ya faiz ya dolar düşecek.
Printable View
ya faiz ya dolar düşecek.
EM'lere akan para bir kaç ay öncesindeki dolar gibiymiş..
Yani en kalabalık trade durumu..
Bizdede kalabalık mı bilmiyorum ama bildiğim EM'ler içinde CARRYcilere en yüksek faizi veren ülkeyiz..
Bazıları buna istikrar diyorlar..tam gülmelik..neyse konumuz bu değil..
Bir taraftan ECB ,BOJ para çoğaltmaca, diğer tarafta yığılmalar..
Risk algısı ne zaman bozulur..Hele birde Yellen teyze güvercin felan olursa..
Belki aylar daha sürer..bilinmez..
Fakat bir gün gelir bir çatapat yeterli olur..
Ön kol , bacak..antrikot..:)
Aşağıdaki resimde hayvanlara yazık etmişler..
Oradan geçebilmek..zor iş..
Pek çoğu topallıyor olmalı..:)
Sn enki; bakış açımız aynı.:)
Dünya da bedava para çok FED ve ECB artık bu işi yavaş yavaş sonlandırmayı dillendirmeye başladılar, oralarda işler düzeldi gibi..
BALON'un şişmesine daha ne kadar izin verirler bilinmez? zaten bunu artık büyük parada istemez....
Tekrar para kazanmak için piyasaların dip ve kartların yeniden dağıtılması gerek!
Yok DOW 40.000 S&P'yi 5.000 yapacaklarsa yapsınlar, dünyada katılımcıda olmaz, satmak istediklerinde alıcı da olmaz.....
Benim tahminim bildiğimiz tarihin en iğrenç rallisinin sonuna gelmiş gibiyiz...
Benim amacım kazanmak değil korunmak olduğu için canları ne istiyorlarsa yapsınlar...
Burada asıl marifet Zaman ve Sabır eden kazanacak......
Yani...
Flash crash yolda mı diyorsunuz? :oleyo:
Helikopter de uyar. Battı balık yan gider misali onlar bastıkça biz alırız :D
Burada yazılanları okuyunca aklıma geldi. Milyar Dolar değeri olan Avrupa'lı bir şirket Turkiye'den çıkmak icin kıvranıyor. Zararla da olsa işlerini satıp çıkmak istiyorlar ama alıcı bulamıyorlar. 15 Temmuz'un başı olduğu iddia edilen Akın Oztürk mahkemeye götürülürken küfürler hakaretler arasında adama urgan fırlatmışlar - birilerinin bu eylemleri planladığı çok açık zira aynı tiyatroyu Ergenekon/Balyoz zamanlarında da görmüştük. Yoksa adamın aleyhinde 1 tane elle tutulur delil yok, Hulusi Akar'a sorun onun çagrısıyla geldim diyor ama Akar'dan ses yok.
Başlıkla uyumlu bilgiler içeriyor...
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/s...42508352282626
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ALTIN çok ucuz kaldı bu grafiğe göre.
https://pbs.twimg.com/media/DAcXX5qWsAEkMYO.jpg:large
Dolar/tl ideal alım noktasına öyle yaklaşmış bir yerdeki bu Ali Babacan, kabine revizyonu, reform, yenilik, rte akp genel başkanı oldu yuppii gazıyla bist100 100binleri geçecek bist100'ü satmaya başlayacaklar gibi. Oradan da dolara geçecekler. Muhtemelen dolar mevduat faizleri %5'i bulacak.
Kasım 2015 secimlerinden sonraki coşkunun benzeri yaşanacak. Tamam iyi güzel kabine revizyon vs.de değişen hiç bir şey olmadığını herkes biliyor. Neyi reforme edemiyorlardı ki şimdi ülkeyi kurtaracaklar???
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kurtulmayı garantileyen şey ülke değil. Onu kutlamıyorlar, kutladıkları şey başka. :evil:
abd nin dolar politikası aynı zamanda abdnin dünya üzerindeki tahakküm politikasıdır
saddam hüseyini devirmelerinin sebebi saddamın musul kerkük petrollerini artık euro üerinden değerleyeceğim demesiydi, aynı görüşü savunan kaddafiyi de benzer şekilde indirdiler !
