ne lönkü owlum... ayuların şenliğ yeni başlıyor
FDJI 45-43 düşüşünü yapar iken, 1 senedir inatla düşürülemeyen sp500 var
sp500 kayışı kopardığında, neler olacak seyret
Printable View
emlak dayı budistler heykele değil içindeki ruha tapıyor..doğa güneş gökyüzü vs. hep aynı mantık..absürt tapınmalar istisna..tapınma ihtiyaçtan doğmuş..sen ise o ihtiyacı kaldırıp attın..
güneşin ruhumu olur lem.
varsa ruhu kanıtla..
timsahın ruhundan medet ummak.
hemide seni yiyen timsak.
bana ucuz felsefe yabma.
dön dolaş sar başa aynı..
sen de Allah tap..timsaha tapma aklın var madem..alla alla ..
Yanlış hatırlamıyorsam Yasin suresinde,mealen şöyle bir ayet var,biz insanı bir damla meniden yarattık ama o bize hasım kesildi.İnsan dediğimiz yaratığı en iyi böyle yaratıcısı özetleyebilir.İnsan kendini tanrı yerine bile koyabilir , koymuştur da .Bu benlik olmasaydı imtihanda olmazdı.Tam teslim olan melekler imtihana tabi değilken,insan ve şeytan imtihana tabi.
peygamber as.zamanında putlara taparlarmış..doğru mu bu ..hayır..zaten yanlış diye kitap vs iniyor..timsaha da tapma diyor..ineğe de tapma diyor..inanmak istiyor ama yanlış yere tapıyor..
bırak tanrıyı göstermeyi birtane uzantısını göster bari..
şeytanı.. iblisi.. meleği.. periyi.. kötü ruhları.. azraili..
vs vs vs..
varsada tedettüdsüz korkusuz şüphesiz gelsin beni bulsun en lanet cin kötü ruh en iblisi ağzımı gözümü yamultsun diye çağrı yapıyoruz burada
daha ne diyek. böyle korkularla insan nasıl özgür iradeya sahip olabilir ?
dinen yanlış zaten. özgür iraden diye birşeyi yok saymış olursun.
benden bu kadar... bir inat için red ve inkar edecek biri değilim.
tanrının veya tanrıların varlığı kanıtlanırsa tanrı var derim yahu :)
:drunk:
yani emlak dayı, Allah a inananlardan kitapları olan dinleri değil de timsaha tapanları örnek vermen ne kadar yanlı baktığının ispatıdır..
akıllı insan şöyle düşünür..timsah, inek, eşek, güneş, ay vs. bunlar yaratılmış varlıklardır..yaratıcı bunların üstünde olmalı..
bu yüzden kitabı olan dinler daha kabul görür..orda çünkü sorularının cevabını bulunur..
sen insanların hepsinin akıllarını kullanıyor mu sanıyorsun..çoğu müslüman hıristiyan vs. olmasına rağmen inancını sorgulamadan göçenler var..yani gelenek haline getirilmiş bir din var..bunlar doğru değil zaten..ama sen bu yanlışlara bakıp ben ataist olucam o zaman dersen, aldığın örneklem yanlış olur..
bazen çok hızlanıyorsun emlak...
gerek yok...
kendini yakacaksın sonunda
Kur'an-ı Kerim'de peygamberlere '' madem böyle cezalar var, (ben Allah diyorum ) Tanrı başımıza şimdi getirsin...'' minvalinde sözler sarfedilmiş... devamlarını sen benden iyi bilirsin, okumuşsundur
cezanın hemen ŞİMDİ gelmemesi, tanrı'nın yokluğu veya eksikliği değildir.
Emlak kardeş aptal insanların tanrı buluşunu niye veriyorsun.Hz İbrâhim kıssasını oku, akıllı insanlar tanrıyı nasıl buluyormuş bak.
Temel mesele de burada...
