Öyle bir topik açılırsa abonesi olurum.
[emoji23]
Printable View
tasarruf sahipleri olarak biriktirdiğimiz DTH lar hukumetin "nefret" listesinde bir numara belki de..bu nedenle bizlerin iradesini ve kararlılığını test edecek bir sürü abuk karara ve zorluğa imza atıyorlar..
evet.. bunları görüyoruz.. ancak neticede kamu gücünü elinde bulunduran ve gerekirse döviz piyasasında oyuncu olarak bulunmaktan kaçınmayan bir güce karşı pozisyon alıyoruz..
bir şekilde farklı enstrümanlar arasında geçişleri yaparak getiri oranını yükseltmek gerekli.. bunu çoğunluk yapamaz.. ancak sınırlı sayıdaki kişi yapabilecektir.. alıp üstüne yatan neticede abd deki faiz kadar bile bir getiri sağlayabiliyorsa (yıllık %2-3) aslında yine dünya ölçeğinde kaybettiği bir şey yok, elindeki doların alım gücünü koruyor.. ancak %2-3 yeterli değil diyenler için farklı stratejiler (temkinli biçimde, %2-3 yerine %4-5 bile yapılabilse büyük başarıdır) masada olmalı..zamanlama bu fırsatları ortaya çıkardığında hazır olmak için..
https://twitter.com/cristiancrespoj/...19635530002432
bugün powell amcayı bekliyoruz sanırım. saat 5te metin yayınlanacakmış cuma piyangosu.
Bugün 1 ileri 1 geri yapıp duracak gibi duruyor ..
16 Ağustos haftası,yurtiçi yerleşiklerin hesapları 486 Milyon dolar artmış.
(Kaynak; BLBG TV alt yazı geçti.)
eylül sonrasında doları destekleyecek unsurlar:
1- hukumetin faizleri yüksek ihtimal indirecek olması.. recep erdoğan ın teorilerini test edecekler :)
2- okulların açılması ve "yerleşik" hayata geçilmesiyle hane halkının harcamalarının artması, enflasyon >> dolar ilişkisi..
3- hukumetin politikalarına olan güvensizlik.. özellikle bizi suriye bataklığına sokmaları ve şimdi abd ya da rusya'ya sormadan hareket edememeleri çaresiz bir ülke pozisyonuna sokuyor..
4- gerçek enflasyonun ilan edilenden daha yuksek olması.. son 3-4 ayda mevsimsel "bereketin" desteklediği tarım enflasyonundaki azaliş etkisini önümüzdeki dönemde yitirecek.. ve etkisi şu aşamada önemsenmeyen gerçek enflasyonun kümülatif etkisi daha çok hissedilecek.. zaten elektrik, doğalgaz gibi bir sürü unsura %20-30 mertebesinde yapılan zamlar bu unutkanlığa oynuyor.. ancak kış döneminde hissedilecek tüm bunlar..
neticede.. bugünler TL için nispeten şanslı günler.. 17 yılın hataları artık sürekli vergi ve zam olarak karşımıza çıkıyorsa TL deki değersizleşmenin devamı beklenmeli..
BIST100 de 96.5xx ler geçilebilirse hatta 96.8xx ler...O zaman daha ciddi bir yukarı trend oluşabilir...Bence...
Borsaya yatırım yapmak isteyenler için...
Piyasa powell dan şahin açıklama bekliyo gibi görünüyor.
Endeks beklentim 115000 1 ay içinde görülmesi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son dakika: Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin füze testine karşılık orduya hazır olma talimatı verdi
Bazı tipler buraya gelip yan üyeliklerle söz ile baş edemedikleri insanları hakaret yoluyla sindirme politikası güdüyor, bunlar yanlış şeyler burada herkes kimin ne olduğunu biliyor...:vk:
2.şık...Temettülerini alıp yine onlarla da lot arttırmak için alıyorum...Veya elime geçtikçe maliyete bakmaksızın aktif fiyattan alıyorum...
Yani amaç lot arttırmak her halükarda şu anda...İlerleyen yıllardaki emeklilik yıllarım için...Esas o zaman temettüleri yiyecem her sene...Eğer verirlerse tabii o yıllarda da...
O yüzden bu 2 şirketi seçtim...Benim de yatırım tarzım bu...Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler ya...
Bugün Diyanet Cuma Hutbesinde FAİZ konusunu işleyecekmiş.
https://twitter.com/Kahvecibrahim/st...30219204620289
yeni zirve geliyor :)
.... ...
Yada çok ciddiye almayacaksın burayı yazıp geçeceksin işte...Hiçbişeyi kafaya takmadan...İşine gelmeyenleri de engelleyip geçeceksin...
Mb faiz düşürmeye decam edecekse bu fiyata dolar bedava diye düşünüyor ve elime geçeni dolara gömmeye devam ediyorum.Portföyde tl %10 civarı kaldı.
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Sosyal medya giriyorum kadın cinayetleri, orman yangınları, pedofili, sokak hayvanlarına işkence vs vs
Kafayı yememek için iyice duyarsızlığa vurmaya çalışıyorum.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adamı engelliyorsun hala mesajının arkasından bir şeyler yazıyor,muhatap olmuyorsun senin hakkında yorum yazıyor ne cins insanlar var ya
Dolar'da 5,78 önemini korumaya devam ediyor. Bugünkü kapanış rakamı önemlidir.
Dolar Euro için Kritik Gündeyiz
https://youtu.be/lsQ0jaVynyE
----------------------------------
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Neden gerildi dolarcilar
Powell dan mi
Bu topici bozan 3 nickle gelen bir troll var
2. Nick yasak ama bu 3. Nicki
Günün dolar dışında ehemmiyetli konusu nedir arkadaşlar, Türkçe, zıpırlık, laf sokma, yonetime geydirme, olmadık bir yerden dalmayayım diye soruyorum.:he: