Yarin izleyip alımlarımı sabırla gerçekleştireceğiz,asla yatırım tavsiyesi değildir...
Printable View
Full kağıtta olan spekler bile satıyor niye satıyorsa!? Bunda adamlar elinde olmayan malı satıyor C. başkanı şöyle demiş böyle demiş demin araba sektörü ile ilgili bir haber okudum sinirlerim zıpladı. Her sektörün bol bol spekülatörüde var artık alan kim? Diğer yazan kısım var ya etkisiz eleman onlar maalesef..! yani biz küçük yatırımcılar..
Eskiden karaborsa vardı o bile çok daha iyiydi. az paraya kaliteyi alıyordun. Şimdi borsa piyasası var her alanda mal bize yıkılıyor !
O kadar yatırımcı geldi yeni borsaya daha 6 ay olmadan adamları kaçırdılar. Kim yaptı Amerikanın bank of u yaptı .! yersen.. YTD.
Papatya falı baktım bugün, hep yeşil çıktı.
75den bindiğim trenden 128de inmiştim.Sonra 111e kdar geri cekildi ben bu işi biliyorum demeye kalmadan 150ye gidince apişip kaldim :) keşke cıkgım zaman yeniden kozal a girseydim vardir bir hayir dedim bugun geri döndüm :)
Şu an aklıma 98 yılında başlayan ralli aklıma geldi. Tam hatırlamıyorum ayrıntıları. yalnız şunu iyi hatırlıyorum; aynen böyle bu Pandemideki gibi İMKB komple % 100 den fazla gitmişti. Zaten borsaya gazetede kağıtların haftalık performansını görünce girmiştim. Saflık işte hep öyle olacak sanmıştım. Kağıtların haftalık performansı neredeyse hepsi En az % 35 idi.Borsanın gerçekliği hakkında şimdi düşünüyorumda hiç bir bilgim yokmuş. şu anki speklerin yaptığı gibi sürekli trade yapıyordum. acemi şansımı veya öyle bir olasılık zaten olduğundanmı haftalık veya 2 haftalık snpam ı mesela hatırlıyorum % 80 kazandığımı hatırlıyorum. ama elimdekini tutamıyordum Yine kısa sürede de kaybediyordum.
İşte bu sürecin sonunda o zamanda aynen böyle Trade nin trend olduğu bir süreçti. % 50 paramı kaybetmiştim. ve kaybettikçe daha hızlı kısa vadeli işlem yaptım. Sonunda battım. o süreçte bile bazı aldığım kağıtları hatırlıyorum 1 ay sabredebilseydim hala % 400 yapan kağıtlar olmuştu. Ama Ben zaten satmış ve batmıştım. 1 ay ile hayatım değişebilirdi ekonomik olarak.
Bence şu anda tamda yine öyle bir sürece geldik. Doğru hareket edenler ayakta borsada kalacak fazla panik yapıp çok kağıt değiştirenler kaybedecek. Böyle dönemlerde en tehlikeli şey olmadı deyip sık kağıt değiştirmek.
Ben bu bir yıllık süreçte iyi kazandım. Nasıl kazandım bakın yine aynı şey söz konusu. tek kağıt aldım ve kaç kez zirveler yapıp geri gelmesine rağmen İnandığım seri zirve olmadığından hiç satmadım 2019 eylülünden 2020 haziranına kadar hiç işlem yapmadım. sadece izledim sabırla. En sonunda istediğim zirve gerçekleşti. Yani söylemek istemiyorum çok iyi kazandım. Amma çok kötü satış yaptım.ama ona rağmen bile hala büyük karda idim üstüste 3 kötü kağıt değiştirdim ve maalesef tek bir kat karım kaldı. itiraf edeyim Kozal la rahatlayabilirsem rahatlayabilecektim. İşte bu gerilimle epey kişilerle burada tartışmalarım oldu. neyseki Kozal ı iyi yerden aldım ama zirveden satamadım % 65 civarında kazandım. şu anda durumum idare eder ama yine kritik bir noktadayım kendime göre.
İşte böyle durumlarda çok doğru ve mantılı hareket etmek gerekiyor. Bana kalırsa her ne kadar çoğu kağıtta trade olsada Dikkatinizi çektimi bilmem Şimdi de çoğu kağıt yine ara trend yapmaya hazırlanıyor sanki. ve bence böyle olacak. Diyeceğim o ki bu süreci olabildiğince sağlam değerlendirmeliyiz. Yoksa Böyle fırsatlar hatta şansta bence bir faktör her zaman ele geçmiyor. Bu bence son dönemeç son şans hepimiz onu iyi değerlendirirsek ayakta kalırız. herkese bol şanslar bol kazançlar. YTD.
Yüksek faiz, yüksek kur politakısını da öğrenmiş olduk. Bekle ki borsaya yatırım gelsin.
Endeksle ilgili düzeltme göreceği, çoklu dipler yapması gerektiği yönünde çeşitli görüşler mevcut. Takip ettiğim, fikir alışverişi yaptığım değerli analizciler de var. Genelde beklentileri, 1000-1100 arası endeks üzerine. Olur, olmaz bilemeyiz. Kozal'ın ne tepki vereceğini gözlemlemek lazım.
Diğer yandan, insanlarla fikir alışverişi yaparken, benim 2030 yılı usd beklentim çok çok farklıydı. Mesela bunu dile getirdiğimde, bu insanlar yıllık %4-5-6 arası bir dolar artışı bekliyordu. Benim beklediğimin çok daha azı :) Oysa ki ben, ülke sahiplerinin çok daha yüksek kurlar istediklerini biliyorum. Düzenli, her daim yükselen. Bu kısada bizi sarsabilir. Ama uzunda, şirket biraz olsun şeffaf yönetilirse, yararı olacaktır düşüncesindeyim.
Fakat şimdi arkadaşlar.. Acı çekme zamanı.
Bugun güne merkez bankası yardimcisi durumuyla başlamasak burdan dahaiyi kapatırdıkda nasip işte