Benim işçim,benim köylüm.
3.10 dk.sonrası.
https://www.youtube.com/watch?v=dDLDYK3DFWU
Printable View
Benim işçim,benim köylüm.
3.10 dk.sonrası.
https://www.youtube.com/watch?v=dDLDYK3DFWU
https://youtu.be/9OU8PafNVdo
Bu gün için bu eylemi yapabilecek .varmı acaba..???
Bir şarkı ararken bu sayfa geldi. Bir ara baştan sona okuyayım.
İnsanlar hayatı öğrendiğinde vade doluyor. Hayatın anlamı o anlamı aramak, ama bulmak değil.
https://eksisozluk.com/ben-yandim-ba...i--5766096?p=1
Sözler ve beste çok güzel
https://www.youtube.com/watch?v=gQIH-pgzQSY
Nereden Bileceksiniz (Ahmet Kaya)
ayvalığa yola çıktım yolda iken ralli moduna takmışsınız pazartesi topiğin ruhuna aykırı bu hareket crzalandırılacak
Güzel bir şarkı. Duyguları ifade etmek de bir yetenek.
https://www.youtube.com/watch?v=g1vCetSh7js
Yalnızca Sitem
Söz: Aysel Gürel
Müzik: Onno Tunç
Düzenleme : Onno Tunç
İşler bekledigim kıvama geliyor.her düşüş sonrası felaket senaryolari, bir süre sonra faize dövize cds'e tepki vermeyen endeks...sonrasi malum roket...ta ki son shortcu da patlayana kadar...
Dedim ya neredeyse geldik az daha citilerlerse tamamdır...
Serbest piyasa 08.08.2020 saat 10.00
Dolar alış: 7,42
Dolar satış: 7,49
Eur alış : 8,675
Eur satış : 8,775
Ülkem adına üzülüyorum gerçekten 20 yıl önce ile şimdiki arasındaki kırılganlıkların aynı olması döviz faiz arasına sıkışan bir ekonomi aslında bunların yegane kaynağı üretim eksikliği katma değeri yüksek ürüne zamanında yönelmeden tarımı ve işgücünü planlamadan elindeki kartları londra 'daki speklere teslim edersin. Senin durumunu bilen adam üzerine oynar o zaman uzulmeyeceksin. Kasada 500 milyar dolar olsa bak bakalım dövizde hareket edebilecekler mi?
Resmî Gazete : Bankacılık Kanunu uyarınca finansal kuruluş faaliyeti kabul edilenlerden en az birini yapan yurt dışında mukim kuruluşlara yapılan kambiyo işlemlerinde, banka ve sigorta muameleleri vergisi nispeti, satış tutarı üzerinden sıfır olarak uygulanacak.
Kamil abi bu sefer geç kaldın. Düşüş yeni mi başlıyor yoksam. :oleyo:
Dolar 7,50 yi geçmiş yükseliş bekleyenlerin hayali başka bahara kaldı.
Dedim 1,075 geçilmeden düşüş trendi bitmez.
Tepki hareketleriyle dönüşü karıştıryor bazıları.
https://i.hizliresim.com/i7DWzN.jpg
Son Dakika ... Merkez Bankasi dolari dusurmek icin 10.000 adet buzdolabi piyasaya sürdü
endeks 135 bin seviyesindeyken alakasız kagıtlarla endeksi sürekli yükseltme ve hatta uzun süre yatayda tutma operasyonu çektiler.. endeks yukseldikçe siyasiler bunun mükemmeliği üzerine ahkam kestiler, ekonomide her şey iyiydi onlara göre.. 450 bin yeni yatırımcı bu coşkunun gölgesinde mal sahibi yapıldı..
