Şu anda ABD 10 yıllıklar 1,7 yi geçti ABD borsalari %2,5 aşağıda Faizler mecbur yükselecek yoksa dolar 8,60 i görecek
Şu anda ABD 10 yıllıklar 1,7 yi geçti ABD borsalari %2,5 aşağıda Faizler mecbur yükselecek yoksa dolar 8,60 i görecek
Dolar 8,20 iken bir sene %20 net ile bağlayan her türlü zararda olacak.
Ya TCMB faiz arttıracak ve %22-25 arası bağlamak varken %20 ile düşükten bağlamış olacaklar.
Ya da TCMB faiz arttırmayacak ve doların günlük böyle 10-15 kuruş bindirmeleriyle paralarının temmuz sıcağında eriyen dondurma misali erimesini seyredecekler.
Şimdiden %3 gitti dolar.
Uyarmıştık...
Yuksek kur,fakirlesme ve full seferberlikle duze cikis,artik uzatmalarla bu is duzelmez
Söylemiştim en kritik 75-80 gün
Haziran sonu ak-kara belli olur,cok surmez
Şahap'ın faiz arttıracağı günkü yüz ifadesini merak ediyorum.
Tabi umarım arttırmaz da hem EUR 20TL olur hem de oy kaybının baş sorumlusu ilan edilir.
Tüm forumdaslarin bayramını kutlar ailenizle mutlu ve sağlıklı nice bayramlar dilerim
Dolar 8.50 ye merhaba dedi...
Hayırlı olsun gömlek değiştirir gibi MB Başkanı değiştirenlere...
Maalesef yerli ve milli paramızın itinayla yerin dibine batirilisini izliyoruz son iki üç senedir...
Bu kadar sene borçla yasamayi secmeyip ayağıma yorganına gore uzatarak çok yanlış yapmisim. Senelerin birikimi son 2-3 senede reel anlamda yarıya indi, üçde birine doğru ilerliyor...
Emeği geçenlerin bayramını kutluyorum.
Dolar gene hergün 1 aylık faiz kadar getşrmeye başladı 2 günde neredeyse %3 yaptı
Dünya piyasaları 1 dayak yerken biz iki kat dayak yiyoruz bir tek naci başkan zamanında dünya ile uyumlu gitmeye başlamıştık
mevduatçıların her zaman reel faiz kazanması dileğiyle
iyi bayramlar forum camiası:wave:
Bak ama aptallik bende, ulkemizde akilli insanlar ne yapmis, toplasip bir kopru yapalim demisler , devletten de yillik 620 milyon dolar garanti almislar, sonra gidip japonlara kopruyu 2 milyar dolara yaptirmis bu akilli kardesler, simdi her yil abd enflasyonu kadar da artiyor alacaklari paralar.
35 dolarlık garanti geçiş ücreti dolara endeksli olmasının üstüne Amerikan enflasyonu oranında her sene “güncelleniyor”, bu sene 41.8 dolar, seneye 42.5 dolar olacak. Yani seneye hiç araç geçmese bile şirketler 40000*365*42.5=620 milyon dolar ödeme alacak.
Tilki tilki saat kac 8.49[emoji39]
Çocuklar “Tilki tilki saatin kaç” derler.*Tilki*rolündeki çocuk bir sayı söyler. Çocuklar*tilkinin*söylediği sayıya göre adım atarlar. Adımları sırasında ebenin(tilkinin) yanına ulaşanlar*tilkinin*bulunduğu yeri ebeler ve kaçmaya başlarlar.
ENAG doğru sn hellistheothers
Marketlerde bunu bire bir görüyorum.
İşin acı tarafı doları bile solladı market fiyatları, inşallah durur bu yükseliş.
Biz ne yaparsak yapalım yakalayamayacağız bu artış oranını.
Ben % 110'luk enflasyon yıllarını hatırlıyorum.Ele para geçer geçmez kuyumculara koşar mark, dolar alırdık.
Galiba o ortam geri geliyor.
https://twitter.com/AfsinHatipoglu/s...488283138?s=19
Kur daha da artarsa daha çok enteresan şeyler göreceğiz
Eskiden şuradan erken hasat filtresiz sızma alırdım
https://www.nerminhanim.com/
https://www.ozemleyasam.com/
Artık yanına yaklaşamadığımızdan, şimdilik zeytinyağı olduğuna kendimi inandırdığım o yağlarla idare ediyorum.
Zetinyağı ihracatına 21 mart 2021'de yasak geldi. Fiyat artışının durması hatta zeytinyağının ucuzlaması beklenir.
Merhaba özelden mesaj gönderdim, zeytinyağı için gerek size gerekse diğer arkadaşlara yardımcı olmak isterim.
Saygılarımla.MI 5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%20 net faiz ile bir sene TL faize bağlayan arkadaşlar moraller nasıl?
Doların günlük 10-20 kuruş bindirme yapacağını söylemiş miydik?
TCMB faiz arttırırsa %25 ile bağlamak varken %20 ile bağladınız.
TCMB faiz arttırmazsa günlük 20 kuruş bindirmelere hazır olun.
Özetle : %30 altında 6 ay+ TL faize para bağlanmaz.
dūser dūser .iki sene once patates sogan 5 liraydi ..simdi 2 lira almayani dovuyorlar...simdi bu dolar 5 e dusse iphone pro 17 binden 8 bine duser houstandaki aple fabrikasi tr ye mal yetiştiremez..cevahirdeki aplle satis ofisinde millet birbirini bicaklar...oyle boyle igne cuvaldiz meselesi ..sahap mahap hikaye .. milletce marjinal tasarruf meyilimiz %20..paçalarimizdan akiyor masraf..
Karpuz peynir ekmek fakir yemeği idi yazın maliyetini hesaplayın şimdi