Ne diyeyim her halde Tl cilerde TÜKENMİŞLİK sendromu oluşmuş.
Printable View
Ben full dolara geçtim. Artık hakkımızda hayırlısı. MB anlamadı piyasayı, yapacak bir şey yok. Hedefim powerc gibi 4.50 ler kısa vadede, daha sonra 7.00 lar demişti. MB bu kuru kabul ediyor artık düşmesi imkansızdır, buralar tabandır bence. Ayrıca enflasyon 12.98 den daha fazla en az 18-20 arası. Bu konjektürde TL de kalmak mantıksız.
Dolarda en azından pozitif faiz var.
Bu arada Akbank özel bankacılık bugün için Milyon üstüne verdiği 15.15 tepe tepe kullanın.
14.90 Denizbank verdi sube
şu özel bankacılık denizden oran alan varsa paylaşabilirmi ?
Tüm birikimimi tl'de değerlendirmiyorum elbette.Daha önce açıklamıştım TL mevduat çocuklarımın eğitim masraflarını karşılamak için değerlendiriyorum.Aslında önemli bir kısmını kredi çekmiştim çok düşük faiz oranlarıyla.Tl mevduat'ta enflasyona çok takılmıyorum bu yüzden.Borsa ve başka yatırım araçlarında da paramı değerlendiriyorum.Geçen yazmıştım belki size ilginç gelecek ama bu yıl bir kaç kere borsada alım varantı aldım iyide kar ettim.Tl mevduatla ilgili de sizin düşündüğünüz gibi karamsar değilim 500.000 tl olsa (bende o kadar yok sadece örnek) 10 ay vadeli yapsa 55-60 bin tl faiz geliyor aylık 6000 bin tl civarında.Ama sepet sadece tl ise dediğinize katılırım.Full dolar derseniz onu da tehlikeli bulurum.
Aktifbank;
100K+ 32 gün %15.15 (bono)
1M+ 32 gün %15.50 (bono)
Pazarlıksız. MT'nin arayıp verdiği oranlar.
aman haa yanlış anlaşılmasın ben 7-7,5 TL yi 2019 sonu için verdim. şimdi bunu hemen olacak sanıyorlar başım belaya giriyor. 4,3-4,4 ise uzak değil,MB ışığı yine yaktı. Tl den kurtulduğun için tebrik ediyorum.Ama bence %100 dolarda iyi değil, %80 dolar, %10 GBP, %5 gold, %5 coin çok daha iyi görünüyor. TL bitmiştir cenazesi kalktı,2020 başına kadar uzak durmak gerekir. powerpc bu, popülist olmak için yalan söylemez.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli Twitter hesabından yapılan açıklamada, görevinden ayrıldığını duyurdu. AK Parti 24. dönem milletvekilliği görevinde de bulunan Bülent Gedikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi başdanışmanlığı görevinde bulunuyordu
muhtemelen faiz konusunda erdoğandan farklı düşünüyor ve mb kararını tatmin edici bulmadı.
piyasalar kapandıktan sonra dolarda düşüş bekliyorum, dolarcılar dikkat edin
Enpara 100 bin tl alti usd faizi 2.25
500.000 ustu 3.25
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon baz etkisiyle düşecek bu nedenle de merkez bankası 50 puan arttırdı...bu şu demek aralık ayı en yüksek faizin olduğu ay bundan sonra baz etkisiyle enflasyon 10 un altına gelecek ve faizler kademeli olarak düşecektir....buradan çıkan sonuç mevduat fazilerinin tavanı şu an görülmektedir...artık faizde tavan bu bundan sonra aşağıya gelecektir...enflasyon baz etkisinden...tl mevduat yüksek oranların sonuna gelindi bundan sonra faizler aşağı enflasyon aşağı...dövizi bilmiyorum dış konjonktür belirler...yatırım tavsiyesi değildir.....faizde son nokta burasıdır yön aşağı...
Bu yoruma katılıyorum. Piyasayı test etmek istemiş olabilirler. Duruma göre hareket etmeleri muhtemel. Dolar kurunun beli bir seviyede kontrollu olarak gitmesini gözeteceklerdir tahminim. Bu seviyelerin dışına çıkmasına asla izin vereceklerini sanmıyorum. Artık dolarda hızlı hareketler olacağını düşünmüyorum. Bu oldu. Bir daha olmaz. Bekleyip göreceğiz.
Güçlü olan rakibi test eder. Rock filmi gibiyiz. Rakibi yorarak yenmeye çalışıyoruz.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
döviz yukarı gidince girdi maliyetleri,ulaşım zamlarıyla yeniden enflasyon oluşmayacak mı kısır döngüyü kıracak hangi hamlemiz var acaba,fiyat artışları için hükümetin attığı adım ithalat yönlü hep,enflasyonda baz etkisindeki düşüş sınırlı olacağa benziyor,bu durumda hem yüksek faiz hem yüksek kur ile karşı karşıya kalmış olmayacak mıyız,doların dördün üzerine çıkmaması için hiçbir sebep yok,siyasi riskler mevcut,abd ile vize olayı bile çözümlenmiş değil,suriye konusunda esad karşıtlığımız devam ediyor,zarraf davası henüz neticelenmedi,seçimler yaklaşıyor bu durumda faizlerin ineceğini düşünmek hayalcilik olur,hele kgf tarzı 2.bir dalga yaşanırsa mevduat faizleri bir miktar daha artar,doların artışı doğrudan enflasyonu tetikliyor,mevcut durumda mb enflasyonun altında fonlama yapıyor farkında mısınız bilmiyorum enflasyon 12.98 mb fonlama 12.75 gelecek aylarda enflasyonun düşeceğini asla düşünmüyorum,bu yüzden faizler de düşmeyecektir,bunu en net gösterge tahvil üzerinden göreceğiz,14.50 leri yeniden zorlayacağını düşünüyorum.
