Bedelini ödeyip, hisselerimizi ne zaman artırabiliriz, tarih açısından soruyorum, kap ta bişey göremedim.
Bilen , kesin veya tahmini olarak yorumu olan varsa yazabilir mi, teşekürler.
Printable View
Bedelini ödeyip, hisselerimizi ne zaman artırabiliriz, tarih açısından soruyorum, kap ta bişey göremedim.
Bilen , kesin veya tahmini olarak yorumu olan varsa yazabilir mi, teşekürler.
Henüz onaylanmadi. Spk tarafından onaylandıktan sonra açıklama yapılır.
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yürü be İsmail dede kim tutar seni 😂🧿👍
Bedelli onaylanmış
Bedelli onayihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a53e0c6697.jpg
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
15 gün demiş de açıklamada. Bu 15 gün ne zaman başlar?
Takvim hakkında ve ödenmesi gereken miktarlar hakkında biraz bilgilendirebilecek bir arkadaş var mıdır? Bilmediğim şeyler var. Bir lota bir lira üzerinden tamam da bedelli oranı birebir değil. Bu durumda her bin lota 3200 lira mı ödenir? Neyse bir bilene soralım.
1000 lota 1770 tl ödenecek, aşağıdaki linkte hesaplama yapabilirsin
https://www.klnma.com/bedelli-hesaplama.html#page
Merhaba... Benim bir sorum olacak cevap verebilecek biri çıkarsa çok sevinirim çünkü gelecek cevaba göre önümüzdeki bedelli hakkında bir karara varacağım. Şimdi bedellimiz onaylandı hayırlı olsun %177 peki bir örnek ile şuanki fiyat üzerinden bir hesap yaparsak elimde 1000 lot bucim var kağıt 12 TL üzerinden son gün kapandı diyelim ertesi gün bedelli bölündü yeni fiyat 4,33 TL mi oluyor ben öyle hesapladım ve bedelliye katıldığım için 1tl karşılığı 1770 TL ye 1770 lot hisse geliyor bende 4,33 fiyattan 2770lot hisse oluyor bu doğrultuda bir hesap yaparsak
4,33x2770=11994 tl
Bunun yerine hissemi 12 tl den son gün satsaydım
12x1000 = 12000 tl ve bedelliye katılmış gibi 1770 TL koyup 12000+1770=13770tl ertesi gün yeni fiyattan bucim alsam
13770tl/4,33tl=3180 lot (adet) bucim daha mantıklı olmaz mı 2770 adet bucim yerine 3180 adet bucim hisseye sahip olurum , zaten benim cebimden her iki durumda 1770 TL çıkacak .Umarım ne demek istediğimi ifade edebilmişimdir . Biri bunu açıklayabilir mi benim eksik olduğum bir yer olabilir... Şimdiden çok teşekkür ederim
Bu linkteki hesaplama yöntemi ile hissenin bölünmeden sonraki yeni fiyatı yanlış hesaplanıyor. Doğru hesaplama yöntemini geçen seneki bedelli sermaye artırımında sn.sulzer tarafından daha önceki sayfalarda tarif etmiş eskiden kendisini buralara takılırdı artık göremez oldum.
Bölünme sonrası fiyatınız yanlış, 12 den bölünürse fiyat 4,97 olur. Yaptığınız hesaptan da bunu anlamanız lazım, yaptığınız hesap doğru ise hiç kimse bedelliye katılmaz. Bölünme formülü aşağıdaki gibidir.
Bölünme sonrası fiyat=(son fiyat+rüçhan bedeli)xbedelli oranı/1+bedelli oranı
Örnek:12 den bölünürse;
(12+1) x 1,77 / (1+1,77)= 4,97 tl
Hisse bölünmeden önceki kapanış fiyatı 12 TL olarak hesaplarsak Benim hedefim bölünme fiyatı 13 - 15 TL arası:p
12+1,777 =13,777 /2,777 =4,961 Bucim E fiyatı olur 12- 4,961=7,039 Bucim R fiyatı olur sizin hesabınızda 1000 lot hisse var ise bölündüğü gün hesabınızda
1000 lot Bucim E olur 1000*4,961 = 4,961 TL
1000 lot Bucim R olur 1000*7,039 = 7,039 TL ikisinin toplamı 12,000 TL olur eğer Rüçhanları kullanmak isterseniz 1,777 TL para yatırmanız gerekiyor parayı yatırdıktan sonra hesabınızda 2,777 lot bucim E hissesi olur. şimdi sizin hesaba göre bir gün önce satıp ertesi gün para yatırıp tekrar aldığınızda lot sayınızda herhangi bir değişiklik olmaz
12,000 + 1,777 = 13,777 TL / 4,96 = 2,777 lot eğer hissede kalmayı düşünürseniz satıp ertesi gün almanın bir avantajı yok aracı kuruma iki defa komisyon ödersiniz rüçhan parasını yatırmak daha avantajlı olur.
