Nafi o lotları alamıyacağını biliyor. Beraber yürücez bu yolda. Sanıyor ki bir tek para onda var😂😂😂
Printable View
Nafi o lotları alamıyacağını biliyor. Beraber yürücez bu yolda. Sanıyor ki bir tek para onda var😂😂😂
Bankalar %50 cikti da %4 dusuyor
Sen naptinki 4 gunde verdigin bi parnak bali zehir ediyon
Şemsiye yine açıldı😂😂😂
Acuk daha zorlasa taban da olur
Ne hisseue dusmusuz bea
Biraz nefes alın dinlenin sonra yine devam edersiniz.... bune laaa böyle..
%6 eksi .. acımadıkii acımadıkiii..
sevgili dostlar bir döğüşü kazanmak istiyorsan rakibini çok iyi tanıyacaksın,bırakacaksın vursun vursun ama sen 1 kere vuracaksın sonuçmu elbette son vuran kazanır!Bizler hissi davranıyoruz benim burada 1 on yılım heba oldu VENEDİK kardeş bilir bir karar verdim ve uyguladım,10 yılıma mal olan bu şirketten çooook büyük zarar ile ayrıldım (%70 sattım kademeli %30 olan döviz+altın)oranıma ilave ettim şimdi bi nebze rahatladım,bu durumdan Ülkem adına üzgünüm.....
özet şu bırakın bilmem ne formasyonlarını ÖNGÖRÜ geliştirin,TAHMİN yeteneğini arttırın yoksa makinaların oynadığı bu oyunda biz kaybetmeye ve yenilmeye mecburuz.Bunu öğrendim ben 55 yaşımdan sonra başınızı ağrıtmışsam özür dilerim tüm paydaşlar haklarını helal etsin sonbaharda görüşmek üzere saygı ve selamlarımla....
Kutpo gerçekten yatırımcısını feci şekilde terse getiren bir hisse. Bu hissede pozisyon almak için çok düşünmek gerekiyor. Şayet şansınız varsa operasyonun başında alıp yukarı harekete takılır bir yere kadar bekler para kazanır çıkarsınız. Bunun tam tersi operasyonun sonuna yakalanır düştükçe mallanır iseniz de yıllarınız heba olur. Sn kutupbaşı’nın dediği gibi karar vermek bu noktada çok önemli. Ben inat ile beklemeyi tercih ettim ve çok ciddi zarardayım. Şayet önceden belirli bir zararı kabul edip çıksaydım çok daha karlı olacaktım. Maalesef yapamadım. Hisse 2,5 yıl önce hareketini yaptı ve işini bitirdi. Mal ky ya yıkıldı. Geçen süre içindede aşağıdan malı alınmaya çalışıldı. Hissenin 4,2 TL ye kadar düşmesinin nedenini ne teknik nede temel açıklaması bana göre yok. Birileri çıkıp bunu bu nedenlerden birine bağlayabilir. Şirketin yapısı güçlü. Patron bikançoya istediği gibi yön veriyor. Bu konuda üstlerine yok. Tahta ciddi anlamda kontrol altında. Buda gayet normal. Bu kadar sığ.bir hissede tahtayı kontrol etmek ve istediğinde düğmeye basmak gayet kolay. İstediklerinde hisseyi istedikleri fiyata getirebilecek güç ellerinde. Bunu ne zaman yapacakları onlara bağlı. 70 bin endekste 9,4 TL olan hissenin 120 bin endekste 5 TL olması bunun kanıtı. Kutpo’da işin özü çorbayı içmek için beklemekten başka çare yok. Beklerken neyi kaçırdığını ve kaybettiğini hesap etmek herkesin kendine düşüyor. Ben bundan çok zarsr ettim. Bu zararıda burdan çıkarmakta ısrar ettiğim ve edeceğim için nöbete sonuna kadar devam edeceğim. Fırsat buldukçada mallanıyorum. En azından dünyanın en büyük porselen üreticisinin ortağıyım😀. Mağazalarını gezerken müşteri değil ortağıyım gibi geziyorum.
