9 aylık net kar 1.040.843.141.-tl
Printable View
9 aylık net kar 1.040.843.141.-tl
3. Çeyrekte ilk 2 Çeyrek toplamından daha iyi kar açıklamış. Çok güzel bilanço, acaba beklenti neydi? Umarım bu bilançoyu iyi fiyatlar....
Şimdi aklıma takılan bir konu var;
Bu bilanço seans bitmeden önce içerden sızmadıysa, süper bir durum keza tam bir kurumsal firma olduğumuzun kanıtıdır diyebilirim.
Yok eğer bu bilgi seans bitimi öncesi sızdı ise, piyasa açıklanan bilançoyu beğenmedi denebilir. Bu arada öğleden sonra bir ara hafif yeşil yaktı sonra tekrar kırmızıya döndü acaba bilanço sızdı ve beğenilmedi mi diye de düşünmedim değil. Bakalım bunların cevabını yarın ve/veya sonraki günler öğrenebileceğiz...
Syg...
Güzel mi diye düşünülen ne
Sermayenin iki katı kâr yazmış
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilançomuz hayırlı olsun arkadaşlar.Bim,Şok,Migros gibi perkende şirketlerin markaları için ürettiğimiz salça,konserve ve turşu ürünleri ile oteller ve restaurantlara sattığımız ev dışı tüketim ürünleri,yurt içi satışlarımızın önemli ölçüde artmasını sağlamıştır.Yatırımlarımız ve beklentilerimizin belli bir bölümünün sonucunu pozitif olarak aldığımızı düşünüyorum.Saygılarımla..
AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
Bilanço hayırlı olsun. Önümüzdeki çeyreklerde yeni tesisin bilonçoya katkısı daha fazla olacaktır.
Rüzgar salça, konserve ve dondurulmuş gıdanın arkasından esmeye devam ediyor.
Son çeyrek iki çeyreğin toplamından daha fazla kar var bilanço hayırlı olsun .
[IMG][/IMG]https://i.hizliresim.com/7k2w8lb.jpg
22041219G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ton bazında üretim ve satışlar...
https://www.hizliresim.com/m9a1rsx
İhracat geçen yıla göre neredeyse 5 kat artmış....
https://i.hizliresim.com/2k02vui.jpg
22041219G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
--brüt kar marjının bu kadar yüksek olması, mamül-yarımamül artışının satışların maliyetinden düşülmesi nedeniyle....
---gelecek dönemlerde ne olacak; bu yarı mamül-mamül stoklardan azalırken satışların maliyetini artıracak, brüt karlılığı düşürecek; bir de satılacak stok da çok azaldığından ciro ve dolayisiyle karlar düşecek...
--yazdıklarım al sat tut tavsiyesi içermez...
Tukaş hakkinda bu tarz yorum yapan birisinin tatgd yatırım yapması ilginç. Tatgd stoklar bitince yapay domates üretecek sanırım .MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Askerde garip yolcu vardı. Siz olma ihtimaliniz yok ama garipy ne zaman görsem aklıma garip geliyor. Garibo.
Hayırlısı olsun. Pozisyonumu kapattım yorum yapmayı da doğru bilmuyorum pozum yokken.
Ben pozitif yazmayı seviyorum. O nedenle inşallah benden alan da kazansın bize 5 kat yetti.
Ft nin mantığına bak ya arkadaş!... Böyle düşünenin borsada ne işi var.. Söyleyecek bir şey bırakmıyor, suyunun suyundan ne çıkarmaya çalışıyorsun, yağmur yağacak demişler, ft ördek çıkacak deyip duruyor..
Ölme eşeğim, ölme... Ya arkadaş yazıktır günahtır, insanların vebaline girmeyin bu tarz yorumlarınızla insanlara zaraR veriyorsunuz, insanlar sizin yüzünüzden zarar ediyor şikayet edilecek yorumlar bunlar, kendinize saklayın insanları mağdur etmeyin...Farazi teorilerinizle sunduğunuz engin bilgilerinizi kendinize saklayın Allah aşkınA..
SM-A325F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet öyledir satmak istemediler(yönetim kurulundasiniz sanırım ). Beklesinler 2023 ilk çeyrek daha çok artar fiyatlar.MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço sonrası tavan açması gereken kağıt düşüşe geçti. Gıdalar içinde karını arttıran tek şirket. Herkesin diğer gıdalardan Tukaşa geçmesi gerekiyorken bu sonuç.
Ya silkeleyip iyi yükselecek ya da bilançolar gerçek değil ya da bilmediğimiz başka birşey var.
saçma sapan yazıp durmuşsun meydanı boş bulup, tat gıda o stokların hepsini yer giderleri ile merak etme, senin bu dediğin stok olayını biz 3'ten 6 aylık bilançoya aynen düşündük ,ama yine kârını artırarak gitti, nasıl yapıp ediyor bir şekilde stokları devam ediyor, senin yazdığının aynısını bol takipçili memet yazır da yazdı , ona da bilançoların ekran görüntüsünü attım twitte., bak ta öğren bol keseden sallama diye , isterseniz sizde ilk önce geçmiş dönem bilançolardaki stokları ve satışları karşılaştırın bir fikir sahibi olun. tukaş tat'ı geçecek uzun dönemde, tat şirkete çalışıyor , yönetim ve pazarlama düzelmedikçe yerinde sayar.
fsayın felaket tellalı :ileri geri yazıp durmuşsun meydanı boş bulup, tat gıda o stokların hepsini yer giderleri ile merak etme, senin bu dediğin stok olayını biz 3'ten 6 aylık bilançoya aynen düşündük ,ama yine kârını artırarak gitti, nasıl yapıp ediyor bir şekilde stokları devam ediyor, senin yazdığının aynısını bol takipçili memet yazır da yazdı , ona da bilançoların ekran görüntüsünü attım twitte., bak ta öğren bol keseden sallama diye , isterseniz sizde ilk önce geçmiş dönem bilançolardaki stokları ve satışları karşılaştırın bir fikir sahibi olun. tukaş tat'ı geçecek uzun dönemde, tat şirkete çalışıyor , yönetim ve pazarlama düzelmedikçe yerinde sayar.
Koçum senin dersin ne, az tepki ver yeşile dön, yeter artık bu kadar kapris...
https://www.tomatonews.com/en/califo...ng_2_1821.html
Tat kendine her kategoride pazar lideriyiz diyor.
Oysa Tat 9 ayda 126 bin üretim yani stok yapmışken Tukaş 160 bin stok yapmış. Üstelik bu sene açılan Bor fabrikası o bölgede sezon geç bittiğinden Ekim ayında da üretmeye devam etti. Onu bir sonraki bilançoda göreceğiz.
Satışlara bakarsan da Tatın 9 ayda yaptığı hasılatı biz sadece son çeyrekte yapmışız.
Bir de dondurulmuş gıda devreye girerecek.
Hasılat tutarı arasında 3 kar fark olmasına rağmen satılan ton arasında o kadar fark yok. Bu da demektir ki Tat Koç Holding şirketi olan düzey pazarlamaya yarı fiyatına satış yaparak karı oraya aktarıyor. Açıklanamayacak tutardaki genel yönetim gideri ve pazarlamayı başkası yapmasına rağmen pazarlama gideri de cabası. O yüzden Tattan vazgeçmiştim.
---biraz dersine çalış da konuş....3. çeyrekte tat kaç ton satmış...cirosu kaç; tukaş kaç ton satmış cirosu kaç...ondan sonra brüt kar marjları ne kadar mış?...karşılaştır..
--ayrıca yönetim giderini başkası yapmaz...pazarlamayı başkasına yaptırdığın zaman onu da o kalemde gösterirsin...pazarlamayı üretim maliyetine sokamazsın...
--genel yönetim ve pazarlama gideri arasında tukaş ile tat arasında dağlar kadar fark var ise, bu tat yönetiminin şirşirmesi ya da iş bilmezliği olmasa gerek...onun sebebini siz başka yerde arayın bence...
--borsalarda bilanço makyajı ve güzellemesi diye bir şeyler yapılıyormuş diye bir yerlerde bir şeyler duymuş okumuştum... burada olabilir mi?...bunu SPK ya sormalı... aradaki fark çok büyük.. her iki şirketi derinlemesine bir araştırsınlar bakalım...tat yönetimimi şişiriyor...yoksa tukaş yönetimimi güzelleme yapıyor ??...bir belli olsun...
