Birde sen sistem içerisinde kalanları sürekli düzeltirken sistem dışına çıkmış altınlarını sisteme sokacak salak aramaya çık...
Printable View
Birde sen sistem içerisinde kalanları sürekli düzeltirken sistem dışına çıkmış altınlarını sisteme sokacak salak aramaya çık...
Nerede yazıyor bu Vicente..gidip günde on sefer BİST'in ağzını burnunu kırıyorlar, fena pataklıyorlar yazacağım..:kahkah:
Bu arada başlığa sürüler halinde gelenler, epeydir gelmiyorlar..biliyorum görmüyorlar, okumuyorlar artık bu başlığı..
Çok işleri var, çooooook..:kahkah:
IMF ile Standby mı yaptık ?
dolar 3.580 üzerinde duramıyor gibi mi ? yoksa seans sonu ya da kapandıktan sonra mı uçacak ..
bist in bu kaar düşüşüne rağmen aşağı salınıyor.
Kurumlar vergisi nasıl nasıl %22 olur ya? Hani düşecekti bu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*Danıştay, sürekli yaz saati uygulamasını durdurdu- NTV
Eeeeeey Danıştay :oleyo:
Malum bütçe, devletin gelir-gider hesabı...
Ekonomiyle doğrudan bir ilgisi yok.
Ancak devletin gelirlerini oluşturan vergilerle ekonomiye belirli bir yön için etki yapılabilir.
Devlet de, işin gider boyutumda, ekonomide önemli boyutta bir talepçi...
Maliye Bakanının açıklamalrından devletin iki yakasını bir araya getirmekte zorlandığını görebiliyoruz.
Şöyle ki, getirmeyi düşündükleri gelir artırıcı tedbirler ekonomik anlamda şirketleri ve de fertleri etkileyecek tedbirler.
Yani piyasanın şu zor durumunda, vergileri artırmak hangi akla hizmettir bilmiyorum.
Bir yandan yandaşlara hazine garantili kredi vereceksin .
Öteki tarafta da kurumlar vergisini artıracaksın.
Ve yabancı sermaye doğrudan yatırım yapsın bu ülkeye diye bekleyeceksin.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre 2020 yılı ortalama dolar kuru 4,02 olarak bekleniyormuş....:)
Kapatalım bu başlığı.
Bir anlamı kalmadı artık.
Bu açıklamalara iyimser açıdan şöyle bakılabilir mi?
Hükümet ekonomiyi ve de bütçeyi iyi yönetiyor.
Ehil ellerde.
Her şeyin tedbirini alıyor.
Geleceğimiz güvenilir ellerde. :)
ABD'de Ağustos ayı dayanıklı mal siparişleri tahminlerin üzerinde açıklandı.
Verilere göre, Ağustos ayında dayanıklı mal siparişleri %1.7 artış gösterirken analistlerin
beklentisi ise artışın %1.0'le sınırlı kalacağı yönündeydi.
Aynı dönemde nakliye pariç hesaplanan çekirdek siparişler ise %0.2 ile tahminlerle
uyumlu arttı.
20 dk lık düzeltme yeter sana .Saatliğe filan gerek yok zaten :whistling:
https://i.hizliresim.com/yzldyy.png
Devlet tedirgin mi?
Müdebbir mi?
Yani gelecekten korkuyor mu?
Yoksa ustaca tedbir mi alıyor?
Güvenilir mi?
Şirket yetkilileri bu sorulara yanıt arıyorlardır bu gün ortaya çıkıp yapılacakları anlatan iki bakanın geride bıraktıklarına bakarak.
Hele de yabancı sermayeli, yabancı ortaklı bir şirketseniz...
Biliyorsunuz: Vergi vermek için önce kar etmek gerekli. :)
Gece, tüm enfeksiyonlu hastaların ateşi artar...:)
BİST'te yeni giren yabancı elindeki malı birilerine yıkamadan üst üste tatsızlıklar çıktı geldi.
Dolar kuru da yükseldi...
Evdeki hesap çarşıya ne kadar uyacak göreceğiz...
