hissede sahipliği belli bir oranın altına düştümüydü inan şirketin borcu umrunda olmayacak...
durmadan hissesini satıyor oraya buraya...
Printable View
SASA'nın bu gidişatı artık korkutmaya başladı..
Patron uyuya kaldı galiba +1 yaptı basmadı halen enteresan
Gazetelerde 3 yıl önce bu haber çıkmıştı. Linkini de aşağıya kopyalıyorum...
Önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek PTA tesisleri bu anlaşmanın eseri olacak...
SASA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, bu anlaşma ile SASA Polyester Sanayi A.Ş'nin Çin ve Hindistan dışındaki en büyük polyester üreticisi olacağını belirtmişti...
Bu dev yatırımın meyvelerini yakında göreceğiz... Hisseye kısa vadede etkisi ne olacak bilinmez tabiki...
https://www.haberturk.com/sasa-invis...%B1%20belirtti
Dünyanın tek hattaki en büyük kapasiteli ve en yüksek verimli Saflaştırılmış Tereftalik Asit (PTA) işletmesinin Adana’da kurulması için ilk imzalar atıldı. SASA Polyester Sanayi AŞ, Saflaştırılmış Tereftalik Asit (PTA) yatırımında dünya devi Amerikan Invista (Koch Industries) firması ile 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşması imzaladı. SASA, PTA yatırımında dünya devi Amerikan Invista (Koch Industries) firması ile 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşması imzaladı.
İnternette PTA nedir diye arattığımızda kısaca şu bilgiler geliyor...
PTA, genellikle %99.98 saflıkta beyaz toz halinde, kristal yapıda bir petrol ürünüdür. Erimez. 300°C civarında süblime olur. Suda, kloroformda eterde ve asetik asitte çözünmez. Alkolde az çözünür. Alkalilerde tamamen çözünür. Yanıcıdır...
PTA, çeşitli polyester ürünlerin (polyester elyaf ve iplik, PET şişe, film) üretiminde hammadde olarak kullanılan bir petrokimyasal üründür....
52,4'ten, son 4bin lotu satmıştım. Bugün tekrar ilk bin lotu aldım. Yeni kurulum yapıyorum Sasa Reğiz'e. Elinde yüksek lotu ve maliyeti olanların zor bir dönemeci daha olacak, o da Pta üretim hattının bu sene açılmaması. Bu aşamada, nakit döngüsü için tekrar "patron satışları" gelebilir, gidebilir. Yaşayıp göreceğiz.
Ayrıca sürdürülebilirlik raporunu okumayanlar, patronun neden hisse sattığını anlayamaz. Raporu iyi anladığımı düşündüğüm hatta "bildiğim" için Sasa'nın kağıt üstünde sunduğu kapasiteye ulaşması için para lâzım, patronda buluyor parayı bu aşamada. Kötü bir şey mi bu... Baktığımız yer kısa vade mi, uzun vade mi...
Erdemoğlu, nitelikli yatırımcılara borsa dışında hisse satışı ile yatırımlara kaynak sağlama hususunu bir ara bir röportajında da açıklamıştı. Bir kaç ay önceki paylaşımlarda bu forumda olması lazım...
Hatta gazetecinin bedelli sermaye artışı düşünüyor musunuz şeklindeki sorusuna ise ;
Borsada ki sasa yatırımcısı bedelli olayını sevmez, o yüzden düşünmüyoruz... demişti...
Haberi sasa şirketinin resmi sitesinden buldum şimdi... linkini paylaşayım...
http://www.sasa.com.tr/duyuru/detay/...hesabina-gecti
Seans sonuna göre durum böyle...
BOFA'yı alıcı tarafta görmek moral oldu...
