baz etkisi diye bir meyve var, bir düşsün gör enflasyona etkisini lakin mevsimine 2 ay daha var..
Printable View
Ülkede 2 tür kuyruk var.
1. Fakirler
2. Zenginler.
yok herhangi bir kötü söz soylemeyin paylaşmaya devam etsin...dükkana gelen ne kadar akp li varsa ..bunun paylaşımlarını gösteriyorum...önce maldivler vs luks paylaşımlarını gösteriyorum...sonra yladıgı paylaşımları...oglum siz nasıl akp lisiniz ..siz böyle yaşıyormusunuz diyorum ..bak gerçek akp liler böyle yaşıyor diyorum..adamlar var a.q diyor o.. ç bunların alayı demeye başlıyor... tam bir istakoz etkisi yaratıyor :):) işe yarıyor yani ..elleşmeyin aynı hızla paylaşmaya devam etsin...sizin yerinize başkaları küfür ediyor ...hemde siz eglenmiş oluyorsunuz ..
Baz etkisi falan anlamam ben.
Tek baktığım bir önceki aya göre artış nedir
Yaz etkisiyle düşecek domates salatalık fiyatı dışında aylıkta ciddi düşüş olursa inanırım düştüğüne.
Yoksa hiçbirşey yapılmasa bile düşük gözükecek yazın enflasyon.
https://www.ekonomim.com/gundem/mahf...-haberi-740352
Yanlış hesaplamadiysam bu ay 4.5 bir sonraki ay 5.1 gelirse %80 e çıkıyor Tüfe.
FED faizi sabit tuttu.
İndirim gelmiş gibi ons niye artıyor
Fed de bizden esinlendi dolaylı yoldan faiz indirimi yapıyor ortodoksluğa yakışmadı
Yani diyosun ki Fed gibi yapma dondurmanın çikolatası bol olsun, yala yala bitmesin...Fed kendine gel, yamuk yapma.
Bu ay 3.31 önümüzdeki ay 3.69 fazlası yok
2020 Eurostat verilerine göre Türkiye kişi başına düşen araç sayısında 38 Avrupa ülkesi arasında sonuncu sırada.
Yani araç fakiriyiz. O kaldirimlari işgal eden araçlar şehir planlaması eksikliği ve ekseriyetle konutlarda açık/kapalı otopark olmamasindan kaynaklanıyor. Zenginlikten değil yani.
Dolar capon yeni arasında savaş var son günlerde,yen dolar karşısında biraz yükseldi bakalım ne olacak,yen sıfır faiz politikasını izliyor bakalım bu ne kadar sürecek şu sıralar USD/JPY - Amerikan Doları Japon Yeni 155 cıvarı :notr:
FED bu yıl faiz indirmese USDJPY 250 yi görür a.q.... Tekniği öyle söylüyor.....:oleyo:
İnvesting verilerine daha doğrusu forum yazışmalarına pek bakmayın,çünkü orası buradan çok daha kötü,bilgisizide çok önüne gelen yazdığı için,adam birşey almış aldığının ne olduğunu bilmiyor,gerçi burdada var öyle tiplemeler,senden,benden gördüklerini sana satmaya kalkıyorlar !!!
Bugün banka para piyasası fonu satan oldu mu? 1mayıstan önce aldığım fondan ki tatil zaten stopaj kesildi
Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
TOGG şehir dışı programlara gitmek için uygun görülmemiş. Uzun yolda rahat değil mi acaba? TOGG yeni model üretmeyi düşünüyorsa Diyanet'in görüşünü de dikkate almalı, uzun yola uygun ve daha rahat bir araç tasarlamalı. Yapmışken düzgün bir şey yapılsın.
https://twitter.com/TuncSatiroglu/st...D&refsrc=email
TEPAV: Bütçe açığı milli gelirin yüzde 8’ini aşabilir
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan raporda ek tedbir alınmaması durumunda 2024 yılı bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 6,4'ten yüzde 8,3'e çıkabileceğine dikkat çekildi.
Enflasyon nedeniyle Türkiye, yabancı için de pahalı hale gelince, trafik terse döndü. Yabancı uyrukluların Türkiye’den yaptığı alışveriş yüzde 40’a varan oranda gerilerken, Türk vatandaşlarının geçen yılın ilk çeyreğinde 34,1 milyar TL düzeyinde bulunan yerli kartlarla yurtdışından alışveriş tutarı, bu yılın aynı döneminde 80 milyar TL’yi aştı. (ekonomim.com)
Nixon döneminin ABD Hazine Bakanı John Connally’nin sözüdür: "Dolar bizim paramız ama sizin sorununuz."
Dolar fiatı piyasa şartlarına göre çok düşük,banka faizleride enflasyona göre çok düşük,bunlar bu şekilde olduğu müddetçe mok gelir ülkeye dış yatırım,tamam vatanşın faizide yükseliyor hesapları yapıyorlar,ne verdinki vatandaşına ?,sektör zaten ben alış verişi dışarıdan 40-50 dolar karşılığında alıyorum diyor,vatandaşını bu kadar ziken bir yönetim tarzı olurmu,zaten faiz sebep diyende kafa uçuk,ülkenin ağzına etti,şimdi yüksekten konuşarak guya ekonomiye gaz veriyor,gören görüyor herşeyi kimi kandırıyorlarki,zaten gerçek yabancının haricindekiler bile kaçıyor ülkeden her şey pahallı diye,faizler vatandaşın alım gücüne göre çok yüksek bir mok vermedikleri için,yatırımcıya göre piyasa şartlarına göre çok düşük,enflasyona göre çok düşük,oda tüike göre,normal enflasyon 100 üzerinde görünüyor,iktisat sisteminde faiz enflasyonun altında olamaz,mesela ABD ve Avrupada faizler enflasyonun çok üstünde,guya iktidar ben yükseltirsem vatandaş ezilir diyor,zaten ezdiğin kadar ezmişsin,bir ülkede asgari ücretli çalışanın oranı %70 olurmu,zamanında bu oran %15 altındaydı,yani sen vatandaşını 22 senedir süründürmüşsün hiç bir şey vermeden,emeklinin durumu ise çok berbat,sadece memur kısımı yoksulluk cıvarında ve yakınında,açlık 20-yoksulluk 55,guya vatandaşımı düşünüyorum havasında,oda yazdığım gibi yersen,öyle bir sarmalın içine girmişlerki işin içinden çıkamıyorlar buda vatandaşa yansıyor sefalet içinde yüzüyorlar,eskiden orta direk vardı,o arada hep kaynadı gitti,bi %10'luk kesim var oda iktidar ve çevresi,geri kalan %90 kısımı bocalama içersinde,hadi çıkın işin içinden,bazen düşünüyorum ben itisatı acaba terstenmi okudum diyorum,zaten uzunun ben ekonomistim dediği yerde insan düşünceye kalıyor,esasında kalmıyorum gerçek gözler önünde,onlar milleti kandırma peşinde,döt sıkıştımı ya kandırdılar beni yada yanılttılar beni,en ironisi halka sefalet çektirirken,tasarruf tedbirleri uygularken kendileri buna yanaşmıyor olması:seyt:
benim dediğim rakamlar gibi enflasyon gelirse
10+3,31+3,69 haziranda 4 (ben eksi çıkaracaklarından şüpheleniyorum:whistling:) gelse
toplamı memur ve memur emeklilerine 21 gelir
3ün 1 i bile etmiyor
Bunlar bizim hesabımız,bide nahı var bunun,ingiliz zaten öyle diyor,söylentilerde herkesten %7 kesinti olacakmış,yatırım danışmanları ve ekonomistler her an bankanızdakl paranıza bile çökebilirler diye kendi çevresi hariç,öyle onlarada olursa bu taktik hepsi toz olurlar,zaten çevresi ve yalaka yandaşları devamlı dışarıya para transferi ediyorlar,dedikleri bize ne ülkeden nasıl olsa alacağımızı aldık diyorlar,bekliyoruz gümbürtüyü yakında,onların en büyük korkusu önümüzde seçim ne yaparız hesaplarında,oda kolay kim dikler vatandaşı yani kendinden olmayan ve onlara destek veren zavallıları,nasıl olsa merkezin anahtarı benim elimde bastırırım yüklüce karşılıksız parayı onları tuzağa çekerim hesabında,bakalım cümbüş ne zaman olacak bekliyoruz bir emekli olarak.
Japonya’da ki sistemi buraya uygulamak lazım
Devlet araba almadan önce arabayı nereye park edeceksin diye soruyor,
Ve belgelemeni istiyor.
Evin yeri yoksa, otopark kiralıyorsun.
Evinde yer olanlarda EVİNİN PARK ÖLÇÜSÜNE göre arabasını seçiyor.
Tr’de her yıl 1.000.000 yeni araba trafiğe çıkıyor, daha da büyük problem olacak park.
https://i.hizliresim.com/t2e6ub2.jpeg
Yok stopaj yazıyor dekontunda, mkk falan olsa yazıyor zaten. İşin garibi bir de %10 kesmiş. Bankaya bildirdim