tospa sende vardır 2 cent yukaı hangı yıl kırıldı bı baksana en son.....hem yukarı hem asagı
Printable View
sonuç süpriz değil. yıllardır bir kez olsun cari açığı düşürmeyi başaramamış ve dış borcu sürekli arttırmış bir zihniyet..
dolar longlarımla beklemedeyim.. herkes bu 500 milyar dolar borcun ve HER YIL bunun üzerine gelen 50-60 milyar doların sadece bir rakam olmadığını anlayacak..
Ptesi yukarı gitse nolcak gitmese nolcak
Atları timarladilar samanlari stokluyorlar
Üsküdar'a da ne zaman keyifleri isterse o zaman geçerler
Ondan sonrada atla gel selfie :kahkah:
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizden başka yerli derecelendirme kuruluşu olan var mı,varsa bile ciddiye alan var mı?
Valla ben notun değişeceğini özellikle Arçelik'ten tahmin ettim, yoksa Arçelik'te long açardım. Baktım sürekli basıyorlar fiyatına filan bakmadan. "Dur hele, az daha bekleyeyim" dedim. Gerçi Arçelik'teki düşüş sona yaklaşmış gibiydi ama yeni durumda 10 TL'ye doğru basabilirler gibi gözüküyor.
Dolar long short endeks long short diyen varsa bozi bizim dükkanda
Yazsın onu oraya resmilestirsin bi bakayım
Görelim sonra o dolar longlar nerden bozulmuş
Şeffaf lik iyidir :)
çok düştü diye longlayanlar
not düşecek diye shortlayanlar
ve flat olanlar
pazartesi günü kim kazanacak.
85.000 mi?
93.000 mü?
benim gördüğüm hükümetin bir adım bile atmadığı ortam durulana kadar relax kalıyorlar. sular durulduğunda haliyle yukarı için bir atak yapılacak ama satış nerede duracak artık aksiyonlarda önlemlerde bir yere kadar kumardan farkı yok.
ülkenin geleceği
vatandaşın canı
ekonominin iyi olacağının
artık hiç birinin garantisi maalesef yok.
ytd.
Ptesi satanın malını dipten alır artık ölücüler. sonra vur yukari. Kendi calip kendi söylüyo bizde izliyoruz.
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seffafliktan hiç hoşlanmıyor bunlar bozi
Varsa yoksa iskembei kubra ve Hatice
Hani netice ?
Yok
Bizim dükkan böyle giderse yakında batar
Müşteri ürkek :kahkah:
Türkçeni ve genel kültürünü sevsinler senin. [emoji3]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8007e57dab.jpg
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Heee zaten Buffet, Soros gibi yatırımcılar S&P'ye, Moody's'e değil de, "yerli kredi derecelendirme kuruluşu"nun raporlarına bakıp yatırım yapacaklar. Kötü alıştılar: "Enflasyon rakamı diye ne versek yiyorlar, bunu da yerler" diye.... Kesin AAA'dan başlatırlar.... :kahkah:
Twitere fithc yazdım bunlar çıktı.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ba27e5ac21.jpg
Pazar günü Reis hepsine gereken dersi verir...
Buffet Soros mobius alacağı zamanı bilir
Alır aldığını anlayamazsın
Teyyyy
Almadan önce WhatsApp dan sana bildirmez
Kamyona giren malların üzerine isim yazıyor mu
Yükle gitsin :kahkah:
Ha ama bak
Satacaklari zaman a aaaaaaa almışlar derler
O zaman büüüle gostere gostere alırlar
O adamlar alır seni beni dereye götürüp susuz getirir üstüne de acma kapama cezası ile faturasını yollar
Siz ne diyonuz :kahkah:
gerçek faiz lobisi kimdir ??.. bunu artık halkın görmesi lazım.. bana göre en büyük faiz lobisi mevcut hukumet ve zihniyetidir.. bu ülkeyi aşırı borçlandırarak, gerekli önlemleri almayarak, toplanılan vergileri yıllardır yapısal reformlar yerine betona gömen zihniyettir..
