Sayın basganim;
Bu durum,kimin işine yarar.?.
Printable View
Altın, gümüş ve ev topiklerinde yazan kalmadı, Borsa da çakılırken bu millet nerede ne yapıyor :)
Halkbank hesaplı evim konut kredisi faizini 0,94 e çıkarmış.
Piyasanın altını üstüne getirdiler şimdi faizleri artırıyorlar.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İkinci el konutların satışını artık emlakçılar isteksiz kabul ediyorlar. Pek para kalmıyormuş ve daha fazla müşteri gezdirmek ( efor ) zorunda kalıyorlarmış. Bu nedenle mal sahiplerinden ilanlar arttı. Onlarda '' herkes ayranına ekşi demez '' lafına uygun dairelerini saray sanarak fiyat çekiyorlar. Bıktıkları ana kadar direneceklerdir.
Bu saatten sonra,3-5 arap ve havadan para kazanan 3-5 kendini bilmez dışında o kümesleri alıpta kimse bol sıfırlı borçların altına girmez,dün iş gereği İstanbul daydım,o apartmanların hali ne öyle?
30-40 katlı binalar,her katta ortalama 8 daire,kedi gö...zü kadar camlar,resmen paranla hapishane dairesi alıyorsun..
O devir bitti,müteahhitler biraz geri çekilip yaptıkları çok katlı beton yığınlarına bakıp sonra o bol sıfırlı rakamları istesin bir zahmet..
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...97800798/detay
şu daireye 850 istiyorlar insaf
3 hafta önce, hazır daire istediğim inşaat firması ellerinde bitmiş hiç hazır daire kalmadığını, ancak devam eden 2021 teslim projeleri konuşmak üzre davet etti, eşimle gittim. Proje şu an 5. kat yapımı devam ediyor.
Fikir vermesi açısından ifade edeyim;
3+1 odalı 125 m2 net, kapalı yüzme havuzlu, yerden ısıtmalı , giyinme odalı, çift banyo tuvalet, çöp sutlu, mutfak Arçelik ankastre set takılı, tek blok, 36 dairelik proje liste fiyatı 645 bin tl istediler. Sonuçta eşimle bitmemiş proje almak istemeyerek teşekkür ederek ayrıldık. Bugün tekrar arayarak kampanya yaptıklarını ve %10 indirim ve full beyaz eşya teklif ettiler.
Nisan ayında aynı projeye 550 bin tl istiyorlardı.
https://youtu.be/4sdrM6XPDrc
TR de imrendiğim evlerden biri. Yeni izledim
Arsa kiralık, evin maliyet 50-60kdan başlıyor 150ye kadar yolu var dedi.
Şehirden kaçmak isyeyenler için ucuz yollu bir alternatif.
Rakamlar uygun geldi de ?kiralık arsa?
YTD
konteynırda yaşamaya hiç imrenmedim :)
ama böyle bir ev hayalim var :) hayal edeceksen büyük edeceksin :)
https://www.youtube.com/watch?v=8t5Z-pVjYAE
İzmir veya Aydın civarında çiftlik evi almak veya yapmak istesem en uygun bölge olarak fiyat/performans, ilçe kalitesi, köylü kalitesi ve yaşam kalitesi açısından hangi ilçeyi bölgeyi tavsiye edersiniz?
İzmir bana uygun, çünkü İstanbuldan gitmesi gelmesi kolay ve denizi güzel. Diğer yukarı tarafların denizi bana uymuyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Temmuz ayında kredili konut satışı, 141 bin 434 işlemle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1000 arttı
Toplu yerleşim dışında ( en küçük köy olabilir, köy dışı olmaz ) müstakil ev yaptırarak yaşamak isteyenler 40 kez düşünmeli. Artık ülke eski ülke değil. Ne idüğü belirsiz tonla adam ortada dolaşıyor. 3-4 yabancı bir araya gelerek çete oluyorlar. Gündüz bahçenizle meşgulken bile , bu tipler gelerek canınıza malınıza kast eder , az ilerideki otomobile binip giderler.
Bu yıl bu tip vakalar çok oluyor. karadenizde evler dağınıktır ama hepsi silahlı ve arazi çok engebeli olduğundan kaçış zordur. Buralarda bile harmandan fındığı, çayı yükleyip gidiyorlar. Benim köyde mezarlığın ve 2 ayrı tarlanın etrafındaki fens telini toplayıp gitmişler.
Bi tane ev vardi satis icin anlastik, fakat tatil nedeniyle gecen hafta olmasi gereken tapu islemi yarina kalmis oldu.
O arada dolar altin ne varsa firladi.
Bu ortamda ne yapmali, ev dolar fiyatindan iyice olu fiyata gitmis olacak yarin, vazgecmeli miyim?
sıfır ev 0.87 , 2. el 0.99 olmuş. Büyük 5 ile 500.000 , diger illere 300.000 limit veriliyormuş.
Ailemde bir kişi daire satıyordu vazgeçti.
Ekonomi iyiyken en az 2 kilo altın edecek daireyi 1 kilo fiyatına satıyordu, şimdi iyice 900 grama düştü.
"Yok devenin nalı, bu kadar da bedava verilmez, o dairenin belli bir maliyeti var" dedik. Ortak kararla vazgeçirdik.
Yine de siz bilirsiniz, herkesin hesabı kitabı farklıdır, nakite ihtiyacı farklıdır, yatırım planı farklıdır.
Sizi etkileyip de başka yatırım araçlarının karından mahrum etmeyeyim.
doğru başkan. ben bugün 3kamu bankasından da teyit ettim.öğleden sonra değişti hatta.
şansıma sokayım. 1 aydır ev bakıyorum tam dün beğendim biraz kapora verdim ,bugün gittim 0.87 oldu.
ekspertiz raporu 5 ağustosta bitenlerden sonra geçerli. yani ptesi başvurup bekleyenler de 0.87 orana kalacak :(
Çok hızlı değişen bir mevzuat var kredilerde,
Sıfır konutta 12 ay erteleme kaldırıldı. 0 ya da 2. el ayrımı kaldırıldı. Tüm krediler 0,99.
Kredi kullanacak kişi, kredi kullanacağı bankadan emekli ya da çalışma maaşını alıyorsa oran 0,87. 0,87 oran ise sıfır konutta 500.000 TL, 2. elde 300.000 TL. ile sınırlı.
Şu saat oldu halen söylediklerinizi teyit etmeye çalışıyorum:kahkah::kahkah:
0 konutta bir netlik yok yarın bakacağız
1 hafta önce krediye basvurdum kredi onaylandi o.79 du ama daha satış olmadi exper geldi bakti eve.. beni bu kredi yükselmesi ilgilendirirmi
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.