Maliye bakanına güvenip dolar kredisi mi alsam diye düşünüyorum..? :thumbdown:
Olan altına oluyor..habire dayak yiyor..Sn. Vicente oralarda yazıyordur artık..:)
Siz Maliye Bakanının tedbirleri arasında gelir üzerinden alınan vergileri de koymasına bakmayın.
Asıl alacakları ve göz diktikleri gelir, dolaylı vergilerdir.
Kurumlar Vergisinin oranını % 10 yükselterek alacakları vergi ile MTV lerin oranını % 40 yükselterek alacakları vergi bir değil.
Bu sene bina temizlik vergileri de can yakacak.
Ancak o vergi mahalli yönetimlerin kasasına girecek.
Ama hepsi bizden çıkacak.:)
Türkiye'de esnaf çiftçi zaten vergi vermez...
Sadece tüketici olarak ağlaşırlar.
Bizden farkları yoktur.
Vergi artışlarına kızmıyorum. Ama sadece bir kesimin bedel ödemesine sinirleniyorum. Birazda serbest gezen tavuklarla uğraşsınlar bende tüy kalmadı.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
MHP lideri Bahçeli, Barzani'nin ateşle oynadığını söyleyerek, çelişkili açıklamaların Barzani'nin değirmenine su taşıdığını ifade etti. Bahçeli, "En az beş bin ülkücü gönüllü, başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir" dedi...
Breh breh breh...
Hala para ediyor demekki bu anlamsız hamaset lafları...
5000 MHP li genç gönüllü Kerkük'e gidebilirlermiş...
Kerkük'e gitmeyi, gazete, sergi, kokteyl basmak zannediyorlar sanırım.
Oradaki peşmerge de , MHP li gençler (ülkücüler) gelsin bizi dövsünler diye bekliyorlardır, elinde kitabı durakta bekleyen öğrenci gençler gibi...
Sıfatı ne olacak bu gönüllülerin Kerkük'e giderken?
Ordu nerede?
Böyle siyasi liderler varken bize gece uykusu haram.
dolardaki tepki çıkışı 3 uzun düşüş dalgasının ilk dalgasında oluşan tepki, 3,38-3,60 ı görüp direk 3,10 a inecek , ordan tepki 3,36 yada 3,30 ordan pike 2,7 yada 2,90 ı görecektir aylık kapanış mum grafiği şeklinde bakıp bunu görebilirsiniz 5 dalga çıkış bitti, 3 dalga düşüş sürecek ve trend tamamlamacak, yanlış yerden dolar alım ciddi hamallık yaptırır, ben 4 yıldır az bir miktar hamallığını yapıyorum :) :bravo:
Dolar kuru 2,70 lere BİST de 150.000 tabi.
Bunu birinden duymuştum daha önce...
3,94 ...3,80....3,80....3,50 yi daha önce yazmıştım, tıkır tıkır çalıştı (3,84 iken)(fasıl 1) şu an fasıl 2 kısmı , tepki 1. Dalgada 3,38 den gelmesinin tek nedeni şu, başka birşey aramayın, merkel seçildi pazar günü , bunu tahmin eden pozu önce aldı. Diyelim merkel seçilmeseydi parite 1,3 yada 1,4 e giderdi o zaman ilk dalga sonlanması 3,10 olurdu, daha önce oluşmazdı, eliot herşeyde çalışır , 1.. 2 ...1+2(3). 4....5 ( son) çıkıl bu düşüş 1....2 tepki don düşüş 1+2 olur( en uzun düşüş dalgası) sonra çıkış olur, ilk dönüş 3,94 dersek , 2. Trend zirvesi 5-7 tl olur,
Ağbal: şirketlerin döviz cinsinden borçlanmalarını takip etmek ve döviz borçlanmasına ilişkin riskleri belirleyip ona göre para politikası tedbirleri almak amacıyla mb'ye bilgi toplama yetkisi veriliyor
Abd'de ağustos'ta bekleyen konut satışları aylık -%2,6 (beklenti -%0,5, önceki -%0,8)
yalnız elliotcular haberin yapıya etkisini 0 kabul ederler yani tamamen reddedeler yanlışmıyım, yoksa onlar da ortodoks yenilikçi diye 2 'ye bölündüler.