Bizim milletin yatırım zekasını hafife alma.
Altını en tepeden verdiler Kira çarpanı düşen konutları alıyolar ellam.
Rakamlar bunu söylüyor.:oleyo:
Ekim ayında 165 bin konut satışı çok yüksek bir sayı bu aylık bazda.
Printable View
Bizim milletin yatırım zekasını hafife alma.
Altını en tepeden verdiler Kira çarpanı düşen konutları alıyolar ellam.
Rakamlar bunu söylüyor.:oleyo:
Ekim ayında 165 bin konut satışı çok yüksek bir sayı bu aylık bazda.
Bence evler, DOLAR BAZLI çok pahalı...Cumhuriyet tarihindeki en olumlu zamanı yaşadığımız 2011-13(faiz -enflasyon %4-5 di) deki dolar bazlı fiyatlarda.
100 dolar olan ev 2020 den önce 5 yıllık ortalaması 50 dolardı.(dolar bazlı emlak endeksi)..Belki bu kadar inmez ama 70 dolar olmadan da ev almam(yatırım amaçlı)
Doların çok ucuz kalmasından kaynaklı.Ekonomik oyunlarla DOLAR baskı altında kalabilir ama zamanı gelince mutlaka ederini görür.
esasında stretsiz zenginliğin sırrı: varlıklar arasında orta vadeli geçiş yapmaktır.BORSA-DOLAR(ALTIN)-ARSA-EV vs....
Şuanda benim tercihim ev-araba olamaz(dolar bozdurarak)..kredi çekerek alma işine karışmam:)
günaydın millet,
az önce long pozlar kapandı.
giderse alan kazansın.
:) Takip ettiğim olası dalga cephesinde henüz 4. dalga bitmedi bence abi (4.dalga fiyat dibi görüldü tahminim) .. epik 5 hareketleri böyle olmaz haklısın . 4. dalga yükselen bir diple bitecek . asıl etkiyi (lastik topları) 2025 te göreceğiz tahminim ..ytd ..
not : yazdıklarım en olası gördüğüm sayıma dayalıdır .. olasılıktır .. ytd.
Tek elle yönetilen borsada neden düştü neden yükseldi diye sorgulamayacaksın..sindoma53.
gelelim bugune şimşek reform yapıcaz diye twete atıyor makinalar yukarı sürüyor:)
tamamda bakanım 1.5 senedir neyi beklediniz tek reform vergi.
günü kurtarma konuşmaları yerine hızlı hareket edilmeliydi geç kaldık yine.
2024.11.15 10:46:18 37.9958 37.6015 5.0 -.- 4.9 4.8 GOVDELI-DOGANSEHIR (MALATYA)
Malatya'da ikamet eden vatandaşlarımıza geçmiş olsun.
Altını bozup aldığını nerden biliyosun :)
yeni değil Konut satışında temmuzdan itibaren ivmelenme var
Haziranda 79 bin iken
Temmuz 127 bin
Ağustos 123 bin
Eylül 140 bin
Ekimin 165 bin oluşunun esas sebebi piyasada köpüğü nispeten alınmış olmasına ilave bazı bankalarının konut kredisinde nisbeten düşük faizlerle kullanımı kolaylaştırmasıyla bekletilmiş taleplerin patlaması var
konut bizim millet için sadece yatırım aracı değil ..ihtiyaç
hele kiracı ev sahibi çatışmalarının zirve yaptığı dönemde çok da mantıksız değil
üstelik enflasyon tüm hızıyla otobandayken halen :)
ABKA bilmediğimiz bişey söyle
:)
bırak borsaya dair beylik lafları :)
x12 lik var mı elinde onu söylesen daha makbul olur :)
vadeli tarafta 10.862,75 short açtım spotta taşıdığım hisseleri biraz hedge etme amaçlı... ytd.
hedge etmenin herkese göre sebepleri var .. benim sebebim konfor seviyemi artırmak .. bazı zamanlarda ikileme düşüp yanlış karar vermemi engelliyor bir nevi içimdeki ayıyı baskılıyorum .. cümleten bol şans .. + hayırlı cumalar
https://i.hizliresim.com/jw593wi.jpg
u-100 bu kanal yukarı kırıldı öldü . u-30 ve yakın vadede yaşıyor bakalım nasıl hareket edecek.. .. ytd.. kısmet..
