şu dibi bir görsek artık neresiyse bir gelsin yolumuza devam edelim.
15 ay dır tl mevduat ve dolarda beklemekten sıkıldık yahu....
Printable View
şu dibi bir görsek artık neresiyse bir gelsin yolumuza devam edelim.
15 ay dır tl mevduat ve dolarda beklemekten sıkıldık yahu....
daha dun yazdım reel sektorde talep sorunu yok ekonomi hala sogumadı diye nakit donmuyor sıkıntı bu herkes cekle kredi kartı ile alısveris yapıyor .aha burdan yak imf yine bugun turkiye ekonomisi asırı ısındı diyor iceri bakıyorsun battık bittik yabancımı haklı yerli mi ..buda demek oluyorki ekonomi soguması icin faiz yukselisi devam edecek
trion
parası rezerv para olmayan ekonomiler için aşırı ısındı demek..enflasyon kurlar ve faizler aşırı yükseldi demektir..
ABD AB japonya gibi normal ekonomilerde ise bu tabir genelde aşırı üretim tüketim deliliği yüksek büyüme oranları için kullanılır..
Karıştırmamak lazım
adamlar haklı yane..
aşırı ısındık
20 faiz günlük 10 15 kuruş döviz harekeleri yüzde 15 20 25 enflasyon
böyle ekonomi olmaz..
iyi iste de buna neden olan ne da asırı talep ...talep varki cari acık var cari acık varsa kur yukselisi var kur yukselisi varsa faiz yukselesi var :) asırı talebi ne yarattı 250 milyarlı kgf+120 milyar tl lik tesvik +emekli ikramiyesi gibi..ee talep olmasa enflasyonda hicbirsey de olmaz da...fabrika sahibi talep goruyoki zam yapıyo talep olmayıp stok yapsa nasıl zam yapsın...sonucta hepsinin sebebi asırı talep ..ama talep yavastan gerileyecek onumuzdeki aylarda bunun da sanayi uretimin den anlayacaz.
belkide yaparlar para basıp :) yerel secim var unutma :) herkesin bekledigi olmayabilir bura turkiye ...bistten ornek vereyim en basitinden su an 1.sıradaki tavan hisse 2 yıl once 2 tl ydi kumas isi bitti tekstil battı bitti dediler bugun geldigi yer neresi 9.50 tl :) baska bir ornek bistteki anadolu yakasında insaat yapan sirket daire satamıyor battı bitti dediler 0 lar dediler 1.40 dan 25 isgununde 9.60 tl oldu :) piyasa felsefemdir herkes mersine giderse ben tersine giderim :)