Ya kardeşim aynı lafları 120 binden beri her düştükçe yazıyorsunuz. Bıkmadınız, usanmadınız, hep Türkiye hisselerini kapış kapış sinsi sinsi almaya çalışan birilerinin olduğuna inanıp duruyorsunuz ama hakikaten bıktırdınız ya! Kendinizi ve Türkiye'yi dünya yatırımcıları için ne kadar önemli görüp kim bilir bununla ne kadar mutlu oluyorsunuzdur.
Böyle bir sınıflama var mı gerçekten varsa çok spekülatife bir tık mı kalmış.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e85419ea59.jpg
Ben 140 binden beri SHORT SHORT diye bas bas bagiriyorum
Long tuşunu soktum dedim
Daha yeni ha dün short tuşunu soktum
Teyyyy
Ben ekrandan ezber yapan muhabbet yavrusu muyum :kahkah:
Hatırladığım kadarıyla 24.100-200 usd arası Vobta 2006 ve 2017 desteği. Şu anda altında onun. Bunun altı 2008 çift dip bölgesi var 15-16 bin usd civarıydı hatırladığım kadarıyla yine.
adamların dilinde tüy bitti yıllardır not ve görünümü açıkladıklarında.. yıllardır "dış borç, cari açık, yapısal reform, kırılgan ekonomi" gibi kelimeleri kullanıyor adamlar.. şimdi yine mevcut zihniyetin "fayiz lobisi, dış mihraklar" şeklinde haykırışlarını izleyeceğiz. ilk etapta fayiz artışı yapmamak için ellerinden geleni yapacaklardır. tanıyoruz bunları..
"yabancı kreditörlere neden fazla fayiz verelim" diye komik lafları da çok göreceğiz.. ama adamların aklına israfı engellemek, daha az borç alma ihtiyacı olan bir ülkeye dönüştürmek gibi önlemler gelmiyor.. daha fazla borç ama daha az fayiz.. yemezler..
Git teknikci abinin yerine de gör ne yazmışım ve daha da önemlisi NE ZAMAN yazmışım
Gerçi Hunili seçim zamanı topigin içine etti baya bi aramaniz gerekir
Laf yazmadan önce okuyun öyle yazın
kardeşim sende ikide bir 85-90 alim kriterlerime uygun dedigin için millette seni mallandi saniyor :he:
yahu bu arada nerden aklima geldiyse
belki hatirlayan vardir.
bizim tohtor aralik vadeden 156-160 arasinda paso şort aciyodu
acaba tutuyo mu yoksa bozdurdu mu onlari
O benzin benzin
Uzaklas tavsiyem
Sen tohtoru gördüğün yerde huniye söyle o bilir naapacani :kahkah:
Tohtor onun gözünden kaçmış :)
Halen, nasıl bir felakete doğru yol almakta olduğumuzu çoğu kişinin idrak edebildiğini sanmıyorum. Ama bazı insanlar böyledir, apartman çöküp üzerine yıkılana kadar apartmanın çökeceğini anlamaz, çöktükten sonra da ölmüş olduğu için bilmez ve anlamaz. Daha o günlere biraz daha var gibi gözüküyor ama ekonominin toptan çökeceği günlere çok bir şey kalmadı. Üstelik Yunanistan gibi AB'de değilsin ve seni kimse kurtarmaya da çalışmaz. "Ver lan paramın karşılığını!" der ki, neye uğradığını şaşırırsın.
O parasının karşılığını ister dedigin evropa var ya
Parası kurtaramayacak onları
Ha ben de buradayım sen de buradasin
Böyle şeyin tartışması olmaz
Cok değil iki senesi var maksimum
Ben beş yıldır buradayım zamanı geldiğinde görürüz birlikte
Sana diyom bak
Sen de ki huniye , bi tohtor var mış de :)
Viper dedi ki , huni bi zahmet onun yazilarini okusun dedi de :)
O anlar
2001 ve 2008 i mumla arayacağımıza kesin gözüyle bakıyorum. Süreç 2014 ten bu yana işliyor. Ha bir yerde kopuş noktası olacak. Zaman meçhul. Krizden çıkışta öyle kısa sürede olmayacak bu kez. Aynı süreç ve belki daha uzun süre gerekecek. Ondan sonra da hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Sadece ekonomik ve siyasi değil sosyal ve psikolojik sonuçları da olacak. Kopuş anına kadar yalancı bahar yada baharlar olabilir kısa süreli. Ama çok belli artık. O dolar varya dolar. Bir golden shot yapacak. Herhangi bir analiz çeşidi ile tahmin etmek imkansız. Ama ne zaman. Artık çok çok uzun süre kaldığını sanmıyorum. Zaten ötelendikçe şiddeti artıyor yayı ne kadar gerersen ok o kadar uzağa gider misali.
Tamamiyle hayal ürünü ve şahsi görüşlerim olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-422358
SPK'dan piyasa bozucu eylemlerle ilgili düzenleme
SPK, cezai müeyyide gerektiren, 'içeriden bilgi edinerek hisse alımı' yapılmasına dair düzenlemeyi 31 Ağustos'a kadar kaldırdı.
Dünyanın her tarafında piyasaların işleyişini bozan ve haksız kazanç temin edilmesine yol açan 'en büyük suç' olarak kabul edilen ve çok ağır cezalar şeklinde müeyyidesi olan bir suçu, 'insider trading'i suç olmaktan çıkarmak inanılır gibi değil.
Böyle haksız rekabetin legalleştirildiği bir piyasaya ne yabancı fonlar gelir,ne de yerli yatırımcı sayısı artar.
[emoji53]
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu indireceği kesindi.Çünkü son gözden geçirmesinden beri arada geçen sürede Türkiye'de enflasyonda büyük bir sıçrama olmuş,dış ticaret açığı,cari açık ve Türkiye'nin dış borçları gibi makro verilerinde bozulma derinleşmiş,merkez bankası rezervlerinde erime olmuş,kur ve faizlerdeki yükselme nedeniyle şirketlerin bankalara olan kredi borçlarını geri ödeyebilme kapasiteleri zaafiyet içine girmişti.
Bu nedenle Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesini bekliyordum ,piyasa da genellikle bunu beklediği için büyük ölçüde fiyatlandı.Ama fiyatların için dahil olmayan görüntünün de negatife çevrilmesi oldu.Bunun manası'' bir sonraki gözden geçirmeye kadar dikkat çektiğim bozulmalarda düzelme olmadığı takdirde notunu bir kademe daha indirebilirim'' demek.
Önümüzdeki günlerdeki piyasa hareketleri için henüz fiyatlanmayan bir şey daha var,o da Moody's in 1 Haziran tarihinde yaptığı ''Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's in, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu olası bir indirim için izlemeye aldığı''duyurusu.
Moody's daha sonra 2 ay içinde kararını açıklayacağını ifade etmişti,yani Ağustos başında bir de Moody's Türkiye'nin kredi notunu indirebilir,bu henüz piyasa fiyatlamasını içinde yok.
kurban bayramına kadar malı götüren götürsün gözlerimi kapatıyorum diyorlar. iyide para kimde millette alacak güç mü kaldı. milleti soydular eldekini avuçtakini aldılar şimdide izin veriyorlarmış. peh. yandaşa bir kapı daha açtılar alan alsın kaçsın yoksa köprü üzerimize yıkılacak. ytd.
ÇOK SERT hareketler oluyor..haber akışı fazla..DÜŞEN BIÇAK gibi aşağıya indik.
ORTA vadeli bir yön düşüncesi varsa o yönde kısa vadeli sistemlere uymak lazım..
ORTA VADE DÜŞÜŞ bekleniyorsa; 15 daklık sat dediğinde SHORT açılıp, al dediğinde flat gibi...
ORTA VADE YUKARI bekleniyorsa tersi...
hiç rahat olunmadık anlardayız..anında (+,-) 3.000 puan oluşuyor...