Daha açıklama yapmaz. dün bi yazımda buna degindiydim ama hangi yazi olduğunun ipucunu vermem realist abim benim. Oku bul. Bulursan senindir , bulamazsanız zaten hiç senin olmamıştır .
Printable View
Daha açıklama yapmaz. dün bi yazımda buna degindiydim ama hangi yazi olduğunun ipucunu vermem realist abim benim. Oku bul. Bulursan senindir , bulamazsanız zaten hiç senin olmamıştır .
Hamza abi
Peki bu uğurda
Kimleri????
Bozuk para gibi
Hamile yazılı çek gibi
Digi money gibi
On ödemeli kredi kartı gibi
Harciycaklar
Hamza abi şair ruhlusun diye o ka hemen karamsar olma
Bak dünkü maçın skoru aşağıda tabelada
Penta 1 - konsey 0
Mac devam ama...
Sen çok bütünsel holostik molostik düşünüyon ya. Değmez boşver
iyice saçmaladınız artık, o zaman bize faiz düşürerek enflasyon indirmiş bir ülke söyle sevgili islamcı? mesela bak işid ve taliban toplumu tamamen ortadan kaldırarak enflasyon menflasyonu sildilerçünkü ölçeçek kurum ve insan kalmamıştı. Belki onları da deneriz ilerde müslümanın müslümana bir yardımı olsun.
Reisi kandırmayan bir Mossad ve İsrail kalmıştı. O da tamam.
Bu arada bizim kurumlarımız ne yapıyorlar acaba?
MİT , Dış İşleri vs...
Bizim muhafazakar kesim bu belanın İsrail kaynaklı olması fikrine bayılacaktır yaptırımlar geldikçe...Mossad kandırdı, ABD nin yahudi lobisi de cezayı kesiyor...Ne güzel ve de akılcı bir senaryo...
Sanalda bizim vatandaşın beyni ve kurgu kabiliyeti bürokrasimize beş basar.
Tavuk Çiftliğinin de ayrı bir yeri var doğal olarak.
O takım kendi aralarında bir dil geliştirmişler ve birbirlerinin dilinden ancak kendileri anlıyor...:)
Mersedesin son reklamlarındada hep ondan asyalı oynatıyolar demekki ..
Valla abi bilmiyomki
Hayırlısı be
İyi de o şeyin Konseyi 2 bin yıllık hristo tarihindende mi eski? Yani hristo nun içine 2bin yıl evveli kuluckalanip ta şey mi dedittirdiler rahiplere.
Medeniyet Asya'dan Doğucak.
Ötün ulen :-))))))
harcanmamak içün bütünsel bakışta stop loss ve take profit emirlerine kesinlikle uyacaksın... iz süren stop pozisyonun küçük bir yüzdesi ile olursa ancak mantıklı ... bütünsel iz süren stopa karşıyım çünkü matematik öyle diyor... yani kertenkele gibi olacan , kuyruğunu iz süren stopta bırakıp feda etmeyi göze alırkenen , gövdeyi sağlama alacan... unutma pozisyondan zararla çıkmak , seni iflas riskinden korur... yani ben sana harcanmamanın yolunu verdim gitti , harcanacak olanlara kafanı yorma ... bu varoluşun dualitesinde var yoksa yaşam dneyimlenmez idi.... taptuk emre bastonu attı diye nereye yunis ? bi dur önce heba edeceğin ömrüne değer mi ? o tekamül yoktu ki ....
Baz etkisi var zaten. Faizi 24 te birak, yeni bir doviz krizi gelmedikce o aylarda tufe dusecek zaten. Hatta 30 yap faizi daha da duser. Sakizdan mi cikiyorsunuz kardesim. Cahil cuheyla mi sandiniz milleti.
KaraKemal...
Bu başlığı takip edenler Eylül Ekim aylarında , baz etkisiyle, faizin tek haneye inme ihtimalinin olduğunu çok iyi bilirler...
Bak Abdurrahman Yıldırım bile yazmış ta geçen aydan...
https://www.haberturk.com/yazarlar/a...tini-yakaladik
Bunu böyle uyanıkça bir şekilde kullanman bizleri hafife aldığını hatta enayi yerine koyduğunu gösterir...
Tek kelime ile ayıp.