[IMG]https://i.hizliresim.com/igkc2nx.jpg[/IMG]
Patron bu dönüştürülebilir tahvilleri hisseyi kaç fiyat üzerinden anlaşacak ihraç olayını takip etmemiz lazım bize ilk o lazım ve hala bekliyoruz o kap gelmedi hala önemli Olan o fiyati 59 küsurat 46 kusurlardan verdi ihracı kactan yapacak o parayı hala içeriye koymadı bi alsın fiyat şu desin ondan sora tahsisli satışları hisseye koymaz patronda kurşun olmuş olacak ytdegil lütfen onu takip edelim ve bilgi paylaşalım milyarlık lotlari adam hemen satacak değil ortaklık 200 bin avro borç alırken de başlamış olabilir 2026 dolaşım dahada artacak tahsisli olacak bedelsiz vermez ise zate şirkette ki payını kaybeder onu dengeli tutmak için bölünmeler olacak vb .ytdegil ama patron şu kapı atsin artık şu fiyattan hisse fiyati ile tahvil ihracını kendime yaptım bunu bekliyorum ytdegil bol sabır olmadı nasip ytdrgil
Sunuda belirteyim pdtahvil olayı aslında arzu çoğaltıyor normalde hisseler kendine gelemez ama hissenin hikayesi büyük diye kaldıra biliyor ytdegil
Dün patron uyuya kalmamış 1 milyon lot almış:)
Evet öyle olmuş, ben de şimdi KAP'taki haberi gördüm...
KAP haberi :
25/09/2023 - 25/09/2023 tarihinde SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 45,42 - 46,04 TL fiyat aralığından 1.000.000 TL
toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu
işlemle birlikte SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 25/09/2023 tarihi itibariyle %58,60 sınırına
ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
Bugün de alımlar devam eder mi acaba ? bakalım seans içinde neler olacak...
Erdemoğlu hissesine nihayet
sahip çıktığını ilan etti
hayırlısı olsun
geçen hafta 59 milyon satıp bu hafta 1 milyon lot alıncamı hissesine sahip çıkmış oluyor...
ya arkadaş açın biraz gözünüzü...
Bu kadar büyük pastayı Erdemoğlu'na yedirmezler ve Erdemoğlu o kadar borcun altından tek başına kalkamaz.
Ya SASA batar ya da eninde sonunda o ortaklık gelir.
Batarsa herkes bir bardak soğuk suyu başucuna koysun (bu kadar yol alınmışken bu çok mümkün değil sanırım).
Oratklık gelirse ne olur onu kestirmek lazım (uzuncular için yazdım).
-------
YTD
Dikkatli olmak lazım.
Kurumsala her satılan seviyenin altı olmaz diye ky alım yaptı.Şimdi de patron aldı diye atlamamak lazım. Çünkü insanlar maliyetleri düşsün diye hala almaya devam ediyor..
Ayı piyasasında aşağı maliyetlenme yapmayın...
Alınan çok cüzi bir lot ...45 milyon tl...
Altlarındaki arabalar bu fiyat ...
Merak ediyorum böyle şirketler için batma ihtimali vs çok rahat konuşuluyor. Batacak işletmeye 75 milyon Euro kredi kim ne sebeple verir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Batarsa da beni üzmeyecek bir param var şu anda sasa'da...
korku salanlar vız gelir tırıs gider... bildiğimi okurum...
korku salanların yatırımcı değil al-sat yapan oyuncu olduğunu biliyoruz... o kadar...
İso 500 Türkiyenin dev sanayi
kuruluşları açıklandı
500 Şirket içinde sasa
22 nci dev sanayi kuruluşu
Sasa nın hikayesini anladık az buçuk. Niye düşüyor yada ne olunca yükselecek az çok tahminde bulunabiliyoruz.
Benim kafamı kurcalayan konu. HEKTS ile SASA neden paralel hareket ediyor. SASA nın borcuyla ya da yatırımıyla HEKTS'ın ne alakası var? Ya da tersi durumun SASA ile ne alakası var?
:cool: neler oluyor öyle...
Perşembe günü söyle güzel bir kap gelse şimdiden onu fiyatlamaya başlasa güzel olur ytdegil maliyet çok düşüremedik sabır sonu zafer olur insallh nedim amk ağlanacak durumdayız nasip
Ay habire tavan bozuyor ayool
1 GW p. Enerji santrali kuracak . Eder 1000 MW
Dün 50 MW bir santrali gezdim resmi olarak, 700 dönüm üzerine kurulu GES
Sasanin kuracağı santralin büyüklüğünü siz düşünün artık
Tavandan 46 milyon adet hisse el değiştirdi.
Hacim ile yükseliş , yükselişin devamına işaret eder.
Yorumlayacak çok şey var. Yatırımlarını konuşsak haftalarca konuşuruz. Hatlli satarak nasıl milyarlarca dolarlık yatırım yapabiliyor v.s v s
Özet yapayım kısaca;
Su akar ,yolunu bulur .