tcmb 1 aydır günde ortalama 20-30 milyon rezervlerinden dolar döviz satışı muadili bir işlem yapıyor. (reeskont ödemelerini TL olarak kabul ederek). Bunu nasıl yaptığını daha evvel detaylı anlatmaya çalışmıştım. Bu nedenle 50 baz puanlık faiz artışını küçümsememek gerekli. Zira Mayıs ayına kadar bu döviz satışı muadili işlem devam ettiği sürece yapılan her faiz artışının etkisi artıyor. Örneğin bu döviz satışları hiç olmasaydı şu anki 50 baz puanlık faiz artışının yaptığı etkiyi ancak 100 baz puan ile yapabilecektik.
Burada bahsettiğim döviz satışı muadili işlemi, TL uzlaşmalı vadeli kur satışı ile karıştırmayalım , o ayrı bir işlem ben direk olarak rezervlerine girecek olan döviz miktarından fedakarlık ederek piyasada bıraktığı dövizden yani döviz satışı muadili işlemden bahsediyorum. Bu işlem kararlılıkla devam ettikçe paralel olarak yapılan her faiz artışı çift kat kuvvetle etki edecektir.
Bugunku aofm kac oldu?
Bugünkü AOFM de dünkü gibi %12.25 oldu. Yani aslında tcmb faiz artışına gitmedi. :28: (faiz arttırmış gibi gözüktü)
Düne göre tek fark bugünkü AOFM'nin %9.25 lik üst bant ve %12.75 lik güncellenmiş GLP faizinin bir bileşkesi olması.
Dünkü %12.25'lik AOFM ise %0 oranında %9.25 lik üst bant faizi ve %100 oranında %12.25 GLP faizinden oluşuyordu.
Yine aynı şarkıyı çalmak zorunda hissediyorum kendimi. Eyyy tcmb
https://www.youtube.com/watch?v=bglg8rlrTo8&t=92
Ben bu işten hiç birşey anlamadim. Ne oldu yani şimdi.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa faiz artışını çokta yaptı bile. Gösterge %13.50 tabanının altına inmiyor. Kim takar Yalova kay.........
http://www.bloomberght.com/tahvil/faiz
Bakalım haftaya ilk kurşun hangi bankadan gelecek...Merkezin göstermelik faiz artışı bankalarda nasıl bir cevap bulacak.Sanırım yıl sonu 16'dan bağlama şansımız kalmadı gibi....
Merkez silahı yere düşürdü - http://bndl.tw/uudNyL6b
https://twitter.com/ugurses/status/941390551651377153
Ocak va martta iki defa 50 baz puan artış bekleniyormuş jpm öyle söylemiş havuç mu değil mi bilmiyorum :)
Ben yine de ihtiyatlıyım, zira karma yapmazsa bu seferde yine mayosuz denize girmiş olacak. O nedenle mutlaka en azından yıl sonuna kadar bir şekilde karma yapacak diye düşünüyorum. Hatta ilk 15-20 gün karma değeri %12.25 te tutmayı dahi deneyebilir. Sonuçta bağımsızlığı sorgulanan ve piyasanın güvenini kısmen yitirmiş bir merkez bankasından bahsediyoruz.
Hepimiz iyi biliyoruz ki halihazırdaki ppk kararlarıyla yarın piyasayı %8 den 100 milyar TL ile 1 haftalık ta fonlayabilir. Bunun pratikte çok zor ama teoride mümkün olması dahi o %12.75 lik GLP faizinin değerini düşürüyor.
döviz hakkında görüşlerimi bildirdim silinecek bir şey yazmadım görüşlerim dövizcilerin kaybedeceğidir 2018 yılında
Burayı dolarcılar basmış. mevduat değil de dolar sayfası olmuş. :thumbdown:
"dolarda yükseliş kaçınılmaz" sayfasında düşüşe göre basit bir yorum yazsan küfür, hakaret kaynıyor. sanki dolara tapılan yazılar yazılıyor. bu sayfada isteyen gelip yazıyor.
demek ki dolar tutanlarda ki psikoloji çok kötü. stres çok yüksek. :hah::hah:
yüksek risk, yüksek kazanç yada kayıp getirir. benim anladığıma göre merkez bankası, 0,50 faiz artışı ile alabiliyorsanız hadi bu seviyeden dolar alın, dedi.
3,90 seviyesinden dolar alanlar bir sene sonra net %12-13 faize göre 4,30 TL altında kalırsa zarar eder.
Arkadaşlar , bugün 440 için 32 gün oran araştırıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şu an bankaları arıyorum. Anadolubank 15 verdi.
Vakıfbanka da bak iyi diyorlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.