Bırakın adam "cüz-i iradesi" ile sonuç yaşasın yahu!
Yüce rabbim irade vermiş, onu da aslında baştan yazmış.
Adam kaderini yaşasın, siz kimsiniz yahu?
burda herkesin inancını sorguluyorsun ama anne babanın dahi inancından haberin yok belki..
benmi sorguluyorum.. :D sabahtan beri kendi dinini dayatıp diğer inançları olanlara aptal diyen benim öylemi :D
............
hee anam menhattında doğmuş babamda sakromento kökenli yahudi konsolosu.
vala baygınlık geldi :he:
o zaman anne babaya sor anlatsınlar reis..herşeye muhalefet olmayla bu iş olmaz..ataist olabilirsin ama inançlara saygılı olacaksın..
insan inancı uğruna yaşar..
senin özgür olmaktan beklentin ne ?
2 türlü özgürlük var, fikri ve maddi
maddi özgürlükte ikimizde EŞİTİZ.
bunu sınırlayan, dinler ve tanrılar değil...
insanlar ve devletler
misal: insan öldürme özgürlüğün yok
birini öldürürsen, tanrıdan önce... DEVLET seni hapse atıp, özgürlüğünü alıyor
maddi özgürlüğü geçtik
gelelim FİKRİ ÖZGÜRLÜK.
ben tanrıya, cehenneme, cezaya inandığım için, tam özgür değilim... bazı şeyleri yapamıyorum, az özgürüm
sende bunlar yok diyelim... MUTLAK ÖZGÜRSÜN
istediğini düşünebiliyorsun, okuyabiliyorsun, inanabiliyorsun...
peki akşamdan beri yazdıklarını, veya düşündüklerini, aklından geçenleri tekrar bir düşün...
sonsuz şeye inanıp, düşünmekte özgürsün
eline benden fazla ne geçti ?
benden daha mı mutlusun ?
dediğiniz gibi yaradan hitlere gidip 70 milyonun ölümüne sebep oldun diyebilir mi..?
hitler biraz zekiyse sorar, ben daha doğduğumda buna sebep olacağımı bilmiyor muydun?
tanrı da yalandan, sana bunu değiştirebilecek irade verdim ya deyince, değişmeyeceğini de biliyordun yoksa kafa mı buluyorsun diye yanıtlar..
mesele insan gibi yaşamak.. medeniyeti buraya getirmişiz. hala canlı canlı hayvan avlayıp yemiyoruz. hayvan haklarını ve kanunlarını çıkarıyoruz üstüne.
insan olan zaten insanı öldürmez.. özgürlüğünün olmasına gerek yok.
dinler için savaşıp biribirini katleden insandır... !
din insanı iyi ve güzel ahlak sahibi yapmaz.. sadece tevsiye eder. dinin d si olmadığı japonyada herkes katil ve cani olurdu ozaman al sana ispat !! milyonlarca iyi insan bulursun. japonya tonla ülkeden bir örnek tonla sayarsın.
neyi gözünüze soksam lafı başka yöne çeviriyorsnuz.
Buyrun, yarın borsamız nereye gidebilir?
Yapasınız bir tahmin.. :he:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post6956734
TL çok değerli.Şahsen 2025 in ilk yarısında yılanoğlundan sert hareket beklerim...Bir yerden ,KARADUMAN dayının saflarına katılmak lazım olacak.
