buyrun yorumsuzsormuşum soruyu tanımam bilmem etmem
Printable View
Size hak ettiğinizden fazla yanıt verdim, siz sözünüzün eri değilsiniz daha fazla diyaloğa girmeyeceğim, hayatta başarılar dilerim.
Yatırım fonları bu hisse takasında hep oldular. 2011-2012-2013 yılları genel kurul hazirun cetvellerine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız...
Kaba hesap işlem fiyatına göre yıl sonu beklentim,
58 DD
0,34 PD/DD
5.6 milyar kar (1.3 Milyar Enflasyon Düzeltilmiş)
1 FK (4,3 Enflasyon Düzeltilmiş)
Sizin beklentiniz nedir var mı hesaplayan?
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: III, N 48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin "Gayrimenkul değerleme kuruluşunun seçimi" başlıklı 35 inci maddesi uyarınca; portföyümüzde bulunan her bir varlık için "Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş." den değerleme hizmeti alınmasına, 2025 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için "TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş." veya "Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş." den değerleme hizmeti alınmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
Bodrum Gündoğan değerlemeye alınacak mı acaba
https://i.hizliresim.com/3a1fn1r.png
Dolar
https://i.hizliresim.com/pgsdmsk.png
ALGYO
Uzun vade 2009 dan beri varım lakin sabit beklemem hissede Triks aylık kırılımlarda veririm sonra alırım.
Temettüler dahil beleş hisse taşıyorum şuan.
Altında fon bazlı bakarım.
Birde TÜRKİYE eski olmadığından başımıza bir şey gelirse bu din grubuna ve mallarına dokunulamaz diye düşünürüm.Kınamayın
ALGYO türizim potansiyelide var.
dolar 5 TL ve 6 katı geçmiş 2019 dan bu yana.
THY ise uzun dönem yatay gittikten sonra 2020 de atak yapıp 22 katıda geçen oranlarda kazandırmış.
Lakin her fiyat gurubuna bu enflasyonu 15 kat olarak ekleyip öyle bakılmalı artık.
15 kat artmayan ne kaldı?
Veriler yalan olunca çıkarımda yapılamıyorki?
arsalar da uçtu vergilerde roket.
Kalpleri kırmadan ayakta kalınmalı artık.YTD.
Onu mu bunu mu bilmem sadece b.cekmece tarlasını 2 milyara vermezler. Bizi sığ piyasada kerticek adam sanıyorlar.
Subject: ALGYO Güçbirliği
Marmara Capital Portföy Yönetimi
Sn. Haydar Acun
Size 26 Mart 2019 ALGYO Genel Kurulu öncesi bir araya gelerek Genel Kurula oyları nispetinde müdahil olmuş, o zaman uzun vadeli değer yatırımcısı yaklaşık 30 kişiden oluşan, popüler adıyla ALGYO Güçbirliği adıyla anılan grubun içinden onun bir mensubu olarak yazıyorum.
ALGYO hissesini portföyünüze aldığınızı sevinerek öğrenmiş bulunuyorum. Sevinerek çünkü bir değer yatırımcısı olarak aynı yatırım felsefesine sahip bir anlayışla buluşmak beni mutlu etti.
Ortak anlayış ve çıkarlarımız doğrultusunda birlikte hareket etmenin zeminini de oluşturabileceği düşüncesiyle, kısaca içinde yer aldığım güç birliğini tanıtmak, halen sürdürdüğümüz son etkinliğimizi sizinle paylaşmak istiyorum.
Ekte, 26 Mart 2019 Genel Kurulu öncesinde aramızda paylaşarak Genel Kurul’da hakim ortağa iletilmek üzere Yönetim Kurulu Başkanına sunduğumuz, şirket faaliyetlerine yönelik görüş, eleştiri ve önerileri içeren 7 mektuptan oluşan bir dosyayı ve aynı Genel Kurul tutanaklarını bilginize sunuyorum. Ayrıca biz yatırımcıların bu örnek davranışı medyada da karşılık bulmuş, güç birliğinin doğduğu bu Genel Kurul haber konusu yapılmıştır. İlgili habere de https://m.borsagundem.com/haber/alar...isyani/1398348 bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Genel Kurul Tutanağından görüleceği üzere, 26 Mart 2019 Genel Kurulunda teklif ettiğimiz bedelsiz sermaye artırım teklifi toplantıya elektronik ortamda katılan yabancı yatırımcıların desteğini de alarak %10’a yakın oy almış, hâkim ortak temsilcisinin oylarıyla reddedilse bile, gecikmeli de olsa birkaç ay sonra şirket yönetimi teklifimize yakın bedelsiz sermaye artırım kararı alarak Genel Kurulda sergilediği tutumu gözden geçirmek zorunda kalmıştır. Bu kazandığımız ilk ve çok önemli bir başarıdır.
