Twitter'da son zamanlarda isimsiz akýl hocalarý çoðaldý. Belki ELon Musk yönlendiriyor.
<<<<<<<<<<<<
Tired —> Nap
Sad —> Music
Stressed —> Walk
Angry —> Exercise
Burnt out —> Read
Feeling lost —> Pray
Overthinking —> Write
Anxious —> Meditate
Printable View
Twitter'da son zamanlarda isimsiz akýl hocalarý çoðaldý. Belki ELon Musk yönlendiriyor.
<<<<<<<<<<<<
Tired —> Nap
Sad —> Music
Stressed —> Walk
Angry —> Exercise
Burnt out —> Read
Feeling lost —> Pray
Overthinking —> Write
Anxious —> Meditate
SP500 de ölü kedi zýplamasýnýn son noktasý olarak 4150 yi görüyorum.(resesyon ,düþen karlar)''Bize ne sp500 den'' denilebilir..Malum TEMMUZDA onlar çökerken biz ralli yaptýk..
PAPAZ ,HER GÜN PÝLAV MI YER?
Bu hafta ÞUBAT ayýna gireceðiz..5 þubatta dolunay(72 saat önce -sonrasý) ve 11 Þubat ve sonrasý...Bunlara da dikkat etmek lazým.:)
Her þey grafik deðildir...Burayý aþarsa buraya gider demek..Ankara dan ÝSTANBUL a gidince ÝZMÝT i geçersen ÝSTANBUL görünür demektir..
Bu mantýk VÝOB da çökertir.Yok saat lik kapanýþ dersin 80 puan üzerine çýkar...0radan long yaparsýn..Sonra PULL BACK yapar..hatta altýna iner..yine saatlik kapanýþ dersin...160 puan zarara kapatýrsýn...Bu mantýkla ettiðim zararýn hesabý yok..40 kontratta eder -64.000 tele zarar..Geçin o iþi..
Onun için Teknik yaparken araya temel analiz(sp500-siyasi durum,faiz,dolar vs...) de yapmak lazým...
Teknik analizin %95 ini ortalama bir kitapta bulabilirsiniz.Onu zaten borsa yatýrýmcýlarýnýn çoðu bilir..Birazda analiz lazým...ALÝ AÐAOÐLU der ki:'' TEKNÝÐÝ ZORLARSAN SANA ÝSTEDÝÐÝNÝ VERÝR''
Sn. ACM yazmýþ, 3 Þubatta enflasyon gelince o ralli de bitecek diye.
Burada bir hata yok mu? Enflasyonun %40’a düþmesi (ki oraya hemen düþmeyecek), fiyat artýþlarýnýn bittiði anlamýna mý geliyor?
Resmi enflasyon %80’ken þirketler karlarýný 3-4 kat artýrdý.
Þimdi enflasyon %40 olunca karlarý artmayacak mý diyorsunuz?
Hiçbir þey olmasa enflasyon kadar artar. Ki bunlar fiyatlama gücü yüksek þirketler. Dikkat edin, deflasyon yok, baz etkisiyle geçici bir dezenflasyon var.
Sürekli kur daha yukarýda olmalý diyor herkes. Bu durumda fiyatlar sabit mi kalacak?
2023 Ocak Big Mac endeksi yayýnlanmýþ.
https://i.hizliresim.com/lhsjn7v.PNG
2 aydýr pasaport verilemiyor..
yenileme müracatýnda bulundum. 2 defa da acil dedik..
Yok, ...
Uçak yapýyoruz,yerli araba falan filan..
arkadaþ sen daha pasaport basamýyorsun? Kaðýdýn,çipin vs. elinde yok..
Þirketleri bilançolarý üzerinden deðerlendirirken þüpheli olduðu herkesin malumu TÜFE rakamlarý yerine ÜFE rakamlarý baz alýnsa (usd de baz alýnabilir derdim ama suni olarak baskýlandýðý için þimdilik rasyonel deðil) çok daha fazla sayýda þirketin öz kaynaklarýnýn enflasyona göre aþýndýðý ortaya çýkardý.
