burası borsa, rahat para kazandırmazlar.
amma velakin bugün, olmasa yarın mecbur alacaklar.
Printable View
burası borsa, rahat para kazandırmazlar.
amma velakin bugün, olmasa yarın mecbur alacaklar.
Robotun çalışma ve davranış şekillerini tahmin edeceksin ona davranacaksin.
Bir robotu ancak başka bir robot alt edebilir.
Ya da Parelel çalışacaksın. Başka yolumuz kalmadı.
Sabah sat, akşam al.
En azından 20 krs. Cepte
Bizler burda yazıp okurken normal günde en az 50 kademe limitini kullamıyo... İsterse 50 milyar kar yazsın yeminle 10 yıl sonra bile burdan alınır... Borsa devlet hisselerine güvenenlerin perişan olduğu yerdir... Koskoca aselsanın bile sonu halkbank olcsk üçkağıt yüzünden..
Yüzyılın Borsa rallisinde içinde olduğumuz hisseye bak.
Kaçan fırsatlara mı üzüleyim?
Buna saplanıp vakit kaybettiğime mi?
Birilerinin oyuncağı olmuş sözde Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketi... Pehhh
Fonlar vazgeçmiyomuş muşş. Vakıf yatırım bu hisseye 25tl hedef fiyat verdi. Bugün de 2.5mil lot şutlamış. Biz alışkınız zaten de, yeniler de zamanla alışır. Sağdan soldan bulduğunuz haberlerin, verilerin hiçbir önemi yok. Tek gerçek var, o da tahtada dönen dolaplar. Bu hisseye ağırlıklı olarak tekelden yön veriliyor. Bu tekeli bırak sarsmayı, kıpırdatmaya dahi yetmez hiç bir yatırımcının gücü.
Sakız parası bir karla %50 Tcell boşalttım. Devlet şirketine yatırım yaptığım için suç bende, kimseye kızmıyorum. Ha bu şirketin değeri bumu, değil. O yüzden %50 sini tutuyorum ama içimde rahat değil.
Bastikca spottan bozup vadelide fazlasini aliyorum...
Bu ayak oyunlari elbet bitecek...
O zmn gorucez el mi yaman bey mi yaman...
Bence bu robot, yok efendim fırsatçılık, yok efendim al satıcıların oyunu değil. Bu yabancılar salak değil. Çok yüklü senetleri var. İçeriden mutlaka haber alıyorlar. Bence bu düz taban .iki tane koyunu güdemeyenlerin Tcell de çok ciddi. Kötü bir bilanço getireceklerini haber aldılar. Güreşçi ile. Hacı hoca imahatip mezunları ile. Takunya ile gezip, sırf inşallah maşallah ile ibrikli tayfa ile, bilimden ve ekonomik gerçeklerden uzak, dünyadan bı haber, gerçek ekonomik göstergelerden uzak, sırf anlık para bulma güdüsüyle hareket eden yönetimle ki..TVF nereye el attıysa çöktü. Bu lsin olmayacağını anladılar. Tcell. En kötü 3 aylığını açıklayabilir. Dikkat. Yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen duygusal kırgınlık ve tahmindir.
TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kim ne derse desin ben bu inside info isini tuttum...
Yersen bilanco cok kotu gelecek...vakif o yuzden basiyor tahtaya...viopta subat vadeyi 41.000 kontrat longlayan kim?
Ayni vakif...
Bofayla birlikte cep to cep takiliyorlar...cunku operasyonun merkezi tek...
Hicbirseye guvenmiosam bu tvf takiminin yapacagi ayak oyunlarina cok guveniyorum...
Aylardir istekleri disinda hep olumlu haber pompalaniyor piyasaya...birazda boyle olsun...hersey cok kotu...hersey cok berbat...
Yerse;)
Vallahi dediğime gelecek bizdeki hayaller neydi yasattıklarına bak. Tcell aya astronot gönderiyorum yarın dese yine düşer. Ben artık bunu bilirim. Zararım var bir 70 bin civarında. Vallahi onu bile silip satayım diyorum artık. Yerli arabada para kasası, şimdi birde uzay çıktı. Mekiğin üzerine reklam sponsoru yaparlar. Gitti kâr.TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez neresi. Amaçları nedir. Tek veya çok olması veya bunu bizim tespit etmemizin bize bir faydası varmıdır. Nihayetinde giren çıkan bizediye düşünüyorum. Birşey yapabilirmiyiz. Yoksa bekleyip tüm paramızı o tespit edilen merkeze mi verelim.
Metro turizm bir yılda bir haber açıklıyor. 100 yüz bedelli. Tavan oluyor tuvalet kağıdı. Halkbank hiçbir muteberligi olmayan geçici bir ara karar üzerine tavan oluyor. Bu ******** tek elin en kötüsü de bize düşmüş **. Sanki borsada başka robot yok. Başka tek el yok. Başka bu ülkenin kötülüğünü isteyen yabancılar yok. Hep dış minnaklar...ahh zavallı ülkem
15 olmazsan ********sin....
