67.00 üzeri tutunmalı .
Printable View
67.00 üzeri tutunmalı .
Günlük kapanış 66 olmazsa, 62,55 ve 58,10 lara iğne atmak isteyebilir... :whistling:
Tam bir OÇ...Bu srfsizlerin elindeki hisselere güçlü bir alıcı gelmeden bu srfsizler tahtada istedigini yapar..Liman büyütmeyi,BYD yatırımı,sit alanı hepsi hikaye..
SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu gün taban günü anlaşıldı..
Tahtayı götüren iş yatırım damperli kamyonla mal boşaltıyor bugün. Bilanço öncesi manidar böyle mal vermesi
Veya hisse son 1 ayda 37 den 74 gidince %100 yaptık bereket versin satışı mı bu satış anlamak zor
Sıkıntı yok, beklentiler malum
Kademeler boşken ilk yarım saatte boşalttı.. Boşaltacak adam gapli artı iki açtırır ilk beş dakika yukarı sürer sonra yedire yedire verir.. Bunları anlamak da güç..
Teknik ve temel analiz bilen erken kactım, bilmeyenler de yok arsa yok liman yok BYD hikayeleri ile hıssede kaldı
aslında millet dişini sıkıp 3-5e tav olmasa önü açık ama bzim millet kar cebe yakışır deyip satıyor!Karda oturmayı bilmiyor!
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 64 kişi okumaktadır. (13 üye ve 51 ziyaretçi)
Filozof, amatortrader, cenkbjk, Ebrar, haytalı, ilkersanli, keko, kmlrn, MAHARAJ, miper, unsali, wracker, zararcok
Hacimsiz olan tahtalarda ileri geri sert hareketler olabilir.önemli olan genel istikamettir..
şu devirde 45 milyon dolarlık yatırımı 1 yılda borçlanmadan yapabiliyorsa o da benim için yeterli..
Arkadaşlar merhaba
Konunun EGGUB ile yok.
Fakat 21 yıldır magdur edildigimjz,el konulan Ceas hisslerimiz ile bir haber aldık burada paylaşıyorum.Sizlerden ricam bizim gibi mağdurlar unutmamak için alt taraftaki haberi sosyal platformlarda paylaşmanız.
ÇEAŞ ve KEPEZ hissedarlarının mağduriyeti TBMM’de
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik hisselerinin borsa kaydından çıkarılmasının üzerinden geçen 21 yıllık sürede yaklaşık 18 bin yatırımcının mağduriyetinin devam ettiğini vurguladı.
*Adana**28 Ağustos 2024 - 14:04
[https://www]
****Kaydet*A-*A+
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik hisselerinin borsa kaydından çıkarılmasının üzerinden geçen 21 yıllık sürede yaklaşık 18 bin yatırımcının mağduriyetinin devam ettiğini vurguladı.
Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, bugünkü maddi değeri yaklaşık 4 milyar doları bulan 18 bin yatırımcının ellerinden alınan haklarının iade edilmesini istedi.
2003 yılında Uzan Grubu’na ait Çukurova Elektrik Anonim Şirketi (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik hisselerinin*borsa kaydından çıkarıldığını ve işlem görmekten sürekli men edildiğini, söz konusu şirketlerin hisse senetlerinin, aracı kurumlar vasıtasıyla borsa dışında işlem görmesinin de mümkün olmadığını vurgulayan Dr. Şevkin, önergesinin açıklama bölümünde şu ifadelere yer verdi:
“Çukurova ve Kepez Elektrik’ten hisse satın alan küçük yatırımcılar, bu şirketlerin faaliyetlerinin Bakanlar Kurulu kararıyla iptal edilmesi ve hisse senetlerinin borsadan çıkarılması nedeniyle büyük mağduriyet yaşamıştır. Bu mağduriyet 21 yıldan bu yana devam etmektedir.
