MR. Sütbıyık.
Bize ver o güzel teknikleri, taktikleri de 10 milyonderler kulübüne biz de katılalım artık.
Printable View
malesef katılmıyorum.Dema hareketli ortalama gayetiyi çalışıyor 4 saatte.Tabiki başarı oranı %100 değildir.Fırsatlar hiçbir zaman bitmez.Teknikten anlayan biri zaten bunuda bilir.Önemli olan stop noktasını belirleyipkatlanılacak zarar hesab edilerek işlem yapılır.4 saatlik sistemler, zaten statik olarak kabul ediyor ve üstünde indikatör kullanmayı bilmiyorsan zaten teknikçi değilsindir.Ama bende asıl olarak teknikçi değil temel analizciyim.Bu konuda da gayet iyiyim.
Son günlerde doların hareketi tamamen birileri tarafından yapıulan manipulasyona dayalı. Bu hareketlerin ne temelle nede teknikle bir alakası yok.aki cephaneleri yeterli gelmeyene kadar
Ha bu arada atlamışım , türkiye saati ile yapılan günlük kapanışlarn anlam ifade eder.uzak doğu piyasası gibi saatlerde işlemler sığ ve etkisi genelde geçici olur.Londra piyasası bizle tam olmasada yakın bir zamana denk gelir.FX işlemi yapmıyorsan zaten Türkiye kapanışına göre işlem yapmak zorundasın.
kamu bankalarındaki döviz stoğunu ve döviz alım satım işlemlerini ( ki bu türev piaysada tl kullanılarakda yapılabilir) çok merak ediyorum.
1)ben size tradingin temel doğasından bahsediyorum...
2) teknik analiz konusunda bilginiz olsa dema nın da bir statik gösterge olduğunu bilirdiniz... bir zaman fiyat skalalı grafiğin üzerine indikatör atınca dinamik bir görüntü elde etmiyorsunuz yani ...
2.5) teknikçi olmak falan bunlar içi bomboş anlamsız kavramlar profesyonel bir trader için....
3) katlanılacak zarar mutlaka stop noktası belirlenerek de konmaz. yani bir stop noktası olmadan da trade yapılır ( para yönetimi başka şey bir pozisyona stop koymak başka şey , ikisini birbirine karıştırmayın ).... yani bir pozisyona girerken stop noktanı da belirle kavramı her zaman uygulanması gereken bir kural değildir. birinci maddede ne yazdım dönüp onu okuyun sonra tekrar , deminki yazdığımı okuyun , bir pozisyondan stop noktası belirlemeden hangi koşullarda nasıl çıkılır belki çözebilirsiniz... yazılarınız bu işin henüz abc sinde olduğunuzu belli ediyor... ve spekülasyona başlarken grafiklerle teknik analizle başlanırsa sonradan kişilerin trade alışkanlıklarını düzeltip doğru yola sokmak zorlaşıyor ne yazık ki ...
1- kusura bakma ama anlamıyorsun bu işlerden.Dinamik olan fiyatlardır indikatörler değil.fiyatlar indikatörlere yön çizer.Çoğu zamanda hacimle beraber.Yani demanın statik yada dinamik olması bir anlam ifade etmez.Hesapla metodundaki farklılık tır statik olan.Hareketleri fiyata göre dinamiktir.
2-Tradingin doğası diye birşey yoktur.Başarılı trading vardır yada başarısız.
3-Stop noktası kabullenebilecek zarar noktasıdır.Yani aşağısında daha da artacak bir zararı önemleme amaçlıdır.Öyle
olsa 200 EMA yada 200 DEMA da kimse stop yapmaz dünyada.Robotlar bile stopla çalışırken senin inkar etmen çok acemice olmuş.
OTUR SIFIR :)
Bu tartışma karakolda biter... Admin şimdiden önlem alsın...
TA-1024 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Neyse acemilerle uğraşmamaya söz vermiştim kendime.Uzatmayayım bari.Şimdi güneysu üstat sopasıyle gelir valla :) yoksa yazacak çok şey varda değmez.Anlamazlar çünkü.