Once Upon a time, i listened to story, at the TV. İ think so. Tabii o zamanlar kutpo benim için gereksizdi adamın biri isim vermeden anlattı. Bir hayli yatırım yapmış bir şirkete ama saf bir yatırımcı olaraktan. Sonra bu kadar mal alınca tahta sahibi hisseye basmış. Zarar eden yatırımcı Kütahya'da bir arkadaşı vasıtası ile şirket sahibi ile görüşmek istemiş. Randevu almıştı sanırım. Ve adama yanlış hatırlamıyorsam pek fena bir fiyatla geri alım teklifi etmişlerdi. Yada buna benzer birşey. Ancak kesin hatırladığım bu saf yatırımcı dünyanın kaç bucak olduğunu anladığı idi. Evet olay böyle idi ama şirket kutpo mu bilemem. Unuttum gitti. Eskilerden bir anı. Ben 300 TL alıp 4,61 den 350 lot la tekrar girdim.
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç bir hisse devamlı düşmez ve devamlı çıkmaz. Zararda isen satmadığın sürece o zarar sanaldır. Sattığın anda zarar gerçekleşir. Burada tek şart dayanabilme ve düştüğünde mal alımı yapıp maliyetini ve lotlarını arttırmakta. Herkesin kendne göre bir stratejisi var.
3.çeyrek bilançosunu gördükten sonra bayağı bir zarar ile çıktım. Bu arada tam 5 bilanço hisseyi taşıdım. Sonrasında kafamı kaldırıp baktığımda kutpo dan daha ucuz hisseler buldum. Ve şükürler olsun zararı çıkarıp kara geçtim. Tekrar kutpo ya döneceğimi sanmıyorum. Kalan arkadaşlar elbette birgün kazanacaklar. Sabır biliyorum zor ama sığ hisselerde şart. Herkese bol kazançlar. Ytd.
Yapılacak en doğru hareketi yapmışın dostum.
Sattığım tüm lotları geri aldım. Çünkü bugünkü düşüş çok saçma da mantıksız geldi. Hepi topu 1200 lot oldu . 4.77 den satarken elim titriyordu oysa
Bu şartlarda kim nasıl yatırım yapsın? Erdemirlerim var, onları da satıyorum , ki irili ufaklı 30 senedir taşırım, borsaya seyirci olarak bakacağım uzun bir süre.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu tahtadan bir daha alim yapmamaya yemin ettim. Sirf denemek icin iki kez kalin aldim.hemen basti ********! Alici yok tek başıma mi tahtacisiyla kapışacağım. Alsın g.tune ....
Hissede ne desen boş adam bildiğini okuyor 5.50 yi görmesi gerekirken 4.40 kadar hisse satışı olmasi ilginç temettü vermemesi ni sermaye artırımı olarak borsa fiyatalamaya başlamış ken borsayla birlikte satış lara aşırı tepki verdi sonuç olarak nafi el atmadan hisseyi yukselmesi imkansız hale getirilmiş izlenimi vermekte
Bankalar %40. %50 cikarken izletti
Bankalar %10 geri gelirken bu katirda halaya girdi...
Iki gunde geldigi yere alti ayda gelebilmisti...yaw millete hen yukardan ver..hem uzun sure hammalik yaptir..sonra ucuzunun ucuzu mali iste...herhalde bu gariban varandasi ya mal zannediyor...ya parayi sokaktan topladigini...
Bistteki satis secim oncesi pozisyon kapatma ..iyi yada kotu secim sonuna hazirlik...neticede $ tekrar ayni yerlere geri geldi . Amma hisseler toplamadi...Kutpo yu 3 gunde evirip cevirip buraya getiren mal mi cikti?kar satisi mi yapti? Tamamen vatandasi yolmak uzerine kurulu bir oyun...yaziklar olsun...kazandigi.kazanmayi umdugu tek lokma saglikla gecmesin kursaklarindan..zehir zikkim olsun
Beklenri yok...alici yok... adam basiyor mal kaptirma korkusu olmaksizin. Mesela 4k 3 k mal aldin...ardindan hemen 4 kademe asagiya suruyor ve kademeye 10k 15k lot koyuyor...onu da kaldirsan gene asagiya suruyor...surekli kafasina gore islemler. Secim riski de gelince rahat rahat basiyor...teknigi de bozdu 4.15 tutmazsa .3.65ler...
Karadelik gibi...gelen gunlukcuyu bil
Karadelik gibi mubarek hisse..
Gunlukcuyu de aylarca .misafir edecek kadar acimasiz...
Biz zaten demirbasi olduk...yazin tatile giderken yolu uzatip Kutahya dan gecmeyecem..