“HÜKÜMET-ŞİRKET KAVGASINDA KAYBEDEN VATANDAŞ OLDU”
Borsada işlem gören ve halka açık ÇEAŞ ve KEPEZ, Bakanlar Kurulu imzasıyla 2058 yılına kadar elektrik üretim, dağıtım ve iletim lisanslarına sahipken yine Bakanlar Kurulu kararı ile 2003 yılında bu lisansların iptal edilmesi nedeniyle yatırımcılar büyük zarara uğramıştır. Bugünkü maddi zararın 4 milyar doları bulduğu tahmin edilmektedir. Öte yandan ÇEAŞ ve Kepez’in faaliyetlerine son verilmesinin ardından aynı işi yapan şirketlerin bugünkü piyasa değerinin de 20 milyar doların üzerinde olduğu yatırımcılar tarafından ifade edilmektedir.
Şirketler üzerinde hiçbir yönetim tasarrufu olmayan küçük yatırımcılar, hükümet-şirket kavgası nedeniyle kaybeden taraf olmuştur. Yatırımcı vatandaşların bir çoğu evlerini, arabalarını satmak durumunda kalırken, bir çoğu da geçen süre zarfında borçlarını ödemekte güçlük çekmiştir. Devlet teşviğiyle yatırım yapan ancak iki şirketin faaliyetlerine son verilmesinin ardından devletten hiçbir destek görmeyen, aksine 21 yıllık sürede resmen unutulan 18 bin insanın mağduriyeti geç de olsa giderilmelidir.”
SORULARA VATANDAŞ ADINA YANIT ARIYOR
CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın şu sorulara yanıt vermesini istedi:
“Kamuoyunda konuşulduğu gibi ÇEAŞ ve KEPEZ’den hisse alan vatandaş sayısı 18 bin midir? Yoksa sayı daha fazla mıdır? ÇEAŞ ve KEPEZ hissedarlarının sayısını ayrı ayrı açıklar mısınız? İki şirketten hisse alan vatandaşların toplam yatırım değeri bugünkü kurla kaç dolardır? Yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır/yapılacak mıdır?
Devletin denetim ve kontrolündeki hisse senetlerine yine devlet tarafından el konulmasından hareketle; sosyal devlet ilkesi işletilip vatandaşların mağduriyeti giderilecek midir? Giderilecekse ne zaman bu mağduriyet sona erecektir? Son 21 yılda ÇEAŞ ve KEPEZ yatırımcılarına herhangi bir çağrıda bulunulmuş mudur? Herhangi bir açıklama ya da görüşme yapılmış mıdır? ÇEAŞ ve KEPEZ’i denetlemekle yükümlü olan devlet görevlileri hakkında gerekli denetimleri yapmamaları sebebiyle görevi ihmal ya da kötüye kullanma suçlarından dolayı haklarında herhangi bir cezai ya da idari işlem gerçekleştirilmiş midir? Gerçekleştirilmişse son durum nedir? Nasıl bir ceza yöntemi uygulanmıştır? İki şirketin el konulan tüm malvarlıkları ve işletme hakları hangi kuruluşa ya da kuruluşlara devredilmiştir? Küçük yatırımcıların hisselerinden kaynaklanan hakları iade edilecekmidir.
bence bilanço olumlu gelmeli...kar realizasyonuna gelince , yatırımcıdan yatırımcıya göre değişir...kimisi 5 kademeye fit olur....kimisi %5 fit olur....kimisi de %10 a...bu sıralardan yatırımcıların çoğu yüksek kar beklenti çıtasını aşağı çekmiş...açıkçası ben buralardan bir komple bir satışa razı olamam...tradeyi de kendime güvenirsem veya cesaretim gelirse deneyebilirim...100 ün altında trade yapıp hisseyi elimden kaçırırsam çok üzülürüm...sıkıntı yok çürümez ,kokmaz...beklentilerini beklemeye devam...
egegübreyi de geçmişteki gesana benzetiyorum...hatırlayanlar bilir 20 tl lerden çıkarken 100 tl ler bizim için büyük hedef idi...orayı görmeyi haftalarca beklemiştik...ardından orayı da geçtik ta bölünmemiş haliyle 440 ları gördük...
do -co piyasa değeri ne ise eggub de enaz onun kadar değerlidir(bence) onun kadar kar edeceğimiz günlerde gelecek inşallah..
Tahtada halka açıklık ve çok fazla grub tarafından toplandığı için herkes birinin hisseyi terk etmesini bekliyor gibi..
tek grubun elinde olsaydı fiyat hareketleri farklı olurdu.
aynen doğru ,bu demektir dökmeden .bıktırmadan gitmeyecek ..eger bir elde toplu değilse ..
bir ileri iki geri ; iki ileri bir geri oynaşıp dururlar .bakalım nereye kadar ,sabreden kazanır ,beklenti büyük ..
Kaygılanmayın.
Tahtacılar da sizin karamsarlığa düşmenizi istiyor.
23106RN0DA cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şimdilik şirketi tekrardan aradım...yatırımcı ilişkilerindeki bey efendi bayağı cana yakın ve ky ya yardımcı olmaya çalışan biri olarak gördüm...kendisine kimyasal tanklarınızın durumu nedir diye sordum..bana hala sözleşmeleri devam eden müşterilerimizin olduğunu ,tank çiftliğinin kaldırılarak liman sahasına eklenmesinin zaman zaman gündemlerine geldiğini söylediler...bu kararları verirken tank çiftliği mi yoksa liman saha olarak değerlendirmek mi daha karlı olurun fizibiletesinin yapıldığını söylediler...(edindiğim izlenim , şu anda kullanılan tankların sözleşmeleri bittiğinde o alanın liman alanına ekleneceğidir )
vinçleri sordum yeni gelen vinçin olmadığını yeni sipariş verilen vinçlerin daha özelikli ve büyük olduklarını söylediler...
iskele uzatmanın yıllar önce alınan bir karar olduğunu ama bu güne kadar onay çıkmadığını söylediler...liman uzadığında kapasiteyi doldurabilecek misin diye sordum..bana aliağanın konteynır eleçlemesinin arttığını dolayısı ile ekonomilerin canlanması ile birlikte bunun mümkün olabileceğini söylediler...iskelenin 400 metreye uzaması ile mega gemilerin yüklerinin de eleçlenebileceğini dolayısı ile eleçleme kapasitelerinin çok artacağını söylediler....
arsanın sit alanından çıkması ile yeninden değerleme yapacak mısınız diye sordum bana bu işin tamamen yönetimin insiyatifinde olduğunu bu tür taleplerin yatırımcılar tarafından çok sık dile getirildiğini ,kendisinin de bu talepleri yönetim kuruluna ileteceğini söyledi...
limanınızın yatırımları bittiğinde otomobil ihracatına uygun hale gelebilir mi diye sordum...tabiki dediler..sonuçta burası bir liman her türlü ürün ihraç edilebilir dediler...
byd ile bir anlaşmanız olur mu diye sordum...bana öncelikle byd nin manisaya yatırımını yaptığını görmemiz gerekiyor ardından anlaşma konusunda ileride görüşmelerin olması gerekiyor dediler...(bunu söylerken keyifli bir şekilde söylediğini hissettim...buda bana olumlu duygular verdi )
arazinizin sit alanından çıkması ile şirket değerinizin çok düşük kaldığını söyledim...doğrudur dediler...yatırımcılar yıllardır çile çekiyor sizin şirkette tek umudumuz önce ALLAH sonra da sizlersiniz dedim...inşALLAH dediler...
görüşmemiz bu şekilde sonlandı arkadaşlar...
Elinize sağlık sn keko....
Brüt takas uygulaması gelirse hiç şaşırmam.
aşırı oynak değil gibi
https://i.hizliresim.com/pe1jqyp.PNG