Sn tahmin ci sizin mesajı gördüm.kagitdan çıkmıştım.ama dönüş zamanı gelmiş diye düşünerek geri döndüm.bence de çok ucuz kalmis
Printable View
Sn tahmin ci sizin mesajı gördüm.kagitdan çıkmıştım.ama dönüş zamanı gelmiş diye düşünerek geri döndüm.bence de çok ucuz kalmis
Zamanında dönmüşüm :))))))))Sn tahminci kağıdın gidişatı konusunda ne düşünüyorsunuz.
Bugün üçte birini 4 den verdim.kalani uzun süre tutarım sanırım yolu çok uzun
Sn. Hkm merhabalar, alış zamanlamanız çok iyiydi, KLGYO bu, her zaman sattığını yerine koyacak fırsatı verir, ben bu kez bilançoyu beklemeyi düşünüyorum. PD/DD değeri bilanço sonrası bayağı düşecek. Çanak tamam şimdi kulp yapacak sanırım düzeltme yaparsa 3.70-3.80 den döner, devam ederse 4.30 STOP’ lu takip edeceğim. Hedef fiyatım 5.80. YTD
Bugün de yüzde 10 yaptı, kapanış 4.87 TL.. hedefim 5.80’ e 0.93 kuruş kaldı👍. YTD
45 kuruş.😂
Seansın bitimine 5 dakka kala kap.
Çok gördük bunları.
2011 halka arzdan beri dolar bazlı ciddi çıkışlar 2017 de ek halka arz için galibin gelmesi ve 2020 de 4 misli bedelli.
Aradan geçmiş 4 yıl.
Yine böyle bir çıkış olması için eski tecrübelere göre ya halka arz ya bedelli yada satılanların 0.6 centlerden yerine konmuş olması ve servis aşamasında olması lazım.
2017 de yüzde ellisinden ve 2020 de geri kalanından kurtulmuş olmam 30 yıllık borsa hayatımın en iyi hareketi idi.
2022 bedellisinden sonra 0.83 den aldıklarım duruyo.
Mal coşkuda satılır prensibini çok iyi biliyorum
Yarın karar verme günü gibi hissediyorum.
Hisse 6 şubat günü zembereğinden boşalınca ve devamı gelince (3.35-5.35) sermaye artırımı olasılığını ben de düşündüm, son 5 dakikada gelen KAP vs vs ilginç işler, altıncı duyumuz açık olmalı, KLGYO uzun süredir böyle kolay ve bol keseden kar bırakmamıştı. YTD
Hisse momentum kaybetti hedef fiyatım 5.80 için 45 kuruşu bekleyemedim 3.30-5.45 kısa zamanda iyi bir marj yarattı, KLGYO senden 35 kuruş alacağım var yaz bir kenara. GYO yatırımlarım başka hisselerde devam ediyor, 4.30’ a gevşerse KLGYO’ da da alım yapmayı düşünürüm. YTD
Miami’ ye desteğimiz 1.5 aydır devam ediyor ayrıca aynı sektörde iki tane daha var A…Y, H…O onlara da desteğe devam, faktoring diğer ilgi alanım, KLGYO’ ya gelince hep bana istediğim rakamdan hissemi geri vermiştir, üzmez! YTD
Miami nedir sn tahminci.Sizin yazıyı okuyunca ben de baya verdim.Kalanlarla bilançoyu göreyim istiyorum.Aslında biraz erken vermiş olabiliriz.Volatilite canımı sıktı bir de kağıt 30 a gider 40 gider diye yazanları okuyunca kağıt pazarlanıyor mu diye endişelendim.Yoksa temele bakılsa hala çok ucuz,ama öyle bir tahtacısı var ki tarihi kar açıkladığı bilançoda kağıdı 2.90 dan tabana basmıştı,o günü hiç unutmam.
Sattıklarımla yeni kağıt almadım,dolar aldım.Bu ara borsa 9000 üstü patinaj çekiyor,sanki milleti mallandırıyorlar gibime geldi.Sonra reis çıkar bir israil konuşması yapar ,hop tepetaklak roller coster a gene bineriz,hazır az bişi para kazanmışken parayı dinlendireyim istedim.Bunda kalan lotları da bilanço sonrası satar olağan memleket aksiliklerinden birini beklerim,nasılsa bizde aksi işler eksik olmuyor,hiç bir şey olmasa reis durup duruken israile giydirir gene bahane yaratırç
Sn. Hkm, Miami bir forumdaşımız bilanço sonrası PD/DD si 0.11’ e düşecek (gerçi şimdi o 0.13 oldu) bir GYO şirketine yatırım yapıyor, o konuda Sn. GP ile desteğimizi açıklamıştık. Hisse S…O. GYO’ lar hep ucuz ama belki bir çeyrek daha iyi giderler sonrasını iyi görmüyorum. İkinci eve, işyerine vergi konusu sektörü olumsuz etkileyebilir, stoklar artıyor satışlar düşüyor, son karları alıyor olabiliriz. Kar cebe yakışır, KLGYO 5.00’ ın altını yeniden test edebilir. YTD.
eski zirvesi 50 cent. pek mumkun gorunmese de kiler bu... 2-3 farkli projesinin reklami donuyor tvlerde
4.87 yi test ettikten sonra kapanış 5.35, gözünü yeniden 6.00 TL’ ye dikmiş durumda. 5.80 üstü yine zorlanır diye değerlendiriyorum, 30 kuruş alacağımı bugün tahsil etme planım var :). YTD
Ne yaptınız sn tahminci .Alacak tahsilatı yaptınız mı.Ben pek cesaret edemiyorum,hareketleri çok acımasız.
Çok kısa sürede ciddi para kazandırdı,genelde bu tarz çıkışlarda aylarca süründürür.Ucuz olmaya ucuz da karlar fiktif,habire yeniden değerlenmeden değer kazanıyor,evler satılıyormudur emin değilim.Millet reklamlar dönüyor diye seviniyor da çok reklam iyi değildir.Evi rahat satan reklama para vermez.
Oyak yatırımın son tablosuna göre hala %65 civarı iskontolu.
https://t.me/raporlarbist/1085
Sn. Hkm, maalesef tahsilat yarım kaldı, bilançoyu beklememeye karar verdim ve hisseden tamamen çıktım, bugün gelen ISGYO ve AKMGY bilançoları tam bir hayal kırıklığı yarattı bilançoda 2022/12 karı enflasyon değerlemeli olarak geçmişe dönük yeniden düzenlenmiş ve enflasyon muhasebeli hesaplanmış 2023/12 değeri ile beraber tabloda görünüyor, özkaynaklara yaramış ama karlılık 3-4 kat kötülemiş. GYO’ larda değerleme karı serabı bu şekilde son bulmuş oldu. Daha önceki bir yazımda enflasyon değerlemesi konusu baş ağrıtabilir dikkat etmek gerekir demiştim, maalesef gerçek oldu.
Örnek; AKMGY:
2022/12 karı 1.247.439.605 TL iken şimdi yeni bilançoda 2022/12 karı (-) 159.353.321 TL görünüyor. 2023/12 düzeltmeli kar 496.547.351 TL olmuş F/K 6.02 den 16.52’ ye yükselmiş, PD/DD değeri olumlu etkilenmiş olsa da F/K daki kötüleşme iştah kesici etki yaptı bende. ISGYO’ da da durum aynı.
KLGYO’ da farklı bir şey olmaz 1-2 F/K lar artık hayal olur. Bu başlıkta eski dostlar var, konuya dikkat çekmek istedim. Temkinli olmakta fayda var KLGYO 23.2.24 son hisse fiyatı 5.24, PD/DD 1.01, F/K 1.96. Her zamanki gibi YTD değildir. Bol kazançlar. Sevgiler.
Sn tahminci analiz için teşekkür ederim.Ben sizden de karamsarım elimde hiç hisse olmadığı zaman dilimi nadirdir ,cüzi miktarda olsa hep borsada olurum.Bu hafta komple borsadan çıktım.Kendimi ne kadar tutabilirim bilmiyorum,neticede borsacıyız ,ama bu ara borsada olmak içimden hiç gelmiyor,hele gyo larda kesinlikle olmam.Hem bu enflasyon muhasebesi hem de bu faizlerle deval beklentisi ile satışların çakılacağı düşüncem gyo lardan beni tamamen soğuttu.