Povıl abd ficirtlarini kırmızıya boyamış. Bakalım bizim pala takacak mi?
Dolar bazında 9 kat dizmiş. 2011 yılında halka arz olmuş buakevitcinin toptancisi. Çok sığ kolay kolay alıp satılmıyor almaya çalışıyorum bekletiyor. Ben al satıcı olduğum için çok bekletiyor uzun vade olabilecek bir hisse. Bilançoda bende hile var. Toptan mal satan adam 3 milyar civarında nasıl pazarlama ve reklam gideri olur onu çözemedim. Onu bilançoya yansıtsa kağıdın şuan ki ederinin 4 katına bir nefeste çıkar.
Mesela yıldız holding in üç harfli marketi. 25 milyar faaliyet kârı var 31 milyar pazarlama gideri 5 milyar finansman gideri var. Enflasyon muhasebesinden gelen kârı buharlaştırmış. Hisse 2018 de 2,1 USD den halka arz olmuş. Onun kardeşi 2011 yılında 9 USD den halka arz olmuş. Benim gördüğüm ya kârı yan şirkete peşkeş çekiyor ya muhasebe hilesi var bir gün uçuracak
https://www.youtube.com/watch?v=vaN6rTGo6So
https://www.youtube.com/watch?v=nuzUtA2PL1E
Halen daha kovmakla meşgul.
isyat dun 30 vadelide 10 bin short kapatmis
ama payvadelilerde daha fazla long kapatmis
isyatin 30 vadelide 200bin shortu var gozukuyor karsiliginda ise pay vadelilerde ozellikle bankalarda saglam long
endeks vadelideki maliyeti 10330 suan zarari %5 gibi
pay vadelilerde ornek akbank maliyeti 47.80 kzanci %15 [dune kadar maliyeti 49.70 idi dunku kapattiklari sonrasi 47.80 e dustu]
bana gore aksam pazari olma ihtimali fazlaca
ykbnk %2.5 artidan nerede ise eksiye gecicek
Borsada kesin konuşmamaya en çok dikkat edenlerden biriyimdir ..kelimeleri dikkatle seçerim
Elbette gereksiz özgüvenin her yön için zarar vereceğini öğrenme mesayisini tamamlayalı
Uzun yıllar oldu ..
Bir kısmını boşaltmama rağmen Ben de halen maldayım ..dikkatini çekerim :)
Sadece daha rasyonel dedim ..hepsi o :)
Bu kadar irasyonelitenin kol gezdiği mecrada ne kadar güvenilirse
Hikaye geçen cuma ile ykbnk satışı ve önümüzdeki hafta merkez bankası Aralık ayı için faiz indirimi sinyali geleceği üzerine kuruldu sosyal medya dedikodu borsası üzerinden , makinalar ellerinde yukarı hareket başlayınca ralli naralarıda başladı
yukarda yazdığın veriler benimde uzun zamandır takip ettiğim veriler Tezgah sahibi kendini spot,pay vadeli,vıop her tarafta Full kasko yapmış:)
DarkWeb Haber
@Darkwebhaber
·
34d
Mehmet Şimşek: Ülkemizde vergi yükünün yüksek olduğu algısı gerçeği yansıtmıyor
karar sizin 2025 için nasıl bir öngörü yapıcağız düşünceleri böyle olunca
merkez geçen hafta yaptığı sunumda aslında benden bu kadar diyor faizle buraya kadar diyor mali anlamda hükümetten yardım istiyor , hükümet ne yapıyor veriye göre değil piyasa baskısına göre adım atmayı mı seçicek onuda önümüzdeki hafta görücez.
Yabancı kurumlar bankaları şişiriyor iyi güzel diyor :) yav böyle bir faiz üzerinden hiç bir yerde para kazanmıyorlar şuanda , faiz indirimi olmaya başlasın bakalım bu parayı burada tutacaklar mı , kazanırken herkes süslü cümle kurar oyunun kuralı gece dolares makinasındaki görevli biraz uyuya kaldı 34.68 gösterdiler:)
bu yüzden inşallah doğru karar alırlar popülistlik yerine veri üzerinde teraziye koyarlar yapacakları hamleleri ekonomist olmaya gerek yok sadece doğru verilere bakılsın yeter bence
sindo dm dolmuş senin .