Küfürbaz olduk be.
Küfür eden mi suçlu ettiren mi?
Çay kesmiyor diyorsanız bol bol küfür edebilirsiniz.
Küfüre devam.....
Batmış arkadaşlar. Yarın kapaniyormuş. Acayip zarar aciklayacakmis.. yine en son küçük yatırımcının haberi oluyor **.
Borsadaki düşüşe son 1 yılda 15 kat yükselmiş hisseden fazla tepki veriyor :)
Artık sinirim bozuldu işi gülmeye verdim..
Pandomim döneminde;
Otomobil sektörü, turizim sektörü, ulaştırma sektörü, sanayi sektörü çok büyük gelişmeler göstermiş.
Ama maalesef iletişim sektörü daralmış.
pendemi sürecinde internet kullanımı ve iletişim küçülmüş giderler artmış zarar oluşmuş. İşler bataktaymış...
Küfüre devam....
En çok satan banka kim? Tabiki yine kamu bankası...
Sonra ederi bu değil diyerek 4 kat yükseliş hedefi ver.
Bu hissede manipülasyonun kralı yapılyor...
Bilanço bekleňtisi kötü kokular verecek galiba,hassas burunlu köpükler habire çakıyor...
bilanço beklentiden aşağı gelmez ama bu iyi aile çocukları 3. çeyrek bilançonun açıklandığı günün ertesi sabah takas eşleşmede %7-8 artı gösterip akşam eksi kapatmışlardı. mal onlarda, sonradan yapışanları sinek gibi görüp ezmek en büyük eğlenceleri olmuş.
Borsa artık öyle bir yer haline geldi ki, ne kuvvetli bir teknik analiz yeteneğinin, ne sağlam bir temel analiz bilgisinin, ne de yıllara dayalı bir tecrübenin çok fazla kıymeti yok.
Ne zaman ki, hissenin asli oyuncu ya da oyuncuları; kendi taktik ve stratejileri gereği hissenin yukarı gitmesi gerektiğine inanıyor ve oyun planlarını buna göre kurgulayıp düğmeye basıyorlar, işte hisse ancak o zaman yukarı doğru kalıcı bir şekilde hareket ediyor.
Bizim elimizde dayanabileceğimiz tek bir sağlam argüman var, evrensel hisse değerleme yöntemleri olan F/K ve PD / DD oranlarına göre ucuz kalmış, ekonomik konjonktürden olumlu yönde etkilenmiş ya da en azından olumsuz bir şekilde etkilenmemiş bir hisse ya da hisseler grubunu bulup bir portföy oluşturmak ve daha baştan alternatif yatırım araçlarından (bu bir başka ya da çok sayıda başka hisse olabileceği gibi sabit getirili enstrümanlar da olabilir) elde edilebilecek olası getiri kaybını göze alıp sabırla beklemek.
Geçmiş onlarca yatırım tecrübesi göstermiştir ki Warren Buffett tarafından söylendiği rivayet edilen şu özlü deyiş çoğu kez doğrudur ve : "Borsa sabırsızların, sabırlılara para aktardığı mekanizmadır."
Nitekim, yaklaşık herkes tecrübe etmiştir. Bir hissede bazen aylarca hatta yıllarca umutla beklersin ve gün gelir sabrın tükenir, lanet okuyup hisseyi satıp çıkarsın, ama bir süre sonra bakmışsın ki sanki hiç bir koşulda hareket etmeyecek gibi duran o hisse senin beklentilerinin de çok ötesindeki fiyatlara gitmiş.
Uyarı Notu: Bu bir yatırım tavsiyesi olmayıp, sadece makul ekonomik ve finansal gerekçelere dayalı olarak yapılmış bir kişisel kanaat, tahmin ve daha da çok bir temenni açıklamasından ibarettir. Bu tip tahmin, yorum ya da öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu ve manipülasyonun her çeşidinin fasılasız bir şekilde her gün sahneye konulduğu borsada, daima bir ters köşeye yatma ihtimalinin bulunduğu unutulmamalı ve herkes yatırım kararını; sadece kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Sayın arpacı
Tabii ben, sizin söz konusu mesajınızı alıntılayarak cevap oluşturduğum sırada siz henüz; şu "adet" kelimesini ilave ederek bu meseleyi netleştirmemiştiniz. Dolayısıyla ben sizin robotlara atfen söylemiş olduğunuz şu " % 70 karlı işlem yapılmasına bakılıyor" ifadesinden hareket ederek yorum yapmış ve mevzuyu tamamen yanlış anlamışım. Lütfen kusura bakmayınız.
Mahkemenin Hiç bir değeri olmayan kıytırık bir süreliğine bekleme kararina iki gün tavan tepkisini de bu devletin ve TVF nin kağıdı veriyor. Bu dış minnaklar ve robotlar bu kağıtta salakliyorlar mi. Yokk. Demekki bizim kagidimiz kayda değer bir numaraya sahip değil. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Çok inanılmaz değerli olaydı diğer ortaklar çerez parasına devredip kacmazdi. Nokta.
