Opb 0.49a revize oldu sabah 3.60 artıdaydı
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Opb 0.49a revize oldu sabah 3.60 artıdaydı
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aman üstadım dikkat et. her gün böyle olmaz, hatta arkadaşın d belirttiği gibi eksi dahi gelebilir. dün dikkat ettiyseniz üç güde sadece 0,02 getirmişti. halbuki ziraat ppf, yine bu üç günde 0,08 civarı getirmişti. burada günlük faizlerin gidişatını iyi takip eder de o gün düşüş olduğunu anlarsanız bu fonu alıp yine her gün takip ederek olası yükselişte de hemen satacaksınız. başka türlü hiç bir avantajı olmaz.
alarko bugün tcd'yi aşağı çekiyor.
Bu hisse ve değişken fon işi hiç sağlıklı değil aslında bunu bir kere daha anladım, direk hisse alıp satmak her zaman daha avantajlı oluyor, ikisi de aynı oranda aynı zarardaydı, hisseleri neredeyse kurtaracağım ama fonlarda zarar hala %7 civarında.
Veya doğru fonları seçmek gerekiyor benimkiler yanlış zamanda yanlış seçimdi bilmiyorum, tcd, mps, gmr, tkf, fıd, hsa bu son dönemde çok zarar ettirdiler ama gpg, opb, tte bunlara göre daha iyi dayandılar.
Yani fonların performanslarını düşüşlerde de değerlendirip ona göre seçim yapmak çok önemliymiş onu anladım.
Bu isin piri memorex. Bazilari ondan kolpaliyor.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hacim cok sig
Urkutucu...
Xtkjs dusuk...
Beyler size bir tip vereyim
XTumy endeksi ile bist endeksi yakin olmaliki siz kazanasiniz...
Bistin yukselecegini ise xtkjs endeksinin bist endeksi onunde takip etmesinden de anlayabilirsiniz
Momentum varsa ilk yazilim etkileniyor bu aralar...
Suan ikisi de ter durumda...
Sn. Webster uzun süreli altın yatırımı düşünüyorsanız aşağıya iki tane video bırakıyorum, belki çoğunu biliyorsunuzdur anlatılanların lakin en azından bakış açınızı genişletebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=vJAaSycQSGM
https://www.youtube.com/watch?v=6Lc9sgYcfiA
üstadım, tcd dönemimiz müthiş bir dönemdi ve şimdilik bitti. diğer popüler fonlara gelecek olursak mac mps gmr falan, yükselişlerde güzel getiriyor ama düşüşlerde de aynı şekilde güzel götürüyor. bir de bakıyorsun endeks 0,30 düşmüş. bizim fonlar yüzde bir düşmüş. hal böyle olunca öngörü de zorlaşıyor. tcd'yi düşüşlerde de koruma sağladığından alıyorduk, mevcut fonlarda böyle bir özellik te yok. değişkenleri zaten dikkate almıyorum, çünkü sadece adları değişken. tek fark, borsa yükselirken ve düşerken daha az yükseliyor veya düşüyor. hatta bazan daha çok düşüyor. buu şartlar altında yüz liralık değişken alacağıma, 20 liralık hisse fon, gerisini de ppf kvb yapıp kendi değişkenimi oluşturur, hisse fonlara da daha temkinli ve kademeli giriş yapmış olurum diye düşünüyorum. bu arada daks yüzünden dün planladığım girişimi de yapamamış oldum. küçük adımlarla da olsa başlamak lazımmış ama kısmet değilmiş demek ki. önümüzdeki maçlara bakarak sıtrateji geliştireceğiz artık.
2 yıllıkmlar 0.25 yukardayken 5 ve 10 yıllıklar %2 asagıda ,kvtb cıkılırmı beklenirmi ?
Acc 2,63%
eıd 2,21%
fph 1,82%
gl1 2,34%
gmr 2,03%
mac 2,43%
mps 1,54%
tcd 1,54%
tkf 2,54%
tte 2,06%
xu100 2,31%
Ziraat Portföy Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu
Fon Stratejisi
Fon portföyüne alınacak kamu ve özel kesim borçlanma araçlarının seçiminde daha fazla faiz getirisi sağlaması beklenen sermaye piyasası araçlarıyla, değer artış kazancı sağlayacak, nakde dönüşümü kolay ve riski az olanlar tercih edilecektir. Fon portföyü istikrarlı, yüksek reel getiri hedefi ile yönetilir. Fon kısa vadeli borçlanma araçları fonu olması nedeniyle fon portföyünün; aylık ağırlıklı ortalama vadesi 25-90 gün olacak şekilde fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak yerli ve yabancı kamu ve özel sektör borçlanma araçlarına yatırılır. Piyasa koşullarına bağlı olarak, belirli dönemlerde fon portföyü ağırlıklı olarak özel sektör borçlanma araçlarından oluşabilir. Vadeye kalan gün sayısı hesaplanamayan varlıklar fon portföyüne dahil edilemez.
ziraatın sıtratejisi böyle, alacağınız fonun sıtratejisine bakmanızda yarar var. ama kvb'lerde bir yıldan daha uzun tahvil olacağını düşünmüyorum ve mantıksız buluyorum
Yine bir suriye uçağını düşürmüşüz
AHU için mail atmıştım gelen yanıt
Fatih Bey Merhabalar,
Fon yapımız ÖST ağırlıklı. ÖST’lerde kötü fiyat geçmediği sürece negatif getiri yaşamıyoruz, önümüzdeki günlerde ne olacağına dair garanti edemeyiz. Elimizden geldiği kadar ÖST seçimlerini iyi yapmaya ve mevcut riskleri iyi yönetmeye çalışıyoruz, Fonun şu anki dağılımında Devlet tahvili olmadığı için faiz yükselişinden negatif etkilenmedik. Son dağılımımızda %7.09 Ters Repo ,%9,71 TPP ve kalan ağırlığın büyük bir kısmı Banka Bonoları ve Özel Sektör tahvili.
İlginiz için teşekkür ederiz.
ÖST nasıl eksi yazar yani ne olursa eksi yazar bilgisi olan var mı?
"TR de korona virüs vakaları çok büyük bir gizlilikle sansürleniyor;
yandaş medya konuyla ilgili TR özelinde asla haber yapmıyor,
Sağlık sistemine girilen tüm teşhis girişleri taranıyor ve anında yok ediliyor,
Komşumuz iran da bu kadar hızlı yayılan vaka sayısının TR de hiç görülmemesi düşündürücü değil mi?
En büyük endişenin Start almaya yakın olan turizm sezonunun elimizde patlaması,
Özellikle Yunanistan da göçmenler ve virüsün turizm sezonunu baltalamasından büyük kaygı duyuluyor, bu sebeple TR yi virüs vakalarını gizleyip, saklayan, göçmenlerle avrupaya yayılmasına müsade eden bir tutum takındığı vurgulanarak Avrupa komisyonundan destek bulduğu konuşuluyor."
TR piyasası için riskler devam ediyor halen, temkinli olmakta fayda var, aceleci davranıp duygusal alımlar yapılmamalı bu koşullarda diye düşünüyorum.
51k mac ve 5k TKF emri verdim
acc ye full satış verdim. yeniden sepet dizayn edecem. şimdi tek duam borsa çok coşmasın giderayak eksi ile çıkmayalım😁