...milleti
insanlari fazla zehirlemeyin.. parayi bu kadar kolay kazaniyorsun burda ne isin var...kazanc belli topla insanlari topal bir senet ismi ver alimlara yerlestir gitsin...birazda gorunenleri anlat, oh ne ala memleket..
[IMG]https://i.hizliresim.com/6JV6Yl.png[/IMG]
Sayın Sacrosanct,
ECZYT İşlem hacminde baya bir artış var. Bugünde son zamanların 4-5 katı işlem olmuş. Gerçi yükselmemiş ama fazla düşüşte yapmamış. Sanki bir şeyler olacak gibi. Bir göz atarsanız sevinirim. Saygılar.
Syn meho...
Gerçekler bu resimde... Bak Sacro üstadı geç de olsa dinledim. Eğer ilk başta onu dinlemiş olsaydım bu kâr çok daha yüksek olacaktı. Seni buralarda yeni yeni görüyorum, belki de ilk kez...
Resme iyi bak... İki gün önce stop oldum...
Bir başka hesapta açık söyleyeyim eşimin hesabında da 5 lira civarı net hatırlamıyorum onları da 8.35 civarı stopladim. Senin attığın çamur tutmaz. Sacro diyor ki, grafik okumayı öğrenin. Öğrenmeyenin mesuliyeti kendini bağlar. Her dediğim tutacak demiyor zaten...
Bir de usulen de olsa bir Meclis'e girilirken selâm verilir. .
https://resmim.net/f/0ZCEjd.png
https://www.youtube.com/watch?v=rEBy2Le2tpk
aııaııaıı aaa..Dk:1.15 ben.Bir sade soda açar kenara geçer.:)
Faydasızın biri gelmiş yine. Bir tane öğretici bir şey paylaş önce, sonra eleştir.
Sacrosanct bu tarz ithamları aşmış adam ...ne bu çamur tutar ne sacro'nun boyu kısalır.. Yel eser ama yapraklar uçar kayalara bişey olmaz ..saygılar..
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sakro hocam
Bu teşvik olayı ( 128 milyar TL ) onaylanmış !?
İlaç enerji ulaşım vb gibi sektörlere dağıtılacak
BIST için bir ivme sağlar mı ?
Bist bence bitti arkadaşlar.
Garan'ın haftalık macdına bakın. sonra biste bakın. sonra garanın aylık macdına bakın. sonra biste bakın.
haftalıkları daha sıfıra kadar gelecek. aylıklarıda 1-2 ay içinde sat verecek.
Yani kısa vade zıplar düşeriz testere devam eder belki ama ben size bir adım ötesi değilde 6-7 adım ötesinden bahsediyorum.
Teknik bilen arkadaşlar haftalık ve aylıklara baksınlar ne demek istediğimi anlarlar.
Bundan sonra ancak özel, beklentili tahtalarda para kazanabiliriz ancak.
Buda teşvik ile çözülecek bir mevzu değil. ancak temel ve teknik ile çözülür.
Bundan sonra para kazanmanın zor olacağı haftalar ve aylar bizleri bekliyor.
İzocam teşvik alırsa 7 yıllık zinciri kırar mı.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
XU100 Aylık
Daha nereye gidecek diyor Sacro hocam.
https://invst.ly/70yw8
Sacro hocam, GARAN tamam. doymuş gibi. Fakat bu endekse rağmen bu ŞEKER şey güzel durmuyor mu sence de
https://invst.ly/70yxh
Bilmiyorum kaos büyük ama ben bakış olarak,bütün meralar ekmeğini alıp buradan gidiyorum desede.Ve teknik evet kaos göstersede ben içimdeki hisden dolayı sadece..Bu alemde de bu rakamların tutunacağını düşünüyorum,sadece histen temel teknikten bağımsız..Bu kadar tekniğe rağmen bizim şirketlerimiz çiftlikbank olmamalı.O kadar insan ekmek yediğini düşündükçe.Biz sımsıkı birbirimize tutunacağız nasipse.
Ben de çok zorlandım fakat dediğin gibi alttan yerine koyabilirim inşallah. Maliyet görünmeyecek biliyorum, onun için caps aldım. İkinci alışta sat-al arası maliyette duseriz olur biter. 7,50 yerine koyabilirsek ortalama 8.35 desek 85 kuruş düşerek 1.85'e gelir. Karelim ralliye başladığı fiyata gelmiş olur.
Bir de realize olsun istedim... Öte yandan burası Türkiye. Adamı zorla disipline ediyorlar. :D
Bir arkadaş mesaj atmıştı, akşamdan beri Adese'ye takıldık kaldık.
ADESE
Güzel bir ikili dip görünüyor. Diplerde hacim de çok güzel. Tepeden düşene bir çizik atmıştım ama diğer grafikte kalmış burada unutmuşum. Hacim görünsun diye çalışırken arada kaynamış. (Grafiğe bakarken eşim ufaklığı verdi kucağıma, öteki çocuklar derken uyutup geldim anca)
Son yukarı hareket düşeni kırmış görünüyor. Günlükte fiyat Bollinger alt banta değdi, değecek. Fiyat seviyesini gösteren yatay çizgi büyük ralliye başladığı 2013 son çeyreğindeki 2.50'den geçiyor. Yani uzatmayalim temiz olsun 2.50-2.60 maliyetle seneye 8 liraya bir çanak yapabilir mi, acaba...
https://resmim.net/f/BCcpUq.png
benim bildiğim tek birşey var, biz CİĞERLİ BİR MİLLETiz.Evet eğitimi öğretimi hususi eksiltilmiş bir milletiz malesef,ama işte vicdan vardır ya en eğitim ,en öğretim , en düşüneni bile kendi içinde bir kaosunda buldurur.Çünkü vicdan ağır bir mevzudur,insanı kendi başı ile bırakır ve muhasebe ettirir; en dayıyım ve ağayım diyeni bile kendi kendine sorgulatır ki..nese susim ben yine.
Yaw ne gerek var biyle bist bitti falan laflarina 2 gun sonra rallici olacaksin kahkah :-) nisan mayis ralliydi startini veriyodun gecen. Iste 60 lik macdin zararlari bi ralli bi cokus bi ralli bi cokus bir saga bir sola net bir tavir yok :-)
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ahahahhahaha
Aynen oyle olacak. 2 gun sonra dicemki o roket bu roket fisek falan.
Ama dedigim gibi 7 adim sonrasi belirttigim gibi olacak.
Bu sure zarfinda biz yine anı yasayacagiz.
Hatta garan 2 ay sonra aylik sat verene kadar biz portfoyu belki 2 x yapacaz dimi gokhan :))
O zaman imzamin son cumlesi baslasin ahahahah ;)
Bunlarla gel :-) 7 adim sonra da bisiy olmaz en fazla yine buralarda olur endeks ki oyle bile olacagini dusunmuyorum tsk :-)
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.