TC kanunlarına göre oynanması yasak olmayan , gerçek para ile oyun seçeneği kesinlikle olmayan , gerçek para transferi ile sanal para da kesinlikle almayacağınız , facebook android ios marketlerde olan blackjack oyununu , sanal paranızı bitirmeden , iflas etmeden en az üç ay günde bir saatten az olmamak üzere ( yorgunluk konsantrasyonunuzu ne kadar bozacak bakalım ) oynayın isterseniz , sonucu bildirin...
23 değil 25 yil
TA-1024 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baskılandığı o kadar belliki....6,01 den sattıklarımı yerine koymak için bir işaret ver artık yaw... Viop ta.... Hadi yaw kırma...Yap şu kulpu ... :) [IMG]https://i.hizliresim.com/mXrX98.jpg[/IMG]
al buyur işte hangi birini düzelteyim ki .... indikatörler statiktir bu bir.... ikincisi fiyatlar arz ve talebe göre yön çizer , fiyatlar indikatörlere niye yön çizer peki madem öyle tanımlıyorsunuz ? o indikatörler statik olmasa fiyatlar nasıl yön çizecek indikatörlere acaba ? ....
bakın bir şeyi bilmiyorum demek ayıp değil ... ama bir şeyi biliyormuş gibi burada yazarsanız yanıtını veririm...
nasıl ki en tehlikeli yalan içine doğru karıştırılmış olandır , yarım yamalak öğrenilmiş hatalı ve eksik bilgilerin üzerine kendi doğrularınızı inşa ederseniz , gün gelir mutlaka o enkazın altında kalırsınız , tıpkı bugün olduğu gibi...
Ortam geriliyor beyler , hemen birisi karpuz , yumurta falan bi konu açsın. Soğan eskidi o olmaz .
Teknik analizin gaybi net vermez elbet. Sonucta kullanilan indikator, yontem ne olursa olsun gecmis hareketlere bakarak istatistiki olarak tekrarlama ihtimalini ortaya koyariz.
Elbette hepimizin kullandigi acik kaynakli basit indikatorler. PY lerin kullandigi milyon dolarlik yazilimlar karsisinda ozellikle daytrade islemlerde basari sansini azaltmakta.
Ama hareketli ortalamalar benim en deger verdiklerimdir. Periyot farki olmaksizin. Piyasa da olusan fiyatlamaya gore deger aldiklari icin yalan soylemezler.
Tabi hareketli ortalamalari da kullanis bicimi bireyden bireye farkeder.
Zaten bir cok indikatorun temelinde holar var.
Ama soz konusu pariteler olunca teknik kadar belki teknikten ziyade temel analizin onemi ortaya cikiyor.
Ama pariteler uzerinde gercekten tam manasiyla temel analiz yapabilecek bir babayigit henuz anasinin karnindan dogmadi. Dogmayacakta. Gelecege gidip gelmesi lazim. Cok ve ongorulemez degiskenler mevcut. Yasiyoruz zaten hergun.
O yuzden bizim elimizden gelen en temel ekonomik verilere bakip teknik analize odaklanmak. Baska caremiz yok.
Kullanılan jargon bazı anlaşmazlıklar oluştursa da ema statik formülün dinamik değerler ürettiği bir göstergedir.
Çok kere bu sözü söylemişimdir teknik analiz öğretme çabalarımda" dinamik bir sistemde statik yöntemler başarısızdır" diye. Kullandığım bu sözü görünce birkaç yazayım dedim. Trade hakkında önceki yazdıklarınıza da katılmamak mümkün değil. Örneğin; 4h zaman aralığı ile analiz yapılması konusunda söylediklerinizin bir çoğunu başka bir forumda çokça tekrar ettim.
Pek rastlamadığım benim de kullandığım bu bilgilendirmeleri görünce aklın yolu bir dedim...
Grafik paylaşmadınız sanırım şimdiye kadar, ağırlıklı risk ve/veya kasa yönetimi kullanıyorsunuz sanırım. Yaptığınız bir teknik analiz var ve paylaşırsanız sevinirim...
arkadaşın anlamak istemediği şey şu , HO lar zaten dinamik fiyat hareketlerinden doğan göstergelerdir.yani statik olarak yer alan ve öylece kalan göstergeler değil.Hacimle beraber de çeşitli satın alma yada satma davranışlarını belirtir.Çoğu zamanda trend değişimlerinde sert hareketlere maruz kalır.Öyle denildiği gibi risk algısına göre işlem yapmaya kalkarsanız çoğunluğun psikolojisine göre hareket edip çok yüksek bir olasılıkla kaybedersiniz.Temel analiz genel konjektür ve makro veriler ülke özelinde ise mikro verilere göre yapılır.Sizin ödeler dengeniz,faiz kur ilişkisi, GSYH miktarınızi, dış ticaret dengesi vs. genel trend hakkında karar vermenize yardımcı olur.Ve teknik çoğunlukla temel gerekçeler oluşmadan harekete geçer.Çünkü gizli bir kulak herzaman vardır.İnsider trading herzaman vardır.
Mesele burda sadece 4 saatlik değil, mesele hareketin başlangıcını yakalayıp, daha uzun süreli entsrümanlarda teyidini beklemek.4 saatlikte hareketi görüp 200 günlükte yukarı kırmasını beklemek.6 dan almamda 6,10 dan alırım.Ama güvenli yerden alırım.
Sayın human ben indikatör kullanmıyorum hiç. İndikatörler etken değil edilgen oldukları için benim terminolojimde statiktirler.
Ayrıca dolareste volumü bilmek imkansızdır. FX piyasalarında volume tick sayısıdır. İnternal piyasada volümü hesaplayabilirsiniz ama global piyasaya yansımadıkça değersizdir oda.
sayın HAMZA SÜTBIYIK ın söylediği yöntemlerle de kazanma şansı fazla. Belki kendisi bu konuda öğretici açıklamalarda bulunabilir.
Ahanda soğuttunuz iste kına yakın, statik indikatörü bir tarafına montelerim denmeden, hadise bitti!:seyt:
Relaks arkadaş relaks biz 2017 de neler çektik orada üstüne birde gece gündüz trollerde soyumuza sopumuza sövüp duruyorduz, en azından şimdi troll eksikliği var rahatız.
Sogan salatasina gectik, bir cacik olmaz buradan artik, atölyeye gideyim bari.:he:
dinamik gösterge oluşturmak demek , mesela Ateşan Aybars eski bir kitabında örneklerini göstermişti nasıl olduğunun yanlış hatırlamıyorsam... grafiklere bakarken / ağırlıklı bakma amacım , ne olmuş burada , ne olur ise ne yapayım.. spk , regülasyon yüzünden anlık iç piyasadaki hisse grafiklerini paylaşamam. Trade tarzımda risk ve / veya kasa yönetimi demeniz doğru... tarihsel süreçte maxdd ne olmuş veya ne olabilir diye bakınca %35 maxdd olduğunda matematik hesaplamalar ile varılan sonuç , anlık olarak taşınan riskin maksimum % 1 olması gerektiği , probabilty of ruin* denilen olaya yakalanma riskini ortadan kaldırdığı ... tabii bunları alt alta madde madde gibi sıralamak da olabilir ama birbirine bağlı örümcek ağı gibi düşünmek lazım bütün noktalar birbiri ile bağlı.... devamı gelecek... sorularınız varsa belki sormanız benim dedaha doğru izah etmeme vesile olabilir....
* probabilty of ruin basit anlamı ile iflas riski ama trade parasını sıfırlamak demek değil... trade yapamaz hale gelmek demek ...
bu profesyonel bir traderın bittiği andır... işlemcilikte en hayati öneme sahip kavramdır , istatistikten anlayanın gözlerini fal taşı gibi açmasına sebep olan bir kavramdır , trade yapan çoğu kimse de bilmez bile... onun için istatistik olmadan , ekonometri olmadan teknik analiz yapmak :) cıksss... ben grafiklere bakarım ama grafiğe bakmak demek teknik analiz yapmak demek mi ? ...