5-6 günde endeks 20 bin puanlık kırmızı kart gördü.. zirvedeyken benim için volatil olmasının yeterli olduğunu ifade etmiştim.. tahminimden daha çok volatil oldu..
gerçekten avlanmaya çıkmış bir kurt gibi avımı (endeks ve bileşenleri) iyi analiz ettim ve tüm işlemlerimi endekse dayalı ürünler üzerinden yaptım, sadece 2-3 tane banka dışı ve spekülatif (badem force) hisselerde short açmıştım.. şükür hepsini karlı kapattım.. o kadar yogun oldu ki gün içinde yazmak mümkün olmadı.. sürekli volatiliteyi opsiyon fiyatlamaları üzerinden ölçmeye çalıştım.. implied volatilite (IV) %30 seviyelerine kadar çıktı, hem call hem de put..
mart ayı düşüşünde put opsiyonlarda 40 gibi rakamlar görmüştüm.. ama 30 bile oldukça yuksek ki bu sefer yannış hatırlamıyorsam mart ayından farklı olarak (o zaman 20 gibi rakamlar hatırlıyorum call için) call opsiyonlarıda yuksek IV ile fiyatlandı.. bu durumu piyasa yapıcının hangi yöne gidilebileceği (ucuzluk?, haber? vb) konusunda şüpheleri var diye yorumladım.. her iki yönde olası gözükmüş olmalı, hatta arka planda doların zıplamaya başlaması ve dolar bazında hisse veya endeks kayıplarını çok daha yukseltmesi tl bazındaki endeksin tepkilerini daha coşkulu yapmasına neden olabilir diye yorumladım..
bu nedenle.. onumuzdeki donemde market neutral pozlarımı devam ettireceğim ama volatiliteyi her zaman satmaya yönelik fırsatları değerlendirmemek olmaz.. dolar konusunu ise takip edeceğiz.. eğer çılgın bir dolar hareketi olursa belki endeks ciddi bir şok düşüş yaşar ama sonrası coşkulu bir tepki gelebilir.. teminatı sağlam tutup dalgaları kullanmaya devam..
volatilite demişken.. yurtdışında VIX endeksi var.. ülkemizde böyle direkt bir enstrüman bildiğim kadarıyla yok.. volatilite bazen vadeli fiyatlarına yansıyor kısmi olarak, bir de opsiyon fiyatlarında bir parametre olarak hesabın içinde.. volatil marketlerde oldukça önemli.. yetkililer bir düşünmeli bence..
Temelci olarak öyle düşünmüyorum. Ben saçma sapan ucan kaçan kağıtlar almıyorum, aldığın her kağıdın da bilançosuna satışlarına ihracatina ince ince çalışıyorum. Tekniğe de bakmaya gayret ediyorum o konuda öğrenci olsam da. Bence kalıcı olarak 8 lira ve üstü dolar kuru pek çok şirketimizin karlılıklarını son derece olumlu etkiler ve tl olarak fiyatları zaten ucuz iyice ucuz kalır. Tabi her şirket icin değil ama gayet dolarla artacak pek çok şirket mevcut. Ben artsın isterim. Yuksek kur düşük faizle fakirlesmeye devam etmeli, dengeli bir dış siyasetle sürekli pazarlar bulmalı, bu sayede hem işsizliği düşürmeli hem de dış ticaret açığını sıfırlamaya gayret etmeliyiz. Malesef bunu iktidar yapmadığı gibi, muhalefet de vaat etmiyor çünkü fakirlesme kısmı kimsenin işine gelmiyor halk fakir olmayı hak etmediğini düşünüyor.
Böyle yaz işte başkan hem tebrikler hem de güzel bir analiz. Beni her zamanki gibi shortları erken kapatmak mahvetti, zarar arttıkça moralim bozuldu elim shortlamaya gitmedi ( ky psikolojisi ) ve zirvemden %12 lere kadar zararı gördüm anlık olarak. Kendimi tebrik edeceğim tek konu ise gerçekten de iyi direndim satmadım dünkü tabanda çoğu arkadaşım mal verdiler resmen palaya meze oldular. 15 e aselsan veren arkadaşım var mesela çok acı korkunç bir şey senden -5 te mali alıp dönüp tavan olması.
Erken short kapatma hastalığıma çözüm bulamıyorum şöyle sakin kafa düşünürken veya grafiğe bakarken orada kapanır mi canım diyeceğim yerde ekran basında iken iki üçtür aynı hataya düşüyorum. Sanırım otomatize etmeden de çözümü yok kişiliğim böyle istiyorum ki 20000 puan düşüşte shorttan 30000 kazanayım var mı öyle dünya..
dolar çıkışa yeni başladı.... dolar çıkışını bitirmeden endeks çıkışa geçmez dostum. Ama şuan ki düşüşümüz diğerlerine hiç benzemiyor. Bu sefer yabancılar ne varsa satıp kaçıyor. Geçmişte dolar çıkıyorken adamlar yavaş yavaş hisselere geçerdi. Şimdi tam tersi oluyor. Ben zaten dolar tarafındayım. Borsa ile ilgilenmiyorum. Yabancılar satışı bitirmeden bizim borsamız iflah olmaz dostum. Aynı fikirdeyim seninle.
Cokusun sebebi kamu bankalarinin dolarlari yandaşlara 6.8 den satip bitirmesi..net sebep bu
https://twitter.com/teyitorg/status/...365245952?s=19
Turkoglu abey bak. Teyit org teyir etmiş. Füze montajmış. Zaten füzeden önce yangın olması şüpheliydi.
Pazartesi merkez doların kafasına indirecek bir balyoz bulamaz ise ki bulamayak gibi cuma günkü hareket DEAT CAT BOUNCE Olması olası.ytd
-4 kusurden, +2,5 yapmış! Yurtdışı düşüşü teyit etmemiş, haddinden fazla ve hizli düşmüşüz, 1075 dediğin yere birşey kalmamış, göstergeler dibin dibinden donuyor vb. Böyle değerlendirince de, genelde short kovalayan biri olarak, bu hafta dolar gitse dahi borsamız yukarı gidebilir ustad. Tabii bu benim görüşüm...
Doğu Akdeniz gene karışık , gemiler yollandı.
Dolar ateşi dinmiyor.
Buzdolabı satışları da eğer son 1 haftada düştüyse, vay anam vay
Buzdolabı satışlarının içinde derin dondurucurakamı varmı corona yüzünden derin dondurucu satışları patlama yapmış olması lazım
ben bu buzdolabı meselesini burada son iki yılda defalarca yazdım.. arkadaşlar hatırlayacaktır..
niçin yazdık ?? elbette komedi olduğu için..hahhaaahhhaaaa..
https://www.youtube.com/watch?v=4ZOH2z24xDc
(videoda son 20-25 saniye)
bakın burada ne diyor mr erdoğan..iki sene once seçim öncesi vatandaşların eleştirilerini cevaplarken
- "acaba biz 15 sene önce evlerde buzdolabı bulabiliyormuyduk, fırın bulabiliyormuyduk"
diye konuşuyor.. bence bu söylediklerine inanıyor, ben yukarıda komedi dedim ama aynı zamanda trajik hale getiriyor durumu.. ülkeyi böyle bir insan yönetiyor işte.. gelinen noktayı düşündüğümüzde kim şaşırtıcı diyebilir ki!!
Bende böyle düşünüyordum ama bu sefer farklı gibi...
120 bin endekste 8,50 olan Garan (en az 12-13 aralığında olmalıydı), 6 olan Akbank (10-11 aralğında olmalıydı) bile hala buralardan ciddi satış yiyorsa nasıl roketler. Herkes düştükçe alıyor..
BU arada benim yorumum Spot için, Vob ayrı bir dünya..Burada ilüzyon rakamlar olduğu için tabi ki gidebilir..
120 bin endeksin aslında gerçek değeri 80-85 bin aralığıydı ama yan kağıtları çıkartarak endeksi 120 bin gösterdiler..35 bin puanlık bir balon vardı bu balon sönüyor şu an ki yaklaşık 20 bin puan söndü..
VOB da işlem yapsam long olurdum ama spot böyle değil..
4,50 Akbank fiyatı borsanın 60-70 bin aralığına denk geliyor şu an..Endeksin şu an %30-40 altında işlem görüyor.
Yani endeks tekrar 120 bin olsun Akbank olur 5,3 max..Yani endeks rakamıyla endeks büyük kağıtları arasındaki fark sürekli açılıyor yabancılar çıktığı için..
Bu durum başka kağıtlarda da var endeksin 90 bindeki değerinin dahi altına gelmiş kağıtlar var ..Yani kagitlar fazla deger kaydetmiş durumda..endeks şu anda 100 binde iken.. ayrica dolar bazlı çok aşırı bir endeks ucuzlaması da var Cuma ciddi bir tepki geldi o bana göre bir Start hem dolar yüksek hem borsa yükseldi büyükler karar verici...y.t.d...
Borsamizdaki yaşananlar Önceki yıllarda da olmuştu mutlaka hatırlayanlar olur dolar anı Yükseliş ilerde borsamız da sert satışlar yaşanmıştı yani dönem dönem olmak da maalesef �nşallah bu hafta ile sonlandırdık diyelim Allah'ın izniyle..y.t.d..
Eskiden de buzdolabı vardı, ama bir ara reklamlarda firmalar birden soğutucu demeye başladılar. 12 yaksitle soğutucu kampanyası vs oluyordu. Fridge, Refrigretaor, Freezer farklı olabilir.
Üreticiler artık kendi kendine buzlanan ve ayda bir kapatılıp temizlenmek zorunda kalan ve şikayet edilen buzdolapları yerine No Frost buzdolabı üretmeye başladılar. İlk başlarda 3 yıldız 4 yıldız vs deniyordu. Çift kapılı olanlar çıkınca daha net durum anlaşıldı. Elektrolux, Miele vs sayfalarında ayrım yapılmış, yerli üreticiler vatandaş anlamıyor diye hepsine buzdolabı demeye tekrar dönmüş olabilir.
Şimdi de TVde bir reklam var bir çocuk soğutucu diyor diğeri dondurucu diyor, iki duruma göre de kullanılabilen dondurucu çıkmış. Yiyecekleri ucuz ve toplu alıp dondurup sonradan parça parça tüketmek de yaygınlaşıyor ama elektrik fiyatı kurtarıyor mu emin değilim.
Siyasetçi kısa ve anlaşılır mesaj vermek zorunda, uzun uzun millet dinlemiyor. Sağ siyaset daha kolay, sol siyasette herkese ayrı mesaj gerekiyor çelişki içine düşmeden mesaj vermek nispeten kolay iş değil.
Buzdolabı ve çamaşır makinası hatalı olarak veya bilerek devam ediyor.
Biraz akıllı olan metin yazarı olsa konuyu LCD televizyona getirir. Bizden önce LCD televizyon var mıydı, hep tüplüydü denilebilir.
Egebank her şubeye 10 bin dolar değerinde 40 ekran Plazma TV koymuş, o zaman fiyatı demek oydu. Gelişen teknoloji ile plazma kalktı, sonra LCD kalktı LED ekranlar yaygınlaştı, şimdi göze zarar vermeyen özel ekranlar daha pahalı, standart olanları A101, BIM 2000 TL den satıyor. Ben de ilk LCD TV mi ucuz diye 2500 dolara aldım HD Ready deniyordu sonradan FullHD çıkınca değişti, sonra 3D var dediler tekrar değişti, uydu anteni içinde olunca kolaylık sağlıyor yine değişti. SMART gelince yine değişti. Öte yandan teknoloji gelişince fiyatlar çok düştü yoksa kolay kolay değişiklik zor.