https://twitter.com/meral_aksener/st...407694849?s=19
Printable View
Benim de portföyün çoğunluğu Kasım ayından beri orada, geçenlerde dikkatimi çekti bu durum ama farklar çok küçük diye aldırış etmemiştim, 27-28 oranlardan bağladıklarımın MK oranı şu an düşe düşe 25.5 denk geliyor yine de iyi oran diye hala bozdurmuyorum ama her ay 0,3 puan düşüş oluyor bununla mı ilgili anlayamadım.
Sn. diproyal, bu getirilerin kaynağı olan bonoların yaklaşık %12 sinin 27 ve 28 lik bonolardan oluştuğunu belirtmek isterim. Gerçi bayağı oldu onları alalı. 25 in altına düştüler ama ufak da olsa bir fark yaratır günlük toplam getiride. Şimdi benim yazdığım getirilere göre sizin de dediğiniz gibi ortalama 24,62 nin biraz üzerinde kalıyor ama sadece 23,25 lik bonoların günlük getirilerini çıkarabilseydik eminim ki mk olarak 24,62 nin altında değerler çıkacaktır. Gerçek getiri oranlarini anlayabilmemizin tek yolu, bono hesabında sadece 23,25 lik bonolar olan bir değerli forum üyesinin benim yaptığım gibi birkaç günlük getirileri ve anapara miktarlarını tek tek yazması ve buradan günlük mevduat karşılıklarının hesaplanması. Ancak o zaman öğrenebiliriz 24,62 doğru mu yalan mı. Ne kadar doğru ne kadar yalan. Syg...
Pembe domat 3 bazısı 2e de satıyor
Hıyar 2 ve bazısı 1.5e de satıyor
Salkım domat 2.5
Kayısı 8
Soğan 2.5 - 3 arası
Ödemiş patates 4
Marul 2
Maydanoz 0.75
Ayşe kadın fasulye 4 -5 civarı
Bizim buradaki pazarda fiyatlar..akşama doğru az daha inebilir
Spor klüpleri yöneticileri bankalardan kredi bulamıyorlar. Devlette para vermiyor.
Klüp yöneticileri ÇİNCE öğrenmeye başlamışlar...
Acil 2.5 Milyar EURO para lazım spor kulüplerimize. İflas ettiler. Yakında açıklarlar. Bu parayı bir tek ÇİN liler verebilir.
NOT: Türkiyede asgari ücret alıp %27 vergi veren ve para verip spor müsabakası seyreden eve abonelik alan herkes gerizekalıdır. Avrupada sporcuların vergi vermediği tek ülke Türkiyedir. :) :-)
Domates 5
Salatalık 4
Patates 4
Soğan 4
Barbun fasülye 15
Taze fasülye 10
Çilek 12
Roka 1
Maydonoz 1
Köy biberi 5
Urla/İzmir pazarı böyle
Bizim spor klüplerini yıllardır yönetenler ahlaksız iyi aile çocukları. Klüpleri iflas ettirene kadar uğraştılar. Becerdiler. 2.5 Milyar EURO fakir ve sefil halkın poposuna girdi. Şemsiye açılmaz.
Halk geri zekalı. Bu spor klüpleri bu paraları nereye harcandı diye hesap soracağına daha bir de fakirliğini unutup davul zurna ile futbol seyrediyor. Asgari ücret alıp hergün makarna ve bulgur pilavı yiyenlerin beyin hücreleri çalışmıyordur. Futbol ülkede uyuşturucu gibi fakirliğin ve sefilliğin unutulmasını sağlıyor.
Belediye başkan adayları bile maçlara gidip geri zekalı halkı selamlıyorlar. Oy istiyorlar. Beyin yok zaten sporseverlerde. Ey fakirler bu spor klüplerini iflas ettirdik borcu da devlete yıkacağız. Hem de vergi de vermiyoruz sizin gibi enayiler vergi öderken. :-) :)
9 gunluk bayram tatili neyimize bizim?
Tuzu kuru olan ne zaman isterse tatilini yapsin..
Calismamis lazim calismamis hem de cok...
Syg,
Avrupada hiç değilse adamlar vergileri adam gibi %40 oranında veriyorlar. Bizimkiler %0 vergi veriyorlar. Hem vergi vermeyip hem de spor klüplerini 2.5 milyar EURO zarar ettirip devlete yıkmak ahlaksızlıktır hainliktir.
Bu konuyu bildim bileli bu vergi adaletsizliği düzelene kadar spor klübü tutmamaya yemin ettim. En az 10 senedir Türkiyede ne sporu ne takım tutarım ne izlerim, ne de izleyene akıllı gözü ile bakarım.
Herkes vergisini gelirine göre verecek arkadaş. Böyle iş olmaz.
ilginç bir haber...
Number of ATMs worldwide drops for the first time as demand for cash decreases
https://www.rbrlondon.com/wp-content...ase_200519.pdf
AT&T now supports cryptocurrency for online bill payments
https://www.slashgear.com/att-now-su...ents-24577973/
londraya bayramda bende gitmek istiyordum ama yeşil pasaporta vize varmış yaw:vk:
Genç kardeşlerimiz bilirler bu internet uygulamalarını. Ben evi dağıtıp ( eşyaları ) artık 5-6 ay bir yerde olacak şekilde değişik mekanlarda ikamet edeceğim. LETGO diye bir uygulama indirmemi sağlayan üniversite öğrenci komşum, satılacak eşyaların resimlerini çekip ilana koydu. 5 gün oldu ciddi bir şey yok. Bir sürü boş geyik yapan sanal kişiler. 200 tl. olan bir eşya için 100 tl. olur mu diye mesaj atıyorlar, '' olur gel al '' yazınca toz oluyorlar. Bu işin raconu nedir ?
Ben de tersini yaptim, kafami tikeyim.
Gencligimde (20 li yaslarda) Avusturya vatandasligi almistim, ama TC'den cikacaksin, burada yasayacaksin, askerlik yapacaksin, vergi odeyeceksin yani gercek bir vatandas olacaksin dediler, ben de biraktim Avusturya vatandasligini...
Simdi cocuklar alsinlar diyorum istedikleri ulkeden, isterlerse tabii...
Ben beklerim vize kuyruklarinda onemli degil, emekli adamim, vaktim de bol, kuyruklarda gevezelik ederim.. :)
Syg,
Londra Stansted havaalanına uçmuştum Pegasus ile
Londra merkezden biraz uzak 50km civarı..easyBus ile 2.5 pounda Alperton train station.a geldim.Direkt Victoria'ya da gidilebilir.
Valla hangi karti kullanacagini sasirtttiriyollar adama..
Onun su kampanyasi var ama bu da mil biriktiriyor, berikinin akaryakiti iyi digerinin baska bir ozelligi var derken cuzdanda 5 tane kart oldu simdi bir de ING bonus mu alacagiz?
Birinden az harcayinca killaniyollar, harca yoksa aidat alirim diyollar..
Syg,
Bir gun tirlatacagim, cinnet getirip elime bir makas alip hepsini dograyacagim diye korkuyorum :)
Syg,
Benim de aklima bu geldi..
2 ek karti goturdum kapatin bunlari dedim Isbank'a, sizi arayacaklar dedi henuz kartlari kirip atmamami soyleyince ammman dedim kesin bana puan teklif edecekler.. :)
Aynisi QNB'de oldu cunku ben karti kirip atmis bulundum 60 TL alacaktim yoksa..
Bedava flyoil baldan tatlidir diyorum.
Syg,
Syg,
Newstr hocam bankalarin son durumunu paylasirmisiniz. Tsklr