yellenin 2 yıldır faizleri artıracağız blöfünün asıl sebebi aşırı değerlenen doları euro karşısında cazip tutmak doların dolaşım ve kullanım miktarını euroya karşı dahada artırmak olmalı,
dünya ekonomisi, küresel pazarlar petrol sahaları euro ile doların hakimiyet savaşının bir sahnesidir
gerçekte abd nin faizleri artırması abd ekonomisini henüz çıkmayı başaramadıkları resesyona geri iter yatırım durur işsizlik rakamları bir anda fırlar bu trump ın işine gelmeyecektir
bizdeki duruma gelince, ekonomi uygun faiz ortamında büyür, bankalar perakende kredi satmak durumdadır evet lokomotif inşaat sektörü ülkeyi sırtlamıştır bu çark uygun faiz ortamında dönmek durumundadır bu nedenle faizler yükselmeyecektir
içeride dolar spekülasyonunu yapan fonlar maliyetlerini geçen yıl ağırlıkla 2.90 - 3.30 seviyesinde yaptılar ! bu seviyenin üstü tahtakalede yada bireysel yatırımcının elinde dolaşan döviz olmalıdır, köpüktür.
dolayısıyla iktidarın hızlı reformlarla ilerlemek istediği bu yıl öngörülen TL nin değerlenmesidir bu durumda dolar kuru ağırlıklı maliyet seviyesi olan 3.20-3.30 lara çok hızlı gelebilir bunun altı geçen yılki başlangıç seviyesi olan 2.90 lardır
fonların ağırlıklı maliyet seviyesi tuzaktır, satıp kaçmaları için ilk maliyet seviyelerinden şu anki kur seviyesine dek daha 60 cent vardır ve bu onlar için kaçırılmayacak bir kar marjıdır,
babalarının hayrına almadılar bu dolarları diye düşünüyorum , bu seviyeden yeni bir maliyet yüklenmek istemeyeceklerdir bunun maliyeti çok ağır olur :one:
şahsi düşüncem budur amatör bir değerlendirmedir
Dolar 3.30 seviyesine inerken borsayıda 75.000 seviyesine indirirler. Her türlü kazanırlar köpüğün altındaki sütü içerler
Aynı benzer dedikoduları ahmaklardan 25-30 senedir duyarım.
Sonuç? BIST30 un %65 ini yabancılar ele geçirdi.
Adam neden çıksın? Zaten bütün kazançlar temettuler yabancıya gidiyor. Bunu diyenler Türkiye'de son 25-30 senedir kotumserlik pompalayarak küçük yatırımcının daha da fakirleşmesini sağladı!
:) :) :)
ne kadar haklısınız
yerli ve küçük yatırımcı ne borsada ne mevduatta nede yatırım fonlarında tutunabildi,
her devalüsyonda tl mevduatlar eridi, her kriz sonrası spekülasyonda yerli ve küçük yatırımcı hisseleri yok pahasına sattırılarak yabancı fonların eline geçti
geçen yılki son döviz operasyonuyla türkiyenin hazine ve banka rezervleri dışındaki tüm döviz likiti açık edildi,
yine bundan 5 yıl önce gezi parkı olayları sonrası aynı operasyon altın üzerinde yapıldı ve milletin yastık altı tabir edilen bireysel altın tasarrufları buharlaştırıldı ??
milletin bireysel serveti ülkenin milli servetidir, çok acil olarak milli bir ferdi yatırım stratejisi oluşturulması gerekiyor ülkenin milletin serveti yabancının eline geçiyor
Yıl sonu $ kuru beklentimiz 3,90 düzeyi.
Trump’ın vergi teşvikleriyle ABD’ye ciddi ölçüde sermaye akışı öngörüyoruz.
Finans Yatırım/S.Pazı
DOLARA YATIRIM DAHA AVANTAJLI:
Yıl sonu : 3,90
Şu an : 3,55
Bu karı elde edebilmesiniz TL 'ye %20 faiz almanız lazım.
usd/zar eksiye geçti.
eur/usd 1.12 nin üstünde
borsa 97000 I devirdi..alıyorlar..bir bildikleri var herhalde diyoruz..
3.54 lerin altına kayar mıyız yeniden acaba..
Öyle gibi gözüküyor.
Bu arada forex ci arkadaşlar..
Sabah 8.30-10.00 saatleri arasında hangi yöne gidiyorsa günün geri kalanında tersi yöne gidiyor..
Haftalardır izliyorum durum bu..
Olacak olan şu.
Bir sonraki krizde BIST30 un %80 i yabancıların olacak.
Hepimiz köle gibi onlara çalışıyor olacağız. :)
Eyy heyy hoyy lafları işlemez. Para sahibi konuşur, boguren değil.
Alakası yok..
O 63 65 oranına fazla takılmayın..
Şirketlerin halka açıklıkları belli.
Yüzde 20 oranı nasıl artıracaklar mış.
Kim satacak bunlara bu kadar malı.