Kutpo bu yazdık çizdik. Her zaman ky ya gerekeni yapacaktır dedik. Bu hissenin özelliği dibe vurduğunda sıçramasıdır. Bu dip kaç yıl sürer bilinmez. Patrona bağlı. Buraları dip sayarsa fırlatır. Saymazsa el fatiha. Göreceğiz yakında.
https://s16.directupload.net/images/190327/qfclgjb9.jpg
yılbaşından bu yana takas
https://s17.directupload.net/images/190327/qcilma9z.jpg
yılbaşından bu yana pasta
Kutpo da frenler patladı. Pala sazı eline aldı, hem çalıyor hem söylüyor. Delikanlısı gelsin alsın diyor. Sanki bedavaya dağıtıyor. Yine sessizlik çökmüş bu köye.
Evet zurnanın zırt dediği yere gelgik. Şimdi sıra NAFİ ağada. Sahnelere dönüşü muhteşem olacaktır. 👏👏👏
Sanırım NG kendi sorunları ile meşgul.
KP’nin diğer NG şirketleri lehine ipotek ve kefalet kararı alması durumu gösteriyor.
Önceki krizlerde bu yola gittiğini hatırlamıyorum.
Ekonomik kriz birde şindi şirket içi kriz mi? Zaten fiyat çöp seviyesinde ne kriz olursa olsun. Kutpo gereğini yapar. Yarın 4TL altını bir gösterecek gibi. Bakalım neler olacak.
Pek çok diğer şirkete göre çok daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum.
Genel Kurul gündeminden anladığım ; büyük olasılıkla bankalara verdikleri teminatları arttırmaları gerekiyor. Belki faiz ödemeleri/devam eden yatırımlar vs daha büyük kredilere gerek duyuyorlar.Belki de kredilerini çevirmek için ek teminat talep edildi.
Tabii bu işler için halka açık şirketi kullanmaları ne derece doğru bilemiyorum. Yasal olarak sorun olmadığı kesin de ; şirketten teminat vereceklerine şirket hisselerini teminat vermeleri daha makul ve uygun olurdu.
Tabii bu yorumlar hiç bir şey bilmeden; genel kurul gündemi, piyasa koşulları vs üzerinden yapılıyor. Belki de KP’ye kazanç getirecek bir işlemdir.
Devam eden yatırımlar için illaki kredi kullanılmasına gerek var mı acaba? bu yıl verilmeyecek olan karlar ve önceki yıllara ait yedek akçeler sermayeye ilave edilerek sorun çözülebilir. tabii böyle bir sıkıntı varsa eğer. buradaki eski yorumlardan hatırladığım kadarı ile kasada 250 milyon civarı birikmiş yedek akçe olması lazım. bu durumda neden krediye ihtiyaç duyulsun anlamadım.
Burada bilgi kirliliği ve yanlış yorum çok.
Daha önce yazdım. KP nin kasası para falan dolu değil. Geçmiş yıllar karları ham madde ve mamul stoğu, müşteri alacakları olarak duruyor. Yani işi devam ettirebilmesi için gereken finansman. Bunu bir öğrenelim artık.
Gerçi şu sıralardaki gelişmeler nedeniyle KP bile kredi gereksinimi içinde olabilir ama anladığım kadarıyla Genel Kurul’da diğer şirketler lehine kefalet, teminat, ipotek verilmesi
Görüşülecek.
Bu şirketler NG gurubunun KP ile organik bağı olmayan şirketleridir herhalde. KP ‘nin sahibi olduğu küçük bir emlak pazarlama şirketi var, belki de ona yönlendirilir.
TL bulmak icin fonlar bankalari sattu..
Bu katiri bu kadar satmak icin ne sebebin var??? 6 ayda ikina ikina geldigi yerden uc gunde daha da altina vurdular...
Yeni hedef 3.75. Orayi da kirarsa çöp seviyesi.
Diger hisselerde dustu ama cogu yillik en dusugunun altina kadar dusmedi bunun gibi..
Birsada buyuk konusamayiz duser mi duser..lakin 2.kisma katilmiyorum su anda zaten cop seviyesinde...
Bankalari TL bulamayan yabanci sararken bunu neden daha cok satiyor seref yoksunu?
Benden buralardan bk alir..borcum yok acik degil..beklerim ama bk satarum
ANALİZ-Günlük Yabancı Oranları(İş Yatırım)
İş Yatırım ( http://www.isyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan
Günlük Yabancı Oranları Tablosu:
"Günlük Yabancı Oranları:
http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20190329082907826_1.pdf "
------------------- link-------------------------
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(29/03/2019 - 08:34:59)
Bu hisseyi daha da dusurecek plani varsa Seref yoksunlarinin...
Bizimde B planimiz da var %50 daha aliriz..maliyet cekeriz elleem burdan satnayan ordan mu satacak?