Ağabeyim sizin takdirinizi almak beni onore etti,tüm portföyümü boşalttım %50 döviz %50 faizde bekliyorum,tekrar teşekkürler.:ok:
ytd
Printable View
Bu forumda herkes kazandı-kazanıyor parayı ve EGO yu battal boy çuvalla taşıyamıyor.Birtek ben Tesus ,Kirsoy,Bozkurt reis kaybettik.
İŞ BANKASI Piyasa Değeri 21,689 MİLYAR TL, Defter Değeri 67,776 MİLYAR TL ... Güçlü iştirakleri var...
Bu iştiraklerin en büyüğü Şişe Cam grubu. Şişe Cam'ın yüzde 50,93 hissesi İŞ BANKASI na ait...
Şişe Cam'ın piyasa değeri 22,300 MİLYAR TL defter değeri 22,194 MİLYAR TL.
İŞ BANKASININ PİYASA DEĞERİ OLAN 21,689 MİLYAR TL DEN ŞİŞE CAM PAYLARININ PİYASA DEĞERİNİN ETKİSİ OLAN 11,357 MİLYAR TL Yİ ÇIKARIRSAK ;KABACA İŞ BANKASININ BANKA KISMININ PİYASA DEĞERİ 10,332 MİLYAR TL KALIR.
İŞ BANKASININ DEFTER DEĞERİ OLAN 67,776 MİLYAR TL DEN ŞİŞE CAM PAYLARININ DEFTER DEĞERİNİN ETKİSİ OLAN 11,303 MİLYAR TY Yİ ÇIKARIRSAK ; KABACA İŞ BANKASININ BANKACILIK KISMININ PİYASA DEĞERİ 56,473 MİLYAR TL KALIR.
BAŞKA GÜZİDE İŞTİRAKLERİ OLMASINA KARŞIN İŞ BANKASININ BANKACILIK KISMININ OLUŞAN BU RAKAMLARA GÖRE PD/DD DEĞERİ 10,332/56,473=0.18 YAPAR.
İş Bankası'nın karı olan 6,810 milyar Tl den Şişe grubundan gelen yaklaşık 1,070 milyar Tl karı çıkarır ve yeni oluşan 5,740 milyar tl ile kabaca bankacılık kısmı piyasa değeri olan 10,332 milyarı oranlarsak da kabaca bankacılık kısmının F/K DEĞERİ 1,8 çıkar.
Özetle böylesi bir değer potansiyeli varken günlerce GARAN vs konuşmak bana absürt geliyor... Eğer bir banka kağıdı almayı düşünüyorsanız bu kağıt bence kesinlikle İŞ BANKASI olmalı...
Garan ve diğer bankalarda dipler delinirken İş bankasında dipler yükseliyor dikkat ettiyseniz...
Bırakın bahçeliyi vs onlar günlük muhabbetler... Tüm gün ons altın ve gümüş diye yırtındım tınlayan olmadı...
Epeydir bu forumda gerçek anlamda borsa konuşulmuyordu, umarım ilk taşı atmakla beraber devamını getirirsiniz...
vadeli piyasalar APS görmek için OPEN İNTEREST indikatörünü grafiğe ilave edebilirsiniz.
Tek sorun sadece günkük grafikte çalışır.
x30 veya x100 üzerine sadece özel formül yazılarak atılabilir.
kaybedenler kulübüne +1
Ben hisselerle hiç ilgilenmezdim...
Garan çok gündem olduğu için bakayım dedim...
Tepki gelirmi diye düşündüm...
Garan ın uzmanı,
Kararanı,
Hocam bir yorum alabilirmiyiz...
Türkiye'de son 24 saatte 240 bin 12 Kovid-19 testi yapıldı, 39 bin 302 kişinin testi pozitif çıktı, 152 kişi hayatını kaybetti.-AA-
Kasımda da bunu demişti şey etmemek lazım
Reuters, eski Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınmasının, Naci Ağbal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yaparak döviz rezervlerinin eridiğini söylemesi üzerine olduğunu ileri sürdü.
https://www.haberler.com/reuters-erd...757759-haberi/
estağfurullah.. bende herkes gibi düşüncelerimi paylaşıyorum. yani omuzuma bir görev yükleyerek yazan biri değilim. lokomotif olmasından dolayı sürekli paylaştığım için öyle algılanabilir. ama kesinlikle öyle bir şey yok, olamazda..
GARAN_ kısaca düşüncemi söyleyim. ama bu bir tahmin olur. inandığım gerçek ise garan verdiğim desteklerdirtir. tutunabilirsek ne ala, tutunamazsak yapacak bir şey yok... herkese bol şanslar
1700 altı topladığım ek ons pozları kapattım kar cebe diyelim şimdilik :)
uzun zaman evvel yazmıştım, hesabın doğru ama eksik, zira iş bankasının tek iştiraki şişecam değil, halka açık olanlar ansgr- anhyt- işfin- isgyo- ismen- isgsy vs bankanın iştirak paylarının değeri iş bank'ın şu anki piyasa değerinden daha fazla.. evet daha fazla, yani bankacılık faaliyetleri eksi piyasa değeriyle işlem görüyor aslında.. ve, halka açık olmayanlar içinde milli reasürans diye bi şirket var, anadolu sigortann 10 katı falan bi değerlemeye sahiptir
isctr, bedavadan biraz daha ucuz
hayirli aksamlariniz olsun. Sayin dovizciler ne oriyonuz. sanki artik cisim iyice belirginlesti dikkat das dusebilir ayuu cikabilur.
kesinlikle YTD
isctr iştirak portföyü
https://i.hizliresim.com/5g1PhU.png
isctr piyasa değeri : 21.690 milyon TL
Dolar Doggy Arjentino senaryosuna kısa bir mola verdim...