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Sabitlendi
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
ÖNEMLİ | Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz oldu
-YPG/PKK için "Ortadoğu'da İsrail'den sonraki en iyi müttefiklerimiz" diyor.
-ABD'nin Suriye'den çekilmesine şiddetle karşı. “Kürt müttefiklerimizle birlikte durmalıyız†dedi.
-Suriye’den çekilme fikrine “stratejik hata†olarak bakıyor.
-Türkiye 2019'da YPG/PKK'ya operasyon düzenleyince Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, bakanlara ve savunma sanayi satışlarına yaptırım uygulanması için yasa tasarısı verdi.
-Türkiye'nin Suriye'deki varlığına "işgal" dedi.
-YPG/PKK için “omuz omuza savaştık†dedi.
-YPG/PKK’lı teröristlere özel ABD vizesi için çağrıda bulunmuştu.
Bir iki kelamda TRump için edelim yanına aldığı takım arkadaşları hepsi Türkiye karşıtı yukardaki twete göreceksiniz.Yani hükümete yakın gazete ve kalemşörlerin anlattığı gibi dost hikayesi olmaz bence , bu adam şirket yönetir gibi ülke yönetiyor , tv ye çıkıp istediği olmazsa şunu yaparım bunu yaparım diye tehditler ediyor bizim gibi kırılgan sistemde bence bu adamın gelmesi olumsuz , bir akşam birşeye kızıp bir Twetene bakar nasıl bir strateji izleyecek göreve oturduğunda görecez.
Ama yanına aldığı ekibi Türkiye karşıtlı kişilerde oluşuyor benim okuduklarımdan.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
Trump’ın istihbarat direktörü seçimi Tulsi Gabbard oldu
Kimdir Gabbard?
•Türkiye için "IŞİD'li ve El Kaideci cihatçıları destekliyor" diyor
•Cumhurbaşkanı için "Erdoğan bizim dostumuz değil. O, dünyadaki en tehlikeli diktatörlerden biri, Sultan olma heveslisi ve İslamcı megaloman" diyor.
•F-16 ve her türlü savunma sanayi satışına karşı.
•Trump’ın Erdoğan’a yönelik olumlu politikalarına şiddetle karşı
•Esad ve Rusya yanlısı söylemleri biliniyor
Peki Ulusal İstihbarat Direktörü neden önemli?
Çünkü ABD’deki tüm istihbarat kurumlarını koordine eden ve ABD Başkanı’na ulusal güvenlik konusunda istihbarat veren en üst düzey yetkili
Tecrübe önemli.
https://www.youtube.com/shorts/gWmqGXoUDYs
hadi hayırlı olsun :)
ytd :)
https://invst.ly/17b6hz
sayın Culpable, yaklaşık 2 saat önce belirtmiş, oyunu kuran oyuncu bankalarda elini yıkayıp, kuruladığı kağıtlardan çıkıyor sanırım.
pay vadelilerde özellikle bankaları iyi takip etmek gerekiyor bugün.
endeks vadeli de ise 10.740 altına sarkarsa, 10.680'i gözlemleyeceğim. Eğer orası da yıkılırsa, bu yükseliş bir tepki yükselişi olarak kayıtlarıma geçecek.
Aracı kurumların önerdiği hisselerin % 10 u bazen iyi iş çıkarabiliyor.
Geçen günlerde bir aracı kurum, bir hisseyi önermiş.Baktım ,gerçekten güzel hisse(BENCEEEEE)
Benim hisse kriterlerime de uyuyor.Üstelik aracı kurum son günlerde her gün bu hissede alışta.
Bu işe sloganik yaklaşmıyorum.Önerdiği hisseleri tepeden pazarlayan çok kurum gördük.Ama bazen ,nadir de olsa güzel hisseleri önerdikleri oluyor.
SP500 ve bıst100 den emin olunacaksa bu hisseleri portföyüme ,ORTA VADELİ atarım...Ama mutlaka kendi hisse kriterlerimi de karşılamalı...
Ekranımda 100 kadar hisse var.500 tanesinden bi- haberim.Bu öneriler sayesinde diğer 500 hissenin varlıklarından haberdar oluyorum:)
Çok pis gomecek gibi :oleyo: