Bilançonun gelmesine az kaldı. Bir beklentim var. Gerçekçi olmaya çalışıyorum.
İlk çeyrek verileriyle birlikte yıllıklandırılmış olarak 8-8.5 TL HBK bekliyorum.
Printable View
AK Yatırım'ın Vesbe tahmini:
Ciro: 2,9 milyar
Favök: 464 milyon
Net Kar: 290 milyon
https://twitter.com/bayraktarekrem/s...839808/photo/1
Yarın öğreneceğiz. Benim net kar ve ciro tahminime yakın bu rakamlar.
Soru şu ki, bu rakamlara nasıl tepki verir?
Yarın bilanço ile birlikte 1.taksitlerin yatırılma tarihi de açıklanır muhtemelen.. 30 mayıs tahminim
Sizi forumda görmek güzel. Hoş geldiniz.
Tabi vesbe gibi temettücü, büyüyen ve iyi yönetilen şirketin radarınızda takılması doğal ama sizin gibi arkadaşlar bu forumda olması bizlere artı değer katıyor.
Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum.
Arkadaşlar 55 lira civarı bir denge oluşturacağını düşünüyordum. Ben bir süre önce ufak al satlar yapıp lot sayımı arttırabildim. Şimdi %100 Vesbe'deyim. Bilançoyu bekliyorum. Tahminimi buraya yazmak istiyorum. Tarihe not düşelim:
1. Dahilde işlem belgelerine göre yılın ilk 3 ayındaki ihracat USD bazında yaklaşık 220 milyon civarındadır.
2.Buradan hareketle toplam satışların yaklaşık 3-4 milyar TL aralığında olacağını düşünüyorum.
3. Yılın başındaki düşük Euro ve görece pahalı ham madde nedeniyle marjların baskılayıcı etkisi ile karın 225-300 milyon TL civarında geleceğini düşünüyorum. Kendi simulasyonumda 272,8 milyon gibi bir net kar rakamı çıkıyor.
Bu arada geçmiş yıllarda bu çeyreklik tahminlerimi hep olumlu yönde şirketin geçtiğini söylemeliyim.
Ben fiyata takılmadan şirketin işlerine, hedeflerine ve yönetimine yatırım yapıyorum. Eğer fiyatı düşerse daha düşükten üzerine ekleme yaparım yani "no problem". O yüzden sonuç ne olursun sizlerinde ekrana takılıp kalmamanızı tavsiye ederim. Zamanla yatırımlarınızın meyvesini toplamak için onları toprağa dikilen bir ağaç fidesi gibi değerlendirmenizi isterim. Önce dikin ve zamanla sularmış gibi üzerine ekleyin. Uzun vadede meyvelerini Temettü olarak toplarsınız. Ülkemizin içinde olduğu durumlar nedeniyle fiyatlar istikrarsız olabilir. Önemli değil. Önemli olan uzun vadeci olabilmek.
Sayın kadraj küçük yatırımcılara rehber olacak güzellikte bir mesaj yazmışsınız umarım uzun vadede sabredenler olarak keyfini çıkaracağımiz bir yatırım olacak vesbe, inşallah 300 civarında kar ile açmisizdir ilk çeyreği artık akşam belli olur nedir ne değildir
Sanırım 2020/4. bilanço günündeki fiyatlardayiz. O günden sonra sermaye tavanı 10'a katlandi, kar zaten beklenenden çok daha güzel gelmişti, bir hammadde artışı ki bu fiyatlar son çeyrekte artmaya başlamıştı bile ve siyasal çalkantılar derdine yine tirmaliyoruz burda
Yabancı satış tarafında ama sabrın sonu selamettir. Ytd.
bolinger ve destek aynı yerde buralar tuttu tuttu tumadı hedef belli
bu arada elimdeki mal oladığı iddia edilmiş tel. verene atarım pörtföyü
1530 lotvestel
1009 lot vesbe var
borsa genel k.y pörtföy de kağıtlarım yazıyor gizlim saklım yok ondan öncede u.vade temettü yat. yazıyor.
Temettü dağıtım tarihleri belli oldu. Mayıs, Haziran ve Temmuz sonu.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/930583
31.05.2021
30.06.2021
30.07.2021
Her ayın 30'unda yatıyor paramız. Vesbe memuru olduk valla. Erken emeklilik bu olsa gerek. Allah sağlık versin. 😀 ne alsam acaba?
Hayırli olsun Allah hepimize sağlıkla yemek nasip etsin
Temettü hayırlı olsun hepimize
Net kar 311m ciro %86 artmış teşvik belgesine başvuracaklardı onayı beklemeden buzdolabı fabrikası kapasite artışına başlamışlar ilk çeyrek 18.8m$ makina ve arge yatırımı var detaylı incelemedim ama ben beğendim ortaklara hayırlı olsun
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben yatırım yaptığım firmalarda sürdürülebilir karlılığa önem veriyorum, beklenenden biraz daha iyi gelmiş net kâr ve yatırımlar devam ediyor. Büyüme, kalkınma,artan satışlar,kar payı dağıtımı. Her portföyde mutlaka olmalı her düşüşte üstüne eklenmeli görüntüde
Bilanço ortaklara hayırlı olsun. İnşallah 2021'de 2020 karlılığını geçeriz.
