Ne varsa Londra'da...
Para da, futbol da..
Printable View
subat basindan beri araliksiz yukseliyor..
saglikli yukselis icin duzeltme gerekmez mi sizce ? yoksa durum cok mu vahim ?
Ben olaya soyle bakiyorum. Simdi bu kuru yarin gidip 6 ya da altina dusurmek hicbir fayda saglamaz, tam tersine millet ucuzladi diye daha cok alir, firsat bekleyenler hemen dolar almaya kosarlar.
Bunun yaninda yabanci yatirimci icinde cazip bir fiyat olur. Unutmayin dusuk dolar elinde tahvil, hisse senedi ya da turk varligi olan yabanci yatirimci icin daha iyidir, o ne yapsin TL yi. Bu sayede daha cok dolar alabilir ve cikabilir.
Hele su ortamda yabancinin bu ulkede cokta kalmak istemedigini tahvil piyasasindan anlayabiliyoruz.
Hikaye var mi yok su anda. Neden dolari dusurelim ki.
Bazen Investing de yorumlari okuyorum. O kadar cok gerizekali var ki anlatamam :)
Benim yigen var, 70 dolari varmis.
Sordu dun dayi satayim mi yoksa daha cok yukselir mi diye
Tabi cocuk icin 3-5 TL nin onemi var, bizim gibi bir yemege 500 TL vermiyor ya da manzarali evde oturmuyor
Dudu vardi ya en dogrusunu o yapiyordu
Gidiyor ihtiyaci oldugunda 50 100 dolar bozuyordu.
Mayıs sonuna kadar düzeltme ve yerleşiklerin dövizlerinde azalma bekliyorum. biraz endişe biraz bezginlik dolar satışlarına sebep olucak. belkide istanbul için mb kalan kasanın tamamını kullanacak.
sonrası malum bayram biter 13 gün yukarı sağlam salar.işte burada durdurabilirler mi?
12 haziran ppk toplantısını unutmayalım muhtemelen gene 24ten devam diyecekler.25 nisanda sabit bıraktıklarında piyasa tepkisini gördük.piyasa indirim bekliyor ama zor gibi.doların geldiği nokta belli.
tek merak ettiğim trump nezaman konuşacak ve abd nin kararı ne olacak :)
abdnin , trye haziranın ilk haftasına kadar süre tanımıştı.
yani sözün kısası
haziran ayında d*****n kuyruğu kopar
-seçim
-s400
-ppk
ve mb boşalan kasası (seçim kampanyaları ve doları baskılama)
en önemli soru: seçime doları gene dizginleyip mi girecek yoksa yüksek kurlamı seçime girecek??
zorlu bir süreç sonumuz hayrola :)
sonuç ülkece zaten kaybetmişiz , doları olan sabreden kazanacak. iyi geceler
ytd
Hazine bu yili gectim 2020 ve 2021 i bile feda etti onden satti simdiden. Kisa vadeli borclanmalar ile devasa bir borc yuku birikiyor onumuzdeki iki yila. Hele secim ayagina 3600 ek gosterge ve eyt kartini oynamaya kalkarlarsa yandi gulum keten helva.
Bakalim varlik fonu daha ne kadar borclanacak ve veya hangi varliklar satilmaya baslanacak.
istanbul rant kapısı, faiz artırımı yüzde 50lerle faiz vermek demek , şirketlerin batması demek.öyle konkordatoda kurtarmaz artık.
iktidar doları bu kadar düşünse seçim iptalini istemezdi. bence sabit bırakacak. daha süre var ozaman gelince konuşuruz :)
ytd
Yokluk fonunun borclandigi 1,25 milyar avro, yaklasik 1,4 milyar dolar asagida bir yerde gizli. Bulana bir paket marlboro 😂
https://resmim.net/f/GKF2oX.jpeg
Şampiyonlar ligi de kurguymuş, bunu da öğrenmiş olduk:)
https://eksisozluk.com/sampiyonlar-l...?a=popular&p=1
Üreten bir ülke olmadığımız için faizi indirsen de çıkarsan da piyasaya yaramıyor. Kırk satır mu kırk katır mı , sonuç aynı. Ve neyi indirecek olsalar, biraz dinlendikten sonra diğerine uyup o da çıkmaya başlıyor.
O yüzden ne yapıldığının da pek önemi yok . Çözüm ekonomik değil siyasi.
Kurda hafta içi direnç yapılan bölge, daha önce de belirttiğim üzere hem büyük düşüşün %61.8 geri alımı hem de swap operasyonuyla gelen satışın %161.8 genişleme seviyesine denk geliyor (rövanş gibi). İlave kısa vade pozisyonlar için piyasanın burayı haftalık kapanışla geçebiliyor olmasını takip edeceğim.
https://i.hizliresim.com/mMQ1X4.png
Geçen kırmızı mercimek alayım dedim ama ısrarla yerli olsun diye inat ettim.
İstanbul’daki eve tüm yakın marketleri gezdim. BİM. A101, ŞOK. Hepsi ithal GDO lu Kanada kırmızı mercimeği satıyor.
En son biraz daha uzaktaki HAKMAR marketine gideyim dedim son şans. Nihayet orada yerli üretim Kırmızı Mercimek bulabildim. Sonra diğer HAKMAR ürünlerine de baktım. İnanılmaz şekilde HAKMAR da satılan ürünlerin çoğu yerli üretim. Bundan sonra bu konuda çok ısrarcı olacağım.
Biz almazsak bakalım BİM, A101 ve ŞOK ithal GDO lu bakliyat ve kuruyemişleri bakalım hangi enayilere satacak. TARIM BAKANI bunlardan BİM in yönetim kurulunda olduğu için ithal GDO lu ürünleri bize yedirmemeli ama herhalde rantiye daha tatlı geliyor halkın sağlığından.
HAKMAR ın sahiplerini de yerli üretim ürün satma konusundaki hassasiyetlerinden dolayı gönülden tebrik ediyorum.
Dolar niye düşüyor diyeceğim siz de 6,16 düşük mü diyeceksiniz :)
Çin ile abd anlaşıyor mu anlaşamıyor mu anlamış değilim :)
$ güç topluyor , bugün öğleden sonra 6.22 kırılabilir,hızla 6.45 yoluna çıkılabilir,görünen bu.
LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Moody's Doğuş Holding'in kredi notunu B3'den Caa1'e indirdi
G.Ahmet abi ironi yaptım..anlamanı da beklemiyordum...1 kere de şaşırt be abi [emoji16]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama yılbaşına göre Doğuş Holdingin yabancı para cinsinden borçları TL bazın da bugün itibarıyla ne kadar arttı bir hesapla da neşemiz yerine gelsin dersin hiç erinmem hesaplarım..
saygılar/başarılar
Eğer sermaye sahipleri bu kadar yüz vermeseler ve/veya bu kadar silik/korkak davranmasalardı o şahsı muhtereme karşı şimdi bu kadar zarar (kur zararı) etmeyeceklerdi...
Demokrasiyi katlederken kendi ayaklarına sıktıklarını/kendi sermayelerini riske attıklarını anladılar ama çok geç anladılar....(bazıları hala anlamadı)
saygılar/başarılar
Saat 15.30 da Powell Amcamin konusmasi ve ayrica Abd Nisan ayi Ufe rakamlari gelecek
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.