Üstad biraz gerginsin galiba :)
Eylül aylarında Tüfe önceki 10 yıllık süreçte aylık ortalama 0.6% gelmiş, ama 2018-eylül'de aylık tüfe %6.3 oldu, çok basit bir sebeple: 4 kusürlerde gezinen dolar kuru bir anda 7'ye vurdu, sonra 6'lara oturdu, dolarla fiyatlanan her nesne en az %50 zamlandı. Bu eylül'e kadar dolar kuru %50 zıplamazsa yani 9-10 lira olmazsa Eylül2019 aylık tüfe %1 altında gelecek, geçen seneki %6.3 denklemden çıkacak 12 aylık enflasyon toplamında ve yerine <%1 bir rakam girecek. Yıllık enflasyon en az 5-6 puan düşmüş olacak- baz etkisi dedikleri bu basit matematik. Şu an yıllık rakam %15.7 olduğuna göre, ekim başı açıklanan yıllık enflasyon rakamı büyük ihtimalle tek haneli olacak
yani reis'in merkez hamlesi başarılı bi hamle değil mi ? faizi düşürmeyen başkanı gönderiyor, düşürcek olanı getiriyor- sonra düşüş yapılıyor ve 2 ay sonra enflasyon tek haneye düşüyor 3 ekimde.. ince plan, iyi plan :)
bunu herkes anladı da..sizin önümüzde muhteşem bir test fırsatı var. faizi 400-600 baz puan indirip test edelim bakalim Eylül ekimde enflasyon inecek mi demenizi tartışıyoruz..
paylaşıldı mı göremedim.
Rusya yapımı S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye gelmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri ilk karşı hamlesini yaptı. 32 yıldır Güney Kıbrıs'a uygulanan silah ambargosu kaldırıldı.Türkiye’yi Kıbrısta işgalci olarak nitelendirme düşünceleri hakim.
alıntı
arkadaşın biri s400 işinin rusların mükemmel operasyonu olduğunu, s400 'vermek'le natoyu çatlattığı vs yazmıştı dün.. s400 veren diye birisi yok, ruslar s400 herkese vermeye çalışıyor.. hintliler, çinliler, suudilere pazarladılar çoktan, ama kimse buna cüret edemiyor pentagon'un hışmından ötürü (military-industrial complex).. herkesin gözü tayyip'in üstündeydi, yani bakalım türkiye alabilecek mi? almaya cüret ederse pentagon'un keseceği ceza nasıl olacak' herkes bunu gözlüyor şu an.. abd amk dedi, tr hadi bakalım ne yapacaksın görelim dedi..
bunu diyen rte değil, türk devleti.. kadim devletin milli kanadı yada avrasyacı kanadı da diyebiliriz, geçenlerde hangi yıldönümünü kutlamıştık ? kara kuvvetleri'nin kuruluşunun 2228. yıldönümü (hristiyanlık ve müslümanlıktan daha eski :)
aynen yeni düştü
https://sputniknews.com/world/201907...eek---reports/
Ortada var olan dış borç nasıl ödenecek?
Bankalar en fazla iki yıllık sendikasyon çoğu da bir yıllık sendikasyon kredisi alabilmiş iken bu krediler nasıl yenilenecek? Yenileme imkanı olsa diyelim yüzde kaç faizden olacak?
Kış gelince öğrencilerin kırtasiye, giyim, okul aidatı, üni öğrencilerinin okul,ev,yurt masrafları vs ailelerin bütçelerine dayanacak
Yine en son yüzde 15 zamlanmiş elektrik faturaları, doğalgaz ve yakıt masrafları ailelerin bütçelerine dayanacak.
S400, Doğu Akdeniz vs falan da bir de halkın hanesine yansıyan ekonomi var.
Bunlar nasıl çözülecek?
Baz etkisi bilmem ne finans piyasasını olumlu etkiler de reel ekonomi ne olacak?
Baz etkisiyle enflasyon tek haneye inince elektriğe gelen yüzde 15 zam geri mi çekilecek?
Ya da benzin 6 ya mazot 5 e mı geri gelecek?
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hani arastiran okuyan biliyordu da yetkili agizlardan 400 milyar liralik sorunlu kredi oldugu itirafi geldi sonunda.
Eylül ve ekimde olası eksi çıkacak enflasyon demek yapilacak maaş zamlarının iyice güdük kalmasi demek.
Orta ve ortanın bir tık altı sınıfların alım gücü iyice düşecek. İyiden iyiye para harcamayacaklar. Piyasa yine nakitsizlik ile boğuşacak.
Bakalım nereye varacak bu işlerin sonu?
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"...orta uzun vadeli trend olarak aşağı süzülmeye başlar, 2.60-2.80 tutunmaya çabalar" .... 2016 sonbaharında söylenmiş.
evet.. bunlar bankacı bir yandaşın bir zamanlar söylediği temenni.. bankacı yani. üstelik bu bankacı ekonomi bilgisi şüpheli birisinin faiz-enflasyon tezini savunuyor burada.. ne günlere kaldık.. :kahkah:
neden bekliyorlar, durmadan bıdı bıdı konuşuyorlar..bu kadar basitse sıfır yapsınlar faizi.. hatta haftaya yapsınlar.. enflasyonu gözleyelim akabinde ne olacak..
Din olmadan ordu mu olurmuş.. kimin adına savasacaksin ki? gazozuna olur mu? Hadi savaşta öldün.sehit olmazsan what fayda dimi Kemal bey...biliyorum bu konular şaka kaldırmaz..ama şaka bir yana 100 senelik kurum bulamadığın bu ülkede atmayın ama 700 yıllık mektebi sultanı oluşturmaya çalışıyoruz.kim yiyecekse artik
bunu diyen rte değil, türk devleti..
Çocuk kandırıyorsun yine.
Yargısından MB yönetimine kadar devletin kim olduğunu herkes biliyor.
antalya merkezli ulu inşaat grup da konkordato ilan etti oldukca köklü bir çok sektörde faliyeti vardı
faiz indirimi hatrı sayılır olmazsa memlekette betoncu nesli tükenecek
malum bunlar gümledigi zaman arkasında bircok yan sektör firmaları da ardından sürüklüyor
şu ana kadar ödeme ve kredi sorunu olmayan inşaat firmalarının çeklerini bile bankalar teminata kullandırmıyor işin birde bu boyutu var bu demek oluyor ki bankalar bu sektörde ki firmalardan umudunu kesmiş gözüküyor
kadim devlet rte ile çalışmaya karar verdi, çünkü ahaliyi ikna etme potansiyeli en yüksek siyasi figür oydu, ona daha evvel el veren küresel güçler onun biletini kesmişti.. bu koalisyonun görünür aracısı devlet bahçeli.. haziran.2015 seçiminde akp ilk defa meclis çoğunluğunu kaybetmişti- 3 muhalif parti birleşse düşmüştü akp iktidarı.. 3 parti yani chp, mhp ve hdp.. o akşam daha çıktı bahçeli ben yokum o işte dedi.. hdp'nin dışardan desteklediği chp-mhp koalisyonuna hayır dedi, kemal kılışdar başbakanlığı bile ona verdi, yine de hayır dedi bahçeli, kadim devletin beka meselesi 'kürt devleti'dir.. tayyip de açılım çizgisinden bugünkü çizgisine geldi kürt meselesinde..
pentagon toplanıp öfkesini ilan edecekti de niye edemedi dün ? etseydi, türk ordusu fıratın doğusuna girip ypg'nin tepesine binecekti.. pentagon yutkunmak zorunda kaldı, 5000 tır silah, özel harp eğitimi verilmiş 40000 kişilik kiralık ordu, onca yatırım heba olmasını göze alamadı.. ama herhal bi iki fatsa yatırımı yapar, papaz işinde de yapmıştı onun gibi- mesela papazı tutuklayan ve hapse tutan iki bakanlık- içişleri ve adalet- bakanlarının amerika'daki bütün mülklerine ve parasına el koyar (var mıydı o iki bakanın amerika'da malı mülkü ?? ) fatsa yaptırımı dediği bu tarz boş beleş zırvalıklar :)
bi de neymiş f35 programından çıkaracakmış !! iyi, çıkarsın daha iyi zaten, inşallah çıkarır, ama kime satacak o zaman o 116 uçağını ? TR 10-15 milyar doları kumandası bulut entegrasyonu üzerinden pentagona bağlı olan ve kabiliyeti-kapasitesi soru işaretleriyle dolu f-35 filosu için ödeyeceğine, o parayı kendi uçağını geliştirmeye harcasa çok çok daha akıllıca hareket etmiş olur..
TR kendi uçağını yapamaz' diye iman etmiş olanlara inat, nasıl onca engellemeye onca blokaja rağmen drone sektöründe kendi başına oyuncu olmayı başardıysa, milli uçağı da yapabiilir TR, öbüründen bi tık daha alt düzey bile olsa, kumandasının ankara'da olabilmesi paha biçilmez bir başarı olur..
Bu freedom house balon...