Enflasyon muhasebesi geçen senede uygulanmadýðý için bundan en büyük faydayý vergi gelirlerini artýran hükümet görecek. En büyük zararý ise önce þirketler sonra pahalýlaþan fiyatlar ve azalan alým gücü ile halk yiyecek. Yükseliþ eðilimindeki enflasyondan þirketlerin çoðunluðu uzun vadede ciddi zarar eder kanaatindeyim.
internette þikayetlere de baktým.. ayný durumda çok kiþi var..
Yeþil pasaport farklý olabilir..
https://www.sikayetvar.com/nufus-ve-...asaport/teslim
[IMG]https://i.hizliresim.com/14n6nzs.png[/IMG]
nakitte rezervi en yüksek banka AKBANK?
derdi ne acaba?
NKOLAY üzerine çýktý...
Kredi kartý faizi öyle zaten
Sana tahsis etmiþ belli miktarda..
Kullansan da kullanmasan da hesabýn içinde...
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabahtan akþama kadar kýçýný yýrtanlar var teknik analizle ilgili :)
nereni yýrtansan yýrt bu þablonu çalýþtýran bu piyasada çok adam var ,
sen zarar yazýyorsun diye baþkasý zarar yazmaz , ayný þekilde terside olabilir.
oraya giderse o olurmuþ buraya giderse bu olur deyip küçümseyenlerin durumu senelerdir topiklerde bellidir .
kapý kapý forumlada gezerler onu bunu okuyup kendi analizi gibi satarlar adama sorarlar beðenmediðin teknikçiyi niye takip edersin diye sorsan bir dünya masallar anlatýr bunlara biz çakma piyasacý diyoruz :)
felancý bunu yazmýþ diyip adamý kötüleyene kadar ,yazýpta gidenleride koyacan oraya sonra kendi ne soracan ulan sabah akþam ahkam kesiyorum bir dikili analizim yok :) malesef bu kadar kýskanç olmaya gerek yok sivilce çýkarýrsýnýz:kahkah:
formasyon avcýsý BULUT dan sevgilerle...:)
Sana neden batýyor?..Teknik senin patentinde mi?Senin NEVROTÝK marazlý ,bazýlarýna takmýþ ruhsal zýrvalýklarýný dinlemek zorundamýyýz?
12 aydýr burada..öbür köyden 2 kiþiye takmýþ..burada kusuyor..Çakal, o adamlara beni benzetme..Anladýðýn dil bu ise en alasýný ben de bulursun.
Forumun asaleti kirlenmesin diye es geçtim,geri vites olarak algýladý.
Adam ruh hastasý..Burada her þeyi üzerine alýnýyor...Tokatlý''sana demedim'' diyor...''yok yok bana dedin'' diyor...
Embesile kaç kare dedim..Bu mantýkla viob da batýlýr..bak cumaya dedim...MANTIKLI CEVAP VERSE..TAMAM DERÝM..
Adam ,teknikle ilgili eleþtiri yapýnca üzerine alýnýyor.
Adam cidden RUH HASTASI..Ben de zaman zaman forumdaþlarla takýþýrým..O der, ben derim..Olay kapanýr.
Bu manyak ,diðer köyden ,buradan 3-4 kiþiye takmýþ..Alakasýz bir þekilde alýntý yapar..Sürekli olayý gündemde tutar.
Cuma günü forumdan bir arkadaþ bir þey söyledi....VAY EFENDÝM SEN BANA DEDÝN...dedi..
Arkadaþ,hayýr sana demedim, dedi..ama hala diretiyor..Bana dedin,diye...OYSA BEYAN ESASTIR...
Adam efelenmek için bahane arýyor..
geçen seneden önce hatýrlamam bunu..geldi,birileriyle husumetini,polemiklerini devam ettirmek için habire alýntýlar vs..
Önce adam ol..hayat ,borsa da deðildir..bak bu gün hayat hakkýnda-siyaset hakkýnda ne güzel yorumlar yapýlmýþ...olmadý ÝLAÇLARININ DOZUNU ARTIR...Ama gelipte 9 yýl önceki baþkalarýyla olan manyaklýðýný buraya dökme.
BULUT ve ABKA ne olur lütfen bir pazarýnýz var neþe ve saðlýk içinde zaman zaman acý tatlý mutlu mesut geçinip gideriz kavga ile bir yere varamayýz lütfen sukunet...