Bir yerden bıst100 de %20 lik satış olacak..SHORT olarak yakalamak lazım..
https://i.hizliresim.com/5k6yu6e.PNG
Hayırlı geceler
avlamayı bıraktık... evcilleştirip kesip yiyoruz
bak köyde 1 civciv kesimlik zamana gelmesi (1 senedir diyelim tam bilmiyorum ama devamını biliyorum )
şimdi insanların, bak insanların (kendimizin) et ihtiyacını karşılamak için, çiftliklerde, yem ile veya hormon ile 3 ayda KESİMLİK hale getiriyoruz.
yaşaması gereken 9 ayını çalıyoruz.
nerede hayvan hakkı ?
veya
hayvanlarda bir canlı, sende bir canlısın
ama lezzeti olan , hoşumuza giden hayvanları öldürüp yemek en büyük zevkimiz
bir canlıyı öldürüp, keyif almak İNSANLIK MI ?
neyin insan gibi yaşamasından bahsediyorsun
her zaman düşünürüm iyi bir ailede yetişmiş kardeşleri gayet normal nice seri katil var
vatandaşın tek kusuru genlerinden gelen bir kusur, yoksa kardeşleriyle çevre aynı, anne baba aynı
şimdi doğuştan böyle bir karaktere sahip canlıyı hangi kıstasla öbür tarafta, eğer varsa, cezalandırabilirsin..?
katil örneğini ortadan kaldırıp hepimiz için aynı örneği verebiliriz iyi veya kötü yönlerimizle..
emlak dayı olayları çarpıtıyor..tatmin oluyor zaar..niye çünkü inanmak istemiyor..aynı sigara bırakmak istemeyen birine sigarayı bırak, seni bitirir yosam demek gibin bişet bu..adam cigarayı bırakamam diyorsa daha fazla iç deyicen..:)
nereye geleksin buradan.. her yazdığıma birşey.
en azından işkence etmene izin vermiyor.. ! o haklar.
nereye varıyoruz şimdi ? inekleri kesiyoruz o halde tanrı vardır mı ?
güçlü güçsüzü yer dayucum. kainatın kuralı böyle.
vahşi doğada yaşa.. anlarsın. sana hizmet etmeye gelmiş * veya o amaçla yaratılan canlılar .
bak bakalım kemiklerine kadar sıyırıp seni afiyetle yemiyormu :)
valla endeküse gelirsek 8600 aşağı kırılması çok doğal..kırılmaması mucize olur..hırsızlar da mucize yapamazlar..
bunların hem ciğeri yok hemide hırkıs..
nedenini yazdık..1980 lerden bu yana 3 yerde bu yapı var..bu bir gelenek bu bir döngü bu biiirrr mecrubiyet..:oleyo:
Özünde, genel ifadeye katılsam da...
Çok spesifik bir örnek bu.
Aynı koşullarda yetişmiş 2 bireyden biri, kendince travma yaşamış da olabilir.
Psikolojik etmenler özneldir. Kişiye göre değişir.
Temel çatışma Cüz-i irade / Külli irade cephesindedir.
Tabii türlü alt başlıkları da var.
Doğdunuz coğrafya, ülke, il, ilçe, aile, o ailenin kimliği, tercihleri vb...
Şubat vadeye İş ve Bofanın 300bin kontrat short baskısı ile başlıyoruz. Vade için de ters duruma düşmüş gibi gösterseler de vade sonuna doğru çok sert satışlar gördük. Önümüzdeki dönem hem yurtdışı hem yurtiçi önemli haber akışlarıyla beraber biraz zor bir dönem geçireceğiz. #x30yvade
https://x.com/onurarinkan/status/187...3TW2kiD_A&s=19
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
adama diyomku nefesin boh kimin kokuyor..cıgara bünyeyi bitirir diyom adam bana gülüyor estemiyom bırahmak diyo..
istemeyen adama ne yaparsan yap o cıgarayı gebereneça bırahmaz..
o yüzden vakit kaybı, geber ulen get başımdan diyom artık..
Ramazan Kurtoğlu
@KurtogluKagan
·
8s
1776da kurulan ABDnin 1980 deki federal devlet borcu bir trilyon $ iken 2024 sonunda 36 trilyon $.
Ya $ basacak ya da kripto/sanal para oporesyonları ile bu borcu�keriz silkeleme�metodunun ,çıkar-indir yöntemiyle kripto yatırımcı insanlara ,kurumlara-devletlere ödetecekler.