YTD
bilançoyu beğendim.. tahminimin bir tık üzerinde geldi.. Geçen senenin ilk çeyreğine göre gayet olumlu hayırlı olsun ortaklara
Bilanço güzel olunca yazacak çok şey çıkmıyor anlaşılan, ytd.
Bilançoda temettüde herkese hayırlı olsun.
Satışlar tahminime yakın net kar tahminimin bir miktar altında gelmiş. ( 350-370 beklentim mevcut idi )
Brüt karda beklediğimiz baskı gerçekleşmiş. Ancak net kara inerken beklentiden biraz fazla harcamışız karı. Yinede piyasa beklentisinin çok az üstünde. Nötr diyebiliriz.
Vesbe ilk çeyrek genelde diğer çeyreklere göre daha az kar açıklıyor herkesin malumu.
Önümüzdeki çeyrek ne bekliyoruz ? Şahsen;
-Son çeyreğe yakın belki daha iyi ciro bekliyorum.
-Emtia fiyatları daha da zorlayacak.
-Stoklara göz atmakta fayda var. (İlk madde malzeme artışı mevcut )
-Şirket maliyetleri azaltıcı ne gibi çalışmalar yapar. Argeyle ince saç kullanımı vb. İlk madde ve malzemeyi ilk çeyrek arttırması güzel hamle..
-Yurt içi talep hala canlı. Yanına güçlü ihracatı koymaya devam edeceğiz.
Verileri takibe devam.
3 gün tatil var faaliyet raporunu didik didik edip yatırımcı ilişkileriyle yine iletişimde fayda var.
Herkese tekrar hayırlı olsun.
1 lota ne kadar temettü ödemesi var
Temettü beklentilerin aşağısında kaldığında çoğu kişi yatırım yapılacak dediğinde, keşke demiştim bilanco da bakalım dedim ve yanılmadım.
Temettü verebileceği parayı vestele verilmesi bence daha yüksek ihtimaldi ve
580 mn vestel verilmiş. Vestel hisse sahibi ise bizler de hisse sahibiyiz. Şirket iyi işler iyi bunlara lafım yok.yatırım yapıyor ona da tamam. Ancak aynı zamanda hisse sahibiyim olumsuzlukları belki sizler kadar görmezden gelemiyorum.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu para avans şeklinde veriliyor her yıl neredeyse..hiç geri dönüşüne şahit olan oldu mu..yani vsetelden vesbeye geri ödeme şeklinde.eğer olmadıysa avans yazmasılar hibe yazsınlar
Bu nakit avans işi ne ayak , yazık değil mi biz küçük ortaklara
Vestele giden para temettüler dağıtılınca mahsuplaşılıyor muhtemelen, Vestel temettüyü erken almış oluyor. Bu işin bizim için de iyi bir tarafı var, Vestel avans aldıkça temettü dağıtımı da bir bakıma garantilenmiş gibi oluyor.
Vesbe de her kalemi incelemek, irdelemek önemli ancak ilk odak noktamız satış rakamları olmalı,üretilen ürünlerdeki artış ve üretim kapasitesinin yüzde 88 i yanlış hatırlamıyorsam kullanılması, yatırımcı ilişkilerinin belirttiği üzere rekor satış adedi beklentisini güçlü kılıyor. Yani öyle bir algı var ki hammadde arttı sıkıntı büyük, yani firma tam kapasite çalışıyor satışları takir takir oturup artan hammadde fiyatlarina mi uzulelim yada kapatalım dükkanı. Arkadaşlar dünya çapında enflasyon+hammadde krizleri var sadece beyaz eşya da değil her ürünün değeri aydan aya artiyor ve firma da artan maliyetlerini yansitacagini belirtmiş durumda ki normali de budur. Yatırım için de harekete geçilmiş açıkçası altın yumurtlayan tavuk misali vesbe de işler düşüşleri özellikle alım fırsatı olarak görürüm.
Vesbe 3 ay önceki bildiriminde 2023 yılı sonuna kadar
toplam üretim kapasitesini kademeli olarak % 52 oranında arttıracağını açıklamıştı.
Dün açıklanan faaliyet raporunda ise aşağıdaki cümle yer alıyor.
''2020 yılının ilk çeyreğinde %68 olan kapasite kullanım oranı, 2021 yılının ilk çeyreğinde %88’e yükselmiştir. Hatlarda
yapılan iyileştirme çalışmaları ile çamaşır kurutma makinesi fabrikasının üretim kapasitesi Ocak ayı itibarıyla yıllık
60.000 adet artmıştır. Buzdolabı fabrikasında devam eden kapasite artırımı yatırımının tamamlanmasıyla fabrikanın
üretim kapasitesi Mart ayı sonu itibarıyla yıllık 650.000 adet artarken, Vestel Beyaz Eşya’nın toplam yıllık üretim
kapasitesi de 12.500.000 adetten 13.210.000 adede yükselmiştir.''
Anlaşılan kapasite arttırım çalışması hızlı ilerliyor.
Merhaba,
Bloga #VESBE 2021/3 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar