bu piyasada big long dayular varısa :oleyo: bigşort dayularda var
na gadar naylon varsa, o gadarda poşet var :yahoo: :kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=PGueNrlCjPA
Printable View
bu piyasada big long dayular varısa :oleyo: bigşort dayularda var
na gadar naylon varsa, o gadarda poşet var :yahoo: :kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=PGueNrlCjPA
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle Afrika Birliği, acil durum ilan etti. Hızla yayılan maymun çiçeği virüsü dünya için ciddi bir tehlike oluşturabilir. DSÖ, geçtiğimiz günlerde maymun çiçeği adı verilen mpox vaka sayısında son 2 ayda büyük bir artış yaşandığını belirtmişti.
nerde bizim makinalı tüfekli arkadaş hala kayıtlarda long gözüküyor :)
ayrıcana
09.08 kapanışlar
9907---52.95
böyün
9830---56,14
dayu agresif A tipi fon
endekis düşerken bile ne % 6 vermiş :drunk:
k............ çocukları rahat durmayacak savaş yanında geri kalan insanlığı sıvılarla öldürmeye kafaya koymuşlar.....
Bu millet bedavaya bu piyasada işlem yapıyor neymiş dow yeşilmiş biz neden düşüyormuşuz diye twete atıyor , ulan sen %40 dolar bazlı dow %10 yılbaşından beri yükseliş yapmış.Onlar düşerken sen bam bam yukarı gidiyordun .
Bu dünya sağlık örgütü açıklaması iyi olmadı
Cenabetlik bitmiyor dünya da
​​Pandemi 2.0'da polis ve NATO dünyayı aşı olmaya zorlayacak
Dünyanın geri kalanının uyması gereken bir taslak görevi gören Yeni Zelanda'nın pandemi planının son versiyonu, kolluk kuvvetlerinin ve hatta NATO'nun hükümetin zorunlu aşılama gündemini uygulamasına izin veren hükümler içeriyor.
12 Temmuz'da yayınlanan güncellenmiş plan, Bill Gates'in finanse ettiği Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Dr. Peter Hotez'i hem İç Güvenlik Bakanlığı'nın (DHS) hem de Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) Amerika Birleşik Devletleri'ndeki "aşı karşıtlarını" cezalandırmasına izin verilmesi gerektiğini dünyaya söylemesi için göndermesinden sadece bir hafta sonra geldi. Hotez ayrıca NATO'nun aşı olmayı reddeden yerel nüfusa karşı bir silah olarak kullanılmasından da bahsetti.
Herşeyin başı sağlık
Tokalaşma felan ile bu hastalık bulaşıyorsa çok kötü olur
Yada ne bilim tokalaşırken yanaktan dokunma felan
Durum ciddi sanırım corona da bile dünya sağlık örgütü bu kadar seri değildi diye hatırlıyorum
bizden başka takan yok bu haberi...
Abka güzel diyorsun da dostum son dönemde bu köpekler ile öldürülme konusu felan da. Var mesala
Müslüman ülkesi olarak bir canlının öldürülmesine nasıl karar alabiliyorlar bende bunu anlamıyorum mesela
Rayından çıkan bir dünya var bu doğrudur ama bizim ülkemiz de doğru gitmeyen şeyler var bence
tengrılarında sesi çıkmıyor buişe..
onlarda vebal altında olabülü..
:drunk:
can candır kedisi köpüşü olmaz.
:drunk::drunk:
Borsa tarafında olumsuz tarafta değilim
Daha doğrusu dip. Bölgesinde olduğumuzu inanıyorum
Yada şöyle diyeyim altta marj yüzde 10 yukarı marj ise daha yukarıda gözüyle bakıyorum
Bu sebeple alım tarafında olacağım
Tabi bu şu değil demek değildir .
Vobta yüzde 10 0 lanmak demektir terse gelince ful kaldıraçta
Ama hisse cephesin de veriştağı gelse beleşe malımı alamaz
Toplarsak beleşi severim buldum mu yapıştırım
Taramaya devam
İNSANLARA yapmadık kötülükleri kalmadı..
Bu defa HAYVANLARA bulaştılar
Biz yolda giderken karınca bile ezmemeye dikkat ediyoruz..
Evde sinek olduğunda camı falan açıyoruz, öldürmeyelim diye...
Binlerce köpeğin katliamına imza atmak!
Büyük cüret!TANRI'ya karşı..
Bekleyelim ..
Ama toplumda şu realiteyi görüyorum.NE KADAR ÇOK KÖPEK SEVERSEN O KADAR AZ İNSANİ DUYARLILIK.
Ters orantılı gibi bir durum var.Ynalış anlaşılmasın ben köyde büyüdüm.3 köpeğimiz vardı.Kastım bu değil.Ama KAİNATIN MEYVESİ OLAN insan ile kıyaslanmayacak bir durum.
Mesela oğlu kuduz olan ve acı çekmemesi için öldürülen bir çocuğun annesine sorun.
veya yüzü parçalanmış bir çocuğa.
Saldırgan hayvanlar asla sosyal hayatın içinde yaşamamalıdır.
GEYİĞİN YAVRULARINI PARÇALAMIŞ ASLANA MERMAMET,GEYİĞE BÜYÜK ZÜLÜMDÜR.
Bence bu köpeksever tayfasında MİZAN(ÖLÇÜ) bozulmuş..Hayvanaları severiz ama asla EŞREFİ MAHLUKAT olan insana tercih edecek kadar değil..
Mesela o itseverlere gidin.40.000 ölen çocuk-kadın için bir kere ne yaptınız diye sorun?
ÇOĞU BENCE muvazeneyi(dengeyi) sıyırmış tipler.
Benim mantığıma göre
İnsanın yaşaması için
Doğayı yaşat ki insan yaşasın
Hayvanı yaşat ki insan yaşasın
Bu dünya sadece insanların değil tüm canlıların
İyi bir müslüman olmak yada mazlumun yanında olacaksak
Önce kendi içimizdeki sessiz kullara sahip çıkalım
Müslümanız diyoruz başkasının canını etkileyecek kararları uyguluyoruz
Benim gözümde insan öldürmekte aydı suç
Ağaç kesmekte aynı suç , hayvan öldürmekte
neyse dayu tengrilerinize iyi dua edin.. yoksam bu insanlığın sonu hiç iyiye gitmiyor..
deprem üstüne deprem oluyor ülkemizde.
22 senedir başımıza gelmeyen kalmadı.
özeliklen abkanın güclü imanı ve tokatçıya bu konuda güveniyorum..
haydi aslanlarım..
:drunk::drunk:
diyip ben film izlemeye gider..
Başıboş köpekler yolda bir çocuğa saldırmış, bu sizin çocuğunuzda olabilir.
Bende hayvanseverim, iki kedim var, daha önceleri kuş ve balıkta besledim, üçbeş sene öncede Başıboş sokak köpeklerinin yavrularından birini sahiplenmiştim ama eğitimsiz olduğu için köpekler her zaman riskli hayvanlar, bir gün dolaştırırken mahallede komşunun karısına birden saldırdı, zor tutabildim daha sonra benim çocuğa da saldırınca evde köpek beslemeyi bıraktım.
Çok hızlı çoğalıyorlar kısırlaştırmak gerek
İnsan aklı karanlıkta hareket eden bir at gibidir.Eğer bir ışığa doğru gitmezse her türlü yola gidebilir.Herkesin bir DENİZ FENERİ olmalı..yoksa insanların saçmalığının -aptallığının sonu yok.Yani hayatta mutlaka bir MİHENK TAŞIN -ÖNDERİN olmalı..
Yoksa BELGRAT ORMANLARINDA agaca sarılıp enerji transferi yaparsın...Evrenden yardım istersin..şeytan çıkarmayı çok akılcı olarak görürsün..Bribirine karanlık odada ÇIPLAK SARILIP terapi yaptıklarını sanırsın...(bunların hepsi malum tayfanın yapıp basına malum olanlar)
Sonra karınca ile agacı : eşrefi mahlukat olan insan ile eşdeğer tutarsın.BUNU DA FARKLI BİR HALTMIŞ GİBİ-ENTEL AYAKLARINA ,ALAMETİ FARİKA GİBİ SUNARSIN..
MUVAZENEYİ KAYBEDERSİN..
Ağaçlar-otlar-hayvanlar hepsi önemli..ama hiyerarji ve önem sırasını karıştırmamak lazım..
İRRASYONEL zeminde kaymamak lazım.
Köyde köpek-eşşek ne istersen vardı..Yıllarca güvercin besledim..HAYVANSEVERLİK FARKLI..AMA yüzü parçalanmış bir çocuğun hayatı farklıdır.
https://www.malumatfurus.org/wp-cont...rap-tarifi.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
gel tosunum gel aşağı tırlar bekliyor :)
hadi kolay gelsin
Sokaktaki köpeği kuzu etli mamayla besliyor da dayı
Kuzuyu niye hiç kimse düşünmüyor ya
Ulen yürek şiş yapıyon
Yalan mı
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...vxk0AAYUB2yg&s
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Geçenlerde MOGANA gittik.ANKARADAKİ piknik alanı.Gölün kıyısı...
Mangal yapınca 3-4 köpek etrafımızı sardı.Besili gibi koca köpekler.Benim açımdan bir sorun yok ama çocuklarım çok korktu. Ben de Sürekli teyakkuz halindeydim.Elimde maşa...
BAZI ŞEYLER HAYATTA BİR KERE OLUR AMA TELAFİSİ YOKTUR.
köpek saldırsa, kızımın yüzünde iz bile bıraksa travma bize yeterdi.
Çimenlerin üzerinde koca koca köpek pisliği vardı..bastık vs...
HERŞEYİN YERİ VAR..BU akıllıca değil.