Eğer o dediğiniz yüzde 65 hakkaten yabancı ise boğazlarına kadar maldalar demektir zaten.
Ama o gördüğünüz oranın hepsi yabancı değil.
Misal k. b.k gyo lardan bi tanesinde arkadaş yazmış
Yüzde 23 ü yabancıda diye.
Ben biliyorum ki o yabancı değil patron.
Kağıt diplerde iken yabancı dan satış gösterip yerli kurumundan alım yapar.
Yukarılarda iken yabancıdan alım yapıp aynı kurumlardan satış yapar.
Milletin kafasını bulanırır.
Yabancı satıyo diye millet kaçar yada alıyor diye atlar.
memsa da bile bir ara citi yabancı vardı düşünün..:oleyo:
Ne memsa sı ne citi yabancısı ya..Güldürmeyin.
Ben yabancı takası olan kağıtlar gördüm 2 sen boyunca yabancı satış yaptı..
2 seneeee..
Her gün yabancı ekran başına oturuyor da 2 kuruş çıktı sat 1 kuruş düştü al.
Kağıt atıyorum 2 tl den 0.30 a kadar böyle böyle düştü..sonra 5 senedir sürüncemede.:)
Birde kağıt 2 tl iken 3 tl den anlaştık yabancı ile diyip de 70 kuruşa düşen boru firmaları var..Yabancı fon ile anlaşmışlar.
O da 4 sene süründü şimdi yeniden 3 tl lerde..
TITATIC BATIYOR:
Türkiye Garanti Bankası KAP'a yaptığı açıklamada, 410.6 milyon TL değerinde tahsili gecikmiş alacağını 17.1 milyon TL'ye varlık yönetim şirketlerine sattığını duyurdu.
Denizbank, yaptığı açıklamada, kanuni takipteki toplam 214.6 milyon TL tutarında tahsili gecikmiş bireysel kredi alacağının 23.3 milyon TL'ye 2 farklı varlık yönetim şirketine satıldığını duyurdu.
Şekerbank 139.6 milyon lira tutarındaki takipteki kredi portföyünü 7.2 milyon liraya Final Varlık Yönetim AŞ ve Mega Varlık Yönetim AŞ'ye devretti.
Yapı ve Kredi Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada yaklaşık 531 milyon TL'lik tahsili gecikmiş krediyi 27.5 milyon TL bedelle Güven Varlık Yönetim A.Ş.'ye sattığını açıkladı.
QNB Finansbank tarafından KAP'a yapılan açıklamada, kanuni takipteki toplam 789.6 milyon TL tutarında tahsili gecikmiş kredi alacağının 97 milyon TL'ye satıldığını açıkladı.
https://i.hizliresim.com/GBLJ72.png
Zar daki düşüş yüzde 1 i buldu.Saat 3 e kadar hemen hemen aynı durumda idik.
Bir haber mi var o tarafta..
Eğer yoksa TL nin takip etmesini beklerim..
Bugünkü borsadaki çıkış mana kazanır o zaman
Takipteki alacaklar (krediler) VUK daki şartları haiz olunca (şüpheli alacak) tümüyle o yılın kar zararına (zarar olarak) intikal eder.
Yukardaki haberdeki gibi belirli bir bedelle satılır ya da devredilirse o bedel de kar yazılır...:)
Aynen büyük mağazalardaki kayıp, çalıntı, fire gibi belirli oranlardaki zararlar normal (olağan) kabul edilir.
İşin doğasında vardır...
Çok başarılı banka yöneticileri(!)
Dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir haber düştü.Türkiye'nin en büyük bankalarından biri 530 milyon liralık tahsili gecikmiş alacağını bir varlık şirketine 27 milyon liraya satmıştı.
Bu haber hemen hemen hiçbir yerde yer almadı. Haberin gazetelerde yer almamasının tek nedeni bankanın yerli ortağının Türkiye'nin en büyük ailelerinden biri olması. Yani iyi bir reklam veren. Kimse böyle bir aileyi kızdırmamak için bu haberi görmedi.
KAP'taki o üç satırlık haber Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi anlatıyor. 530 milyon liralık alacağın banka tarafından alınamaması ve bunu son derece komik bir paraya satması, sektörde işlerin aslında hiç de iyi gitmediğini gösteriyor.
Normal bir ülkede olsaydı eğer, bu rakam çok konuşulur çok eleştirilirdi.
Ancak burası Türkiye ve insanlar görmedi, duymadı ve konuşmadı.