Hic okuyup urkmeyin
Soros ta rusyayi gocertme amacli
Acik toplum vakfi kurup
Eski dogu blokundaki azinlik aile cocuklarina burs verdi abd de okulkarinda egitti geri yolladi
Bi nevi bombayi kurup yolladi ama hicbi tesiri olmadi
Freedom house un hic olmaz
Reis'in tek başarısı var, ekonomiyi, siyaseti, hukuku, değerleri yok etme pahasına iktidarını sürdürebilmesidir. Bu da ne yazık ki ülke adına zaman kaybından başka bir şey değil. Bu iktidar defolup gitmediği sürece kalıcı bir iyileşme olmayacak, bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz.
Enflasyonu % 8-9'lardan % 25'lere zıplatıp sonra tekrar aynı seviyelere getirmek başarı mıdır? Sıfıra yakın büyüme, patlayan işsizlik, batak kredilerin yeniden yapılandırılarak şirketlerin zombileştirilmesi başarı mıdır?
Asıl batık olan sur yapı hocam.Suryapının taşeronlarından değilmiydi ulu inşaat.Bu suryapıya falan hala maketten satış izni veriliyor ya yetkililerin yatacak yeri yok.Ayıptır ya resmen banker faciasına dönecek bu emlak işi.
RTE nin S400 olayına gelince ekonomi bu haldeyken gavurlar yok artık size yeni borç falan, ödeyin vadesi gelen borçları deseler bir ayda venezuelanın durumuna düşeceğimiz kesinken ,dolar hala buralarda ise, belli anlaşmalar pazarlıklar yapılmıştır .Daha fazlasını yazsam ne gerek var şimdi:)))))))yazmasam gönül razı değil,neyse bence dolar buralarda dolanır,bu ara kriz falan çıkmaz diyelim geçelim.Ha bu yazdıklarım bilgiye dayanmıyor tahmin sadece arkadaşlar.
İstedikleri an üçe de katlar değerli kardeşim.1994 de gördük dolar nasıl füze olabiliyor.Ama bana her şey tiyatro gibi geliyor hem siyasi arenada hem finansal arenada ,belli hesaplarla zamanlanmış krizler, artışlar düşüşler falan, hep önceden planlı,bize de filmi seyretmek kalıyor.Tek yol senaristin ne düşündüğünü çözebilmek, o da maalesef çok ama çok zor.Reis gidici diye düşünüyorum,imamoğlu çıkarıldı sahneye, sanırım 2023 de o gelsin diye 2020 de çıkacak dünya krizinde bize de baya bir dayak atarlar.Göreceğiz artık.Ama bu yıl dolardan bir şey beklemiyorum artık.
İp zaten kopuk birileri kopuk ipi iki ucundan tutuyor bence :)))))))))))
Yıllarca ucuz parayla borçlandırıldık, daha bir tembellestik , sınır kapılarını kapatsak açlıktan ölürüz. Bu kadar borcu ödeyecek ekonomik alt yapı kurmadık.
20. Asrın başlarına benziyor her şey. Avrupa 'ya gönderdiğimiz öğrencilerin yerini sosyal medyayla yetişmiş gençler aldı. Diğer tarafta ise ''padişahım çok yaşa ''diyen bir güruh var .
Bir tane müttefik yok , buz gibi yalnızız. Ve Batı, 1. Dünya savaşında olduğu gibi karşısına kanalize ediyor bizi .
Araplar yine sattı, bir şey beklediğimizden değil ama sattılar işte. Katar , Filistin bile karşı tarafta .
Yavuz ve Midilli ismini verdiğimiz Alman gemilerinin Rus 'ları bombalaması gibi ; Rus 'lar da S- 400 'le bir yeri vurursa hikaye tam olur.
Umarım bir yerlerde Mustafa Kemal , Enver Paşa 'lar yetişiyordur.
Ben değilim bana bakmayın.
Ya cidden inanamıyorum,antalya firmalarına verseler aslan gibi bu projeyi bitirecek firmalar vardı.Allem kallem sur yapı kurtulsun diye menderes de vatandaşı yanılttı,batık firmaya verdiler projeyi,satış da yok denecek kadar az ,benim bildiğim ziraatden kredi de çıkarıldı,şimdi o kredi yeniyor,o proje hem bitmeyecek,bitse de tapu verilemeyecek,suryapının istanbuldaki sorunlu projelerine dönecek sonunda.
People familiar say one of three plans of action is chosen
U.S. likely to announce sanctions after key anniversary passes
https://www.bloomberg.com/news/artic...alflow-organic
15 temmuzun geçmesini bekliyorlarmış.