Yaman Çelişki
Sevgili arkadaşım, sen bu düşüncende pekala % 100 oranında haklı olabilirsin, yani bu şirket gerçekten de bizim düşündüğümüz kadar değerli olmayabilir veya zaten hak ettiği değerler bu seviyeler olabilir.
Ama o zaman sen, neden, artık kemikleşmiş bir kanaat haline dönüşen bu düşüncenin gereğini yapmıyor ve zararda olsan bile fark etmez, zarar-kes yapma yoluna gitmiyor ve bunun yerine sürekli yakınmayı tercih ediyorsun?
Yatırım tavsiyesi değil muhatabına yöneltilmiş bir sorudan ibarettir.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...satti-27960887
Sabancılar , şirketin ederini bilemiyorlardı demek ki!
Bazen hisseler ve sektörler ön plana çıkabiliyor....
Yatırım araçları da kimi zaman revaçta oluyor...
Kimi zaman yüzüne bakan olmuyor....
geriye dönüp bakın bir sürü örneği var...yakın zamanda bile...bu ralara yazıp çizenler gayet iyi biliyor...
Önemli olan doğru zamanda doğru yerde olabilmek....
Hayırlı işler bol kazançlar....
ytd,
Saygılar...
tcelll yabacı para pozisyonu terste olan bir şirket...ama bu pozisyonlarını sürekli hadge etmekte...
Kurların dalgalanmasının durması kazanılan TL gelirleri ile daha çok miktarda borç kapatma,
hadge maliyetlerinin düşük olacağını düşünüyorum.... önümüzdeki dönem bu şekilde sakin devam ederse...
ytd.
Saygılar...
Çok içten söylüyorum
Bu BofA robotunu bizim gibi sığ piyasanın başına
Regüle etmeden salanların
Çocuğu olmasın
İki yakaları bir araya gelmesin
Fitil fitil burunlarından gelsin
Mübarek kandil günü çok içten söylüyorum
Başka diyecek bir şey de kalmadı
Sizi Tümosan'dan hatırlıyorum. Cidden samimi bir yatırımcısınız. Pandemiden sonra saçma sapan bir borsa oldu maalesef. Xu100 Bist30a fark attı gidiyor. Zaten meselenin özeti burada. Özkaynak,pd,fk, karlılık, bilanço.... Bunlar önem arzetmiyor artık. Varlık fonunun Bist30 hisselerindeki ağırlı çoğaldı iyice. Tcell thy vfbank halkbank....Ve piyasaya istediği gibi yön verebiliyor. Yabancı da yok nasılsa. Ve şuan spot piyasa sadece bir araç. Asıl büyük paralar vadeli işlemlerde dönüyor.Bugün halkbankasında yaklaşık 4milyar tl işlem oldu. Ortada doğru düzgün ne alınan , ne satılan hisse var. Amaç tamamen vadeli işlemlerde paraya yön vermek. Çünki kazançlar ve kayıplar 1e 10, 20 , 30.... çoğu Bist30 hissesi artık sadece bir araç. Kumarhaneye çevirdiler. Beğenmediğimiz , eski tabirle B C D grubu hisseler bist30 un yanında çok daha namuslu. Hee onların da patlıyacağı zaman gelecek. Şu an bist50ye açığa satış yasağı kalktı, bist100e de açığa satış yasağı kalktığı gün, çoğu patlıycak. Pala tabirli piyasacı, durun bakalım hisseyi 3tlden 30tlye götürmüşün ama ben de ortağım, ben de satacağım diyecek. Bu saatten sonra alım fırsatı çoktan geçti benim için, al sat tut diye de tavsiye etmiyorum ama bakın SASA ya... yıllarca sabancının elinde 0.60 0.70 kuruşlarda süründü durdu. Erdemoğlu 5senede kuruşluk hisseyi yatırımcı&patron işbirliği ile bugün 50tlye çıkardı. Şirkete İnanan yatırımcısının da yüzünü güldürdü. Çok mu zor şirketle birlikte yatırımcı da kazansın. Amaa yoook. Hisseyi aldıysan cezalısın artık. öyle çürümüş bir ortam oldu ki. Yapılanları gördükçe midem bulanıyor. Bu dediklerimi belki yeni yatırımcılar zor anlıyacak ama az çok dönen dolapları bilseler bana hak verecekler.
Bilanço yarın geliyor
Bugün bilanço oncesi bı panik yaratmaya çalıştılar ama ben bilançonun iyi geleceğini umuyorum 4350 tahmin ediyorum
Redmi Note 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
THY 17 milyar lira rekor zarar açıklamış.
Muhtemelen bizde yarın rekor kar açıklayacağız.
Fakat pandemi döneminde bizden daha iyi hareket etti :)
Turkcell tam çıldırmalık hisse :)
THY vergi dairesi sonuçlarını açıkladı.
Bilanço henüz gelmedi yıl sonu
Bilançosu tahminen 6 -7 milyar civarı zarar gelecek gibi.
Redmi Note 4X cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.