Kimse göçmemiþ bu dünyadan MAL ile kalp kýrmaya deðmez ...
sn.rosense,
Bir yere kadar sabýr...Tekniðe eleþtiri getirince üstüne alýnýr...Cuma günü bir arkadaþ olaðan bir þey söyledi...yine baþladý: salça -tuzluk saçma sapan sözlere..2 de bir 9 yýl önce KUZU-CONSESNUS ile olan olaydan dolayý burada hakarete baþlar....TAKINTILI
Ayýp olan þu: sürekli takýntýlý olduðu o kiþiler cevap hakkýný BURADA kullanamýyor.Onlarýn eli kolu baðlý ama sen saldýrýyorsun.
20 yýldan fazladýr forumdayým..ilk defa böyle marazi bir vaka ile karþýlaþýyorum..
Sabah ne kadar güzel ortam vardý.Keyifle okudum.Yazan arkadaþlara teþekkür ettim....Benim tekniðe eleþtirimi(saatlik kapanýþ olayý) üzerine alýnýp baþlýyor hakarete..cevap vermezsen VÝTES ARTIRIYOR...DELÝ KENDÝNDEN DAHA DELÝYÝ GÖRMEDÝKÇE USLANMIYOR(MALESEF)
Al sana kendini , KUTSADIÐIN TEKNÝÐÝ ispatlama þansý...O dediðin tekniðe göre VÝOB da gerçek zamanlý iþlem yap..
Anýnda yaz ve saati gösteren ekstreyi ver. 5-6 iþlem yap...En az 20 kontrat olsun...haydi...
NOT. forumdaþlara..ben ifrat-tefrit yapmam..teknik yoktur demem ama tekniðin pek çok açýk noktasý var ,derim(1 veya 2 saatlik kapanýþ olayý vs...onu beklersen baþka beklemezsen baþka sýkýntý..ve kocaman zarar)).Ýzmiti geçince ÝSTANBULA gidersin demek meziyet deðildir.
Geçtigimiz hafta CITIBANK Yabancý, en çok aldýðý ve sattýðý hisseler aþaðýdaki resimde.
https://i.hizliresim.com/iimy559.png
Ulan senden baþka topikte embesi varmý lavuk sabahtan akþama kadar milleti eleþtirmekten baþka ne yapýyorsun burada lale.
tokatlýnýn avukatýmý oldun þimdide ne bok olduðun belli deðil topikte , sanane benim taklarýmdan lavuk lavuk sabah akþam milleti yazan sensin yok taner yok aðaoðlu þimdi sacro sen normal analizi anlamayan adamsýn okuduklarýný anlmadan çýkmýþýn benim yazdýðým çizdiðimi eleþtiriyorsun geç bu iþleri tokatlýda sende bana yazýyorsun salladýðýnýz sürece sallarým hodri meydan..
bom boþ abkacýk bunlarý yazýyorsan zaten okumasý anlamasý olmayan adamsýn benim výopla ilgili iþlemle ilgili yorumum yok grafýn üzeine pýst 100 yazýyoruz senin gibi boþ insanlar anlamýyorsa yapacak birþey yok.
xu30 da alýr satarým yatarým havanýn durumuna göre , formasyon ararým bunu vurkaçlýk olarak kullanýrým sana ne yapamadýðýný neden kýskanýyorsun abkacýk.
bana manyak diyorsun daha manyaklýðýmý görmedinki þuanda yaptýðým sadece nasýl geliyorsan o þekilde yürüyorum.
tokatlýnýn avukatý abkacýk miniyatýrýmcý ile kteknik konuþtuktan sonra senin tokatlýn bak söyledikleri burada ben ne demiþim ben bildim diye attýðým msj koy demiþim koyamayýnca U dönüþü baþlar sende bunu savundun.Benden sana tavsiye burada tanere bok attýn , sacroya bok attýn , þimdi aklýnca geçen bana salladýn yav niye okuyorsun beðenmediðin insanlarý , nedir milletle dalaþma merakýn sonra çýkýp hedef saptýrma ben takmýþýmda þuymuþtu sen önce aynaya bir bak insan rahatsýz olduðu yorumlarý takip etmez..
RED listesine koyarsýn hiç bir grafý yazdýðýmý görmezsin:)
bunu yapmayýp ortaya sallayana sallanýr.
bende sallýyorsam banada sallayýn...
bu iþler o kadar basit olmaz bizde..
kolay gelsin..kusura bakmayýn
Þimdi bu adamýn 100 k dan fazla takipçisi var.O kadar kesin konuþunca etkilenen olmaz mý?Oldu da ..zaten ertesi gün direk tavan açtý...sonrasý malum...Mesajlar hala orada...
Bunu AKBNK için söylese kötü niyet aramam..zaten tarihi dibin %80 üstünde...Ama 30 katýna çýkmýþ hisseye ,gel gel dersen KAMU ADINA bu kötü niyeti ifþa etmek lazým...
Kesin konuþmalar ve bir yalaný ýsrarla iddialý söylersen birileri inanýr.''Bu adam bir þey bilmese bu kadar kesin konuþmaz...Yoksa takipçilerine rezil olmayý kim ister ki'' diye düþünür..
..oysa yaparlar...
Ben bu toplumda o kadar þe....insan gördüm ki: PEYNÝRÝ SÝZE GÖSTERÝR VE TÜM GÜCÜYLE YEMÝN EDER...SEN YANLIÞ GÖRÜYORSUN O PEYNÝR SÝYAHTIR..DÝYE...
SELÇUK (XTRADE..) VAR..Temmuzda 1.30 dolarken: DAHA DOLAR RALLÝSÝ BAÞLAMADI...3-4 AYI VAR '' dedi...sonra borsa 2.5 dolar olunca: ÖZ ELEÞTÝRÝ YAPAYIM.DOLAR RALLÝSÝ ERKEN BAÞLADI'' DEDÝ...hayda..o zaman alým yapmayýp bekleyenin zararý ne olacak..ve bilirsiniz bu adam kesin konuþur..güzel hitabeti vardýr..
sacro burada topik sahibiydi burada yönetimle ters düþtü kapattý gitti , bir ara whatsap üzerinde paylaþýmlar yaptý , buradan giderken bana teklifte bulundu hisse netten giden teknikçiler kendilerine gruplar kurdu kendisi iyi teknikçidir .Burada yazarken çok tahtada doðru teknik tespitler yapmýþ birisi idi eskilerden tanýyan var ise bilirler teknik becerisini , sonra kuþ sitesine geçmiþ ama onun oyun sitili hep böyledir teraziye koyulacaksa insanlar artýsý eksisi ile konulmalý.
bu yazdýklarýmý eskiler bilir fazla birþey anlatmaya gerek yok.
kuþ sitesinde yazan çizen teknikçilerin %70:hn: mezun olmuþ teknikçilerdir...
ha baþka filmlere bulaþýp para kazanýlýyorsa ALLAH nasip etmesin kim yapýyorsa.
SACRO ,7-8 hisseye uçuk hedef vermiþti..
Bana ilerde uyacak olan NETAÞ-SKTAÞ olabilir...Hele zamaný gelsin..Zaten bu hisselerde hedef verildiði günden beri %30 düþtü...
Ama netas 1 dolar olursa(tarihi dip-global þirket) ve sktaþ(chp kazanýrsa...muhalif olduðundan bazý adýmlarý olumsuz olarak cevaplanmýþ ve dolar bazlý dibe yaklaþýrsa)....
evet mantýk bu..
20 kat gitmiþ hissede orta vadeli yatýrým yapamam..elbette 20 kat giden sasa gibi 40 katta gider..ama gece rahat uyutmaz..ve terse düþersen 5 yýl beklersin..
neyse size kolay gelsinn
Öbür köydeki 2 kiþiye salladýðým yazýlmýþ :) o kiþi buradan kovulan consessus sadece bana deðil buranýn yönetiminden tut , ortama þahýslara herkese sallýyor , salladýklarýnada msj attým özelden insanýz ya daha ne hakaretler ediyor.O siteye giremiyorum girsem ne yapacaðýmý biliyorum hemen engel geliyor yoksa bugunde yazdým içerde veya dýþarda ne gerekiyorsa yaparým bilenler bilir.Burayý sabah akþam okuyor bu yüzden kendimce buradan cvp veriyorum , ha bir yanlýþým varsa yönetim uyarýr ..
kimse algý iþine girmesin.
Ben yazacaðýmý yazdým....dikkat edersen ben onun yazýsýný bile alýntý yapýp yazmýyorum...kötü söz bu forumda yazmak istemiyorum.....yazdýðýmýz açýk ve sade....asla kývýrmadýk....hakaret etmem ben ....form sahipleri elbette yazdýðýný görüyor....geçen onu uyardý ama anlamadý ....tahminen tekrar uyarýr....
Dediðin gibi aç kontratlarýný resmini at ortaya kazan alkýþlayalým... Yapabilir mi onu görecez.....Neyse baþýný aðrýtma....
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...3zlOhiYew&s=19
M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
NATO ile Rusya arasýnda tehlikeli týrmanýþ
Rusya Federasyon Konseyi Senatörü Pushkov, NATO’nun Rusya ile doðrudan askeri çatýþmaya doðru ilerlediðini söylerken, NATO Askeri Komite Baþkaný Oramiral Bauer, NATO’nun Rusya ile doðrudan bir çatýþmaya hazýr olduðunu açýkladý.....
görünen o ki bir kaç güne kalmaz borsalar sert etkilenir bu gerginlikten.....Öncelikle avrupa borsalarý....geçikmeli, tüm dünya borsalarý.....
bizde bir aya yakýn babalarýn mal boþaltmasý
https://i.hizliresim.com/g6jwkui.png
Peþi sýra Mavilim ahmet abim de devamlý Grafiklerini yukarýya çizerdi bu gün 4500 civarlarýna gelir mi diye bir resim görünce Elliot sayýmlarýndan da bir kaç grafik aþaðýya saymýþ ..
hayýrdýr diyorum artýk
Burada ne yapýlacaðýna sizlermi karar veriyorsunuz ,
sen big þortun þortundan tutansýn burada hergün gelip onu soruyordun güldürme beni:)
Abka ya yazdým yaptýðým iþlemleri bak okumadan onu alýntýlýyorsun , önce okumayý öðren .
ama beni oku bana sallayacaksan ,kötü söz demiþin ya o zaman yiyiyorsa alýntýlayacaksýn cuma msj bana yazdýðýn kabak gibi belli ama kývýrýyorsun , sonra benim ayarým kaçýnca ithamda bulunuyorsun ya ben yazýnca kötü söz sahibine ait :) ne kadar kolay deðil mi peki yazmadýðým þeyi toplum karþýsýnda yazmýþ gibi algý yaratmak ne olacak , bak kardeþ yolda yürüdüðümüzü düþün yanýmdan geçerken karnýndan da konuþsan normal hayatýmdada cvp veririm hayýrdýr diye bu benim karekterim sende topikte ogun bana söylediðini biliyor çünkü o saat arasýnsa kamera kayýtlarýnda sen , ben, miniyatýrýmcý var. Ben yemem bu iþleri bu yüzden bundan sonra plakama yaz ...
Gelelim borsaya ÞUBAT týn 15 yaz 13 kýþ olabilir mi :)
Twitter da Serkan Saka bey paylaþmýþ. Dikkatimi çekti.Hepsinde 5 kýrmýzý mum var.
Ytdhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3a52f72fdb.jpg
Krizlerin en büyük kaybedeni panikleyenlerdir.
-Warren Buffett
Düþüþlerde %5'te panikleyip çýkanlara %30-%40 aþaðýdan mal vermemiþler maalesef
https://i.hizliresim.com/e0xjjr0.png
Yýllardýr deðiþmeyen bir short 24 klasiði. Hafta sonlarý dünya savaþlarý ihtimali yazýlýr yetmez dünya savaþý kesinde etkileri ne olur vs vs yazýlýr.
Dün biri ABD Çin savaþý yazmýþ yýl vererek , bugun NATO Rusya savaþý vs
15 yýlda bu forumda haftasinlari ne savaþlar çýkarýldý ne krizler çýktý.
Þahsen evde alman TV leri CNN takip ederim.
Dergi olarak times ve economist abonesiyim yýllardýr. Bu konularýn ciddi ciddi ihtimal olarak tartýþýldýðýný ilk burada okuyorum.
Neyse herkesin kendi hesabý.
Bu arada sabah birisi Ukrayna'ya 300 tank gidecek diye haber getirmiþti. Ýþin gercwgi þu anlýk 30 leopard 31 ABD tankidir. Ötesi zamanla artarsa bilemem ama þu an durum bu. Ki o tanklar ne zaman gelir tartismali özellikle panzerler çünkü hazýrlanmalarý da zaman alacakmis.