Baktım. Tat'ın üçüncü çeyrekte brüt kar marjı yüzde 26.50 iken Tukaşın 45.5. Dediğim gibi Tat düzey pazarlamaya hemen hemen yarı fiyatına satıyor.
Tat ürünlerini Düzeye satıyorsa pazarlamayı Düzey yapar. O zaman tabiki pazarlama gideri Düzeye aittir. Hem pazarlamayı Düzey yaptığı için ona iskonto uylayacağım hem de onun pazarlama giderini ben mi gider göstereceğim. İyiymiş.
İsteyen istediği yere yatırım yapsın ama gıda firmalarını ön plana çıkaran şey enflasyon dönemlerinde stok karı yapmaları ve pazarlamayı başka firma yaptığı sürece o stok karının bir kısmını pazarlama şirketi alır. Nokta.
Bu devirde akıllı firmaların yapacağı ilk şey yüklü stoktur. Nedeni ise anlatmama gerek yok herhangi bir gıda emtiasının grafiğini açıp bakmanız yeterli olacaktır. Kış daha zorlu geçecektir ve fiyatlar yukarı yönlü ivmelenmeye devam edecektir diye düşünüyorum. YTD..
Hissede momentum düşmeye başladı, umarım daha fazla düşmeden tekrar hızlı bir yükselişe geçer.
Geleceğe dönük değerlendirmeler önemli arkadaşlar,orta ve uzun vadeli sektör beklentileri için faydalanabileceğimiz bir makale..
https://www.haberturk.com/turkiye-is...538550-ekonomi
Hocam, yanılmıyorsam Tukaş kendisine ait tarlalardan daha çok domates elde ederken, tat sözleşmeli çiftçilerden ve diğer çiftçilerden aliyor. Aradaki marj farkı buradan kaynaklaniyorRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahaneyle düzeltmesini de tamamlamıştır umarım artık.
Tukas 2022-09 Faaliyet raporunda 'Fabrikalarımızın toplam üretim kapasitesi 316.212 ton/yıl' dır ifadesi kullanılmış toplam üretim ve toplam satışlar tablosunda. Şimdi toplam kapasite bu iken toplam üretilen miktar 160.974 ton/yıl 9 ay itibariyle. Yılın son çeyreğinde de aynı üretim ortalaması ile giderse takriben 215.000 ton/yıl civarı bir üretim sözkonusu olur en fazla. Kendim de dahil yeni yapılan yatırımlara heyecanla bakıp gelecek bilançolara kafamızdan hayali ciro eklemeleri yaparken, biz daha mevcut kapasitemizi bile dolduramıyoruz. Bu durumda bu yatırımların ekstra katkısından bahsetmek abesle iştigal mi şeklinde sorular çoğalmaya başladı kafamda. Sayın efe09 ve şirketin detaylarına hakim arkadaşlar bu konuda yapabileceğiniz bir yorum var mıdır? Bor'daki tesisin full kapasite çalışabilir pozisyona gelmesinin, kapasiteler tam anlamıyla zaten kullanılmazken, iç bölgelere satışları kolaylaştırabilmesi ve lojistik maliyetlerini düşürebilmesi gibi etkilerden başka ciroya ve brüt kâra doğrudan bir katkısı olabilecek midir sizce?
Ayrıca son 2 çeyrektir ihracaat oranımızın düşmesini nasıl yorumluyorsunuz? Malumunuz burada olumsuz iklim şartları sonucu Avrupa ve Amerika'daki işlenmiş domates üretiminin düştüğüne dair yığınla yazı, haber ve rapor paylaşıldı ve bunun TUKAS yurtdışı satışlarına ciddi katkı sağlayacak fırsatlar oluşturduğuna dair göndermeler yapıldı. İhracaat rakamlarındaki düşme bu durumla çelişkili değil mi sizce?
1Ç İhracaat oranı : % 40,13
2Ç İhracaat oranı : % 30,43
3Ç İhracaat oranı : % 17,88
İhracat zannedersem en çok birinci çeyrek ardından 4. Çeyrekte olmakta. Çünkü ikinci çeyrekte hasat üçüncü çeyrekte işleme ve stoklama yapilmaktaRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.