Sayın hısım bu arada spk nın bugünkü sayfasına baktım.Portföy değeri 241.512 lira olmuş paybaşı 1.5038 olmuş.Saygılar
Printable View
Sayın hısım bu arada spk nın bugünkü sayfasına baktım.Portföy değeri 241.512 lira olmuş paybaşı 1.5038 olmuş.Saygılar
ISYAT'i zaten ISYAT yapan risk almak istememesi.
ASELS kotu hisse mi ?
47 den 30'a kursun gibi dustu, simdi ikinci halka arz planlaniyor.
Istermiydiniz bu tur bir hisse ?
Eger fon bu hisseden ciddi miktarda alsaydi, " bundan saglami mi var ? " demiyecekmiydiniz ?
Yas ilerledikce insanlar daha saglam basmak ister, genclikte oldugu gibi yine kazanirim dusunceleri azalir.
Ben 62 yasindayim, altin & dolar yerine ISYAT biriktiririm kasamda.
Risk almak istemedigim icin.
Biz nasil en kotu performansi olan hisseyi aldik ornek olarak ? Yanlis dimi ?
Eee, en iyi performans gostereni ornek alip, endeks 115 bin oldu, sunu alan %30 kazandi demek te yanlis.
Konunun ozu risk faktorudur.
Risk almadan da %16 kazanmanin mumkun oldugunu idrak edebilmektir.
0.15/0.96 = %16
Ustelik 2.5 ay'da.
Sayın Hısım,Aselsan 2016 da 8 tl den buraya geldi ve hala 31 tl...Siz düşüşünü almışsınız ama çıkışını almamışsınız..Yani bir yatırımcı 2016 da Aselsandan 80 bin tl lik mal alsaydı parası ve Aselsan 47 tl ye çıktığında satmasaydı parası hala 310 bin tl idi..Tabi düşerken satada bilirdi 40 tl den...Yani verdiğiniz örnek hatalı...Ben iş yatırımı güvenli bir liman görüyorum sadece...Ama iyi bir analist fırtınalı havalar dışında güvenli limana sığınmaz...İş yatırımı eleştirirken elinde bunca portföy var portföyünde bu çıkışta hisse oranını artırabilirdi...Borsa 70 binden 115 bine gelirken %1.5 hisse yerine %20 hisse taşıyabilirdi...Bir köylünün yatırımı gibi repoda faizde dövizde vb bekliyor..
bakalım bizim dükkan nekadar temettü dağadacak bu sene . 7 maaş verse ne iyi olurdu valla.bakalım mart sonu oda işyat gibi belli olur artık.
[QUOTE=HISIM;1464872]Biz nasil en kotu performansi olan hisseyi aldik ornek olarak ? Yanlis dimi ?
Eee, en iyi performans gostereni ornek alip, endeks 115 bin oldu, sunu alan %30 kazandi demek te yanlis.
Konunun ozu risk faktorudur.
Risk almadan da %16 kazanmanin mumkun oldugunu idrak edebilmektir.
0.15/0.96 = %16
Ustelik 2.5 ay'da.[/QUORis
Risk almadan insan dışarı bile adım atamaz..Kaplumbağa bile yürümek için başını dışarı çıkarır ve risk alır..İş yatırımı tamamıyla risksiz görmek de yanlıştır..Çünkü Allah etmesin savaşlarda ya da büyük krizlerde bir fabrikaya el konulmaz ama mevduata konulabilir...Risksiz hiç bir iş yoktur...
Valla mayıs ayında sabancı ve koç kendi hisselerini borsada yüklü bir şekilde sattılar.Pek köylü oldukları söylenemez.Fırtınalı havayı sezmiş veya biliyor olabilirler.Ben işyat bu haliyle devam etsin isterim.Ters repo ,viop ,hedge,falan bilmem benim yerime paramı sağlama alsınlar dolandırmasınlar şeffaf olsunlar her yıl temettü versinler yeter.Zaten risk istesem 400 den fazla kağıt var gider onlara girerim.Sizi bilmem bana şu ara bu kağıt uyar.Zaten bu ara portföyünde fazla hisse olsa ben çıkarım bu kağıttan
ASELS'ni 8 TL.den al, 47'den sat dusuncesi bana palavra Teknik Analizcileri hatirlatti.
Hani onlar yasandiktan sonra grafikte gosterirler ya, "suradan alip suradan satacaktin" diye..:)
Gercek yasam pek oyle degil Sn.Yatirimci X.
Bunlari yapabilenin ISYAT'ta ne isi olabilir, her sene %500 kar'dan asagisi kurtarmaz ki onu.:)