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Daha önceki yorumlarımda patronun maliyeti düşürmek için bir takım girişimlerde bulunacağını yazmıştım :yes: Modernizasyon için alınan Yatırım Teşvik belgesi aradan kaynadı kimseler farkına bile varmadı :one: inşallah Teşvik kredisi almak için de çaba sarf ediyordur. :kahkah:
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden modernizasyon cinsi yatırımlarda kullanılmak üzere, 16.01.2021 ile 16.01.2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, genel teşvik uygulamaları kapsamında Gümrük Vergisi Muafiyeti ve Katma Değer Vergisi İstisnası destek unsurlarını ihtiva eden 06.02.2021 tarih ve 519970 numaralı Yatırım Teşvik Belgesi alınmıştır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/908531
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Şirket Modernizasyon için bedelli sermaye artışına gittiğinde yapılacak olan yatırımın Euro cinsinden olması, kur riskinden dolayı bazı yatırımcılar tarafından ister istemez tedirginlik yaratmıştı ancak şimdilik biraz olsun avantajını yaşıyoruz :p inşallah bir aksilik çıkmazsa daha çok avantajını yaşarız :yes:
Sermaye artışında elde edilecek fonun kullanım amacına ilişkin yayınlanan raporda Modernizasyon yatırımının üniteler bazlı
harcama kalemleri yer almakta olup, toplam 89.700.000 Euro harcama bütçesi öngörülen yatırımın bu günkü değeri yaklaşık 835.000.000 TL' ye tekabül etmektedir. 320.000.000 TL. tutarındaki bedelli sermaye artışından elde edilecek fon ile, söz konusu yatırımın yaklaşık %35'inin karşılanması düşünülmektedir.
Raporda belirtilen 89,700,000 Euro karşılığı 835,000,000 TL o günkü kur 9,30 TL baz alınarak hesaplanmış.:one:
Bugünkü Euro kuru 8,53 TL * 89,700,000 Euro = 765,141,000 TL Tekabül etmektedir aradaki oluşan kur farkı 69,859,000 TL'dir bu farkı göz önünde bulundurursak bedelliden elde edilecek gelir neredeyse yapılacak yatırımın % 50' sini karşılayacak :hah:
Alınan Yatırım Teşvik belgesinin bu yatırıma ne kadar katkı sağlayacağını Yatırımcı ilişkileri bölümüne soracağım eğer söylerlerse buradan paylaşırım :kahkah:
'' yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Herkese merhaba Rüçhan tahtası hangi tarihe kadar açık kalacak yani elindeki rüçhanları satmak isteyenler yada almak isteyenler nezamana kadar bu işlemi gerçekleştirebilirler
BUCIM Konsolide Bilanço
2020 Yılı (12 Aylık) Kar: 134.192.139 - 2019 Yılı: 33.902.349
Net Dönem Karı ise bilançoda şu şekilde belirtilmiş: (2020) 75.495.311 - (2019) 10.046.229
Bu kadar güzel hissenin konusuna yazan bile yok. Elimdekileri vermek zorunda kaldım sabah malesef kredi kapatcaz diye kaptırdık malı
2021 in yıldız hissesi olacak inş
Hem bilanço hem plan ve programları
Buralar dutluk olacak
Malınızı kaptırmayın
Ytd
Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulan otaklık yapısı değişikliğinde #AKSUE, #BUCIM, #KRTEK ve #METRO hisselerinin orak yapılarında değişiklik gerçekleşti.
Bursa Çimento hisselerinde İsmail Tarman'ın payının yüzde 10'dan fazla arttığı görüldü.
Borsa gündem de bu haberin altına da şöyle yorum yapılmış ;
simdi sormazlarmi Bursa Çimento hisselerinde İsmail Tarman'ın payının yüzde 10'dan fazla nasil arttığıni , bu hisseleri alirken toplarken oynanan bilancolar , degerlendirme kuruluslarinin bilme kac yil onceki degerlerden nasil gosterildigi , bu oyunlari cevirken kucuk yatirimcinin haklarina nasil tecavuz ettigi , adam eder meydani bos bulursa eder ki bir cok sirket yapiyor bunu , burda sorun SPK ne is yapiyor gercekten onu merak ediyorum !!!! cok basitce SPK sunu sorsa adama kardesim bu denli hisseyi hangi vakit indirdin ve bunlari hangi yollarla !!!
Develer tellal pireler berber iken bir Bucim 1 altın eder diyorlardı:) Şimdilerde ise bakıyorum milleti döker olmuş.. Bugün tekrar girdim 10 sene sonra ... Dökülmek için değil kaliteli hamal olarak geldim.. Bakıyorum değişen bir şey yok.
Bende İsmail amcandan hoşlanmam yinede hoşgeldim:)... Bucim borsaya 1997 de girdiğimde ilk hissemdi ve iyi kazandırmıştı.. Bursalı esnaftanım .. Bilirim buranın geçmişini ama hala eski müdür Burhan Evcil beyin dediği gibi 2020lerde hindistanda fabrika hedefimiz var söylemleri gerçekleşmemiş.. Tarman hollandalılara satamamış..Ama bütün büyükleri dökmeyi başarmış.. Bucim büyük bir firma ama bu hissettirmemesi hoşuma gitti.. Zaten bilenlerinde bildiğini buraya yazmasını bekleyemeyiz.. Tarman ın buraya duyduğu ilgiye bakarsak bucim in hayatının hareketini çekmesi lazım ama daha filmin ortasını yeni geçtik.
şirket satılmış burada tek yazar yok.zuhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahahahahahahahah
hisse başı 14 tl ye satılmış
Gerçekten mi. Böyle bir bilgeye nereden ulaştınız.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satılan btcim
Ytd