Bana maske verme, maske yapmayı öğret. :he:
Printable View
Bana maske verme, maske yapmayı öğret. :he:
Hahah hahhah. ...
Milyonluk bürokrat komşum bedava maske siparişi verememiş, çok sinirli.
Turuncu kapaklı kalmadı. Mavi kapaklı istiyorsan hazırlayayım hemen. :oleyo:
https://as2.ftcdn.net/jpg/02/16/88/8...qOwJLFUMqn.jpg
Son dakika: Yeni tip koronavirüs salgınına yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hastaneye kaldırıldı.
Dolar 6,7203 % - 0,21
İle açılış yaptı
Töbe haşa fesubhanallah diyorum:
6.7918
Ahmet bey de orada burada soruyor, internetten bakıyoruz veriye, buradan baksın borsa forumunda bu kadar eksik bilgisi olması düşündürücü, belki de uzmanlığı tüp fiyatları:
https://www.bloomberg.com/quote/USDTRY:CUR
Yav bu insanlarda nasıl bir pozitiflik var . Eski topraklar son derece temkinli ama bir kesim bir ay sonra her şeyin düzeleceğini düşünüyor.
Sanırım bu sınırsız pozitif taraf 2000 yılından sonra piyasaya girenler . Ne zaman dünya çapında bir kriz olsa Amerikan 'ın dolar basmasiyla ödüllendirildiler. Ne zaman bir sıkıntı çıksa devletin borçlanmasıyla ödüllendirildiler.
bu yüzden ne olursa olsun kısa sürede her şey olup bitecek biz yine düze çıkıp para kazanacağız sanıyorlar.
Keşke öyle olsa . Ama kumarhane yanılgısı gibi bir bozuk parayı atsan 100 defa da tura gelse 101. defa da tura gelme olasılığı yine yüzde 50 dir.
Umarım yanılırım. Şu hayat rutine dönsün yeniden .
Dünyaya kâbusu yaşatan yeni tip corona virüsü ile ilgili Türkiye'de 60 yaş altı ölümlerin oranı dikkat çekti. Türkiye'de 60 yaş altı ölümlerin, 3 Nisan itibarıyla Avrupa ortalamasından 4 kat fazla olması endişeleri artırdı. İstatistiklere göre Türkiye'nin toplam ölüm sayısının 60 yaş altı dilimi dünya ortalamasından ise 9 kat fazla. Öte yandan DSÖ de dünyaya 60 yaş altı ölümler konusunda peş peşe uyarılara devam ediyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...-kati-5726718/
Eski toprak temkinli dogru.
Ama ayni zamanda yükünü zaten almis oldugu ve önünde kalan sürec icin yeterince birikimi varsa pek olumsuz bakmiyor duruma.
Gerek te yok o kadar olumsuz bakmaya (aslinda bayagi karamsar bir insanimdir). Kisa vade de olmasa da, orta ve uzun vade de düzelecek her sey. Emek, birikim ve mantikli yatirim sonucunda meyvelerini verecektir.
Tabiki düzelecek, ilelebet böyle kalmaz ama birisinin yapacağı bir aciklamayla da ucmayacak hiçbir şey .
Daha şimdiden o kadar çok aşı bulundu haberi geldi ki aşı bulunduğu gün kimse o habere inanıp ciddiye almayacak herhalde.
Diyelim ki aşı bulundu, uygulanması hayatın normale dönmesi dahi aylar alır. Ama millet şimdi hisse alıp Haziran'a zengin olma hayalleri kuruyor .
Iste sorun oradan kaynaklaniyor. Haziran'da hisse alayim, Temmuz'da zengin olayim.
Yok öyle bir hikaye. O ancak kumarhanede veya lotoda olur. Bu dün de öyleydi, yarin da öyle olacak.
Asi vs. olayina hic girmeyeyim: Bu corona virüsünun tehlikeli oldugunu kabul etsem de, bu sekilde empoze edildigi kadar tehlikeli oldugunu hala kabul etmeyenlerdenim.
Veba ile savaşmanın tek yolu dürüstlüktür. Albert Camus
Veba ile savaşmanın tek yolu dürüstlüktür. Albert Camus
Bu güzeldi.
En uzun yol sonunu göremediğin yoldur. ( Albert abime özendim ) Bu virüsün nereye kadar gideceğini bilemiyoruz. Hatta şuan dahi sınırları belirlenmiş bir tanımlama yok. Filmlerde insanların korkusuyla beslenen iblisler gibi biz korktukça yan etkileri daha da güçleniyor. Bir de güçlülerin önceden beri yapmak istediklerinin bahanesi olabilir . yani bilinmezlik gerçeğinden daha kötü olabilir.
Ben belli amaçlarla salınmış bir laboratuvar virüsü olduğuna hatta aşısının hazır olduğuna inanıyorum.Ama doğruya doğru bu hastalıktan çok korkuyorum.Neticede nefes alamaz hale geliyorsunuz ,10 15 gün içinde de ya iyileşiyorsunuz ya ölüyorsunuz.
Öldürme yüzdesi de griple kıyaslanamaz.Çok daha yüksek mortalitesi var,grip kadar da kolay bulaşıyor.Yapan akıl çok ama çok amaca uygun bir virüs yapmış.
Hocam, İtalya' da insanların ailesiyle telefonda vedalaştığı ve boğularak öldüğü haberi gelmişti. Haliyle her yerde böyle. İnsanın öleceği kesinleşmiyor mu neden boğulmasını bekliyorlar , bir tür ötenazi olmaz mı ? Ben boğularak öleceğime uykuya dalmayı tercih ederim.