2020 Haziran’ında gecikmeli olarak yapılan Genel Kurula pandemiden dolayı katılım arzu ettiğimiz seviyede olmasa da, özellikle temettü politikasında getirdiğimiz önerilerle varlığımızı hissettirmekten geri durmadık.
İçinde bulunduğumuz dönemde ise, 2020 Değerleme Raporlarına, onların “gerçeğe yakın” bir vasıfla hazırlanmasına yönelik proaktif bir hamle ile 16 Kasım’dan başlayarak bir dilekçe kampanyası organize ettik.
Bu dilekçeyi ekteki davet mektubu ile ilişkilendiğimiz yatırımcılara ilettik. Dilekçe metnine https://drive.google.com/file/d/1h_q...9_WOAtmjL/view adresinden ulaşabilirsiniz.
Desteğiniz, görüş ve önerilerinizi paylaşmanız bizlere güç verecektir.
Saygılarımla,
-------------------------------------------------------------------------------------------
........ bey mailiniz için teşekkür ederim. Gönderdiğiniz bilgileri inceleyeceğim.
Selamlar
Haydar Acun
Managing Partner
Marmara Capital
-------------------------------------------------------------------------------
Bu mailden sonra fon portföyündeki hisseleri sıfırlamıştı!
Bu 30 kişilik Algyo güç birliği, hangi konularda birlikte hareket ediyor Sn.British? Sadece bilgi paylaşımı mi yapıyorsunuz? Yoksa alış_satısta da birlikte hareket edebiliyor musunuz? Sizin anlattıklarınızdan tahtası ile( büyük ihtimalle yönetimin kontrolünde) yatırımcılar arasında çekişme olabilir fikri oluştu bende. Eğer öyleyse bu tür hisselerde savaşı genellikle tahtacı kazanıyor. Korkuttunuz beni.
Bu birlik çoktan dağıldı.
A D A L E T İ ----O L M A Y AN----Ü L K E N İN----H I R S I Z I----D A----B İ T M E Z .
Spek haddini iyice aştı, ateşle oynuyor. Alım için çok geniş bir aralık oluşturdu. Tokadı atacak biri çıkar.
ALARK 12.02.2025 tarihli Analist Toplantısından,
GYO'nun turizm ile bir sinerji yaratılarak turizm odaklı bir GYO'ya dönüştürülmesi ve burada bir nakit yatırımı oluşturulması hedefleniyor.
GYO'nun portföy değeri, 2024 yıl sonu itibarıyla 449 milyon dolara ulaştı. Portföy içerisinde en değerli varlıklar, 2024 yılı sonu itibarıyla 218 milyon dolar değer ile Hillside Fethiye ve tamamlanma yüzdesi baz alındığında 125 milyon dolar değer ile Hillside Bodrum oldu. Hillside Bodrum'un, 2026 yılında ziyarete açıldığında 260-270 milyon dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor.
Gelen gyo bilançolarında ertelenmiş vergi hesaplanmış geçmiş dönem dağıtılmayan karlar üzerinden, gelecek bilançoda büyük bir sürpriz (en azından benim için) bizi bekliyor malesef.
Mosalarko rus gayrimenkul sitelerinde satış listesine konulmuş.
https://kf.expert/office/prodazha/mo...ssionId=123456
Özgür Bey merhaba.
Az önceki tel. konuşmamız sonrası tekrar 08.03.2021 tarihli kap haberine baktım.
Açıklamanızda ''üst hak'' tan bahsediliyor. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/915571
Telefon konuşmamızda bu gayrımenkulun 'tapusunu aldık' demiştiniz.
Son durumu tekrar netleştirmenizi rica ederim.
Saygılarımla.
------------------------------------------------------------------------
...... Bey Tekrar Merhaba,
Biz Mosalarko OJSC firmasına %50 ortak olduk, diğer %50 ise Holdingte. Binanın üst kullanım hakkı Mosalarko OJSC’de, payların satin alınması ile üst hak tanımı bize geçiyor, bunu kastetmiştim.
Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın
Saygılarımla
Defelarca mosalarkonun bir işe yaramadığını yatırımcı ilişkilerine yazdım. Buranın satılıp gelen para ile bedava geri alım yapılıp, dağıtılacak temettü artırılmasında fayda olur. Geri alınan paylar temettüyü arttırır.
Şirket buranın %10'luk kısmını 1,7 m dolara 2018 yılında, %40'lık kısmını 2021 yılının ilk yarısında 6 m dolara ve kalan %50'lik kısmını da 2021 yılında 8 m dolara olmak üzere toplam 15.7 m dolara holdingden satın almıştı.
Satış ilanında fiyat yazmamakla birlikte, mosalarko binasının hemen yanında kalan 4 katlı 1736 m² kapalı alana sahip emsal ofis binası yaklaşık 12m dolara satılmakta. Moslalarko ise yaklaşık 7400 m² kapalı alana sahip.
Moslarko binasının zemini üsthakkı ile kullanılmakta ancak cüzi bir bedel olduğu ifade edilmişti sanırım şirket tarafından. Emsal taşınmazın hukuki durumuna ilişkin bir bilgi yok. Rusya'da mülkiyet olayı nasıldır fiyata etkisi nedir bilen arkadaş varsa yorumlasın.
https://roomfi.ru/place/10292286/
Nexia isimli değerleme şirketinin Mosalarko OJSC şirketi için düzenlediği ve KAP’da yayınlanan değerleme raporunda “üst hakkı” na ilişkin bilgi bulunmadığını sormuşsunuz. Raporda bu konuya ilişkin ekstra bir açıklama yoktur. Değerleme şirketinden alınan bilgi “Rusya Federasyonunda tam mülkiyet hakkı verilmemekte bütün işlemler “üst hakkı” mülkiyetidir. Bu nedenle raporlarda ekstra bir açıklama yapılmamaktadır.”
-----------------------
Yukardaki*soruma karşı yazdığınız yazıda Raporda ekstra bir açıklama olmadığını belirtmişiniz. Aynı raporun İngilizce orjinalinin 15.ci sayfasını inceler iseniz ; mülkün , 1995 yılında 49 yıllığına*kiralandığını görebilirsiniz!
--------------------------
Yıllık kira geliri 2019’da %10 sahiplik olarak 40.000 USD olarak temettü geliri olarak kaydedilmişti.
Temettü geliri dip not 20’de toplam olarak verilmektedir. Yatırım faaliyetlerinden gelir kaleminde.
-----------------------
Hilside arazisi gibi, 49 yıl bitiminde tekrar uzatılacak. Mevcut durumda 23 sene kalmıs durumda.
---------------------------------
çeşitli yazışmalar
Bu saatten sonra batan batmış, kimse elindeki malı bu fiyata vermez. Onun bunun çocuğu, ******** spek, sıra sana da gelecek.
O kadar hacimsiz düşürüldü ki, şu an aynı hacimsizlik var. Ciddi bir alım gelse hisse kendini tavanda bulur. Ama hala kanı bozukluğu kişisel özellik haline getirmiş soy yoksunları, daha nasıl insanların kanını emeriz diye fırıldak peşindeler.
2.959.229.063 TL Ertelenmiş Vergi Yükümlüğü uzun vadeli yükümlülükler kısmına yazıldığı için 16 milyarlık özkaynak sanal olarak eritilmiş görünüyor. pd/dd 0,33 olması gerekirken 0,42 çıktı. Yanılanlarının malını alacaklar.
Bu verginin ödenme zorunluluğu varmı?
Satılmayan varlığa vergi hesabı yapıp koymanın ne mantığı var. Enflasyon karşısında evi değerlenene vergi hesaplamak gibi bir durum. Satılmamış evin vergisini değerinden düşüp söylemek bir durum var ortada.
Varlık değerlemelerine %30 vergi hesaplamışlar. Bunun tahsili için öncellikle varlığın satılması gerekir. Satış yoksa verginin tarh, tahakkuk ve tahsili de olmaz. Eğer satış olur da karın %50'sini dağıtmazlarsa bu oran verilecek. Eğer taşınmaz satılmazsa bu vergiler bilançoda ıskonto olarak kalır.
Diğer türlü. Hesaplanan ödenecek olsa, bu mantıkla nakit krizinde tüm gyo şirketleri kısa zamanda batar. Değerleme karlarından bir şey alamazlar.
Vergi yükümlülüğüne atılan , satılmamış gm lerin değer artışı %30 KV ile vergilendiriliyormuş.
GM satılıp, temettü olarak dağıtılırsa KV oranı %10 a düşecek.
Anladığım ; böyle bir durumda , %20 lik kısmı alacaklı oluyormuşuz...
Araştırmak lazım
Kurumlar Vergisi tebliğlerine bakmak lazım. Ama o kadar bıktırdılar ki insanın açıp okuyası bile gelmiyor. Duran varlık satışı yapmadığı sürece problem yok. Kira gelirlerini en az %50 dağıtmazsa orada sıkıntı başlar. Daha fazlasını şu an bilmek istemiyorum. Bütün olumsuzluklar gerçekleşti.
İyi bilançoları hep bastılar. Böyle bir ortamda ne yapacaklar bakalım. Bir aydan fazla bir yükseliş dalgası pas geçelirse işimiz zor.
Saçmalıkta burada realize olmayan bir varlıktan vergi rezervesi için kayıt açtırmak neyin kafası anlamak zor. Bir sermaye girişimi şirketi olursun mantıklı burada bir saçmalık var. Şu da olur satış amaçlı tutulan varklıklardan yapabilirsiniz ama kira amaçlı satış niyeti olmayanlara vergi hesaplamak anca bizimkilerin aklına gelir. Muhasebe de doğru yaklaşımı kurgulanmazsa, finansal bilgilerin doğru, yararlı sunumu ve sosyal faydaları zarar görür. Sermaye piyasaları açsından farklı portföy yapısı olan şirketlerin değerleri doğru karşılaştırılamaz.