Tahsili gecikmiş alacakları varlık şirketine satan ilk banka bu değil. Birçok banka satıyor ama rakamın büyüklüğü Türkiye için acı veriyor. Olayı bir bankanın kârı ya da zararı olarak görmemek lazım. İnsanların ne halde olduğunu, borcunu ödeyemez duruma geldiğini ifade ediyor.
Varlık şirketi ne yapacak? Bu insanlara daha acımasızca baskı yapacak. Tehdit edip ailesini psikolojik olarak taciz edecek. Bu 530 milyon liranın yüzde 10'unu bile tahsil etse 53 milyon lira eder ki, o da yüzde 100'e yakın kâr demek.
Bankaların tahsili gecikmiş alacakları aslında her geçen gün artıyor. Buna rağmen bankalar halen piyasada acımasızca rekabet etmeye çalışıyor.
Şu an için bankaların ana felsefesi "sat ama nasıl satarsan sat" Personel de satıyor sırf kendisine verilen hedefi tutturmak için. Hedef tutuyor ama ortaya 530 milyon lira gibi tahsili gecikmiş bir alacak çıkıyor.
Bu tahsili gecikmiş alacak A veya B bankasının, fark etmez. Burada incelenmesi gereken bir başka konu banka yöneticilerinin başarısı ya da başarısızlığı.
Amerikan parasal genişleme politikası nedeniyle Türkiye'ye gelen ucuz ve bol para sayesinde oturdukları yerden para kazanan bankalar, aslında hiçbir ticari başarısı olmayan yöneticilerin de parlamasına ün yapmasına neden oldu.
Çılgınca tüketen bir toplum, 5 günlük 5 yıldızlı tatili bile bankadan 24 ay vadeli kredi ile alıp yapan insanların bulunduğu bir ülkede bankalar elbette çuval dolusu para kazanır.
Şu anda 5 günlük tatil için 24 ay kredi alan vatandaş yok. Kredi alanlar batıklarından kurtulmak için borcunu yeniden yapılandıranlar. Onlar da sonuçta borcunu ödeyemiyor ve bankalar bunu tahsil edemiyor.
Neredeyse tuvalette bile aklına bir ürün gelip, "buldum buldum" diye şubedeki personele "illa bunu şu kadar satacaksın" diyen ve dayatan matematik dehaları resmen çuvallamış durumda. Şimdi takke düştü kel göründü.
..... (mn TL) 1Ç2016 1Ç2017 % Değ.
Aktifler 223.066 262.133 17,5%
Krediler 150.917 179.426 18,9%
Mevduat 133.628 159.762 19,6%
Net Faiz Geliri 1.821 2.141 17,6%
Net Kar / Zarar 704 1.001 42,2%
Bankanın 2017 ilk çeyrek sonunda krediler toplamı 179.426 milyon TL...
530 milyon liralık devredilen tahsili gecikmiş alacağı krediler toplamına oranlarsak 530 / 179.000 = 0.003 gibi bir oran çıkıyor.
Bu oran fazla mıdır acaba?
Konunun uzmanına zormak lazım...:)
Zaten cikiyorlar.
Benim hanim carfour da calisiyordu.
Fransizlar 2 sene once hisseleri pazarliksiz birakip gittiler.
Dur bi konusalim 3 yok 5 falan yok.
Vinnnn.
Biz gittik.
Ne verirsen ver.
O sekilde.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında Maliye Bakanlığının artık alışkanlık haline getirdiği vergi afları aynı mantığa dayanıyor.
Yakında onlar da tahsili gecikmiş vergi alacaklarını Varlık yönetim şirketlerine ya da yandaş mafya liderlerine satarlarsa hemen her sektörde yaptıklarına uygun olur bence...
TRUMP GELİRKEN ZENGİNLERİN ÇANINA OT TIKAYACAM DEMİŞTİ.
ŞİMDİ BULA BULA ÖGRENCİLERİ, ÇALIŞANLARI, YEMEK KARNESİ İLE YAŞAYANLARI BULDU.
Donkişot demiştik; Geri alalım Palyaçoymuş.
Trump proposes dramatic #budget cuts to safety net over next 10 years:
Medicaid: -$616 billion
Food stamps: -$193bn
Student loans: -$143bn
Kapanışa yakın hem doları mümkün olduğunca yukarıdan hemde borsayı zirveden yapmaya çalışıyorlar..
Bugünlerde yan çizen dolar oluyor..Para borsaya akıyor çünkü fazla gizleyemiyorlar.
zar yüzde 1 aşağıda iken bizde dolar artıda
Normalde bu akşam dolara çakarak yarınki borsa açılışı için yakıt oluşturmaları lazım.