Sn. Hkm, ben portföyümü Faktoring (ULUFA, LIDFA yı ucuz buluyorum), Finansal kiralama (ISFIN’ i ucuz buluyorum) ve Aracı kurum hisselerine (GEDIK, INFO, A1CAP i ucuz olmasa da potansiyelli buluyorum) kaydırdım ve % 120 borsadayım, bu faizlerle kredili mal taşıdığım hisseler var, sigorta sektörü de iyi ama rasyoları göreceli olarak biraz pahalı. GYO lardan ciddi kira geliri olan HLGYO, AKFGY, ISGYO vs gibi şirketler diğer GYO lara göre daha defansif olabilirler. YTD
Enflasyon muhasebesine Ekgyo ve Klgyo gibi net aktif değerine göre düşük değerleme karı yazan şirketler için doğru bakış açısı aşağıda.
https://x.com/druars/status/17613216...vGF-FkHx0BkirA
4.91 geri geldi, daha önce de yazdığım gibi KLGYO kar satışının takibinde yeniden alım fırsatı verir ancak benim için daha zamanı var, alım düşüneceğim fiyatı yukarıda yazmıştım. YTD
Evet 4.3 a gelirse alım düşünürüm demiştiniz sn tahminci.Bana gelince bu ara gyo almam.O cenahta ben gelecek görmüyorum.Değerlemeler ne kadar ucuz olursa olsun gidişat kötü.Evleri satamazsan o evlerin inşaat maliyeti dünyanın stok maliyeti falan sıkıntılı işler
Son 2 yılda kiler bana çok para kazandırdı,ilk zamanlar şahitsiniz baya beni zorlamıştı ama sonradan gereken şeyler oldu.O zamanki analizimiz doğru imiş para kazandık.Şimdi gayrımenkul cenahında çok tatsız bir dönem bekliyorum,güvenmediğim sektöre fiyatdan bağımsız bir şekilde para yatırmam.
Zaten genelde hep tek kağıtda oluyorum,o kağıdı yanlış seçtim mi benim borsacılık işi batar :))))))
Yok sn tahminci gyo ları uzun süre takipten çıkardım.Banka gyo ları işi subvanse etse ne olacak,zarar eden iş zarar eden iştir.Olay değişmez.Ben gyo defterini kapadım,dövizle para kazanan,iç piyasa ile alakası olmayan borcu harcı olmayan şirketleri alırım,onları da şimdi almam beklediğim çöküş olsun ondan sonra.
2023lerden gelen bir tobo var.eger formasyon gerceklesirse 9 ustu hedef olur.
Şenol Mutlu kimdir? Bu hissede yüzde 10 pay almasının nedeni ne olabilir?
Burda kimse yok mu beklenti nedir acaba bu hissede
konut satışlarından bile zarar etmiş kırkayak milletin parası ile kurduğu şirket öyle damgalanmışki kimse 1 lot bile almak istemiyor bundan 10 yılda 1 tl temettü bile vermedi alacağımda hele şu 1 tl.lik fiata bir gelsin
Sn tahminci yazınızı geç gördüm.Sizinle ve buradaki diğer arkadaşlarla yaptığımız sohbetleri çok özlüyorum.Ama ne bu kağıda ne de başka bir kağıda artık güvenmediğimden maalesef bu topikleri eskisi kadar sık takip etmiyorum.Ben komple borsadan çıktım faize girdim.Uzun sürede borsadan ümidim yok.Gelecek bu bilançolarla çok karanlık.Gelen bilançoların hepsi tatsız.Sizin durum nasıl halen borsadamısınız.Ha bu arada son girdiğim kağıtda(kağıt da sizin lidfa) baya baya okkalı bir zararı yazarak genelde hiç yapmadığım bir şeyi yaptım stop loss yaptım,zararı sineye çektim.:)))))))))))
Bunun bilanço su da sanırım tatsız.Çok ayrıntılı bakmadım gerçi.Bu ortamda bu faizlerle gyo ların işi çok zor.Ben artık takip bile etmiyorum.Umarım yatırımcıları kazançlı çıkar.Şirketin malına mülküne baksan gene bedavadır da işte maalesef çok büyük bir ama var.