Para kalmadi ustadim ev aldik
Printable View
Hocam benim ev Meclisin komşuluğunda, bu bölgede dediğiniz kişiler pek olmaz, genelde çok sakin sessizdir.
şuan salonda oturuyorum, sanki sayfiye yerindeymişim gibi sessiz...
ş.dışı olayım olmasa kesinlikle elden çıkarılacak daire değil de işte ne yapalım şartlar bunu gerektiriyor...
Patron bu fonun eskiden farklı bir ismi vardı, yeniden düzenledi Eral Karayazıcı hocamız. açılış tarihi 9.10.2018 o sebeple Tefaşta fon karşılaştırmada 1 yıllık göremiyorsunuz. Şu anda Serbest tarih aralığı seçip yaklaşık 11 aylık mukayese yapabilirsiniz. Bu sebeple not düşmüştüm 10 kasım 2018 den beri en iyisi diye.
ist uçmuş mk %62.90
Yanlış hesaplamadıysam IST MK %62.80
TZT MK %9,85 verdi,
Bu ne yüksek hızlı tren mi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen :whistling:
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YHT
Dün FIL oranı hiç paylaşılmamış. FIL MK 20.61
Bugün iki yıllık gösterge tahvilde yukarı yönlü bir hareket var.
Osl %48 mk
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu fonlarda ayın ilk günleri getiriler daha mı yüksek oluyor yoksa bana mı öyle geldi?
Teşekkürler Sn.Servetbey uyarınız için. Son portföy dağılımında %80 ÖST içeriyor bunuda 28 adet ÖST'ye yaymış durumda. En büyük pay %8.53 ile TRSTISB62911 kodlu İş Bankasının tahvilinde. Riskli olduğunun farkındayım fon geçmiş performansında inişler ve çıkışlar gözükmüyor ileride ne olur bilinmez tabi ama bir süre bu riski alıp devam edeceğim. Portföyümün bir kısmında bu fon bulunacak.
Aslında ÖST'de miktarındaki düşüş fona olan nakit girişlerinden sanırım. Fon büyüklüğü 130 Milyondan 169 Milyona yükselmiş fon büyüklüğü artınca haliyle ÖST yüzdesel olarak düşmüş gözükecektir. Bu süreçte fonun stratejisine uygun olacak şekilde yeni girişlerle orta vadeli tahvil almışlardır diye düşünüyorum. Bunu Ağustos ayı dağılım raporunda net şekilde görebiliriz. 10 günlük süreçte artı etkisi olmuş olabilir ama tahvil faizlerindeki yukarı hareket getiriyi düşürecektir diye düşünüyorum. Fon tahvil bulundurmak zorunda değil faizlerde yukarı bir hareket başlarsa yine tahvil miktarını sıfıra düşürebilir. İzleyip göreceğiz fon yöneticisi ne yapacak yukarı yönlü bir hareket yaparsa tahvil faizleri.