Originally Posted by
thron
son iki sayfayı okuyunca bir yandan neşelendim, diğer yandan ise memleketin okumuş evlatlarının gerçeklerden bu kadar uzak olmasına üzüldüm.
Çoğu mütahit bina yaparken ortaya bir para koyuyor ve öyle iş yapıyor, TR de iş yapan mütahitlerin tamamına yakını:
-arsaya ya hiç para vermez, ya da arsayı imarsız alıp ufak bir rüşvet ile imarlıya dönüştürür.
-binanın inşası için gerekli olan paranın en fazla 20% si elinde nakit vardır, kalanı ya bankadan kredi alınır ya da bina satıldıkca, bina yapımına devam edilir.
-kredi batarsa veya bina satılmazsa da kaçar gider ya da devlet borcumu kapasın der.
kentsel dönüşüm denen şey rantlı bölgelerde (bildiğiniz üzere kat artışı ile) zaten yapılmıştır. bugün TR de zengin adama dahi evini baştan yapacaz ama ayda x lira ödeyecen desen, dittir git cevabı alırsın.
ki aynı şeyi gelir seviyesi düşük yerlerde (bağcılar, esenler vb..) söylerseniz şansınız varsa bulunduğunuz ortamdan sağ çıkarsınız.
efendim belediyeler el atsınmış, alayı borç batağında onlarında ana gelir kaynağı emlak rantıydı kesildi. koskoca ibb bile ek hizmet binasını marmara forum arazinde yapılı binaya el koyarak sağladı.
onu geçtim zaten şişkin olan personel kadrolarına işsizlik sebebi ile o kadar çok ek talep var ki adamların uykuları kaçıyor.
bu vasıfsız nüfüs ve bu siyasi düzen (oy karşılığı vasıfsız nüfusa avanta dağılımı) olduğu sürece ülkede olumlu bir değişim beklemeyin.
belkide şer gördüğümüz istanbul depremi hayır olacak ve ülke reset atacak. ya da ortadoğu bataklığına tamamen gömülecek
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
avrupada rönesans ve reformun yapılabilme zamanında yobaz paapnın kediler cadıdır demesi sebebi ile kedilerin öldürülmesi.
akabinde farelerin artması
fareler ile veba salgını oluşması
veba ile ülkedeki gereksiz nufüsun seyrelmesi
nüfus azaldığı için normalde bu faydasız insanlara ayrılan kaynakların sanat ve bilime ayrılabilmesidir.
bizim de bir rönesansa ve din reformuna ihtiyacımız var ama bu nüfus ve siyasal sistem ile maalesef mümkün değil