...........................
Printable View
...........................
ne kadar gerdi bu garfa ya bu gün de senin günün olsun da vedalaşalım dönmemek üzere ortalamayı düşürdükçe aşağı gidiyor sabır kalmadı.
kafama göre döndünya
Bakalım pintiler temettü veya bedelsiz verecekmi.yoksa son sahibi oluruz...
son sahibi falan olmazsınız arkadaşlar. 79.500 sermayesi olan 27 milyon kar açıklamış pd/dd si 1.08 lerde bir şirkettir. borsada böyle şirketler çok kalmadı, olanların da mutlaka temel analiz olarak veya spekülatif gerekçeleri vardır. GARFA daki bu baskının tek ama tek sebebi grubun hisseyi yukarılara atmak için satışa koydugu malları kaptırması, bu nedenle de tahtaya göre belli bir ölçekte alım yapanlara malı sattırma gayretidir. derinlikli izleyenler bunu net görüyorlar. 2.86 dan x kurumu alıyor y kurumundan. hemen akabinde y kurumu 2.85 den x kurumundan aynı malı geri alıyor. x kurumu aptal 1 dakika ara ile 2.86 alış 2.85 ssatış yaparak üstelik de aynı karşı kurumla bu işlemleri yaparak zevkine ( ! ) para kaybediyor. bu tarz abuk subuk işlemlerle sabahtan akşama kadar ara ara alış kademelerine 20 bin lotlar seviyesinde alışlar girerek, ara ara satış kademelerine 20 bin lotlar seviyesinde satış emirleri girerek, bazen ilk bir iki kademeyi boş bırakıp oralara satış yazmanızı teşvik ederek ********ce haysiyetsizce bekliyor..her gün bakıyorsunuz satış ayagında 1 tane aracı kurum çıkıyor satışların % 80 i 90 ı o aracı kurumun..her gün istisnasız bir aracı kurum çıkıyor. karşı ayagında da size defalarca saydıgım 4 5 aracı kurum bu satışları almış. ertesi gün alanlardan biri satıyor, dün satan alıcı oluyor. garfa gibi üşük hacimli bir tahtada KABAK gibi ortada cep to cepler. bir de bu hektor as rumuzla sıg tahtalarda küçük ölçekli spekçilik yapan bir kişi var ki çeşitli internet sitelerinde de haber oldu o kişi nin de vakti ile 4 tl üstünde maliyetlendirdiği bir kesim var..işin üzücü tarafı bugün bakın mesela şahin satıcı garanti yatırım. aynı size yazdıgım türden işlemler yapıyor. yukarıdan alıyor aşağıdan satıyor. bu kansızlar bu aracı kurumu dahi bu işlemlerde kullanıyorlar. bu fiyatlar hissenin GERÇEK piyasa fiyatı değildir. size DAYATILAN SUNİ bir fiyatlamadır. şirketin yöneticilerinin de tahtadaki bu şaibeli alış satış işlemlerini bizler gibi izlemekle yetindiklerini de görüyoruz. SPK falan degil, bu tarz sorunlarda direk mali polis devreye girmeli, bu çeteleri kulaklarından tutup içeri atmalı. başka türlü önü alınacak işler değil..koskoca GARANTİ FACTORİNG şirketinde at oynatan at hırsızları..
size sadece tek 1 örnek vereyim..bu hissede belirli bir tarihte 11.541-lot bir mal aldım belirli bir kaç kademeden. işlem yaptığım aracı kurum da o zaman şeker yatırım. benim alım yaptığım gün yaklaşık 100 küsür bin lot toplam işlem var. ben saat 4 gibi alımı kestim, 11541 lotla o günü kapadım. ben alım yapmaya başladığım andan itibaren benim aldıgım kademeleri bir daha görmedi tahta. hep daha aşağı..ertesi gün açılış seansında benim ortalama maliyetimin 10 kademe altında tek 1 emir..alım emri..11.541 lot arkadaşlar. bakın bu benim önceki gün aldığım toplam lot. 100 küsür bin lotun içinde şeker yatırım da mesela benden başka da alan olmuş satan olmuş nette şeker yatırım 6 bin küsür lot alıcılı kapamış o günü. bu karmaşada, bu ******** benim alımımın 11.541 lot olduğunu çalışmış, ertesi gün bana mesaj veriyor o tek emiri girerek. içinizde, bunun "tesadüf" olduğunu iddia edecek biri çıkar mı? 11.500 olsa neyse, 11.540 olsa hadi neyse..yahu 11.541 lot..benim net alımım..herifin de ertesi gün tek kademeye tek emirle girdiği alış..direk mesaj..lot lot sayıyorlar diyorum istemeyen inanmayabilir..bu tip tahtalata maalesef büyük yatırımcı gelmiyor. neden, garantinin takasında on milyonlarca lotu görüyor, ben girsem garanti beni öper diyor, hacimli tahtalara yöneliyorlar. ha bu hektor as neden garanti beni öper demiyor ve giriyor, onu da garanti bankasına sormak lazım. neyse..sadece bu tahta ile sınırlı degil bu yazdıklarım. 20 küsür yıldır bizim borsamız bir arpa boyu yol almadı. ne enteresansır borsanın kerizi de hiç bitmedi. ama bitti bitecek az kaldı. böyle insanları kazıklayarak dolandırarak bir yere kadar döner bu degirmen...
sabahtan beri GARANTİ satıyor A1 capital alıyordu , şimdi A1 capital zararına satıyor ( ! ) TEB alıyor, yerseniz : ) yemeyin..bırakın kendi çalsın kendi oynasın..sabırla beklemek, tahta ile çok kafayı bozmamak lazım..
.......................