Bu konu nedense pek gündemde değil ama çok coktehlikeli durumlar oluşmaya başladı Rusya ukranyanin tarafsızlığı garantorlugunden çekildi gerilim ciddi şekilde artmaya başladı biz kendi ekonomik calkantilarimizla bogustugumuz için yani başımızdaki tehlikenin farkında değiliz sadece
ismen eksik kalmış, 5.573 mn TL piyasa değeri, %65,7 pay ile 3.664 mn TL daha iştirak payı var iş bankasının, yani sadece halka açık şirketlerdeki iştirak payı 26,5 milyar.. geride milli re gibi bi şirket daha var, işnet gibi halka açılsa 2-3 milyardan fiyatlanabilecek bir sürü daha iştiraki var.. en muhafazakar yaklaşımla iştirak portföyü 40 milyar.. ve şu anki fiyatlama bu iştirak portföyü hiç yokmuş gibi bir değerde, çünkü bankacılık faaliyetlerinin çarpanları diğer bankalar ortalamasında
Neden doğru değilin cevabı.
https://i.hizliresim.com/FT4w6Q.png
Şişe 16.03.2020 tarihinde 3,38 tl .
https://i.hizliresim.com/G6rLyy.png
İşmen 70 kuruştan buralara gelmiş.
https://i.hizliresim.com/s1yfFe.png
İŞ GİRİŞİM 1,50 tl. imiş, yükselmiş 30 tl den yarıya düşmüş
şöyle : yabancı fonlardan bir ordino geldiği zaman, trade desk bunun bilgisine sahiptir, mesela 60 milyon lot garan satılacaksa piyasa satıcılı olacaktır, o halde biraz endeks shortlamak uygundur, satılacak mal daha henüz satılmaya başladığında trade desk vadelide shortlamaktadır, diğerleri n'oluyo lan dedikçe short basar, birazdan garan'da kademeler peş peşe yıkılacaktır zira.. ve makas daralır
normal şartlarda mekanizma böyle çalışır, ama bugün mesela devasa garan ordinosuna rağmen makas açık kaldı.. bunu şöyle yorumluyorum : blok satışların sonuna yaklaştık, yarın yada öbür gün bir haftadır altına girdikleri bu malları ertimek için yukarı yürümek durumundalar, makas o yüzden daralmadı
https://i.resmim.net/s68tr.png
https://i.resmim.net/s6vtW.png
tskb gyo'nın 2020 yılı 12 aylık konsolide olmayan net zararı 45.781.223 tl (2019/12 aylık: 52.113.273 tl)
40 kuruştan buraya gelmiş.
2 defa bedelli sermaye artışı yapmış bir şirket, tek kelimeyle LEŞ.!
ytd
2015 satış hasılatı 7.4 milyar, favök 1.3 milyar, net kar 0.9 milyar
2020 satış hasılatı 27 milyar, favök 5.7 milyar, net kar 3.1 milyar
5 yılda 4 kat büyümüş şirketin bilançosu, fiyat da 4 kat.. o zaman da ucuzmuş, şimdi de..
fd/favök 5x, f/k 7x .. bu fiyatlamaya balon diyebilecek birisi, gitsin kaz falan gütsün, yani borsayla uğraşmasın
Temel analiz böyle pis iş işte. Sen görürsün fiyatı alırsın millet konuşur durur. En sonunda ise hee şey aslında rücu eder, paralar gelir.
He iş grubunda çok büyük beddua ve ahım var. Soda ya çaktılar ve çöktüler, iki elim yakalarında. Resmen çökmek eskiden küçük çaplı mafya benzinlige filan çökerdi her şeyin bir raconu vardı. Yazıklar olsun.
Bu para kazanmayız demek değil ama ahım var işte.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse burim fiyatına da dolar bazlı bakınız o halde. Zaten dolar bazlı çalışılması gereken bir şirket.
Temel olarak ucuzluğu bana göre tartışmaya kapalı bir şirket. Grubun pis işler yapması ve buna göz yumulmasi ayrı bir olay.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya görebilir dibin dibi onun dibinin de dibi olabilir. Bu ayrı bir şey. İddiası olmaz borsa bu ya tüm borsa taban yedik daha gecem hafta :)
Ama çok aşırı ucuz artmış filan da değil, ayrıca 1 sene önce 3.38 gören şişe ile su anki şişe aynı şişe değil şirket kaç katına çıktı birleşme ( ve haksız mala çökme) ile.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İŞ BANKASI Babamın malı değil,ben düşüncelerimi yazdım,sizlerde yazdınız.
Saygı duyuyorum.
Zaman kimi haklı çıkartacak göreceğiz.
ytd